Dodaj do ulubionych

Brak zarodka 6 tyd

12.05.12, 12:36

Dziewczyny poradzcie mi proszę , bo chyba zwariuję jestem po dwóch poronieniach w zeszłym roku, teraz znów jestem w ciąży wg lekarza 6 tydzień i 2 dzień poszłam tak szybko bo palmię na brązowo i śluz z czerwonymi nitka. Na USG jest puste jajo płodowe nic nie widać , plamienia mam takie ze raz są a raz ich nie ma i to nie wtedy nawet kiedy leże ale poprostu jeden dzień więcej drugi mmniej mam wrażenie ze jak upał to wiecej , jestem na clexanie i nie mogę żadnych hormonów na podtrzymanie , nic nie dostalam od lekarza powiedział że co ma być to będzie i tyle , mam przyjść za dwa tyg , piersi mnie raczej bolą ale nie jakoś kosmicznie i raczej nie mam mdłości zreszta w żadko której ciąży miałam wiec tym bardziej zaden do dla mnie wyznacznik. Czy koś tak miał, boli mnie to że zrobiłam wszystko aby się udało, lekarz nic i ten strach mnie dobija. Najbardziej boję się ponownego zabiegu i nie mam zabardzo wielkiego wyboru ani w szpitalu ani w lekarzach jestem z bardzo małej miejscowości.
Obserwuj wątek
    • natalinek.j Re: Brak zarodka 6 tyd 13.05.12, 21:30
      Może idź do innego lekarza, jak masz wątpliwości co do tego.
      Albo jedź na IP do szpitala i powiedz o swoich rozterkach, o tym, że już 2 razy poroniłaś poproś o badanie.
      Nie jestem pewna tylko tego co napisałaś, że jak masz Clexan to nie możesz brac nic na podtrzymanie....... ja się kompletnie nie znam, ale poszukaj na forum informacji, bo wydaje mi się, że inne babeczki brały. Jak Cię wprowadzam w błąd to przepraszam, ale zawsze warto sprawdzić.

Aha.... może zrób sobie na własną rękę badanie progesteronu, bo te plamienia są
      Może jest za niski
      Możesz też sprawdzić betę 2 razy i sprawdzić przyrost.
      W każdym razie zrób co możesz dla tej ciąży.
      A poprzednie ciąże na jakim etapie się zakończyły? Czy lekarz znalazł przyczynę, miałaś jakieś badania?
      • kasiap-pl Re: Brak zarodka 6 tyd 14.05.12, 16:45

Jestem w trakcie badań o zespół antyfosfolipidowy i inne w poradni imunologicznej
        pierwsze poronienie samoistne w 8 tyg brak akcji serca 29.07.2011, a drugi w 12 tyg zabieg ciąża obumarła 20.12.2011r.
    • qbak81 Re: Brak zarodka 6 tyd 14.05.12, 13:47
      Z własnego doświadczenia wiem że jeśli dostałaś clexsane to możesz dostać też leki na podtrzymanie ciąży ja dostawałam luteine i różne inne których nazw nie pamiętam już ale wydaje mi się ze powinnaś iść aby to wszystko skonsultować do innego lekarza mój lekarz jak widział choć drobinę nadzieji to ratował ciąże do ostatniej chwili a tu widze że lekarz trochę podchodzi do tego wszystkiego tak dziwnie...
      Również z własnego doświadczenia wiem że u mnie na 6 tygodniu zatrzymał się rozwój płodu i bez zabiegu się nie obeszło, ale moze u Ciebie będzie inaczej , idź do innego lekarza niech Cię zbada może coś się da jeszcze zrobić ,
      straciłam dwie ciąże i jak zaszłam w trzecią tez lekarz na początku nie dawał szans na utrzymanie jej , kazał nastawić się na najgorsze ale nie poddał się przepisał mi leki na podtrzymanie ciąży,
      na usg wcale nie było widać zarodka i na dodatek krwawiłam a po dwóch tygodniach poszłam na usg i było widać już bijące serduszko.
      Pozdrawiam ciepło smile
      • kasiap-pl Re: Brak zarodka 6 tyd 14.05.12, 16:05

Nie mogę dostać luteiny biore clexane o kilku miesięcy ze względu na to że jestem po zakrzepicy zył głębokich i nie mogę absolutnie brać żadnych hormonów niestety, co w tym wszystkim jest najdziwniejsze ze plamię wtedy kiedy objawy ciażowe jakby są mniejsze ale gdy nabierają na sile jest mi niedobrze i bolą m,nie piersi plamień nie ma, szukam jakiegoś normalnego lekarza ale do tych lepszych gdzie dzownięto wszyscy akża czekac przynajmniej 2 tyg na wizytę samam już nie wiem jak nie plamię to myślę ze bedzie ok ,jak plamie to chciłąbym żeby juz się wzsystko skończyło i żeby to było samoistne poronienie to jakis obłęd, dwóch lekarzy powidziało mi że mam czekać wieć sama nie wiem , moja lekarka nieprzejmujesiewidzetym wcale bo twierdzi ze mam juz dwoje zdrowych dzieci wiec co ma byc to bedzie to jej słowa, a moje uczucia sie chyba wogóle nie liczą
        • natalinek.j Re: Brak zarodka 6 tyd 14.05.12, 22:40
          Ale pewna jesteś, że nie możesz ani Luteiny, ani Duphastonu? Bo to co piszesz o objacha i plamieniach to tak jakby było mało progesteronu.
    • kasiap-pl Re: Brak zarodka 6 tyd 15.05.12, 12:05

• kasiap-pl Re: Brak zarodka 6 tyd 25.05.12, 12:41

Niestety zarodka nie ma , zaczynam krwawić i teoretycznie może dość do poronienie w domu, to już trzeci raz cieżko mi bardzo
      • natalinek.j Re: Brak zarodka 6 tyd 26.05.12, 00:23
        Przykro mi, przytulam Cię mocno...
        Daj sobie teraz czas na żałobę, ale to już wiesz....
      • gulis1 Re: Brak zarodka 6 tyd 26.05.12, 12:16
        Bardzo mi przykro, nie umiem sobie wyobrazić co czujesz, nie chce nawet..... Taka gówniana sprawiedliwość na świecie.... Złoszcze się ja słysze o stracie ciąży i do tego powtórnej! Wiem, że będziesz musiała znaleźć w sobie wiele siły, aby w końcu ktoś tak ustawił Ci leczenie, abyś została szczęśliwą mamą! Ja znalazłam pocieszenie u św. Dominika- napisz do sióstr dominikanek o pasek i modlitwy, jeśli oczywiście jesteś wierząca (nie chce niczego nikomu narzucać). Ja po pierwszym poronieniu założyłam pasek i nosze go od tego czasu codziennie, w ciąże zaszłam miesiąc po zabiegu, dziś jestem w 16 tygodniu i 1 dniu ciąży mam nadzieje, że zdejme go dopiero w listopadzie! Nie wiem czy gdybym nie miała go i się nie modliła o wstawiennictwo św. Dominika byłoby tak samo..... nie wiem i się nad tym nie zastanawiam, ale wiem że powierzyłam maleństwo w jego opieke i jest mi z tym łatwiej (mąż też się do niego modli smile ). Życzę, aby wszystko się u Ciebie w końcu ułozyło!!!!!!!!!!

[*] Aniołek 10tc 06.01.2012
        • kasiekonik Re: Brak zarodka 6 tyd 04.06.12, 20:48
          gulis1 proszę napisz coś więcej o Dominikankach do których wysyła się prośbę? Na Świętą Annę? daj znać na katarzyna.wlodarczyk@onet.eu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka