Dodaj do ulubionych

skad Wy macie chec na kolejne proby??

19.08.04, 15:30
Skad u kobiet bierze sie sila do kolejnych prob?
Ja poronilam bo mam miesniaki (zaszlam w ciaze przypadkiem),musze teraz
przejsc operacje usuwania miesniakow zeby myslec o zachodzeniu w ciaze. Mam
36 lat -co w Szwecji gdzie mieszkam nie jest uwazane za pozny wiek na
ciaze.Ale jak mysle, ze moge jeszcze raz poronic i wogole o tej calej 9
miesiecznej drodze- jak sie uda. To mnie to przeraza.
Obserwuj wątek
    • 30.tka Re: skad Wy macie chec na kolejne proby?? 19.08.04, 17:14
      Z milosci do meza smile
    • daria75 Re: skad Wy macie chec na kolejne proby?? 19.08.04, 17:52
      Kolejna próba jest kolejną nadzieją, która utrzymuje mnie przy życiu. Trzymam
      się tej myśli pazurami, bo życie bez swojego dziecka wydaje mi się pozbawione
      sensu, boję się tego. Poznałam dziewczynę, która poroniła 7 razy, starając się
      o swoje pierwsze dziecko. Jej instynkt macierzyński taki był silny, że nie
      brała pod uwagę faktu, że może już się nie starać a miała już 39 lat (podziwiam
      ją!). Jeśli chcesz mieć dziecko to złap się tej nadziei!
      • aquarius72 Re: skad Wy macie chec na kolejne proby?? 19.08.04, 18:47
        Ja na razie jeszcze nie odczuwam wielkiego strachu przed następną ciążą, a to
        dlatego, że jeszcze nie rozpoczęłam ponownych starań. Kiedy to stanie się
        faktem, to ten strach na pewno przyjdzie. Żadna kobieta, która przeszła
        poronienie nigdy nie będzie od tego wolna.
        A co do siły do ponownych starań. Ja mam 32 lata i długo czekaliśmy na tą
        ciążę - zdążyłam się już przyzwyczaić do myśli, że może nigdy nie będę miała
        swojego dziecka. Do macierzyństwa można dojść także przez adopcję. Pomimo tego,
        że bardzo chciałabym zostać matką staram się, żeby to nie przerodziło się w
        obsesję, żeby nie było jedyną treścią mojego życia (czasem jest to trudne smile))
        Staram się zdać na to, co przyniesie mi życie i pielęgnować w sobie wiarę, że
        przyniesie coś dobrego ....smile))
        pozdrawiam
    • aniao3 Re: skad Wy macie chec na kolejne proby?? 19.08.04, 23:10
      Czesc Saana, a juz myslalam ze nikt poza mna nie ma problemu z ciaza po 36 roku
      zycia smile Skad sily? Z tego przemoznego pragnienia by stworzyc RODZINE. Czytac
      bajki maluszkowi, pokazac mu swiat po swojemu, dac kawalek siebie...
      Nastepna ciaza nie bedzie prosta - bo bedzie na zawsze juz w tobie ten lek, ale
      mam nadzieje ze limit zlego wyczerpalas i ze bedzie dobrze smile
      sciskam
      a
      • akk11 Re: skad Wy macie chec na kolejne proby?? 20.08.04, 01:47
        Skoro ania03 i saana maja wiecej niz 36 lat, a ja tylko troche mniej-to moze jakis nowy temat???
        Czasmi tez mysle,ze oprocz moich kolezanek (2) i mnie -nikt w naszym wieku nie planuje juz dzieci
        ....Ale teraz ,moja 42-u letnia znajoma jest w 37 tc....Wiec -swiat jest nasz ! wink
        pozdrawiam Was bardzo
        ania kk
        • saana ohoho 20.08.04, 14:05

slowem mamy wszystkie za soba troche zycia , podobno kobiety w naszym wieku sa
          bardziej zrownowazone emocjonalnie. Wierzycie w to wink.
          Niech co prawda sie nie wypowiada ta 32 latka ---ta mlodzienica wink.
          Ja zawsze planowanie rodziny przesuwalam najpierw mialo to byc 30 lat,potem
          jakos tak sie ulozylo ,ze bylam sama przez pare lat. Potem stawialam na 35 lat,
          ze juz na calego zaczne sie starac. Co prawda jak sie ma jednak tyle lat i brak
          dzieci to wiadomo ,ze cos jest nie tak.Przynajmniej tak bylo w moim przypadku.
          Zycie troche rozwiazalo problem za mnie ,bo ze wzgledu na te miesniaki
          najlepszy lekarz byl w klinice leczenia nieplodnosci. I przy okazji zajelismy
          sie z mezem tym problemem. I wlasciwie teraz to byla wpadka. Bo koncze wielki
          projekt i czekam na opeacje tych miesniakow i moj rozsadek nigdy by nie
          dopuscil do dziecka ale lekarz mnie nie uprzedzil,ze po jednym z badan moze
          sie pare rzeczy zmienic. Troche mam zal o to.Ale pewnie On tez tego nie
          wiedzial.
          Macie pewnie racje ,ze milosc do partnera (maz to
          chyba przestarzale pojecie wink)moze stymulowac. bedac w ciazy o ktorej jeszcze
          nie wiedzialam smialam sie ,ze placz kazdego dziecka to najlepszy srodek
          antykoncepcyjny dla mnie. Ale juz tak nie mysle.
          Fajnie,ze nie jestem tutaj ja i same mlodsze o ktorych ja bym myslala ,o fajne
          kolezanki a One o mnie ale prochno wink.
          pozdrawiam serdecznie.

akk11 napisała:

> Skoro ania03 i saana maja wiecej niz 36 lat, a ja tylko troche mniej-to moze
          ja
          > kis nowy temat???
          > Czasmi tez mysle,ze oprocz moich kolezanek (2) i mnie -nikt w naszym wieku
          nie
          > planuje juz dzieci
          > ....Ale teraz ,moja 42-u letnia znajoma jest w 37 tc....Wiec -swiat jest
          nasz !
          > wink
          > pozdrawiam Was bardzo
          > ania kk
          • natkaszczerbatka szalone myśli 20.08.04, 15:32
            ja się za każdym razem zarzekałam - nigdy więcej! Mam za sobą jedno poronienie
            i dwa martwe porody, ale i jedno dziecko które urodziło się zdrowe dorobne bez
            najmniejszych komplikacji. Po ostatnim - byłam pewna, że już z tym kończę ...
            nawet nie odebrałam wyniku histopatol. ze szpitala po ostatnim porodzie ... ale
            jakaś szalona myśl znowu zaczyna we mnie świtać ... na zdrowy rozsądek ...
            bardzo szalona ... może tym razem się uda? Nie wiem skąd się to bierze ... to
            po prostu szaleństwo ...
            • aniao3 Re: szalone myśli 20.08.04, 16:17
              matka glupich cie nazwali Nadziejo...
              to nie taka szalona mysl Natko, nie bardziej niz nasze zycie
              sciskam
              anka
    • maretina Re: skad Wy macie chec na kolejne proby?? 20.08.04, 19:00
      kiedy leciala mi druga ciaza myslalam, ze juz nie dam rady. a jednak jest w
      kobiecie cos co pozwala sie podnosic i isc dalej.
      w polsce 36 to nie jest pozny wiek, tylko faktem jest ze po 30 plodnosc
      slabnie. mozna to zaobserwowac oznaczajac estradiol.kazda z nas ma z gory
      okreslona liczbe komorek jajowych do "wykorzystania" i fsh wlasnie to pokazuje.
      • maretina pomylka w poscie 20.08.04, 19:01
        oczywiscie nie estradiol a fsh. przepraszam.
    • mama38 Re: skad Wy macie chec na kolejne proby?? 21.08.04, 22:09
      Ja nie z tego frum, ale pokuszę się na odpowiedź.
      po 1. Moj najstarszy syn ma juz 15 lat, a ja chce jeszcze tulic bobaska
      (czekanie na wnuki odpada smile )
      po 2. Straciłam drugiego synka, urodził się w 26 tygodniu, zyl tylko miesiac, a
      ja chce tulic jeszcze bobaska
      po 3. Moj obecny partner nie ma zyjacego dziecka a ja chce tulic jego bobaska
      po 4. Strasznie chce tulic bobaska
      Dołączam do "starszych" mam. Mam 37 lat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka