ika_pop 06.11.14, 14:42 Moze jak co roku bedziemy wpisywac nasze pomysly na prezenty wpisujac płeć dziecka ? Dla niektorych bedzie to napewno inspiracją, dla mnie taki watek był w poprzednich latach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: pomysły prezentowe :) 06.11.14, 15:54 Nie będę dzieliła wiekowo, bo w sumie dziewczyny dostają podobne prezenty: Mikołaj: mniejsze zestawy Lego Friends, książka i cos jeszcze, ale też drobnego (najmłodsza, 8-latka pewnie kucyka lub kucyki Filly, a dla starszych jakos nie mam jeszcze pomysłu, może filmy na DVD). Gwiazdka: większe zestawy Lego Friends, może po zestawie Geomag, jesli znajdę gdzies w dobrej cenie, ksiązki, gry planszowe (mam na razie kupione Mercurius i Olympos, myślę jeszcze o SmallWorld dla 10-latki, Wielkiej podróży z Martyną Wojciechowską lub Mondo dla 8-latki, może Agricola dla 12-latki; inne gry, które biorę pod uwagę to Wsiąść do pociągu: USA lub Holandia, dodatek do Osadników z Catanu, Ostatnia Wola, Belfort) Dla 8-latki jakiś większy zestaw kucyków Filly, może coś z domkiem. Poza tym dostaną prawdopodobnie wspólny prezent - laptop i może do niego jakąś grę, ucieszyłyby się z Minecrafta. I jeszcze mam pomysł na łyżwy, ale to chyba dostaną tak bez okazji, bo trzeba przymierzyć, więc nie byłoby niespodzianki. Jesli chodzi o tytuły książek, to dla starszych nie mam problemu: 12-latka dostanie pewnie 3. cz. Pozyczalskich, i np. "Kolorowy szalik" Barbary Kosmowskiej, najnowszego Widmarka i najnowszey tom Kronik Archeo, 10-latka drugą cz. "Domu tajemnic" i 2. tom "Spirit Animals" oraz najnowsze "Magiczne drzewo". Natomiast mam problem z 8-latką, która nie przepada za czytaniem, a trzecia częśc jedynej ksiązki która ja ciekawi czyli "Szkoły kotów", raczej nie ukaże się do świąt. Jesli macie jakies pomysły, to chętnie podpatrzę, co kupujecie do czytania swoim 8-latkom. Równiez mile widziane propozycje gier planszowych dla 8-letniej miłośniczki przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 00:10 agni71 napisała: Natomiast mam problem z 8-latką, która n > ie przepada za czytaniem, a trzecia częśc jedynej ksiązki która ja ciekawi czyl > i "Szkoły kotów", raczej nie ukaże się do świąt. > > Jesli macie jakies pomysły, to chętnie podpatrzę, co kupujecie do czytania swoi > m 8-latkom. Równiez mile widziane propozycje gier planszowych dla 8-letniej mił > ośniczki przyrody. Moja córka (na początku stycznia 8 lat) jest wielką miłośniczką zwierząt, więc dostanie Fauna Junior i tak nas pewnie ogra Młoda mimo, że zaczęła I klasę, czyta i lubi czytać w miarę proste książki (ostatnio przy okazji nowej części Nudzimisiów odkryła jak to fajnie gdy czyta mama) dostanie: obie części, bo wróżki lubimy bardzo, może jeszcze taką Ogólnie mam zachomikowaną górę książek dla niej i tylko brak okazji, żeby je dawać. I tak już złapała bakcyla i jak widzi, że jestem na stronie z książkami, to pyta co mi kupisz (jago osoba uzależniona od przecen i promocji internetowych, stacjonarnie odwiedzamy tylko Empik, celem obejrzenia zawartości książki - tylko i wyłacznie w tym celu ) Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 05:28 Z książek dla miłośniczki przyrody polecam wszystkie części Kliniki małych zwierząt w Leśniej Górce, może Nela-mała reporterka i książki M.Wojciechowskiej, Młody obserwator przyrody. Lubi 12 ważnych opowieści -to takie obyczajowe opowiadania o wartościach, bardzo dobra. Moja dostanie na Mikołaja 2 miśki na wynos M.Przewoźnika, nad grami sama sie zastanawiam, Z gier Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 05:29 A i z książek Groszka, piesek, ktróy chciał miec dziewczynkę, u nas obowiązkowa lektura zanim pies sie pojawił w domu Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 08:40 Ja nie chcę juz psa, więc książkę sobie daruję, bo tym bardziej będą męczyły... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 08:39 dzięki, dziewczyny za podpowiedzi, Nibylandię i pierwszy tom o Neli już dodałam do koszyka Klinika chyba nie do końca w guście córki, ona woli ksiązki popularnonaukowe o zwierzętach. Z drugiej strony pociąga ją trochę fantasy, więc tu może Nibylandia się spodoba. Jeszcze zastanawiam się nad Wojciechowską, ale musiałabym chyba obejrzeć na żywo, czy nie jest zbyt infantylnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ula10091 Re: pomysły prezentowe :) 06.11.14, 16:42 Syn 4 latka bruder ciezarowka Mercedes z hds , lego juniors policja te 2 rzeczy juz kupione a w liscie do mikolaja jeszcze lego creator dom na drzewie I jeszcze jakies zestawy lego ( pocczekam co bedzie w dobrych cenach), kredki mazaki moze jakis zestaw ciastoliny Syn 1,5 roku bruder ciezarowka Mercedes, ksiazeczki z dzwiekami zwirzatek to juz kupione, jeszcze mamy zamiar zamowic cos z brudera moze traktor, policje dickie , resoraki welly a dalej nie mam pomyslu ostanio zaczol sie bawic brata ciuchciami Tomek I przyjaciele trackmaster Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: pomysły prezentowe :) 06.11.14, 18:12 Syn 7 lat: - gra Rayman Legends na PS3 - gra Łap Małpy na PS3 - audiobook Akademia Pana Kleksa czyt. przez Fronczewskiego - zestaw gumek do robienia bransoletek Loom Bands - książki - Ciało bez tajemnic i Kosmos bez tajemnic, najnowsza część Magicznego Drzewa, Jaśki, Jaśki repeta Myślę jeszcze nad jakimś zestawem Lego Technic (nie mamy jeszcze nic, a syn się zaczyna interesować) - może 42010 Samochód Off-Road i 42011 Samochód Wyścigowy, bo można je połączyć. Syn 2 lata: - gra Tomy Beczka Pirata - Lego Duplo 6169 Dowódca Straży - Lego Duplo 6168 Remiza - płyty CD The Best Kids...Ever - jajko Kinder Niespodzianka Maxi ( jajko Kinder to jedyna rzecz, którą uparcie powtarza, źe chciałby dostać od Mikołaja ) Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: pomysły prezentowe :) 06.11.14, 18:15 A! 01.12. tradycyjnie dostaną kalendarze adwentowe - Starszak Lego Star Wars, a Młodszy będzie miał hand made Lego Duplo. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: pomysły prezentowe :) 06.11.14, 18:59 Moje dziewczyny 6 i 10 lat ostatnio zakręcone są na punkcie Lego Friends. 1.12 dostaną kalendarze adwentowe LF starsza z zeszłorocznej kolekcji z łyżwiarkami (bo sama trenuje) a młodsza coś tegorocznego, jeszcze nie wiem który zestaw. Na święta mam już prezenty (jak nigdy jeszcze) - dla starszej LF Baza Ratownicza a dla młodszej Szkoła w Heartlake, obydwa kupione wczoraj w Carrefour po 159 zł. Na Mikołaja pewnie jakieś drobiazgi z Kraina Lodu Odpowiedz Link Zgłoś
niektorymodbija Re: pomysły prezentowe :) 06.11.14, 21:00 Prawie trzylatka dostanie najprawdopodobniej łyżwy saneczkowe na mikołajki plus ew. Książkę.z piosenkami.świątecznymi. Na Gwiazdkę jeszcze nie wiem, na.pewno jakieś książeczki do wypełniania, może jakiś instrument typu tamburyno... Nie wiem co.jeszcze,ale bez szaleństw, zaraz potem ma urodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 Re: pomysły prezentowe :) 06.11.14, 21:58 niektórymodbja..jestem pod duuużym wrażeniem...nie masz na tej liście LEGO ŚWIĘTO BEZ LEGO TO NIE ŚWIĘTA ;D Odpowiedz Link Zgłoś
niektorymodbija Re: pomysły prezentowe :) 06.11.14, 22:08 A faktycznie,może jakieś duplo zakupić? A na serio, Mała ma jakieś dwa niewielkie zestawy,fajnie się bawi,ale jakoś wątpię czy potrzebuje większej ilości klocków. Może nie mam racj i Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina128 Re: pomysły prezentowe :) 06.11.14, 22:09 Moja 9 latka gra na xboxa, littles pet shop (jedyna zabawka, która bawiła się dłużej niż tydzień od 3 lat w ciągłym użyciu), blendy pens duży zestaw, książka pt: czy koty mają pępki? to jej propozycje, ja nie wiem co jeszcze. Zaś trzylatka gra, polly pocket, gra planszowa (jeszcze nie wiem), littles pet shop. Nie kupuję lego, choć ma, bo u nas wogóle się nie sprawdziły. Kupiłam na dzień dziecka w promocji 2 zestawy, to jeden dam dziewczynce w rodzinnie, bo u nas szkoda go otwierać. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: pomysły prezentowe :) 06.11.14, 23:04 kora711 napisała: > niektórymodbja. bo? Odpowiedz Link Zgłoś
kazia4 Re: pomysły prezentowe :) 06.11.14, 23:07 Bo... taki nick? U nas Lego, konsekwentnie i wyłącznie. Może dziadkowie błysną i będzie nie-lego Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka103 Re: pomysły prezentowe :) 06.11.14, 22:26 U nas tez lego okazalo sie niewypalem... Moja prawie 6 latka ma fiola na punkcie lalek wszelkiego rodzaju. Po milosci do MH do lask wrocily Barbie wiec dostanie zestaw z tej nowej bajki Barbie i tajemnicze drzwi. Mam bajeczny domek (szokowa cena na agito 70 zl z przesylka!) Plus 3 lalki do tego tez z tej bajki oraz duza lale dziewczynke (60 cm wyglada jak prawdziwa) od rodziny domek swinki Peppy plus szkole Peppy. A na mikolaja wymarzone lalki z krainy lodu. Plus pewnie mnostwo ksiazek (Basia, ciocia Jadzia, Pieciopsiaczki, Pchla Szachrajka, Plastusiowy Pamietnik) Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 00:32 Nie piszę co w buta, co pod choinkę, bo jeszcze nie wiem sama Oczywiście to prezenty od nas i reszty rodziny 11-latek (fan Minecrafta): -brakujące tomy serii Minecrafta Przygody w sumie 4 tomy, -3 części Minecraft poradniki, -nowego Widmarka, -koszulki taką i taką -grę Pan tu nie stał -PTASIE MLECZKO WEDLA, bo gdy pytam co by chciał od Mikołaja, to zawsze chce ptasie mleczko i chyba kupię mu 5 opakowań, chudy jest najwyżej robaków dostanie, no żartuję, kupię i będę wydzielać. -może jakiś zestaw do badań - doświadczeń Nie wiem co kupić synowi, bo on nie ma żadnych konkretnych zainteresowań, choć wspieramy go w poszukiwaniach. [b] Córka prawie 8 lat/b]] (fanka Lego Friend, LPS, zwierząt i prac plastycznych): -książki o Nibylandii, Zosia i jej zoo mam jeszcze jakieś książki dla niej, ale skleroza i nie pamiętam -gra Fauna Junior, -zestaw LF Baza ratownicza, -kocie getry i rajstopy, -może jakiś szkicownik z modą. Młoda 20 dni po Wigilii ma urodziny i znów trza coś dać, coś wspominała o łyżwach i jakimś Lego Friends, może jakiś zestaw LPS. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 08:32 Zainspirowałaś mnie tyi ksiązkami o Nuibylandii, chyba kupię moijej 8-latce Natomiast dla 8-latki polecam Faunę zwykłą nie junior. Tzn. my nie mamy wersji dla młodszych, ale moja aktualnie 8-latka całkiem dobrze sobie radzi z dorosłą wersją od ok. roku. Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz anicaf 07.11.14, 09:19 Czy mój syn jest Twoim synem? Chociaż nie. Jedno się nie zgadza, mój niestety nie jest chudy Też dostanie Minecraft Przygody i nowego Widmarka, do tego nowe Kroniki Archeo, może też namierzę brakujący tom Dziennika Cwaniaczka (mam już kalendarz z cwaniaczkiem na 2015 dla odmiany po tegorocznym Top Gearem). Dziękuję za inspirację z koszulkami Pytany, co chciałby na Mikołaja odpowiedział, że "złoto" w World of Tanks, ale jesteśmy przeciwni wydawaniu kasy na wirtualne zakupy, więc musi wymyślić coś innego Dla młodszego - 8 lat - mam już "Wilki i owce i grube ryby" oraz zestaw klocków lego minecraft. Do tego na pewno będzie jakaś książka, może Pan Smrodek albo Crictor, no i Mam oko na miasteczko (za stary na to, ale jest fanem Miasteczka Mamoko i sobie zażyczył ). Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: anicaf 07.11.14, 09:40 blankaz napisała: > Czy mój syn jest Twoim synem? > Chociaż nie. Jedno się nie zgadza, mój niestety nie jest chudy > > Też dostanie Minecraft Przygody i nowego Widmarka, do tego nowe Kroniki Archeo, > może też namierzę brakujący tom Dziennika Cwaniaczka (mam już kalendarz z cwan > iaczkiem na 2015 dla odmiany po tegorocznym Top Gearem). Dziękuję za inspirację > z koszulkami > Pytany, co chciałby na Mikołaja odpowiedział, że "złoto" w World of Tanks, ale > jesteśmy przeciwni wydawaniu kasy na wirtualne zakupy, więc musi wymyślić coś i > nnego > O! to tak jak my - wirtualne zakupy są ble. Z książkami, u nas był wielki problem, ale powoli, powoli już coś się rusza. Staram się podrzucać mu dużo różnych książek, żeby coś sobie wybrał. Lubi Widmarka i całą serię o Lasse i Mai wypożycza z biblioteki. Dostał 1 tom Zwiadowców i Percy Jackosona, ale zaczął czytać, ale chyba przeraża go objętość książki. Dz. Cwaniaczka mamy jeden tom i nie lubi, tak samo jak Mikołajka Minecrfat Przygody dosłownie wciągnął 1 dnia ok.70 stron, więc kupuję, bo skoro czyta to niech czyta. Ważne, że wyrabia sobie nawyk czytania. Jego siostrze prawie 7 lat tego nawyku nie trzeba już zaszczepiać, wyssała z mlekiem matki (mola książkowego) i sama się nauczyła czytać, żeby więcej czytać Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: anicaf 07.11.14, 09:45 No to mój starszy czyta dużo, ale książek z fantastyką/magią nie lubi. Jak Percy Jacksona dostał, to przeczytał opis na okładce i leży. 1. tom opowieści z Narnii przeczytał tylko dlatego, że to lektura Za to z kolei z młodszym gorzej. Nie przepada za czytaniem, gorzej mu idzie i trzeba trochę zaganiać. Czyli odwrotnie jak u Was Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo do anicaf 07.11.14, 09:47 Też niestety mam maniaka minecraft, zastanawiam się czy dla 12 latka poleciłabyś tę serię Minecraft Przygody ? Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: do anicaf 07.11.14, 09:58 ursgmo napisała: > Też niestety mam maniaka minecraft, zastanawiam się czy dla 12 latka poleciłab > yś tę serię Minecraft Przygody ? mój niezbyt oczytany syn ma 11,5, jemu się podoba i czeka na kolejne części. Jak patrzyłam to im dalsza część tym dla starszych jest przeznaczona, bo potem jakieś zombi i inne stwory będą. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: do anicaf 07.11.14, 10:00 Dzięki ! w takim razie kupię niech się młody cieszy , choć najchętniej wysadziłabym w kosmos wszystko co z tym minecraftem związane Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: do anicaf 07.11.14, 10:44 ursgmo napisała: > Dzięki ! w takim razie kupię niech się młody cieszy , choć najchętniej wysadzi > łabym w kosmos wszystko co z tym minecraftem związane ja tak samo, ale z drugiej strony jaki jest sens prezentów, które nie cieszą dziecka tylko rodzica U nas nie zapowiada się na rozstanie z Minecraftem, bo bakcyla załapała prawie 8-letnia siostra. Choć ja bawi bardziej samo budowanie niż kontakty z innymi i burzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: do anicaf 07.11.14, 10:52 anicaf napisała: > ursgmo napisała: > > > Dzięki ! w takim razie kupię niech się młody cieszy , choć najchętniej w > ysadzi > > łabym w kosmos wszystko co z tym minecraftem związane > > ja tak samo, ale z drugiej strony jaki jest sens prezentów, które nie cieszą dz > iecka tylko rodzica > U nas nie zapowiada się na rozstanie z Minecraftem, bo bakcyla załapała prawie > 8-letnia siostra. Choć ja bawi bardziej samo budowanie niż kontakty z innymi i > burzenie. U nas też nic nie zapowiada znudzenia , ma konto premium , własny serwer na 30 slotów , stałych współgraczy . Dlatego więc kupuję te gadżety , gry ( ma jeszcze na ps3) czy koszulki, niech się cieszy . Gdybym tylko mogła nie słuchac o tym ciągle .............. Aleksandra1977 - myślę że Twoje dzieci zwyczajnie za małe są na minecrafta , to bawi raczej starsze dzieciaki a czasem i całkiem już dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: do anicaf 07.11.14, 11:04 Ursgmo, czyli jeszcze wszysyko przede mna ? znam 6 latka, ktory uwielbia Minecraft, ale jest to dziecko, ktore nie bawi sie zadnymi zabawkami dedykowanymi dla swojego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: do anicaf 07.11.14, 11:07 aleksandra1977 napisała: > Ursgmo, czyli jeszcze wszysyko przede mna ? znam 6 latka, ktory uwielbia Min > ecraft, ale jest to dziecko, ktore nie bawi sie zadnymi zabawkami dedykowanymi > dla swojego wieku. > Jest nadzieja że nie może nie będą już wracac do tego tematu albo inna moda przyjdzie . Ja się już poddałam bo komputer to świat mojego syna i nic na to nie poradzę , pewnie i zawód w przyszłości . Pozostało wspierać. Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf do ursgmo 07.11.14, 14:38 właśnie odebrałam koszulki Minecrafta z Reserved - fajne, choć dość szerokie Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: do ursgmo 07.11.14, 19:05 anicaf napisała: > właśnie odebrałam koszulki Minecrafta z Reserved - fajne, choć dość szerokie Kupowałam na dzień dziecka koszulki i bluzę w empiku UK Fashion Minecraft . Zerknę na te z reserved ale u nich różnie z jakością po praniu , chociaż te niby oryginalne tez nie są jakościowo porywające. Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: do ursgmo 08.11.14, 14:23 ursgmo napisała: > anicaf napisała: > > > właśnie odebrałam koszulki Minecrafta z Reserved - fajne, choć dość szero > kie > > Kupowałam na dzień dziecka koszulki i bluzę w empiku UK Fashion Minecraft . Ze > rknę na te z reserved ale u nich różnie z jakością po praniu , chociaż te niby > oryginalne tez nie są jakościowo porywające. ojej Gdzie kupowałaś bluzę? Ciemna jestem Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: do anicaf 07.11.14, 10:21 ursgmo napisała: > Też niestety mam maniaka minecraft, zastanawiam się czy dla 12 latka poleciłab > yś tę serię Minecraft Przygody ? moje nawet nie chca Minecraft. Po obejrzeniu zwiastunow na YT stwierdzili zgodne, ze grafika jest okropna, wiec grac nie chca. Za to uwielbiaja gre Lego Movie. Corka lubi jeszcze Rayman'a, a syn Angry Birds. Graja na Play Station 4 i, na razie, wybor gier dla dzieci jest niewielki. Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: do anicaf 07.11.14, 10:40 aleksandra1977 napisała: > ursgmo napisała: > > > Też niestety mam maniaka minecraft, zastanawiam się czy dla 12 latka pol > eciłab > > yś tę serię Minecraft Przygody ? > > moje nawet nie chca Minecraft. Po obejrzeniu zwiastunow na YT stwierdzili zgodn > e, ze grafika jest okropna, wiec grac nie chca. Za to uwielbiaja gre Lego Movie > . Corka lubi jeszcze Rayman'a, a syn Angry Birds. Graja na Play Station 4 i, na > razie, wybor gier dla dzieci jest niewielki. no ale mój syn ma już ponad 11 lat i Lego Movie i Angry Birds już go nie bawią Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 05:16 Na razie mam: Piła mechaniczna www.zabawki-malik.pl/klein-8430-pila-lancuchowa-bosch-swd,185,5493.html Jako dodatkowy prezent flamastry do dmuchania. A dla innego dziecka: Latająca wróżka www.youtube.com/watch?v=YhlhVJwxWBA Teraz jeszcze dwójka dzieci mi została. Odpowiedz Link Zgłoś
roodolff dziewczynka; 5,5 07.11.14, 08:10 - pamiętnik Barbie - lego friends wóz transmisyjny - ubranka cool club z MLP - książeczki z naklejkami i ćwiczeniami po angielsku (MLP, Lego Freinds, Barbie) - klocki konstrukcyjne - książki: Mary Poppins, Anatomia Farmy, nowe Magiczne Drzewo - gra planszowa (jeszcze nie wiem, jaka) - program do nauki angielskiego z postaciami z bajek - perfumy HK - ubranka dla lalek (Evy i Baby Born) - pacynki (ikea) Odpowiedz Link Zgłoś
krotanna Re: dziewczynka; 5,5 07.11.14, 08:38 Chyba będę tutaj niepopularna, ale jak tak czytam to nasuwa mi się scena z Harrego Pottera t.I gdy Dudley wrzeszczy w swoje urodziny: "Tylko 37 prezentów? W zeszłym roku było 38!!" A mamusia skwapliwie obiecuje jeszcze dwa, żeby było więcej niż poprzednio. Rozumiem konsumpcyjne podejście, kupuję prezenty pod choinkę i nie jest to opłatek Ale czytając ile zabawek dostaje jedno dziecko - nieważne w jakim wieku - jestem zdruzgotana Inspiracja inspiracją, a szał - szałem... Nie należę do biedaków, a przez szereg lat jako rodzice nie kupowaliśmy wcale prezentów dziecku, bo dostawał od dziadków, babć, cioć i było tego 5-6 szt. To po co kolejny? Teraz kupujemy też od nas, jeden i wystarczy. A może by tak zapytać dziecka który z tej listy żądań do Mikołaja oddałaby biednej dziewczynce lub chłopcu? Nauczyć dobroczynności? Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: dziewczynka; 5,5 07.11.14, 08:44 krotanna - szanuje Twoje zdanie na temat prezentów pod choinkę, ale jak zauważyłaś jest to wątek o prezentach. Sądzę, że każdy swój rozum ma i umoralniania nie potrzebujemy Jeśli powstanie wątek: Czy są potrzebne prezenty? Ile powinno być prezentów? wtedy zapraszam do dyskusji. Acha! HP nie czytałam, więc u nas tylko 10 prezentów będzie. a tak z ciekawości ten jeden prezent od Was to co? a co dostaje dziecko od reszty rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: dziewczynka; 5,5 07.11.14, 08:45 Nie należę do biedaków, a przez szereg lat jako rodzice nie kupowaliśmy wcale p > rezentów dziecku, bo dostawał od dziadków, babć, cioć i było tego 5-6 szt. A moje nie dostaną 5-6 prezentów od babć, cioć, więc te 5-6 sztuk muszę kupić sama. Czym się więc różnią moje konsumpcyjne święta od twoich? Przeciez ludzie tutaj zamieszczają też pomysły na prezenty, które podpowiedzą dalszej rodzinie. Dodam jeszcze, ze moje dzieci, jak przychodzi do rozpakowywania prezentów, to z kuzynostwa mają najmniej paczek :-p I tak na koniec - że też zawsze musi się pojawić chociaz jeden malkontent w takim wątku, co roku. Dla mnie taki wątek to skarb, mozna naprawdę fajnie się zainspirować, niekoniecznie na najbliższe święta, ale i na inne okazje. A, i jeszcze przypomniało mi się, że dla 8-latki chcę zakupić masę plastyczną, np. modelinę Fimo, o której tez dowiedziałam się na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
krotanna Re: dziewczynka; 5,5 07.11.14, 08:56 Nie chciałam umoralniać, ale może tak to ktoś odebrał. Chciałam Was mimo wszystko zainspirować do zastanowienia się, czy musi ich być aż tyle. I doceniam, ze mimo to, mój głos jest szanowany Dodałam post "i żeby nie było - pomysły na prezenty" jakie ja mam i że - tak - serio - doceniam ten wątek. Bo sama szukam jakiegoś pomysłu na prezent podchoinkowy. Swoją drogą - co roku proszę syna, żeby napisał list do św. Mikołaja. I któraś z Was napisała, że jak pyta syna co chciałby dostać, to zawsze mówi "ptasie mleczko". To jest szczęśliwe dziecko Mój jednego roku chciał tylko taki dzwonek od sań, jaki dostał chłopiec w bajce "Polarny ekspress". Innego roku tylko misia w mikołajowej czapce. A jak dołożyliśmy żelaźniaka to powiedział, że przecież tego nie było na liście Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: dziewczynka; 5,5 07.11.14, 09:24 krotanna napisała: > Swoją drogą - co roku proszę syna, żeby napisał list do św. Mikołaja. I któraś > z Was napisała, że jak pyta syna co chciałby dostać, to zawsze mówi "ptasie mle > czko". To jest szczęśliwe dziecko > Mój jednego roku chciał tylko taki dzwonek od sań, jaki dostał chłopiec w bajce > "Polarny ekspress". Innego roku tylko misia w mikołajowej czapce. A jak dołoży > liśmy żelaźniaka to powiedział, że przecież tego nie było na liście To mój syn chce zawsze Ptasie mleczko, niestety wynika to z jego braku zainteresowań - książki czyta (tylko nieliczne), z Lego City wyrósł, Technics go nie pociąga, Mindrstromera "przerobił" w 2 lata na zajęciach, nie lubi sportu. Lubi Minecrafta, a że odgraniczamy mu czas spędzony przed kompet, to nie chciałabym kupować nic na komputer. Szukam, więc gadżetów około Minecraftowych (nawet jeśli jest to ubranie, czy książka), w końcu to święta i dziecko ma się ucieszyć z prezentu - niespodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: dziewczynka; 5,5 07.11.14, 09:36 myślisz, że ucieszy się z ubrania z Minecraftem zamiast gry? Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: dziewczynka; 5,5 07.11.14, 09:54 agni71 napisała: > myślisz, że ucieszy się z ubrania z Minecraftem zamiast gry? grę ma na komputerze, na ps3 to już byłaby lekka przesada. A koszulka na 1000% go ucieszy Moje dzieci cieszą się z ubrań, choć mają ich full dzięki wyprzedażom. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: dziewczynka; 5,5 07.11.14, 10:03 tak tylko pytam, bo moje ubrań na prezent nie lubią. Nie lubią tez ubrań z bohaterami czegokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: dziewczynka; 5,5 07.11.14, 08:47 dostawał od dziadków, babć, cioć i było tego 5-6 szt. To p > o co kolejny? Teraz kupujemy też od nas, jeden i wystarczy. czyli dziecko dostanie ok. 7 prezentów? To chyba rekord ilościowy w tym wątku, pani antykonsumpcjonistko Odpowiedz Link Zgłoś
krotanna Re: dziewczynka; 5,5 07.11.14, 09:02 Nie, 4 - od nas, od babci i cioci 1 bo mieszkają razem, od dziadków i od drugiej cioci I tak uważam że spokojnie mógłby dostać mniej i też by munie zaszkodził (żarcik) Odpowiedz Link Zgłoś
roodolff Re: dziewczynka; 5,5 07.11.14, 09:06 A może jest tak, że lista przysłania Ci zdrowy rozsądek? Bo ta lista może obejmować prezenty od kilku krewnych i przyjaciół na cały grudzień? A poza tym nigdzie jest napisane, że rodzina, która obficie obdarowuje własne dziecko, nie obdarowuje cudzych, regularnie nie wspiera tych, którym się gorzej powodzi? I naprawdę myślisz, że każde dziecko, które pod choinką znajdzie stertę prezentów staje się natychmiast roszczeniowe? Nie przyszło Ci do głowy, że to bardziej złożony proces? Cóż, jak się nie umie myśleć, trzeba iść na skróty i kierować się stereotypami. Szczerze współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: dziewczynka; 5,5 07.11.14, 10:30 krotanna, ale to w sumie każdego osobista sprawa ile prezentów kupuje. W rodzinie mam dzieci, które w każdym miesiącu dostają więcej zabawek niż moje dzieci przez cały rok i co z tego? Stać ich, lubią kupować, dzieci chyba się cieszą, ogólnie ich sprawa. Ja tak nie robię, bo moje dzieci raczej nie mają dużych potrzeb. Moje dzieci od moich rodziców nie dostają prezentów na żadną okazję, czasem dziadek da im 50 zł. Od teściów dostają po stówie. Dwie ciocie dają im prezent, a ja za te 2 stówy od teściów kupuję coś dla dzieci trzymając się zasady, że jeden trochę większy prezent, a drugi mniejszy, taki dodatek (często dokładam do tego). Moje dzieci nie mają pokoju całego w zabawkach. Córka zresztą już wyrosła z zabawek, tylko jeszcze z lego buduje, a syn zadowala się czymkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
krotanna syn 8 lat 07.11.14, 08:45 I żeby nie było - pomysły: pod choinkę na razie nie mam żadnych, więc możliwe że się czymś zainspiruję (dziękuję za wątek - serio ) Na Mikołaja - do buta - 2 książki tj. 2 i 3 część "Piątki z Zakątka" (I część jest lekturą, ale tak wciągnęła mojego syna, który nie przepada za czytaniem, że postanowiłam kuć żelazo póki gorące!). Oczywiście do tego drobne słodycze - symbolicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: syn 8 lat 07.11.14, 08:50 krotanna napisała: > I żeby nie było - pomysły: > pod choinkę na razie nie mam żadnych, więc możliwe że się czymś zainspiruję (dz > iękuję za wątek - serio ) > Na Mikołaja - do buta - 2 książki tj. 2 i 3 część "Piątki z Zakątka" (I część j > est lekturą, ale tak wciągnęła mojego syna, który nie przepada za czytaniem, że > postanowiłam kuć żelazo póki gorące!). Oczywiście do tego drobne słodycze - sy > mbolicznie. no i widzisz Twój syn (tak jak moje dzieci) dostanie w buta książki i słodycze. Rozumiem, że to nie jest ZA dużo? Wiem, będę złośliwa (tak mnie dziś naszło ), a może jedną może oddaj te książki biednym dzieciom, a synowi daj czekoladę. Swoją drogą wkurza mnie jak ktoś mi mówi, że moje dziecko ma oddać swoje prezenty biednym dzieciom. Pomagamy w inny sposób i nie tylko przed Świętami, więc po co te gadki Odpowiedz Link Zgłoś
krotanna Re: syn 8 lat 07.11.14, 09:03 Dokładnie tak - dzielimy się przez cały rok Odpowiedz Link Zgłoś
krotanna pomysły prezentowe 07.11.14, 09:05 A teraz POPRSZĘ o te pomysły na prezenty dla chłopców w wieku 8 plus - poza Lego I chociaż zdania nie zmieniam - już nie będę "umoralniać" - obiecuję Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 09:11 może ktoś widział mozaiki świąteczne orb factory, w tamtym roku miałyśmy zestaw www.amazon.com/The-Orb-Factory-Mosaics-Christmas/dp/B002R1MHU6 świetny, szukam czegoś nowego świątecznego, niekoniecznie tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.i.a.78 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 09:20 dla młodszego 2 lata. nic nie mam. pomysłów na razie brak. dla starszego 4,5 lego city remiza, dwie płytki konstrukcyjne lego city. grę pędzące żółwie. jeszcze dokupię duże kredki bambino z samolotami. od nas tyle. jejku, naprawdę kupujecie dzieciom jak dla mnie masakryczną ilość prezentów. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 09:38 następna a twoje dzieci dostana prezenty tylko od rodziców, czy od innych osób z rodziny też? Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.i.a.78 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 10:12 słowo jejku wskazywało, że wpis ma charakter wesoły. nie moja sprawa kto ile dzieciom prezentów kupuje.listy obejmujące kilkadziesiąt pozycji to nie moja, "nasza" bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 10:16 a gdzie tu widzisz kilkadziesiąt pozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 10:17 też jestem zdania, że co za dużo to niezdrowo, ale to nie moja sprawa ;PPPP. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_lipiec Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 09:32 córka lat 4,5: książki "Pieniek otwiera muzeum", 'Basia pomaga mamie', lego bricks, płytka lego, lego city straż pożarna, karetka Imaginexta, korona i berło Elzy, pędzelki, kreatywna książeczka z naklejkami; od rodziny nie wiem co dostanie ale na liście jest jeszcze prawdziwe tutu, jakiś instrument muzyczny, ładna sukienka i kucyk niemowlak synek 20 miesięcy: Imaginext policja i pomoc drogowa, Bruder roadmax śmieciarka, naklejki, jakies małe autka/samoloty z Planes/Cars; na liście jeszcze: warzywa do krojenia takie z rzepem, książka jakaś, może chłopcowe duplo Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka99 Re: pomysły prezentowe :) 08.11.14, 13:28 Co jest takiego fajnego w imaginext? Czy trwałe są te zabawki? Starszy syn ma 2 l i resorakami rzuca jak popadnie i nie wiem czy imaginext za szybko nie rozwali? Warto zainwestować w większy zestaw, czy lepiej kilka małych? Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: pomysły prezentowe :) 08.11.14, 15:41 Co jest fajnego? Wszystko Jedyna wada to cena. Zabawki są bardzo trwałe, jak większość Fisher Price. Ciężko jest je rozwalić. Moim niszczycielom jeszcze nie udało się żadnej zniszczyć. Co do zestawów, to zależy co interesuje dziecko. Pojazdy ratunkowe, latające, pływające, rycerze, dinozaury, kosmos, Batman... Odpowiedz Link Zgłoś
aniapet 7-latek i 11-latek 07.11.14, 09:46 Mam coraz trudniejszy wybór jeśli chodzi o prezenty dla chłopców. Dla starszego mam dwie części Magicznego drzewa, prawdopodobnie dostanie jeszcze jakiś fajny zegarek, bo swój zgubił. Jeszcze rok temu był wielbicielem Minecrafta, ostatnio zafascynował się grą strategiczną Margonem i tak to go wciągnęło, że nic innego go nie interesuje (oczywiście oprócz piłki nożnej i zajęć plastycznych). Chciałam kupić mu jakieś gadżety związane z Margonem, ale nic w sklepach nie ma. Z kolei siedmiolatek cały czas ogląda w katalogu Lego koparkę na pilota, która nie dość, że jest przeznaczona dla dzieci od 11 lat, to kosztuje ponad 800 zł. Pewnie pozostaniemy przy jakiś zastępczym zestawie Lego, nasłuchuje tylko, co syna jeszcze może zainteresować. Na pewno dostanie też latarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 10:02 Syn 5l: Imaginext samolot i dinozaur, lego, Dobble, gra Atak rekina, kieszonkowa Zgadnij kto to, Pociag i zmyślanki Trefl, zestawy Smily Play Mądra Główka, konsola Lexibook (jeśli pojawi się przed świętami w Lidlu). Syn 2,5r.: Imaginext samolot i dinozaur, mikrofon, gitara, puzzle dla maluchów, chodzący zwierzak LPS. Poza tym jakieś tam drobiazgi m.in. po autku HW Ballisticks. Młodszy zawsze dostaje mniej, bo mam problem, co mu kupić (wszystko ma po starszym bracie), a poza tym np grami i tak będą wspólnie się bawić, jak Młody je zakuma I żeby nie było, to są również prezenty, które chłopaki dostaną od rodziny (po prostu ja zazwyczaj kupuję, a rodzina oddaje kasę) Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 10:18 A no i zapomniałam dodać, że mój starszy dostanie również pełne wyposażenie na treningi (on to w 100% sportowy typ), czyli strój na zapasy, bluzke, koszulkę, spodenki, getry i buty na piłkę nożną (zestaw z Decathlona) oraz ręcznik z mikrofibry na basen Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 10:26 Dopiero zaczynam temat prezentow. Na razie wiadomo, ze 7 letnia corka od nas na pewno dostanie Furby Boom i Furby Furblings. Nie wiem, co od innych czlonkow rodziny, ale wiedza, ze interesuje sie LPS i Lego, wiec w tym kierunku beda prezenty. Na pewno nie zabranknie tez ksiazek. Syn (5 lat) dostanie Lego Chima Ognisty pojazd Lavala. Marzy o nowym tablecie, bo niedawno dotychczasowy rozbil o podloge. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa17 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 10:46 U nas święta pokrywają się z urodzinami, w dodatku nikt z rodziny prezentów nie kupuje, tylko my i babcia. 4-latek: - 2 zestawy lego city i 2 hot wheels (jeszcze niewybrane) -gry: grzybobranie, spadające małpki, nogi stonogi 2-latka: -lalka bobas -wanienka dla lalki i kołyska -drewniane korale do nawlekania Odpowiedz Link Zgłoś
fankajanka Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 10:52 Ja mam pomysły dla nastolatków, jeszcze nie wiem, co z tego wybiorę Chłopiec 16 lat -słuchawki -gra "Założysz się", -książki, w tym jakas dorosła kucharska Dziewczę 13 lat - zestaw do robienia kolczyków ( nie gotowy, mam zamiar skompletować sama, na pewno modelina ( być może Fimo), foremki silikonowe ( te mam zamiar zrobić samodzielnie) itp.) -podświetlane lusterko, z jednej strony powiekszające -pamiętnik -gra "Koncept" -książki- nowa Musierowicz, czoś Szczygielskiego, "Gotowi by gotowac" Kręglickiej Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 11:23 fajne gry, dodałam do swojego banku pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
niektorymodbija Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 11:29 Wszystkim znajomym dzieciom i mojemu ofiaruje tylko skarbonke z napisem "na misje" oraz ulotka informacyjną,żeby dowiedziały się w jakich warunkach mieszkają biedne dzieci. I ze zdjęciami i,żeby i maluchy zlapaly bakcyla dobroczynności. Może zgodzą się oddać świąteczne ciasta biednym? Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 11:51 niektorymodbija napisała: > Wszystkim znajomym dzieciom i mojemu ofiaruje tylko skarbonke z napisem "na mis > je" oraz ulotka informacyjną,żeby dowiedziały się w jakich warunkach mieszkają > biedne dzieci. I ze zdjęciami i,żeby i maluchy zlapaly bakcyla dobroczynności. > Może zgodzą się oddać świąteczne ciasta biednym? i chwała ci za to Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 11:57 mój fan lego i minecrafta dostanie klocki lego minecraft z nowej serii, zestaw ze smyka już czeka, a wczoraj syn przeglądał internet i zażyczył sobie inny... ale na początek,, bo zaplanował skompletować wszystkie, więc najwyżej kolejność odwrócimy książki o minecrafcie, ma jedną, podoba się więc może dokupię pozostałe z serii, najnowszy tom Magicznego drzewa, pewnie też coś z cobi bo bardzo lubi ich realistyczne modele, choć gorzej się składają i słabiej trzymają to ostatnio wolał od lego i gdyby nie wyszły te nowe minecraft to cobi bylyby faworytem; i ptasie mleczko oczywiście, koniecznie waniliowe z Wedla albo z Lidla Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 21:48 dodam że 9-latek, oraz prostuję - Magicznego Drzewa nie będzie od mikołaja bo właśnie przechwycił, obawiam się że spał to dziś nie będzie i jeszcze zapomniałam o modelach do sklejania, ale szczególów nie znam, modelarstwo przekazał w genach mąż więc on zakupy ogarnia Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafka01 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 22:31 Chłopiec, lat 7,5: - zegarek - mały zestaw lego technic (helikopter) - kubek angry birds - książki "Babcia Rabuś" i kolejnych Ciumków Dziewczynka, lat 10: - torebka z końmi - kubek z końmi - jakaś gra planszowa - Książki "Opowieści z Narnii" i kolejny tom Heartlandu A na Mikołajki oboje dostaną po szczoteczce elektrycznej i książce. Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 12:17 9 lat - łódka lego friends i stacja ratunkowa (czy jakoś tak) lego friends, jedno na gwiazdkę, drugie na mikołajki + jakieś drobiazgi typu notesiki, może gry z wyżej polecanych niedawno miała urodziny i dostała 11 książek, wiec ma co czytać i chyba książki odpuścimy chociaż nie wiem bo jest tyle fajnych, że boję się, że się złamię 5 lat - perkusja, coś z frozen, piżama z violettą i też pewnie drobiazgi czyli np coś do ozdabiania bo bardzo lubi to tyle od nas jeszcze pewnie coś od dziadków (jednych, drugich) i od wujków, cioć ale to maksymalnie po 3-4 prezenty niestety nie mamy już żadnego pomysłu, wiec pewnie będa gry, może książki i jakieś rzeczy plastyczne Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 14:34 Córka 8 lat, baaardzo dziecinna i wciąż intensywnie bawiąca się dostanie od całej rodziny na Mikołaja i Gwiazdkę - grę Mały Książę - grę Metropolia - grę na ps The sims + dodatek Zwierzaki - lalkę Lonster High - dwie lalki Ever After High + łóżko - LPS zestaw figurek i zestaw z samochodzikiem - film Czarownica na DVD - książkę Szkołę Kotów 2 część i może jeszcze jakieś Magiczne Drzewo - dwa zestawy Lego friends z tej serii dżungla Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 17:26 Niespełna 3-latka: drewniana kuchnia drewniane owoce, warzywa itp. jakieś pewnie garnki, talerze i inne akcesoria Mapy Mizielińskich pewnie jeszcze jakaś książka, może "Pobawimy się" na Mikołaja dostanie chyba grę Dzień i noc ze Smart games i jakieś książki Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 17:37 Na razie nie mam wiele pomysłów. 6,5 latka i 2 latek. Młody dostanie takie coś (coś jak tor samochodowy): www.limango-outlet.pl/bburago/zabawka---tor-samochodowy-i-myjnia-ferrari-kids-work-shop---od-lat-3-517883 Dla młodej mam na razie 2 książki i szukam inspiracji... Odpowiedz Link Zgłoś
gaja246 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 19:32 Prezenty urodzinowo- gwiazdkowe od całej rodziny 4- latka: - kuchnia Tefal, - lalka bobas Kathe Kruse - gadająca maskotka papuga z allegro (jej marzenie) - Magic Jin - Nudzimisię - Liczby i Litery z Mamoko 7-latka - gra "Słowotwory" - lalka Elza lub Merida - gumki do robienia bransoletek Szukam inspiracji i już kilka znalazłam w tym wątku. Napiszę jeszcze co było hitem i sprawiło ogromną radość dziewczynom rok temu. Młodsza: - Miasteczko Mamoko - Kotek AniMagic - gra "Nino Delfino" - Wyklejanka Top Model - Walizka z Lidla z kredkami, mazakami, nożyczkami itp. (świetnie sprawdza się na wyjazdach) Starsza: - książka "Mapy", książki z serii "Czytam sobie" dla początkujących czytelników, "Skąd się biorą dziury w serze" - gry "Superfarmer", "Było sobie życie", "Jungle Speed", "Monopol"- gramy często - koraliki Hama Midi Odpowiedz Link Zgłoś
agnie-sia80 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 19:53 5-latek (pod choinkę) - Lego (pewnie dwa różne. w liście poprosił o stacje arktyczną i kopalnie) - czołg z Cobi - gra planszowa 9-latka -książkę " Był sobie człowiek" -atlas geograficzny i globus -sukienkę - Scrabble Wszystkie pomysły prezentowe dla moich dzieci zaczerpnięte z listów, które same stworzyły Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pomysły prezentowe :) 07.11.14, 22:48 U mnie sie juz bardziej klaruje Gwiazdka. Poniewaz wspólny laptop juz postanowiony, to oprócz tego w miarę skromnie: 12-latka: Lego Friends szkoła, gra Agricola lub Olympos lub Mercurius, ksiązki (Pożyczalscy 3 cz. i dwie ksiązki Widmarka), jeśli wybiorę tańszą grę (czyli Olympos lub Mercurius, to jeszcze coś będzie, tylko jeszcze nie wiem, co, może jakis film na DVD, chociaż z tych gier córce chyba najbardziej spodobałaby się Agricola, która niestety kosztuje aż 155 zł) 10-latka: Lego Friends bar z sokami, gra Small World, ksiązki (Spirit Animals, Magiczne drzewo), może jeszcze film np. Lemony Snickett 8-latka: Lego Friends ratunek niedźwiadka, gra Mondo, modelina Fimo kilka kolorów, ksiązka (Pewnego razu w Nibylandii lub 2. część przygód Neli, jeśli bardzo chwyci - pierwsza będzie na Mikołaja), kucyki Filly. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: pomysły prezentowe :) 08.11.14, 13:49 Mamy do obdarowania kilkoro dzieci w tym nasze i dla nich musimy wymyślić najwięcej prezentów bo przy okazji od chrzestnych, dziadków i cioć..Pierwsze rzeczy już zamówione i zakupione-następne się klarują dopiero albo cąłkowicie nie mam pojęica i tak: 8,5 letnia córka zamówiłam wymarzony jacht z lego friends i 12 pack śmieciaków w próbówkach(śmiecikai na Mikołajki), poza tym chce dostać Monopol, reszta na razie niewyklarowana-na pewno dostanie jakieś ksiazki ale jeszcze nie zdecydowałam jaki-zastanawiam się nad książką kucharską Cecylki Knedlek która gdzieś leży w szafie bo interesować zaczęła się kucharzeniem... 6 letni syn-zamówiłam śmeiciakową szambiarkę, mały zestaw lego chima i zestaw do robienia czekoladowych zwierzątek oraz 12 pack śmeiciaków w próbówkach(też na Mikołajki), dostanie też ksiązki - konkretnie Kubę Guzika i może kolejne Nudizmisie albo Ja, kLara i zwierzaki. Poza tym chce sir Fangara z lego chima. 10 letnia chrześnica męza musimy kupić prezent na Gwiazdkę i urodziny(1 stycznia)-nie mam na razie pojęcia co to będzie. 4 letni bratanek męża-brat chrześnicy-tez na razie zero koncepcji-póki co na urodziny na koniec listopada kupiłam w carrefourze sterowana wyścigówkę spidermana. 5 letni chrześniak-nie mam pomysłu. 3 letnia kuzyneczka-kupiłam na realowej wyprzedaży zestaw play doh księzniczki. 8 letni wnuk mojej siostry-jakiś drobiazg chyba w lego pójdę albo jakiegoś nerfa. Każde z dzieci dostanie jakąś książkę ale na razie też mało konkretnie w temacie. Dzisiaj na forum ktoś pisal o walkie talkie i zastanawiam sie nad kupnem dla któregoś z dzieci z naszej listy do obdarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
bemati Re: pomysły prezentowe :) 08.11.14, 16:02 Syn (prawie 8-latek) zażyczył sobie: - Magic Jinna państwa, ma ze zwierzętami i często (jak na niego) używa, - figurka 2w1 Anakin/Vader z Hasbro (już kupiona w Realu) za 40 zł (ponoć przecena ze 120?), - Playmobil autobus wycieczkowy (polubił Playmobila ostatnio), - jakąś grę, może Kłamczuch, i nowe samochodziki do kolekcji z filmu "Auta", karty piłkarskie... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pomysły prezentowe :) 08.11.14, 16:18 walkie talkie najlepiej rodzeństwu, żeby mialo się z kim bawić Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: pomysły prezentowe :) 08.11.14, 19:54 Ja dopiero się rozglądam za prezentami, mam do obdarowania 11-latka i 9-latkę. córka dostanie: - Lego friends (jeszcze nie zdecydowałam który zestaw), -puzzle crystal 3D -książki- na Mikołajki Wigilię Małgorzaty, pod chionkę Kolorowy szalik, jeszcze pewnie coś dokupię... może polecaną tu Nibylandię? zobaczymy Hitem książkowym była Tonja z Glimmerdalen i cały czas posi o dalsze jej losy -grę planszową - jeszcze nie wiem którą 11-latek dostanie - grę na Xboxa -książki -na Mikołajki zażyczył sobie Cień smoka, a pod chionkę serię o Młodym Sherlocku -grę planszową, dopiero jestem na etapie poszukiwań, podoba mi się: 7 cudów świata, Cyklady, Królestwo w budowie, w szafie mam zachomikowaną Cytadelę chciałby jeszcze nowy piórnik i większą klatkę dla swojego zwierzątka Ponieważ oboje są uzdolnieni plastycznie, syn uwielbia rysować, zwłaszcza ołówkiem i lepić figurki z plasteliny, córka podobnie, postanowiłam im kupić polecaną na forum masę plastyczną Fimo Wspólnym prezentem będzie jeszcze gra Splendor, która już jest zamówiona. Do grudnia pewnie lista się wyklaruje. Niestety moje dzieci nie przepadają za komputerem i grami pc, lubią za to filmy, może jakiś film też dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: pomysły prezentowe :) 08.11.14, 20:31 gosjana napisała: > Do grudnia pewnie lista się wyklaruje. Niestety moje dzieci nie przepadają za k > omputerem i grami pc, lubią za to filmy, może jakiś film też dostaną. Też bym chciała takie niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mazia_m Re: pomysły prezentowe :) 08.11.14, 20:13 dziewczynka, 5,5 roku: - furby boom - little live birds (niech żyje reklama ) - gry: bierki, warcaby, kłamczuch, dobble i story cubes- zestaw pomarańczowy i różowy lego friends nie będzie, bo w styczniu mają wyjść nowe księżniczki- zamek elsy. no chyba że dostanę 'spod lady' wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
mazia_m Re: pomysły prezentowe :) 19.11.14, 21:06 Dostanie jeszcze list od świętego mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
triss.m Re: pomysły prezentowe :) 19.11.14, 22:49 Bardzo fajny pomysł, skorzystałam. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: pomysły prezentowe :) 08.11.14, 21:05 Dla naprawdę dużych dziewczynek będą karty prezentowe (czy tam podarunkowe). 20-latka dostanie tym razem do Empiku, 14- latka do... Pizza Hut, dlaczego tam? Bo wiem, że lubi chodzić a nie bardzo ją stać. Dostawały też karty do Rossmanna. Córka lat 12,5 chce cokolwiek byle z Croppa Synowie 7,5 oraz 9,5 chcą dodatki do kolejek Piko i Rocco. Dostaną wagonik i lokomotywę. Jeśli coś więcej to drobiazgi- te elementy są strasznie drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
eszulczewska Re: pomysły prezentowe :) 08.11.14, 22:30 Dwulatka dostanie: - ukladankę Quercetti Fantacolor Junior - upolowaną za pół ceny jakis czas temu grę zręcznościową Entliczek Pentliczek firmy Epideixis (polecam inne produkty tej firmy: tanie a rewelacyjne gry Paluszek, Labirynt, inne np. PUS...na arosie przyjazne ceny sa obecnie) - może wanienkę dla lali (zwyklą, mamy etap lalkowy baaardzo intensywny - książki, książki, książki... Odpowiedz Link Zgłoś