25.10.04, 11:47
NIEDAWNO PORONIŁAM I JESTEM ZAŁAMNA TYM CO SIE STAŁO Tak pragnelismy tego
dziecka.Poroniłam w 10 tygodniu ciąży.Ale dziecko obumarło wczesniej
prawdopodobnie jak byłam w pierwszym miesiacu a dzidzia była malutka bo miała
zaledwie 8,3mm Nie moge sie pozbierac po tym co sie stało.Okazało sie że
przyczyna może byc jak wykazało badanie cytologczne stanem zapalnym.
O dziecko moge sie starac teraz za cztery miesiace nie predzej ale najpierw
musze wyleczyc sie zeby sie to nie powtórzyło.Niew moge się doczekac kiedy
minie te kilka miesiecy kiedy bede znowu w ciązy.
Obserwuj wątek
    • kasiafox Re: CZEMU 25.10.04, 13:09
      kochanie ja mialam prawie taka sama historie jak ty poronilam 16.10 to juz
      ponad tydzien i nadal nie moge sie pozbierac, tez bylam w 10 tc ale narazie nie
      wiem co bylo przyczyna sama sie tylko domyslam ze przeziebieie jakie mnie wtedy
      podadlo w temperatura 37,6 tak mysle a co sie okarze to jeszcze nie wiem. Ja
      tez sie boje ze te 4 msc bo tyle mam zamiar czekac beda sie wlekly ale wiem ze
      musze sie czyms zajac zeby nie myslec tak pesymistyczie bo oszaleje. Wiem ze to
      boli strasznie ale trzeba sie pozbierac i cierpliwie czekac a kilejna Ciaze ja
      bardzo pragna miec dzidzie i bede ja miec!!! Nie martw sie glowa do gory i
      startujemy za 4 miechy buziaczki kochanie i powodzeia!!!

pozdrawiam papapapa
      • portonovo Re: CZEMU 25.10.04, 13:48
        Ja jestem miesiąc po zabiegu, ciąża obumarła w 11 t. Czułam, się tak okropnie
        jak Wy, zaczęłam brać leki antydepresyjne, ale najbardziej się ucieszyłam, gdy
        kilka dni temu dostałam 1@. Pomyślałam i poczułam jak wszystko wraca do normy.
        Pewnie, cały czas myślę o tym co się stało i ciężko mi zabrać się za coś
        sensownego. Radzę Wam jak najszybciej zabrać się za robienie badań. U mnie np.
        wyszło, że wysoce prawdopodobną przyczyną poronienia było pierwotne zakażenie
        cytomegalią. Badania trochę kosztują, ale pozwolą Wam się lepiej przygotować do
        następnego podejścia. Przychodźcie też na forum, tu jest nas więcej i łatwiej
        przez to wszystko przejść.
        Pozdrawiam
    • aloiram_m Re: CZEMU 25.10.04, 13:48
      bardzo mi przykro, wiem co czujesz <przytul> Od mojego zabiegu mineło 3
      tygodnie i wcale nie jest mi łatwiej sad
      Moze to zabrzmi brutalnie, ale Ty przynajmniej wiesz lub podejrzewasz co mogło
      być przyczyną poronienia. Ja pzrez całą ciażę, czułam się super, żadnych bóli
      brzucha, plamień, temperatury, badania histopatologiczne nic nie wykazały. I
      drżę na samą myśl o następnej ciąży, bo boję się zeby sytuacja się nie
      powtórzyła sad(( Ze może jest jakaś przyczyna a ja jej nie znamsad
      • koya16 Re: CZEMU 25.10.04, 17:04
        ALOIRAMA ja tez nie miałam zadnych dolegliwości zadnych krawawien, dobrze sie
        czulam zaczeło się od tego ze miałam za mała macice jak na ten miesiąc ciąży 10
        tydzień
    • bartosowa Re: CZEMU 26.10.04, 10:11
      Koya, ja myślę, za każda z nas, która jest na tym forum zadaje sobie takei
      pytanie: dlaczego ja? Dlaczego własnie ja? Bo my chciałysmy bardzo tych dzieci,
      a nie dane było nam ich mieć. Mnie połozyli w szpitalu na jednej sali z dwiema
      dziewczynami w siódmym miesiącu, jedna 21 lat po jednym poronieniu, a druga 18
      lat, dzieciuch straszny, ewidentna wpadka. Ja tez wtedy myślałam, jak to
      możliwe, że ktos kto nie chciał dzicka bedzie je miał, a ja która tak bardzo,
      bardzo chciałam nie. Jak to boli.
      Ale nie wolno nam się załamywac, prawda Dziewczyny? Musimy wziąć się w garść,
      sprawdzić dlaczego nam się to przydażyło i zadbać aby w następnej ciązy
      wszystko było ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka