my_baby 07.11.04, 17:21 dziewczyny potrzebuje odp. na to pytanie czy w przypadku ciąży obumarłej występują objawy ciąży: wymioty, rozciąganie macicy (wiązadeł), piersi stają się mniejsze? Czy wszystko pozostaje bez zmian? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demira Re: Są objawy ciąży obumarłej? 07.11.04, 18:26 To zalezy ile czasu minie od obumarcia ciazy. Jesli nie ma plamienia, krwawienia to sa objawy ciazy, bo organizm sie nei zorientowal, ze ciaza nei zyje. pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link
skaluz Re: Są objawy ciąży obumarłej? 07.11.04, 18:44 W moim przypadku wszystkie objawy ustaly. Z tymze ja nosilam ciaze obumarla ok 3-4 tyg zanim sie dowiedzialam. Odpowiedz Link
kasiafox Re: Są objawy ciąży obumarłej? 07.11.04, 20:11 ja poronilam w 8 tc i nie mialam robionego usg po nie zdazylam mialam isc na usg 4 dni po wszystkim, tak ze nie wiem co sie dzialo z maja dzidzia w brzuszku, nie wiem czy wszystko bylo ok,nie wiem kiedy sie zaczelo dziac cos zlego ale jakies kilka dni przed poronieiem przestaly mnie bolec piersi i nie wiedzialam czy to jest normalne czy juz sie cos dzieje. potem krwawienie i zabieg i po wszystkim zycie klaplo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
gagat100 Re: Są objawy ciąży obumarłej? 08.11.04, 12:20 Ja w 8 tyg ciazy zlapalam wiruska a w 11 tyg zauwazylam na bieliznie plamke brazowa i popedzilam na izbe przyjec, jak zobaczylam kruszynke w brzuszku to sie ucieszylam ze jest ale lekarz moja radosc szybko zmienil w rozpacz mowiac ze serce nie bije :o(( Zabil go wirus ktory przechodzilam a on byl za malutki aby sie bronic nie mialam zadnych innych objawów ani nie odczulam ich braku Odpowiedz Link
alutka123 Re: Są objawy ciąży obumarłej? 08.11.04, 13:49 w moim przypadku dziwnie wczesnie zanikly mdlosci, po dwoch tygodniach zaczelam plamic. Wtedy polecialam do swojego ginekologa i powiedzial ze ciaza obumarla ok dwa tygodnie wczesniej Odpowiedz Link
agnesm1 Re: Są objawy ciąży obumarłej? 08.11.04, 14:44 Różnie z tym bywa... Ja, jak sie okazało w 12 tc. nosiłam przez 6 tygodni martwa dzidzie... nie mialam plamienia - tylko raz male z nadzerki... piersi - fakt przestały boleć, ale gdzieś koło 8 tc. no a prawdziwe krwawienie zaczelo sie w kilka godzin po USG w ktorym zdiagnozowano obumarcie ciazy... Agnesm Odpowiedz Link
yba2 Re: Są objawy ciąży obumarłej? 08.11.04, 15:35 Ja od początku (od kiedy się zorientowałam, że jestem w ciąży) miałam plamienie. Kiedy ustąpiło w 9 tygodniu byłam przeszczęśliwa i uwierzyłam, że mojemu dziecku już nic nie grozi. Dwa tygodnie później okazało się, że właśnie wtedy kiedy ustąpiło plamienie, moje dziecko umarło. Co prawda właśnie wtedy ustąpiły również mdłości, ale ja w tej radości, że już nie plamię jakoś nie interpretowałam tego źle. Odpowiedz Link
agape76 Re: Są objawy ciąży obumarłej? 08.11.04, 18:38 w 10 tygodniu dowiedzialam sie ze moja ciaza obumarla w 6-7 tygodniu. Jeszcze przez nastepne 2 tygodnie nie mialam zadnych oznak tego faktu. wrecz przeciwnie utrzymywaly sie mdlosci, piersi byly powiekszone i bolace.dopiero pod koniec 12 tygodnia zaczely sie plamienia, potem krwawienie, poronienie i łyzeczkowanie. Pozdrawiam, Agnieszka. Odpowiedz Link