Dodaj do ulubionych

co to jest

14.02.05, 18:13
ostatni okres miałam w listopadzie. od ok.2 tygodni miałam właściwie
wszystkie objawy ciąży. Lekarz, do którego poszłam zrobił mi USG ale nie mógł
nic stwierdzić, gdyż było za wcześnie. Zrobiłam w sobote test-wykazał brak
ciąży. Zaś w niedziele (wczoraj) dostałam okresu. Krew jest ciemna, gęsta i
dość nietypowa (rozciągliwa jak białko jajka kurzego). Bóle brzucha były
naprawde silne. Dziś jest troche lepiej, ale krwawienie wciąż budzi mój
niepokój. Czy to mogło być poronienie? Pytam,bo test wykazał brak ciąży dzień
wcześniej. Zupełnie się na tym nie znam, więc proszę -nie ignorujcie mnie crying
Obserwuj wątek
    • duskad Re: co to jest 14.02.05, 20:07
      Akarisia
      Jeśli ostatnia @ była w listopadzie to byłabyś w conajmniej 10 tc! Nie robiłaś
      testu wcześcnie? Na tym etapie musiałoby coś widać na USG (choć nie jestem
      ekspertem). Ale może po prostu ciąża nie rozwijała się dobrze, płód obumarł i
      to było poronienie. Z tego co wyczytałam na tym forum (i innych podobnych) w
      przypadku gdy płód obumiera poziom HCG spada i test może być ujemny. Choć
      obumarły zarodek jest jeszcze w brzuszku... Ja dowiedziałam się o obumarciu
      podczas USG, nie miałam żadnych objawów, plamień itp. Lekarz powiedział, że
      gdybym wtedy zrobiła test wyszedłby ujemny! Tak więc Twoje przypuszczenie może
      być słuszne sad niestety...
      Pozdrawiam, Duśka
      • akarisia Re: co to jest 14.02.05, 22:40
        problem jest jeszcze taki,ze miałam okresy dość nieregularne. własciwie to
        bardzo długie cykle. więc okres spodziewany był w połowie stycznia. lekarz
        powiedział, że jesli ciąża to 2,5 tygodnia. tyle mógł wywnioskować ze zdjęcia,
        ale niczego nie zapewniał.
        jeszcze jedno:
        dziś oprócz krwi pojawiła się twarda krwista, brązowo-czewona 'papka', ok.
        2cm...
        • kielbus Re: co to jest 17.02.05, 20:40
          zrób sobie HCG z krwi, a ta krwistoczerwona papka to prawdopodobnie duży skrzep
          krwi, jeśli byłabyś 2-3 tyg. w ciąży to podczas poronienia nie zauważyłabyś
          nawet zarodka. Nie martw się i pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka