wamama Re: ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?? 26.04.05, 12:44 za wcześnie wcisnęłam enter W sobotę dowiedziałam się na USG że nasz dzidziuś się nie urodzi, nieżyje(((( od miesiąca, w niedzielę byłam na zabiegu i dowiedziałam się że ciąża była na etapie 12 tygodnia natomiast płód obumarł w 8 tyg. czyli już miesiąc temu.Na szczęście mamy już dzidziusia 13 miesięcznego cudownego Maciusia i nie przeżyłam tej straty tak jak za pierwszym razem(ciąża obumarła też ok.7-8 tyg.)Czy zdażyło się wam coś takiego bo ja do tej pory byłam przekonana że jeśli płód nieżyje to i ciąża też obumiera.Pozdrawiam wszystkie kobiety z tego forum Odpowiedz Link
azalea Re: ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?? 26.04.05, 14:17 Zdarza się to bardzo często, niestety U mnie płód obumarł w 6 tygodniu a do 11 nic się nie działo, ani plamki. Musiałam być łyżeczkowana. Chyba się to nazywa ciąża doczesna, coś takiego wypowiedział lekarz na wizycie po zabiegu i obejrzeniu wyniku badań histopat. Na tym forum jest chyba mnóstwo dziewczyn, które miały analogiczną do Ciebie sytuację - płód nie zyje, ciąża jest (( Trzymaj się dzielnie Azalea Odpowiedz Link
adju Re: ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?? 26.04.05, 15:12 I u mnie tak był W 12 tc na USG dowiedzieliśmy się że maleństwu przestało bić serduszko i to już ok tydzień wcześniej. Żadnych plamień nie miałam więc szłam na to USG z taka radością... Poczekaj na wynik hist-pat. Jesli nic nie wyjdzie to znaczy że (najprowdopodobniej)zaszło jakieś nieprawidłowe połączenie komórek. Wiem że brzmi to tak sucho, medycznie ale wiem też jak to boli... Dobrze że możesz przytulić się do Maciusia Ściskam justa Odpowiedz Link
wamama Re: ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?? 26.04.05, 16:03 Dzięki Natomiast nie chodzi o to że nie kapnęłam się że coś jest nie tak chociaż to też ale zarodek umarł a ciąża rosła :macica była rozwinięta na 12 tydz, wody płodowe też wszystko poza dzidziusiem nie wiem czy to częste.Pozdrawiam i dziękuję za słowa otuchy Odpowiedz Link
annor Re: ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?? 27.04.05, 13:46 Ja też szłam z radością na USG, 16 tydzień ciąży, miał się zacząć drugi trymestr i.... ( ciąża obumarła wiek ciąży 14 tyg..., żadnych objawów, plamień, stało się to w październiku - smutek jest do dziś. pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link
jenifer1 Re: ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?? 27.04.05, 21:28 Miałam podobnie.11 tc usg kontrolne- miesiąc wcześniej wszystko ok. serducho, ciałko żółte -diagnoza ciąża obumarła 1.5 tygodnia temu, zabieg i wielki żal do losu- czekałam na tą ciąże 3 lata. Odpowiedz Link
fanta-girl pyt do Azalei 03.05.05, 10:37 Ja mam podobnie Plod przestal sie rozwijac w 5 tygodniu (!) Wtedy na USG nic nie zauwazono. Lyzeczkowanie na poczatku 12. Skad jestes? Odpowiedz Link
azalea Re: pyt do Azalei 04.05.05, 09:53 Jestem z Rzeszowa (podkarpackie). Cały czas szukam mądrego i odpowiedzialnego lekarza.... Pozdrawiam Odpowiedz Link
fanta-girl Re: pyt do Azalei 04.05.05, 10:50 dzieki ja rdzennie jestem ze Stalowej Woli, ale tez mi sie wydaje ze w Wawie predzej znajde. Odpowiedz Link
azalea Re: pyt do Azalei 04.05.05, 14:54 Też tak sądzę, ja w Rzeszowie jeszcze nie natrafiłam na lekarza, który by się jakoś przejął moim poronieniem ... Jak takowego uda mi się namierzyć - dam Ci znać Trzymaj się )) Odpowiedz Link