Dodaj do ulubionych

ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?????

• wamama Re: ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?? 26.04.05, 12:44
      za wcześnie wcisnęłam enter
      W sobotę dowiedziałam się na USG że nasz dzidziuś się nie urodzi, nieżyjesad(((( od
      miesiąca, w niedzielę byłam na zabiegu i dowiedziałam się że ciąża była na
      etapie 12 tygodnia natomiast płód obumarł w 8 tyg. czyli już miesiąc temu.Na
      szczęście mamy już dzidziusia 13 miesięcznego cudownego Maciusia i nie przeżyłam
      tej straty tak jak za pierwszym razem(ciąża obumarła też ok.7-8 tyg.)Czy zdażyło
      się wam coś takiego bo ja do tej pory byłam przekonana że jeśli płód nieżyje to
      i ciąża też obumiera.Pozdrawiam wszystkie kobiety z tego forum
      • azalea Re: ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?? 26.04.05, 14:17
        Zdarza się to bardzo często, niestety sad U mnie płód obumarł w 6 tygodniu a do
        11 nic się nie działo, ani plamki. Musiałam być łyżeczkowana. Chyba się to
        nazywa ciąża doczesna, coś takiego wypowiedział lekarz na wizycie po zabiegu i
        obejrzeniu wyniku badań histopat.
        Na tym forum jest chyba mnóstwo dziewczyn, które miały analogiczną do Ciebie
        sytuację - płód nie zyje, ciąża jest sad((
        Trzymaj się dzielnie
        Azalea
    • adju Re: ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?? 26.04.05, 15:12
      I u mnie tak był sad
      W 12 tc na USG dowiedzieliśmy się że maleństwu przestało bić serduszko i to już
      ok tydzień wcześniej.
      Żadnych plamień nie miałam więc szłam na to USG z taka radością...
      Poczekaj na wynik hist-pat. Jesli nic nie wyjdzie to znaczy że
      (najprowdopodobniej)zaszło jakieś nieprawidłowe połączenie komórek.
      Wiem że brzmi to tak sucho, medycznie ale wiem też jak to boli...
      Dobrze że możesz przytulić się do Maciusia
      Ściskam
      justa
      • wamama Re: ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?? 26.04.05, 16:03
        Dzięki
        Natomiast nie chodzi o to że nie kapnęłam się że coś jest nie tak chociaż to też
        ale zarodek umarł a ciąża rosła :macica była rozwinięta na 12 tydz, wody płodowe
        też wszystko poza dzidziusiem nie wiem czy to częste.Pozdrawiam i dziękuję za
        słowa otuchy
    • annor Re: ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?? 27.04.05, 13:46
      Ja też szłam z radością na USG, 16 tydzień ciąży, miał się zacząć drugi
      trymestr i.... sad( ciąża obumarła wiek ciąży 14 tyg..., żadnych objawów,
      plamień, stało się to w październiku - smutek jest do dziś.

pozdrawiam i powodzenia
      • jenifer1 Re: ciąża 12-to tyg.a płud nie żyje od miesiąca?? 27.04.05, 21:28
        Miałam podobnie.11 tc usg kontrolne- miesiąc wcześniej wszystko ok. serducho,
        ciałko żółte -diagnoza ciąża obumarła 1.5 tygodnia temu, zabieg i wielki żal do
        losu- czekałam na tą ciąże 3 lata.
    • fanta-girl pyt do Azalei 03.05.05, 10:37
      Ja mam podobnie sad

Plod przestal sie rozwijac w 5 tygodniu (!)
      Wtedy na USG nic nie zauwazono.

Lyzeczkowanie na poczatku 12.

Skad jestes?
      • azalea Re: pyt do Azalei 04.05.05, 09:53
        Jestem z Rzeszowa (podkarpackie). Cały czas szukam mądrego i odpowiedzialnego
        lekarza....
        Pozdrawiam smile
        • fanta-girl Re: pyt do Azalei 04.05.05, 10:50
          dzieki smile

ja rdzennie jestem ze Stalowej Woli, ale tez mi sie wydaje ze w Wawie predzej
          znajde.
          • azalea Re: pyt do Azalei 04.05.05, 14:54
            Też tak sądzę, ja w Rzeszowie jeszcze nie natrafiłam na lekarza, który by się
            jakoś przejął moim poronieniem ... Jak takowego uda mi się namierzyć - dam Ci
            znać smile
            Trzymaj się smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka