olinat 26.06.06, 09:40 wiem, że to głupie pytanie, ale już się zakręciłam, czy pierwszy cykl zaczyna się przed @ czy po, ja straciłam ciążę 8 maja, teraz jestem już po pierwszej @ to znaczy że jestem w pierwszym cyklu, czy w drugim? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulka1001 Re: pierwszy cykl 26.06.06, 19:06 moim zdaniem-pierwszy normalny cykl= pierwszy cykl po pierwszej normalnej @@! bo krwawienie po zabiegu to co innego,po tym czasie organizm zaczyna wracac do normy!krwawienie po zabiegu jest wywolane!a pierwsza @@ jest objawem powrotu do zdrowia!ja stracilam malenstwo 10 maja....tzn poronilam w nocy z 7 na 8 maja,a 10 zabieg....niemalze tak jak Ty!kiedy zaczynasz starania??jestes juz po jakis badaniach?? Odpowiedz Link
olinat Re: pierwszy cykl 27.06.06, 07:56 ja badań nie muszę robić bo dokładnie znam przyczynę tego co się stało (obciążenie ciążą bliźniaczą i niewydolność szyjki przy tym wszystkim no i stan zapalny, który się z tego wywiązał)antybiotyki dostałam na stan zapalny jeszcze przed porodem więc wszystko jest ok. Starania chcemy z mężem zacząć jakoś w połowie sierpnia po trzeciej @ (jeżeli wszystko będzie przebiegało normalnie, bez niespodzianek. Teraz na pewno czeka mnie leżenie no szwy na szyjce (chcielibyśmy żeby tym razem była to ciąża pojedyncza, ale co ma być to będzie) a wracając do tematu to nie sądzisz, że musią wystąpić jakiś cykl, żeby wogóle doszło do @? Odpowiedz Link
agulka1001 Re: pierwszy cykl 27.06.06, 17:22 mi lekarz tlumaczyl,ze po poronieniu,przez kilka dni, organizm wraca do rownowagi hormonalnej!np u mnie zajelo mu to ok. 10dni,bo jak poszlam w 21dniu cyklu,to na usg byl 8dzien, wg jajnikow! wiec po tym nastepuje normlany cykl,z owulacja! Odpowiedz Link