Dodaj do ulubionych

podobno serce nie bije

04.07.06, 09:25
Dziewczyny,
Jestem w 8 tc licząc od OM (7tc3d) i 6 wg USG.
Wczoraj podczas wizyty i badania USG lekarz stwierdził, że mojej małej
fasolce nie bije serduszko, że widać zawiązki innych organów, ale nie bijące
serduszko.
Czy któras z Was tak miała? Strasznie się boję!! Czy u którejś z Was
serduszko zaczęło bić później niz powinno?
A co jesli w ogóle nie zacznie?
bardzo prosze o szczere odpowiedzi. Wiem, że jak wszyscy wokoło będziecie
chciały mnie pocieszyć, ale chcę znać prawdę.
Obserwuj wątek
    • mentafolia Re: podobno serce nie bije 04.07.06, 09:42
      Kochana

Teoretycznie serce powinno bic od ok.6 tygodnia.Jeśli masz dłuższe cykle,moze
      sie zdarzyc,że zacznie bić później.
      Tak naprawdę 8 tydzień to juz najwyzsza pora.ale w medycynie nie ma chyba nic
      pewnego.
      Proponuję odczekać kilka dni i zrobic powtórne usg.

Pozdrawiam serdecznie
    • ariwlet Re: podobno serce nie bije 04.07.06, 10:43
      poczytaj tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39389&w=43603962&a=43603962
      mi niestety się nie udało. ale musisz być dobrej myśli. odczekaj i powtórz usg.
      trzymam kciuki
      • madda4 Re: podobno serce nie bije 04.07.06, 20:49
        odczekaj i idz dla pewnosci do innego lekarza. ja wiem jak to bywa- przed
        pierwszym poronieniem dowiedzialam sie ze serce nie bije- u innego lekarza,
        ktory mial leperszy aparat- juz bilo pieknie. ale i tak nie przezylo dlugo. nie
        podejmuj pochopnie decyzji o zabiegu.
    • bejoy Re: podobno serce nie bije 05.07.06, 14:17
      U mnie nie biło, a wcześniej było pięknie widac ruchy serduszka.
      Co nie zmienia faktu, że wcześniej wogóle dziecka nie mogli na usg znaleźć.
      Wniosek - czekać dopóki się da i potwierdzać, potwierdzać, potwierdzać...
    • agulka1001 Re: aburida 05.07.06, 18:26
      aburida , i co tam u Ciebie???
      • aniafirak Re: aburida 06.07.06, 14:18
        dziewczyny, czy chcecie powiedziec że moze byc tak ze na jednym aparacie
        serduszko nie bije a na innym moze bić? Bo ja miałam zabieg usuniecia martwej
        ciezy i teraz zastanawiam sie czy moze jeśli to pomyłka to moze moja dzidzia
        jeszcze by zyła!!!!????
        Szokk!!!
        • bejoy Re: aburida 06.07.06, 14:50
          U mnie robili 3 razy usg w odstępie kilku dni. Zawsze minimum 2 lekarzy. Na
          ostatnim usg ordynator obowiązkowo, aby wykluczyć jakąkolwiek możliwość pomyłki.
          Jako potwierdzenie - badanie hcg (u mnie spadało).
        • agulka1001 Re: aniafirak 06.07.06, 18:20
          nawet nie mysl o tym!!to juz nie ma sensu!zreszta-jesli lekarz nie mial
          wątpliwości,to znaczy,ze tak bylo....ja tez mialam takie dylematy...wiem,co Ci
          po glowie chodzi...ale lepiej wbic sobie raz na zawsze,ze tam mialo byc i
          koniec!
    • aneczka002 Re: podobno serce nie bije 10.07.06, 15:27
      teraz mnie czeka najdłuższy tydzien w zyciu.... w piatek na USG nie pokazało
      zarodkasad ocena z USG 5 tyg 1 dzien, z OM 8 tydz. czyli za duza róznicasad mam
      przyjsc za tydzien na kontrolne badanie... ale mam złe pzreczucia... ostatnią @
      miałam 12 maja więc już powinno byc cos widać... niby gina powiedziała żebym
      nie martwiła sie tak mocno.. że czasem w tak wczesnej ciaży dziecko gdzies sie
      tam chowa... ale wiem ze nie jest dobrzesad przeraza mnie mysl ze chyba własnie
      trace moje ukochane dziecko...........
      • wiolasb Re: podobno serce nie bije 10.07.06, 19:52
        Kochana aneczko002!!! Rozumiem, jak Ci ciężko, ale musisz wierzyć, że wszystko
        będzie dobrze!!! Staraj się nie matrwić... Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje
        Maleństwo!!! Będzie dobrze!!! Buziaczki - jestem z Tobą wink
      • ffloo Re: podobno serce nie bije 11.07.06, 09:16
        aneczko_idź jeszcze do innego lekarza. z jakiego miasta jesteś? poszperaj na
        forum o lekarzach z dobrym aparatem usg. to, czego nie widać na przestarzałym
        sprzęcie może byc pięknie widoczne na nowoczesnym.
        • aneczka002 Re: podobno serce nie bije 11.07.06, 11:05
          no własnie jade dziś do giny prywatnie (bo te USG wczesniejsze robiłam w
          szpitalu u nas ale tam jest super USG nowe 3D robiłą i przez powłoki i jak nie
          mogła znaleść zmieniła koncówke i robiła przez pochwe i tez nic) zadzwoniłam do
          giny u której miałam prowadzic ciaże i która ja stwierdziła na pierwszym USG
          kazała natychmiast przyjechać a ze dzis prywatnie nie przyjmuje to kazała
          przyjechać do siebie na odział bo ma dyżur pracuje w szpitalu klinicznym w
          Białymstoku... a prywatnie w klinice Szamatawicza (ma u nas ogromną renome) ale
          nie oszukujmy sie... jestem juz w 7 tyg licząc od zapłodnienia (owulka
          wyznaczana testami owu a później duphaston) bbbuuuuuuuuuuu czemu kobiety muszą
          przezywać takie koszmary.. rok starałam sie o moje maleństwo byłam taka
          szczesliwa jak na pierwszym USG zobaczyłam pecherzyk ciążowy... a teraz......
          tylko łzy................
          • ffloo Re: podobno serce nie bije 11.07.06, 11:27
            wiesz aneczka_ trochę dziwne jest, że tak wczesną ciążę szukali przez brzuch a
            nie dopochwowo. bardzo dziwne. nic nie martw się na zapas. spróbuj się
            uspokoic - tylko tym możesz pomóc fasolce.
            • jagoda_271 Re: podobno serce nie bije 11.07.06, 11:34
              1 wsze usg miałam w 6 tc, nic, drugie w 7, nic trzecie w 8 nic w 9 zapadła
              decyzja o usunięcie pustego pęcherzyka dziewczyny z forum mnie poicieszały ale
              to było za mało , dzis mija 2 mc od zabiegu - dopiero zaczynam powoli
              funkcjonowac ech z naturą nie wygrasz , co ma być to będzie i tyle, lepiej być
              przygotowanym na wszystko
    • aneczka002 Re: podobno serce nie bije 11.07.06, 11:41
      wiem że z naturą nie wygram.. i musze zniesc to co mnie czeka... podobno to co
      nas nie zabije to nas wzmocni.. chciałabym zeby to mnie nie zabiło, mojej wiary
      i radosci zycia. jestem osobą wierzącą i wychowanał w takim duchu... w
      niedziele rozgoryczona powiedziałam mamie "ja dziś do koscioła nie ide.. bo
      jakby Bóg istniał to bymi tego nie robił"... i dalej tak myśle..
      • wiolasb Re: podobno serce nie bije 11.07.06, 14:29
        aneczka002! To straszne, jakie przykrości muszą nas dotykać... Ja przeżyłam to
        samo, za dwa dni miną właśnie 3 miesiące... Zaczęłąm krwawić, potem szpital i
        diagnoza, że serduszko nie bije... Wydarli ze mnie życie, które tak naprawdę
        umarło... Ile żalu, ile pretensji było we mnie... Ale czas mija, nigdy tego
        bólu nie zapomnę, ale trzeba się z tym pogodzić... Bo cóż innego pozostaje...
        Bóg da Ci jeszcze Dzidzię, zobaczysz... Teraz musisz przejść przez to... Znieść
        wszystkie emocje... Jestem z Tobą, pewnie nie tylko ja... Jeszcze zdarzy się
        cud - zobaczysz!!! Buziaczki...
        • jagoda_271 Re: podobno serce nie bije 12.07.06, 09:13
          też chciałam ci napisać to powiedzenie co nas nie .....
          tylko miało jakieś dziwne dwojakie znaczenie , także się wstrzymałam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka