26.08.06, 09:17
dziewczyny,czy można wyczuć, że nosi się obumarły płód? podobno wszystkie
objawy ustepują: bolesność piersi, mdłości, zmniejsza się macica. Ja jestem
troszkę przewrażliwiona, bo nie miałam w ogole mdlości, piersi bolały mnie
tylko na samym poczatku (teraz jestem w 15 tyg), brzuszek mam prawie
niezauważalny, a do tego czesto pobolewa mnie brzuch (jak na okres) i miałam
już 2 razy beżowo-brązowe upławy(jednorazowo na wkładce). Boję sie bo mojej
siostrze obumarł płód w 13 tyg. i cały czas mysle ze mnie moze to samo
spotkac.
Obserwuj wątek
    • martita4.a Re: objawy 26.08.06, 10:23
      U mnie ciąża obumarła w 9tyg,dowiedziałam się w 11tyg.Jeszcze jakiś czas po
      zabiegu miałam bolesność piersi,mdłości i wyczulenie na zapachy.Kolejną ciążę
      poroniłam w 7tc,zaczęło się niewielkie plamienie i bóle brzucha,po kilku
      godz.na badaniu USG okazało sie,że jest już po wszystkim,że jestem pusta.
      Wiem,że na pewnie jesteś przewrażliwiona,ale najlepiej z dolegliwościami udać
      się do lekarza,nie wolno bagatelizować plamień.Mam jednak przeczucie,że u
      ciebie wszystko będzie ok,trzymam kciukismile))Głowa do góry,niepotrzebny stres
      jest niewskazanysmile))
    • dalloway Re: objawy 26.08.06, 10:26
      Po pierwsze - natychmiast marsz do lekarza. Po drugie nie zamartwaij sie na
      razie, bo ok. 15 tyf. to te objawy mogły juz na przykład ustać. Poza tym nie
      jest to pewny wskaźnik - nie zawsze ich zanik wskazuje na poronienie, a trwanie
      na zywą ciążę - ja np. wymiotowałam od początku strasznie i nie przestałam w
      chiwli obumarcia - ostatni dzień torsji miałam dzień po zabiegu.
      • nusik1 Re: objawy 26.08.06, 11:25
        Najlepiej zrób jak mówią dziewczyny. Tylko USG rozwieje Twoje wątpliwości. I
        nie zamartwiaj się na zapas. Plamienia się zdarzają i niekoniecznie oznaczają
        poronienie smile Bądź dobrej myśli.
      • agulka1001 Re: objawy 26.08.06, 14:08
        wymiotowalam codziennie...nudnosci,mocne bole piersi...a ciaza nie rozwija sie
        prawidlowo,jestem po zabiegu....
        bądz dobrej mysli...trzymamy kciuki,zeby bylo dobrze!
    • papuga_5 Re: objawy 26.08.06, 15:53
      Ja swoja ciaze stracilam w 12 tyg., juz w 9 tyg. plod umarl, a ja mialam brzuch dosc duzy bo od 8 tyg.
      musialam nosic spodnie ciazowe. Takze mysle ze wielkosc brzucha jeszcze o niczym nie swiadczy.
      Plamienie mialam tylko przez chwile i w 6 tyg. jeszcze jak bylo wszystko dobrze i ciaza dobrze sie
      rozwijala. Dopiero na sam koniec mialam troche wydzieliny podobnej do sluzu plodnego ale w kolorze
      zoltym, potem sie kolor zmienil na rozowy i po kilku godzinach zobaczylam niewielka ilosc krwi w tym
      sluzie w kolorze jasno czerwonym. Potem mi to krwawienie ustapilo i mialam tylko lepki przezroczysty
      sluz, ale niewielka ilosc. Mysle ze jesli masz jakiekolwiek plamienia to sie zglos do lekarza i niech ci
      zrobi USG to sie moze uspokoisz. Jak jestes w 15 tyg. ciazy to twoje objawy ciazowe moga juz zupelnie
      zniknac, takie jak mdlosci, zmeczenie. W mojej pierwszej ciazy jak bylo wszystko dobrze to mi objawy
      zniknely tak ok. 14 tyg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka