13.02.07, 05:13
Czy ktos wie co to jest fibroids, niestety nazwa jest w j. ang. nie wiem co to jest po
polsku. Staramy sie o dziecko i wlasnie mam sledzona owulacje, dzisiaj mialam zrobione USG
dopochwowe i pani ktora mi je robila powiedziala ze mam fibroids i ze to moze utrudniac zajscie w
ciaze. Niestety nie chciala mi nic na ten temat powiedziec bo mam isc do swojego lekarza, ale wizyte
u gina mam dopiero na 14 marca i do tej pory wykoncze sie nerwowo. Pani mi jeszcze powiedziala
ze wiekszosc kobiet po 30 roku zycia to ma i ze to nie jest niebezpieczne. Czy ktos sie orientuje czy
z ta dolegliwoscia, musze miec operacje, czy inaczej nie bede mogla zajsc w ciaze. 3 miesiace temu
mialam robione USG u mojego gina ktory podobno jest bardzo dobry i nic mi nie mowil zebym cos
mialam czy to mozliwe ze nie widzial na swoim sprzecie? 7 miesiecy temu poronilam i teraz od 3
cykli staramy sie znowu. Jestem zupelnie zalamana.
Obserwuj wątek
    • papuga_5 Re: fibroids 13.02.07, 07:15
      Tak mi sie wydaje ze po polsku to moga byc wlokniaki. Dzwonilam do lekarza ale mi nic nie chcial
      powiedziec, powiedziala ze teraz mam owulacje to sie mam starac zajsc w ciaze i przyjsc dopiero na
      wizyte to ze mna wszystko omowi. Ale jak tu wytrzymac do 14 marca jak ja jestem pesymistka i widze
      wszystko w czarnych barwach. Dzwonilam tez do gina ktory mi robil usg 3 miesiace temu i powiedzial ze
      nic takiego jeszcze wtedy nie mialam. Wiec widocznie mi cos wyroslo teraz od tego stresu po poronieniu.
    • mentafolia Re: fibroids 13.02.07, 21:22
      Tak,fibroids to włókniaki,po łacinie fibroma.
      Możesz poczytać tu:
      www.zdrowie.com.pl/RODZINA/Kobieta/_20031115373/
    • papuga_5 Re: fibroids 16.02.07, 06:38
      Dzisiaj udalo mi sie porozmawiac z lekarzem przez telefon powiedziala mi ze mam mala cyste 1 cm, ze to
      nie miesniak, i ze jest umiejscowiona na dole w macicy. Na usuniecie bede czekac od 6-12 miesiecy. Ze
      mam sie starac o ciaze dalej mimo wszystko, ale ze ta cysta moze doprowadzic do poronienia ale nie
      musi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka