Dodaj do ulubionych

ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI..............

29.05.07, 09:13
dziewczyny te ktore poronily i potem udalo im sie donoscic ciaze napiszcie po
ilu jestescie poronieniach i jakie bylo zastosowane leczenie ??pozdrawiam was
mamuskismile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))A I DOPISZCIE KTO WAS
PROWADZIL!!big_grin
Obserwuj wątek
    • doris74 Re: ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI........... 29.05.07, 09:31
      no to jak u mnie

I poronienie - listopad 2003, 6 tc, badania:
      - wymaz z drog rodnych - ok,
      - toksoplazmoza - ok
      - zespol antyfosfolipidowy (niestety nie wiedziałam, że trzeba go robic do 6
      tygodni po poronieniu i zrobiłam 6 miesiecy po poronieniusmile) - ok
      - cytologia - ok
      - mam chorobę Hashimoto (tarczyca), ale przed zajściem wyregulowany poziom (TSH
      na 1,85), przeciwciała anty-TG - ok, anty-TPO - przekroczone (145, norma do 35,
      ale wg endokrynologa nie wskazywało to na przyczynę poronienia.
      - prolaktyna - ok

Odczekałam zalecanych 6 m-cy i probowaliśmy znowu, w 05.2004 zaszłam w ciąże,
      początkowo plamiłam, dostałam dodatkowe dawki progesteronu i odpoczynek w domku
      przez pierwsze 3 m-ce. Potem już z ciążą wszystko było ok (oprócz lekkiej
      nietolerancji glukozy), wiec wróciłam do pracy i pracowałam do 8 m-ca. W
      styczniu 2005 urodził się nasz syn, wszystko ok, zdrowy.

Teraz zaczęliśmy sie starać o rodzeństwo, niestety w 03.2006 w 8tc przestało bić
      serce, od początku były plamienia, krwawienia, źle przyrastająca beta, leżenie w
      szpitalu.

Na razie zrobiłam tylko przeciwciała antyfosfolipidowe, wyszły słobododatnie.

Od przyszłego cyklu zaczynam powoli badania: hormony, wymaz, cytologia.

Ot i moja historia ...

pozdrawiam

Doris
      • niunia9949 Re: ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI........... 29.05.07, 13:35
        doris a jakie bralas leki na podtrzymanie pamietasz moze??
        • doris74 Re: ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI........... 30.05.07, 08:02
          niunia9949, na podtrzymanie brałam Duphaston i Luteine podopochwowo, a wiec sam
          progesteron.

pozdrawiam
          doris

• mau1976 Re: ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI........... 30.05.07, 12:05
            Witamsmile)))
            Pierwsze poronienie: kwiecień 2005, obumarcie płodu
            Drugie: wrzesień 2006, puste jajo płodowe.
            W obu przypadkach robiłam standardowe badania (przyczyną drugiego poronienia
            mogł być wirus cytomegalii).
            Teraz jestem w 17 tygodniu ciąży, na początku plamienia, brałam duphaston,
            acard, potem krwiak na macicy, który pękł więc wylądowałam w szpitalu. Teraz
            jest wszystko ok. Jutro idę na wizytę kontrolną i jestem pełna niepokoju czy
            aby na pewno wszystko jest dobrze...Prowadzi mnie lekarz ze szpitala praskiego.
    • kingakw Re: ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI........... 31.05.07, 18:12
      X 2004 poronienie 5 tc, zrobiłam na własny koszt całą masę badań, wyszły
      wszystkie dobre. Przyczyna poronienia pozostała nieznana.
      wiosna 2005 rok zaszłam w ciążę.
      23.01 2006 urodził się mój wymarzony synek smile
      Bardziej profilaktycznie niż z potrzeby w ciąży dostawałam Duphaston chyba do 16 tc.
      • judyta10 Re: ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI........... 31.05.07, 20:30
        Poroniłam trzy razy raz pzamaciczna kupa badań nie chce przesadzić ale
        wszystkie o których się dowiedziałam ,ze mogą coś wyjaśnic ale tak naprawdę
        przyczyna do końca nie znana prawdopdobnie immunologia obecnie moje szczęście
        Marysia za miesiąc kończy rok a jak kiedyś czytałam takie posty to myślałam ,że
        wszystkim sie udaje tylko nie mnie a jednak się udało.Pozdrawiam wszystkie
        starające się i czekające.
        • niunia9949 Re: ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI........... 01.06.07, 08:32
          judytko napisz nam jakie leki bralas jak pamietasz!!
    • agnrek Re: ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI........... 01.06.07, 09:36
      Ja poroniłam w grudniu 2006, wszystkie badania były prawidłowe, nie było
      leczenia. W końcu marca zaszłam w kolejną ciążę, jestem w 12. tygodniu, noszę
      bliźnięta smile
    • gogo2 Re: ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI........... 01.06.07, 09:50
      Pierwszew 2002, drugie w 2003. Przy trzeciej ciąży brałam progesteron na
      podtrzymanie ciąży do 16tc. W czwartej nie brałam żadnych leków. Mam dwoje
      cudownych dzieci.Powodzenia
      • anooo Re: ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI........... 01.06.07, 11:32
        VI 2004 - ciąża obumarła, XI 2004 - ciąża pozamaciczna, na szczęscie sama się
        wchłonęła, I 2006 - rodzi się Maja, do 16 tc brałam duphaston i nospe forte
        (ale moim zdaniem bardziej profilaktycznie). Powodzenia
        • mau1976 Re: ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI........... 01.06.07, 13:03
          Wczoraj byłam na USG, mój synek ma się świetnie!!! Jestem w 17 tygodniu ciążysmile
          • judyta10 Re: ZOSTALAM MAMA PO PORONIENIU DZIEKI........... 01.06.07, 20:29
            Brałam spro leków;Luteina,dupasthon,kaprogest,encorton,acard,clexsan do tego
            byłam szczepina limfocytami,ciąza przebiegła książkowo.
          • niunia9949 mau1976 02.06.07, 15:45
            mau bardzo sie ciesze ale napisz po ilu poronieniach i czy bralas jakies leki
            • mau1976 Re: mau1976 04.06.07, 11:06
              niunia wyżej napisałam co i jak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka