Dodaj do ulubionych

Potrzebuję rady.

18.06.07, 10:31
Witam,
Niestety drugi raz się nie udało.Pierwszą ciążę poroniłam we wrześniu
2006(ciąża obumarła i zabieg),miałam termin na marzec 2007.Druga zaczęła się
od razu z plamieniami.Leżenie i dupchaston,nic nie pomagało.Dwie wizyty-pusty
pęcherzyk ale lekarz dawał nadzieję i mówił,żeby jeszcze poczekać.Następna
wizyta 30 maj i potwierdziło się niestety,dalej pusty pęcherzyk.Nie chciałam
do szpitala,lekarz powiedział,że mogę czekać w domu aż samo"poleci".Nie
musiałam długo czekać.1 czerwca(dzień dziecka) zaczęły się okropne bóle i
zaczęło się oczyszczać.Teraz już wszystko dobrze,przestałam krwawić.Ale
psychicznie nie mogę sobie z tym poradzić.A miałam być grudniową mamą...Mam
pytanie odnośnie badań.Czy powinnam je robić(i jakie),bo słyszałam od paru
osób,że jeszcze nie muszę,dopiero po trzecim poronieniu.Nie wiem jeszcze co
lekarz na to powie.
Obserwuj wątek
    • niunia9949 Re: Potrzebuję rady. 18.06.07, 11:05
      kata a po co ty chcesz czekac na 3 poronienie ja bym wszystko oddala zeby byc
      dopiero po 2 bym robila wszystko zeby to sie nigdy wiecej nie powtorzylo i ty
      tez nie pozwol dziewczyny ktore znam to po 2 poronieniu mialy te same badania
      robione co ja po 3 wiec nie zwlekaj napisz mi skad jestes to ci napisze co ja
      mialam robione buziaczek
      • kata545 Re: Potrzebuję rady. 18.06.07, 11:10
        Jestem z Lublina.Ja nie chcę czekać do trzeciego poronienia wolałabym chyba już
        wcale niż przechodzić przez to jeszcze raz.
        • niunia9949 Re: Potrzebuję rady. 18.06.07, 11:31
          mam ksiazeczke poronien nawykowych w ktorej mam wyniki zebym nie musiala ciagle
          tego samego powtarzac ty zapewne jeszcze jej nie potrzebujesz !!mialam robione
          badania na przeciwciala antyfosfolipidowe
          ACA B2-glikoproteina czekam tylko na wynik LA I APCr czekam juz na nie chyba z 2
          miesiace ale mialam hemolize we krwi i musieli zrobic mi jeszcze jedno
          badanie!!!na trombofilie wrodzona genotyp badanie
          endometrium biopsjia endometrium (bolesna!!)mialam badania hormonalne na
          prolaktyne i progesteron morfologie ob funkcje tarczycy hsg(tez
          bolesne!!!)mialam ocene jajeczkowania i histeroskopie nawet bede miala jak sie
          uda kariotyp poronionych zarodkow z 2005 i 2006roku z 1 i 3 ciazy mialam badanie
          genetyczne na HLA i badanie genetyczne(te zwykle czyli kariotyp rodzicow)chce
          jeszcze zrobic badanie nasienia bo w 2 ciazy byl pusty pecherzyk ciazowy jak bym
          wczesniej trafila na to forum to bym wczesniej sie za to wziela mi w chodziezy
          lekarze mowili non stop zdarza sie po 3 poronieniu ze zloscia powiedzialam a
          teraz co mi powiedza zdarza sie!!!!!!!!bylam zla na caly swiat ale trzeba
          walczyc!!i nie pozwolic na to by jakis lekarz wmawial ci ze badania nie sa
          potrzebne bo sa!!!po 3 poronieniu mialam tylko toxoplazmoze zrobiona w poznaniu
          takie oczy robili ze szok i to w poznaniu wszystkie badania mi zrobili fakt ze
          wszystkie badania mam dobre czekam jeszcze na ten anty.tocznia moze tam cos
          wyjdzie mowie (moze)bo dla mnie lepiej jakby cos znalezli
          • kata545 Re: Potrzebuję rady. 18.06.07, 12:58
            niunia a czy te wszystkie badania są płatne?
            • sofi75 kata545 18.06.07, 13:34
              strasznie przykro i rozumiem ...
              Tez mialam byc grudniowka i tez nie wyszlo. U mnie to co prawda nie byl pusty
              pecherzyk, ale ... zabieg mialam (o ironio!) w Dzien Dziecka.

W kwestii badan ci niestety nie pomoge, bo:
              - u mnie to byl 1.szy raz
              - w dodatku mam juz jednegosyna, co sklania lekarza do myslenia ze to byl
              przupadek
              - a poza tym nie mieszkam w PL i tu jest nieco inne podejscie do kwestii badan

Ale powiem ci, ze to mija, mam jeszcze czasem doly, ale juz jutro ide
              negocjowac "zielone swiatelko", bo inaczej bede ciagle zaliczac taka
              emocjonalna sinusoide.
              • kata545 Re: kata545 18.06.07, 13:53
                Właśnie sofi,Ty może dostaniesz zielone światełko a ja jeśli będę robić badania
                to czeka mnie dłuuuga droga do następnych starań.Po poprzednim poronieniu
                cierpliwie czekałam 3miesiące a teraz gdybym tylko mogła zaczęła już dziś.PS.to
                tak jak u mnie w dzień dziecka..
            • niunia9949 Re: Potrzebuję rady. 18.06.07, 16:41
              nie ja za nic nie placilam tylko za morfologie i ob ale to ok 7 zl
          • e-dziunia niunia 18.06.07, 17:40
            piszesz, że hsg jest bolesne? jesuuu, a mnie to niebawem czeka sad((((((
            No to teraz będę miała stresa. A powiedz mi tak szczerze do bólu, bardzo bolesne?
            Ja myślałam, że to w znieczuleniu robią.... sad(((((((((
            • niunia9949 Re: niunia 18.06.07, 18:52
              e-dziunia co ty dali mi tylko 50 mg dolcontralu po tym tylko sie w glowie
              krecisad bolalo bardzo lezalam na koncu stolu i jeszcze musialam nogi trzymac
              przy klatce pirsiowej szok!!!!ale mi pielegniarka powiedziala bo ja nie mam
              zwyczaju plakac czy tam krzyczec ze dobrze robie ze jade ze swiadomoscia ze
              bedzie bolalo bo sa takie kobiety co mysla ze nic nie bedzie i sa rozczarowane i
              wychodza z placzem!!przygotuj sie na to lepiej sie rozczarowac tym ze nie bili
              niz ze bolismile)bedzie dobrze to trwa z 15 min nawet nie!!!
              • e-dziunia Re: niunia 18.06.07, 21:53
                a może sobie odpuszczę..... wystraszyłam się sad
    • 09.10.2001m Re: Potrzebuję rady. 18.06.07, 13:56
      Napisałm do Ciebie na pocztę gazetową.
      • kata545 Re: Potrzebuję rady. 18.06.07, 14:25
        odpisałam,dzięki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka