22.04.07, 15:10
Co myslicie o inwestowaniu w forex? Zastanawiam sie, czy mozna zarobic na tym
jakies konkretne pieniadze
Obserwuj wątek
    • artremi Re: forex 22.04.07, 16:45
      Forex to gielda handlu walut. Nie mozna zainwestowac w sam forex, ale na tym
      handlowac. Jest to bardzo plynny rynek, otwarty 24h i duzo osob z tego zyje.
      Zdecydowanie mozna zarobic (mozna tez stracic).
      Ja jestem aktywnym inwestorem, ale zajmuje sie tylko akcjami i opcjami.
      • cornelkas Re: forex 22.04.07, 21:29
        Wiem, ze kupuje sie i sprzedaje waluty i zarabia sie na zmianie kursu wybranej
        pary walut. Tylko nie wiem, jak mam zaczac i jak to dziala
        • artremi Re: forex 22.04.07, 22:13
          Wejdz na google i wpisz "forex tutorial".
          Bedzie tam cala masa artukulow ktore odpowiedza na wszystkie Twoje pytania.
          Np tu:
          www.goforex.net/forex-basics.htm
          Jesli jestes poczatkujaca, najlepiej jest otworzyc darmowe "demo account" i
          robic "paper trading" przez pare miesiecy. Pamietaj, ze wiekszosc ludzi traci
          pieniadze grajac na gieldzie. Startujesz do gry z zawodowcami, ktorzy szybko
          zabiora Ci wszystkie Twoje pieniadze. Forex ma taki plus, ze mozesz startowac z
          paroma tysiacami $ i masz przy tym duzy "leverage". Mozna szybko zrobic duze
          pieniadze, ale tez jednoczesnie szybko wszystko stracic.
          • cornelkas Re: forex 23.04.07, 15:25
            Dzieki za informacje. Co myslisz o programie 4xmade easy? Wlasnie czytam
            ksiazke nt. forex'u, ktorej autorem jest James Dicks i on bardzo poleca ten
            program zwlaszcza poczatkujacym. Kupilam profinacci, ale to jest troche
            zakrecone, pewnie tylko dla mnie. Zaczynale/as od konta demo, czy od razu
            inwestowale/as pieniadze?
            • artremi Re: forex 23.04.07, 17:48
              Ja jeszcze nie zabralam sie za forex. Proponuje zaczac od takiego darmowego
              konta, bo prawie na pewno bedziesz tracic pieniadze przez pierwsze miesiace.
              Poczytaj recenzje ktore konta darmowe sa najlepsze. Bedziesz potrzebowac
              dostepu do roznych "tools" - wykresy, itp.
    • artremi przyklad darmowego "demo account" 27.04.07, 03:11
      Nie wiem ile warta jest ta firma, ale mozna sie pobawic w forex przez miesiac

www.proedgefx.com/gp_demoreg.aspx?ref=GSWE
    • jeszcze_dzis Re: forex 27.04.07, 20:24
      Ja czesciowo w pracy zajmuje sie wlasnie walutami i uwierz mi ze to jest ciezka
      gra. Prognozy z ABN AMRO ze stycznia mowily np. ze zlotowka bedzie najslabsza w
      tym roku wlasnie w kwietniu a...jak narazie jest najmocniejsza. Na waluty
      wplywa ekonomia a ja np. dostaje z 8 duzy bankow prognozy stop procentowych w
      Stanach i wierz mi ze kazdy bank inaczej widzi przyszlosc - ciezko zgadnac ktory
      bank bedzie mial racje. Gra na gieldzie mimo wszystko jest latwiejsza no ale
      jesli sie zdecydujesz sie na FOREX daj znac jak Ci idzie.
    • dandys_78 Re: forex 30.11.17, 12:07
      jeśli jesteś nowicjuszem to nie polecam, forex to straszna wyrzynaczka pieniędzy dla ludzi, którzy rzucają się na głęboką wodę, polecam wpierw o tym poczytać i zapoznać się z tematem, tutaj znajdziesz kilka ciekawych informacji na temat rynku - sekretyinwestowania.pl/2017/11/20/co-warto-wiedziec-o-inwestowaniu-na-forex-jak-pomnozyc-pieniadze/
      • taknie0101 Re: forex 22.11.21, 12:23
        Tekst linku
    • zaklejew Re: forex 21.03.19, 16:30
      Znacznie bardziej opłacalne jest inwestowanie w krypto. Znacznie mniej wiedzy jest potrzebne i nie wpadniesz w gigantyczne długi dzięki dźwigni jak powinie ci się noga. Ludziska, którzy w dołku krypto w 2015 zainwestowali w bitcoina (był wtedy bodaj po 220-250 dolców w dołku), a sprzedali w grudniu 2017 gdy był za niecałe 20000 dolców zrobili interes życia. W tym momencie jesteśmy w następnym dołku, ale powoli się odbijamy, więc warto zainwestować teraz i poczekać te 2 lata do szczytu następnej hossy. Jeżeli nie wiesz, gdzie kupić - polecam uniwersalny kantor walut i kryptowalut - shiftrex.com
    • aaasa43 Re: forex 27.07.21, 12:26
      Rynek forex to rynek, na którym uczestnicy mogą kupować, sprzedawać, wymieniać i spekulować walutami. Rynek forex składa się z banków, spółek handlowych, banków centralnych, firm zarządzających inwestycjami, funduszy hedgingowych oraz detalicznych brokerów indeksy zagraniczne.
      • aaasa43 Re: forex 27.07.21, 12:27
        www.robomarkets.pl/beginners/info/charts/indices/
        • aaasa43 Re: forex 27.07.21, 12:27
          www.robomarkets.pl/beginners/info/charts/indices/
    • aaasa43 Re: forex 27.07.21, 12:28
      robomarkets.pl/beginners/info/charts/indices/
    • aaasa43 Re: forex 27.07.21, 12:29
      Tekst linku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka