Dodaj do ulubionych

STRAŻ MIEJSKA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 02:53
STRAŻ MIEJSKA 2 900 000 zł. I co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hańba Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.Zabrze.Net.pl 16.12.04, 13:41
      Straż Miejska przypomina nam że ZOMO nie zostało rozwiązane.Poza nękaniem
      uczciwych ale biednych mieszkańców Zabrza niczym innym się nie zajmują. Kto to
      widział tylu bezrobotnych czy bezdomnych a tu takie pieniadze na Straż Miejską
      z naszych podatków.
      Hańbaaaaaaaaaaaaaaa
      • Gość: ja Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:50
        to na złote zegarki i sygnety dla "prawdziwych mężczyzn" atrybuty kierownictwa
        SM
        • Gość: ... Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 16.12.04, 18:54
          też mam sygnet, ze złota...i co z tego. Mam kasę to noszę-razi Cię to nie wytykaj, bo pomyślę,że Ci żal...
          • Gość: ja Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:08
            Potwierdza się moja hipoteza, że nie wszystko złoto co się świeci, drogi
            sygneciażu to jasne, że pieniądze SM musi mieć i nie ma co dyskutować a temat
            sygnetów zaczepiłam bo uważam, że mundur zobowiązuje do pewnych zachowań i
            wyglądu a napewno nie pasuje "złota" biżuteria, nie zazdroszczę ci tego że stać
            cię na sygnet, noś sobie go bo to chyba jedyne czym możesz się pochwalić, z
            inteligencją to u ciebie kiepsko z męskością raczej też, może masz jeszcze
            torebeczkę i bezbarwną pomatkę to też nie obciach bo to pomatka ochronna.
            no to pa pa
            • Gość: ... Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 18.12.04, 09:47
              Kobieto, u ciebie nie wszystko jest w porządku...z rozumem!
              • Gość: ja Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 10:04
                Oj widzę poddenerwowanie, może mała terapia u psychologa, potrzebujesz pomocy a
                może torebeczka coś się stało albo z sygnecika złoto zeszło, widzę że masz
                problem z własną identyfikacją ...
                • Gość: ... Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 18.12.04, 13:19
                  nonsens.prawdziwe złoto zawsze błyszczy,a zdenerwowanie wywołuje tylko głupota...Pozdrawiam
                  • Gość: ja Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:30
                    widzę, że jesteś strasznie skoromny "złotko". Ząbki też masz ze złota.
                    • Gość: ... Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 18.12.04, 17:17
                      nigdy nie byłem skromny, stać mnie to mam. Wyczuwam u ciebie żale ,że ciebie nie stać ... Przykre. Weź się do roboty
                      • Gość: ja Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 10:50
                        niech ci będzie ubodzy wewnętrznie, wystrojeni zewnętrznie górą. Przypomnę ci
                        że jestem kobietą a każda kobieta ma błyskotki.
                        • Gość: ... Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 19.12.04, 17:54
                          niektóre PANIE nie zasługują na to miano....Reszta bez komentarza! wesołych świąt!
                          • Gość: ja Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 09:45
                            nudzi mnie ta mało konkretna rozmowa
      • Gość: ... Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 16.12.04, 18:52
        Durny Ty Polaczku, tam gdzie nie ma Policji tam pracuje Straż Miejska-zechciej zauważyć że efekty są- najlepiej krytykować-to jest hańba!!! nic nie robić - tylko krytykować-może tym chcesz zarabiać? Do pracy każdej instytucji są potrzebne pieniądze, od tego są radni,żeby patrzeć na ręce gdy wydaje się pieniądze publiczne, masz problem to zainteresuj się a nie tylko wrzask podnosić, a ile kosztuja inne instytucje wiesz? to porównaj! jesteś daremny!!!
        • Gość: My Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.Zabrze.Net.pl 17.12.04, 12:22
          Źdźiercy i darmozjady. Główny cel to ograbianie najbiedniejszych.Byliśmy
          świadkami jak na staruszce podtrzymującej się laską tzw. SM wymuszała do
          zapłacenia mandat za to że 17letni maleńki piesek był bez kagańca.Pomimo że
          staruszka tłumaczyła że ma tylko 450 zł emerytury żadnej litości.
          "Chwała bohaterskim strażnikom"
          Zamiast zwiększać etaty w Policji powołuje się darmozjadów do pilnowania
          porządków. A koszty utrzymania SM są ogromne. Można by za nie utworzyć nie
          jedno miejsce pracyw Zabrzu
          • Gość: ... Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 18.12.04, 09:55
            przebarwienia są wszędzie, w kazdej branży, co nie zmienia faktu,że pies (nawet od staruszki, jej pies nie wie ile jest emerytury do dyspozycji) może gryźć, i niestety gryzą w większości przypadków dzieci. I uważasz,że tak ma być, bo starsza pani czy pan ma wszystko w nosie...Oby nie spotkało cię przykre zdarzenie z takim przypadkiem-policjant w przypadku mojego synka palcem nie ruszył, dopiero pomogli strażnicy, i wcale im nie zależało na mandacie,tylko załatwiali lecznicę, obserwacje, bo "dziadek" będący przy kasie nie chciał nic załatwić. I co?! twierdzę,że z darmozjadami można się spotkać wszędzie, ale bronię Straży Miejskiej.
    • Gość: ... Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 16.12.04, 19:00
      to tak wiele? porównaj wysokość dla W. Strategii i Rozwoju...to są odpowiednie pieniądze!!! Pomyliły sie chyba niektórym priorytety...
      • Gość: bendek Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 21:38
        Cieszcie się że macie tą Straż Miejską która na każde wasze pierdnięcie
        przyjeżdża i rozwiązuje te wasze „Wielkie problemy”.Policja by je ze śmiechem
        olała.
        Gdyby jeszcze miała te utęsknione przez niektórych uprawnienia ZOMO
        to może było by bezpieczniej.

• Gość: gosc Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 20:45
      Wszystko ładnie pięknie. Pieniądze sie należą, ale dlaczego w ZABRZAŃSKIEJ
      straży miejskiej pracują ludzie z miast osciennych. Straż miejska zmniejsza
      bezrobocie, ale niestety nie w naszym miescie.
      • Gość: elwira Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 00:29
        Straż Miejska jest potrzebna, nie raz się przekonałam o tym gdy sama
        potrzebowałam ich pomocy. Robią kawał dobrej roboty, choć brudasom i
        bałaganiarzom to w niesmak, wiadomo - mandaty płacić muszą. Sana Straż
        zmieniła sie przez te ostatnie lata na plus, sama pamiętam tych "dziwnych
        ludków" z dziesięć lat temu i też miałam negatywne odczucia co do ich pracy.
        Czytałam też w prasie że naczelnik ostro wziął się za nierobów w straży, nawet
        ich zwalnia i bardzo dobrze. Za te nasze podatki powinni tam pracować ludzie
        wartościowi. Mój brat starał sie o zatrudnienie w straży z 2 lata temu ale
        niestety nie miał średniego wykształcenia a to podobno wymagane, dlatego
        pracuje w ochronie w Gliwicach , a jest też mieszkańcem Zabrza i mogliby go
        nie zatrudnić z tego powodu ze mieszka w innym miescie. To nie powinno miec
        nic do rzeczy gdzie kto mieszka i pracuje.
    • Gość: ananas Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 12:26
      a jo kochom JANUSZA WIATERKA
      • Gość: .. Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.Zabrze.Net.pl 20.12.04, 12:31
        a jeden gostek ze straży miejskiej bierze sobie kanister w czasie służby i ze służbowego samochodu zlewa sobie paliwo do prywatnego. i co wy na to?
        • Gość: ola Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:53
          zrób foto i przeslij albo nie pisz bzdur
          • Gość: a Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:12
            www.glos.zabrze.pl/p_pub/dziedz .htm
            • Gość: ares Re: STRAŻ MIEJSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 01:22
              Rzadko chwalę, ale tym razem ... nie mam innego wyboru. Liczymy jednak na to,
              że zagości również na ulicach Zabrza tak wreszcie oczekiwany monitoring.

Za GW z dnia 01.02.04

Siedem kamer pilnuje zabrzańskiej straży miejskiej. Mają na oku m.in.
              spóźniających się do pracy funkcjonariuszy. Niestety, kamery nie nadają się do
              obserwacji ulic. Zaczęło się od oszczędności. Mniejsze zużycie energii, mniej
              delegacji, zwolnienie z płacenia podatku od nieruchomości. Jeśli dodać do tego
              ograniczenie połączeń telefonicznych (z komórkowych, jak i stacjonarnych nie
              tak łatwo teraz zadzwonić do żony), to uzbierała się kwota ponad 24 tys. zł. Za
              zaoszczędzone w zeszłym roku pieniądze komendant zabrzańskiej straży miejskiej
              Janusz Wiaterek postanowił zafundować swoim podwładnym detektory ruchu w
              pomieszczeniach i siedem kamer. Dwie kolorowe śledzą korytarze w budynku.
              Pozostałe parking i otoczenie. Wiaterek (zwolennik nowoczesności): - Teraz nikt
              nie wejdzie do nas niezauważony. Jest bezpieczniej, a dyżurny nie musi robić w
              nocy obchodu, bo wszystko widzi na ekranie. Komendant podkreśla, że to zasadna
              inwestycja, biorąc pod uwagę majątek SM. Przecież liczby nie kłamią. Komputery
              i urządzenia kosztują ponad 100 tys. zł. Prawie drugie tyle radiotelefony,
              samochody ok. 350 tys. zł, a kserokopiarka, sejf, sprzęt audio-wideo jakieś 30
              tys. zł. I najważniejsze: magazyn broni palnej bojowej (czyli trzy pistolety,
              amunicja i paralizatory elektryczne). Dostępu do nich strzeże kamera na
              pierwszym piętrze.

Niektórzy funkcjonariusze trochę kręcą nosem na monitoring. Nie wszystkim
              podobają się oszczędności telefoniczne, a kamery okazały się szczególnie
              uciążliwe dla spóźnialskich. Co do minuty rejestrują pojawienie się w pracy.
              Wiaterek przyznaje, że odkąd jego zastępca dzięki nagraniu udowodnił jednemu z
              pracowników półgodzinne spóźnienie, wzrosła dyscyplina pracy.

Starszy inspektor Stanisław Franczuk od czterech lat jest oficerem dyżurnym w
              zabrzańskiej straży. - Jak ktoś się notorycznie spóźnia, to trzeba się z tego
              wytłumaczyć - mówi. A kamery, wiadomo, ułatwiają mu pracę. - Rozmawiając z
              panią, cały czas patrzę, czy ktoś nie wchodzi do budynku. W każdej chwili mogę
              cofnąć czas i zobaczyć, czy dwie minuty wcześniej nikt się tu nie kręcił.
              Okolica słynie z przypadków łamania prawa - dodaje Franczuk.

Czy w takim razie nie lepiej byłoby monitorować okolicę?

Wiaterek: - Te kamery się do tego nie nadają. W budżecie miasta są środki na
              monitoring w mieście. Zainstalowany zostanie na policji, a nasi funkcjonariusze
              będą mieli aktywny podgląd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka