Dodaj do ulubionych

www.borystrutka.pl

28.07.02, 15:14
Obserwuj wątek
    • kasiora Re: www.borystrutka.pl 28.07.02, 22:22
      a moze prosty..... ?
    • Gość: Borys Re: www.borystrutka.pl IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 08:28
      Pozdrawiam wielbicieli :)

Borys Budka
      • kasiora Re: www.borystrutka.pl 29.07.02, 17:16
        czlowieku,zachlapiesz na tym forum wszystkie monitory(a pieniadze wydane i tak
        sobie odpisujesz jako darowizne,wiec nie rob sie takim Judymem.Przeciez
        napisano Tobie,ze Cie znaja.)
        • Gość: Borys Re: www.borystrutka.pl IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 07:42
          Nie będę Ci robił wykładu z prawa podatkowego, ale zapewniam, że nawet Bagsik, by tego nie odpisal. Zreszta - czego masz prawo nie wiedziec - stypendium jest nieopodatkowane, wiec zadne odpisy nie przysluguja.

Ale niektórzy ludzie mają taką tendencję, że we wszystkim muszą znaleźć jakiś biznes (kasę), nawet Twój nick na to wskazuje...

Pozdrawiam, choć bez zbytniej sympatii,

Borys Budka

P.S. A dobry filtr każde chlapnięcie przetrzyma...
    • kasiora Re: www.borystrutka.pl 30.07.02, 15:56
      piszesz,ze ukonczyles "prawo"(ale w Katowicach)wiec moge wybaczyc Ci te
      bzdury.I tak Cie znaja,ale nie z tej dobrej strony,wiec daj Sobie spokoj i nie
      zawracaj gitary.Sprzedawaj Sobie te bileciki(i rozdawaj) bo w palestrze kariery
      nie zrobisz(a w wyborach samorzadowych mozesz tylko liczyc na cyt."dzieci i
      ryby".Mimo wszystko ja pozdrawiam.
      • Gość: Borys Świat jest pełen 'życzliwych' IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 09:02
        Z kimś, kto ma wyjatkową frajdę z obrażania mnie (choć z kulturą i nawet inteligentnie, ale niestety anonimowo) i pisania nieprawdy na mój temat, ciężko się dyskutuje, ale kilka faktów:

1. Mając 19 lat, 4 lata temu zdobyłem 160 głosów (to więcej niż kilku obecnych radnych). Chyba jest sporo osób, które myślą odmiennie niż mój adwersarz o 'romantycznym' pseudonimie kasiora (nie wiem czy od Kasi czy od kasy, więc nie mam jak zidentyfikować płci).
        Co do głosów, to liczę, że tym razem uda mi się przekonać do mnie trochę więcej osób, ale oczywiście każdy, a zwłaszcza 'życzliwy' anonim ma prawo do własnej oceny :).

2. Co cieszy mnie fakt, iż mogę dyskutować z osobą, która odwiedziła moją stronę. Z dużym prawdopodobieństwem jest to absolwent jakiegoś innego uniwersytetu, skoro tak pogardliwie wyraża się o katowicim UŚl. Bardzo chetnie przekonam się o wyższości 'kasiory', która/y jak na razie pokazała, że prawo podatkowe jest dla niej/niego czarną magią. (sugerując, że moją akcję z bajkami w 'Marzeniu' mogę odpisać od podatku).

3. Co do kariery w palestrze, to mam nadzieję, że się myli, ale jak na razie nie próbowałem, więc ciężko spierać się na racjonalne argumenty. Mogę jedynie powiedzieć, że nie zamierzam rezygnować z zawodu, a pierwszym krokiem do tego jest fakt, iż rozpocząłem pracę w Katedrze Prawa Akademii Ekonomicznej w Katowicach.

Również pozdrawiam, doceniając fakt poświęcenia przez Ciebie/Pana/Panią ('kasiora') czasu na polemikę. Zapraszam na stronę, a może w przyszłości do zmiany zdania na mój temat. Podaję również mój adres borys@kki.net.pl

BorysBudka.pl
        • adamus41 Re: Świat jest pełen 'życzliwych' 31.07.02, 09:16
          Gość portalu: Borys napisał(a):

>
          > 1. Mając 19 lat, 4 lata temu zdobyłem 160 głosów (to więcej niż kilku
          obecnych
          > radnych).

To w Zabrzu mozna zostac radnym mając mniej niż 160 głosów ,rewelacja, czy tez
          wynika to z przyjetego błedu statystycznego?
          • kasiora Re"pseudonim" 31.07.02, 13:34
            co do mojego nick-a,to jak znam zycie najwieksi bandziorzy maja jak najbardziej
            slodkie pseudonimy.Co do "odpisow" na darowizne to jeszcze musisz sie podszkolic
            (o ile w tej Katedrze pracujesz w swoim wyuczonym zawodzie),a do tego czasu nie
            posluguj sie swoim Dyplomem.Co do ilosci zdobytych glosow gratuluje Ci tak
            licznej Rodziny.Jednak gratuluje Ci wytrwalosci,a wynik poznamy w
            pazdzierniku.Zwroc uwage,iz poprzez te dyskusje daje szanse Twojej
            promocji.Pozdrawiam.
            • Gość: Borys Re: Re'pseudonim' IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 15:22
              Dlatego też dyskutuję :) Pomimo cierpkich uwag i niezbyt miłych insynuacji.

Co do darowizn, to jednak Ty musisz się wiele nauczyć. Sprawdź, kto jest najemcą kina 'Marzenie'. Mogę Cię zapewnić, że nie żadna fundacja ani stowarzyszenie. A darowizny na rzecz osób fizycznych niestety nie są odpisywalne.

Prawo posługiwania się Dyplomem (tytułem naukowym) przysługuje od momentu obrony pracy magisterskiej. Jak możesz zauważyć, nie mam na tym tle żadnej obsesji, więc nie wygłupiam się i nie piszę przed nazwiskiem mgr na każdym kroku.
              Natomiast nie po to uczyłem się przez kilka dobrych lat, żeby anonim (niestety nadal nie wiem jak się do Ciebie/Pani/Pana zwracać) miał mi mówić, kiedy mogę się posługiwać dyplomem :(

Co do liczby głosów, to 115, 125, 135, 159 to wyniki, które cztery lata temu pozwalały zdobyć mandat w Radzie Miejskiej w Zabrzu.

Uwagi do liczby głosów w stosunku do Rodziny nie są - mam nadzieję - maksimum intelektualnych możliwości Szanownego Adwersarza - więc pozostawię je bez komentarza. Tym bardziej, że nie chciałbym wciągać rodziny w moje sprawy.

Pozdrawiam,

BorysBudka.pl
          • Gość: Borys Głosy a mandaty IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 15:24
            Co do liczby głosów, to 115, 125, 135, 159 to wyniki, które cztery lata temu pozwalały zdobyć mandat w Radzie Miejskiej w Zabrzu. Jak niektórzy sugerują - patrz niżej - wystarczy duża rodzina :)

Pozdrawiam
            BorysBudka.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka