Dodaj do ulubionych

paskudne klomby

IP: *.crowley.pl 05.06.07, 21:20
Co to za paskudztwa rozpostarły sie po całym mieście??? Na placu Wolności
stoją jakieś metalowe hybrydy z wystającymi kikutami kwiatów, tak samo na
placu Teatralnym... Czy to ma być nowa estetyka naszego miasta??? To jest
paskudne, niefunkcjonalne i bez charakteru!!! Kto za to zapłacił???
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: paskudne klomby IP: *.kat.3s.pl 06.06.07, 08:00
      potwierdzam!! Też je wczoraj zauważyłem - ochyda!!!
      Nadają się tylko dla złomiarzy.
    • Gość: ja Re: o gustach się nie dyskutuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 12:19
      Mi się podobają szczególnie że wkrótce zarosna kwiatami i będą tworzyć kaskadę
      kwiatową.W tym mieście cokolwiek kto nie zrobi to zostanie
      skrytykowany.Najlepiej stosować tezę Kononowicza i "nic nie robić".
      • Gość: 1 Re: o gustach się nie dyskutuje IP: *.stk.vectranet.pl 06.06.07, 16:38
        właśnie ,robi się cokolwiek,a mozna zrobic z głową i gustem,ale tego chyba
        brakuje
      • Gość: e tam! Re: o gustach się nie dyskutuje IP: *.gaz.zabrze.pl 08.06.07, 11:10
        To, że ktoś zwraca uwagę na estetykę naszego miasta to nie znaczy ze jest nic
        nie robiącym malkontentem. Chodzi po mieście, obesrwuje to też jest swojego
        rodzaju forma aktywności. Nie mieć czegoś w d... i powiedzieć o tym, to jest
        odwaga. A klomby jeśli to w ogóle klomby to na prawde paskuda i ktoś kto
        odpowiada za zaprojektowanie tego dziadostwa powinien się conajmniej oblać
        rumieńcem... na tych placach miało tętnić życie miasta,miały odbywać się
        imprezy, po to są place zeby się na nich gromiadzić a nie zapychać je tandetnym
        nie wiadomo czym!!! To jest oburząjące!!!
        • Gość: Johnny Walker Re: o gustach się nie dyskutuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:21
          trafiles w sedno - po to sa rynki, zeby byly na nich kawiarnie, puby, i mysl
          architektoniczna ktora pozwala to miejsce wykorzystywac na masowe
          imprezy....ale nie w zabrzu - tutaj lepiej postawic billboard, kilkanascie
          paskudnie swiecachych latarni z talerzami u gory, jakies ufo, ktore maja
          przypominac klomby. Sam pomysl z klombami kaskadowymi jest dobry - ale
          wykonanie...szkoda slow. Po co interesowac sie zagospodarowaniem przestrzennym,
          skoro i tak jest juz decyzja o budowie kolejnego marketu z centurm Zabrza (przy
          sphinxie) - przeciez markety wazniejsze!
          • Gość: ... Re: o gustach się nie dyskutuje IP: *.zabrze.net.pl 14.06.07, 19:39
            tzw plomba jest terenem prywatnym...firma Ryłko tym dysponuje...nic do tego już urzędnikom...To dla zakończenia tej zbędnej demagogii
      • Gość: e tam raz jeszcze! Re: o gustach się nie dyskutuje IP: *.gaz.zabrze.pl 08.06.07, 11:32
        Nie mam zamiaru dyskutować o Tobie, twoim poczuciu estetyki i przyklejać Ci
        łatki, że pewnie wyglądasz tak sama dziadowsko jak ten nieszczesny klomb. Ale,
        że sam/a kupujesz sobie ciuchy i inne gadżety, to wtrącać się nie mam zamiaru
        ani prawa i oceniać czy to w moim guście czy raczej na twoim miejscu nigdy bym
        tego nie kupił. Ale Kasa na te badziewia poszła z naszych podatków, zasiliła
        kiese jakiegoś bardzo zajętego na codzień człowieka, który się nie starał, nie
        mial najmniejszego wręcz zamiaru, bo pewnie mieszka gdzieś w super willi za
        miastem, z pieknym ogrodem i wystrój Zabrza ma całkowice w D....jak się mam
        godzić na takie coś??? Nie godzę się!!!
        • Gość: Zabrzanka Re: o gustach się nie dyskutuje IP: 83.16.17.* 08.06.07, 19:37
          Uważam, że lepiej takie klomby, niż pusty beton. Kwiatki się rozrosną i bedzie
          ładnie, a malkontenci zawsze znajda dziurę w całym.....Dobrze pewnie było, jak
          się nic nie robiło....!!!
          • Gość: Liber Re: o gustach się nie dyskutuje IP: *.zabrze.net.pl 08.06.07, 21:22
            Johnny jakieś szersze info na temat zabudowy plomby?
      • yakoob77 Re: o gustach się nie dyskutuje 10.06.07, 20:28
        byłem w weekend w Toruniu, tam postawili koło pomnika Kopernika podobne klomby,
        tylko że pomalowane na zielono, były obsadzone kwitnącymi kwiatami - wyglądało
        całkiem całkiem dobrze
    • Gość: Zabrze Re: paskudne klomby IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.07, 21:15
      No co Ty... nie lubisz ocynkowanej blachy?

Trochę jak z tym szewcem, który nawet jak zrobił dwa dobre buty, to i tak
      obydwa lewe.
      • boczek39 Re: paskudne klomby 16.06.07, 12:44
        nic tu nie pomogą i nic nie zmieni kilka donic trzeba całosc zmienic ja mialem
        kilka pomysłow , ferdek ma inny forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=120&w=64249855
        • boczek39 Re: paskudne klomby 16.06.07, 12:45
          teraz poprawnie
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=64249855
          • sztygar_zmianowy Re: paskudne klomby 16.06.07, 21:36
            jak jo to widzioł pierwszy roz to żech mysloł że bydom deszczówka łopać albo
            jaki nowy geszeft stawiajom i najpierw postawili taki bigel na ancugi, potem,
            patrza a tu kwiotki sadzom. No to żech zgupioł, ale... wczoraj żech był w
            Katowicach i tam w centrum miasta tyż stojom takie blumsztyndery ino łone som
            cołe w kwiotach.
            No i jo pochytoł co to jest.
            Ino zaś jak to po naszymu, spóźnili sie o miesiac i tak wyglondo, jak wyglondo
    • Gość: vfr Re: paskudne klomby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:36
      Ale to forum to śmietnik - nikt nie mówi tutaj racjonalnie!!!
      Pozdrowienia dla nudzących się urzędników w UM.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka