mat.cz 10.02.08, 21:14 czy moze się ktos doczepic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fiński Bożek Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 08:04 Moim zdaniem nie, Straż Miejska pewnie też tak uważa, ale może ktoś się kompetentny wypowie. Zdaje się że strażników miejskich tu na forum jest sporo, ale załatwiają tu jakieś swoje interesy, na pomoc bym nie liczył. Weź 2x2zł i jedź na Smarty jak będzie pusto. Namydlisz, pomachasz gąbeczką, spłuczesz i będzie cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.stk.vectranet.pl 11.02.08, 12:20 witojcie kumie ;) a co to je ta smarta? no i kiedy w niej je pusto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiński Bożek Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 12:28 Witej, 'smarty' to je tako myjnia co mosz selbstbedigung. Wciepujesz geld i leci woda. Una je za krojcungiem Kronprincen ze Trocera jak na Matesdorf lecisz po prawyj. Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.stk.vectranet.pl 11.02.08, 12:30 Dzinki . Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 11.02.08, 20:23 dziękuję "finski bożku" fajna myjnia ale gdy jestem przejazdem to zawsze jest tam full ludzi (szkoda) poczekam moze ktos mi powie jak wygląda mycie samochodu na parkingu w swietle prawa p.s fajnie się czytało sląską gwarę super ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiński Bożek Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 21:31 Dziękuja! Jo tyż czekom, aże ftoś naszkryflo eli można myć pod chałupą. Bo mom karcherka, ale mie sie widzi że nie można myć wodą z kokotka. Skiż tego na garażu mom beczka i ten karcher poradzi z beczki brać woda bez druku. A płyn je biodegradalny ze karchera orginalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekły Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.zabrze.net.pl 12.02.08, 19:05 No jasne, najlepiej może myć przed samym wejściem do klatki !!!!! Ludzie, czy nie stać Was już na myjnię????? Macie drogie samochody, "na pokaz" a żałujecie 10 zł na myjnię WSTYD!!!!!!!!! To jest właśnie polski zaścianek, wszędzie tylko sknerzyć i kombinować, ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiński Bożek Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 20:18 Widza, że Cie kolego ruszyło. Niepotrzebnie. Po jakiemu zawdy komuś coś przeszkadzo, nawet dyskusyjo, eli można pucować auto pod domem. Chopie! My tu sie zastanawiomy czy można! A to, eli fto jest wychowany (i umyje tak, coby nikomy nie wadzić) abo ni, to inno historia. Mie sie zdaje (poprowcie mie jak sie myla), że każdymu chopu blank sie podobo pucować swoje auto. pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lays Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 21:21 nie umiem tak pięknie gwarą jak Fiński Bożek:), ale pod blokiem samochodu się nie myje i basta. Jak byłam w Niemcach, sąsiad, który widział jak ktoś ośmielił się to zrobić od razu dzwonił, gdzie trzeba. Pozdr.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robek Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.08, 00:58 Pytanie było: czy mozna... Więc nie godej. Na pewno nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parterowiec Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.gprs.plus.pl 13.02.08, 20:08 Jak mieszkasz na parterze, to wszystko można! Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 13.02.08, 15:18 masz rację finski bożku " że każdymu chopu blank sie podobo pucować swoje auto." smarty są ok ,tylko trzeba się gonic aby następny mogł umyc tez samochod (i nie chodzi tu o to czy nas stac czy nie) przy bloku na parkingu mam czas i nikt mnie nie goni tylko czy można myć (i nie zostać ukaranym) w germany jeden na drugiego nadaje (jest czysto itp) dziwie się kogo to obchodzi co robi sąsiad ! wszędzie są życzliwe ludziska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.za.digi.pl 13.02.08, 15:34 na placu niy mozna umyc auta, strazaki tygo pilnuja i zaroz dzielom mandacikami, wim bo sasiad dostol :D pinc dyszek w plery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojcio Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 19:19 Ja mam się fajnie bo strażnik miejski jest moim sąsiadem i mogę myć auto nawet co dziennie a jak wiadomo pod latarnią jest najciemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lays Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 20:05 no to fatalnie. Jak widze gościa pucującego i chuchającego na swojego merca i rozlewisko piany na jezdni - to mnie trafia. Ale w kablowanie sie nie bawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiński Bożek Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 00:16 No to chopy, musicie mi pedzieć, czy jo w końcu moga na garażu sie karcherem umyć auto? Bo mie się wydowało, że moga, ale czytom i czytom, i wyniko że cufalem ino żech sztrafy nie dostoł :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 17.02.08, 11:09 słyszałem ze jak myjesz auto przy studzience kanalizacyjnej to nie dostaniesz mandatu -ktos to potwierdzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twój oprawca Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.play-internet.pl 30.06.15, 11:53 Sie ciulu niy znos, jak mos ociulałe auto to sie jedz na te myjnie wszyskie, slabe one som jesce idzie auto zdupcyć, jak sie chce umyc dobrze a niy drapko to cza sie trocha przylozyc, a na samoobslugowych myjniach jak wywleces gombka to zaro cie zjebie tyn chopina co tam robi, a jak chopek mo plyn biodegradalny to mu mozes skocyc na pompka gorolu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blokers Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.stk.vectranet.pl 14.02.08, 12:11 chyba nie można.. ale pomijając to, dla mnie to jest wstyd myć auto przed blokiem.. żal wam dać 10zł na umycie auta??? jesteście żałośni.. kupujecie auta za 5000, 6000, 10000 tyś i więcej a 10zł nie macie?? To wstyd i żałosne.. robicie z siebie szmaciarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lays Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 18:34 a może zapytamy: Czy POWINNO się myć samochód pod blokiem, mając na uwadze powyższe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozoficznie Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 23:23 wiele rzeczy się nie powinno a się robi. pije piwo pod sklepem, zamiast w knajpie, myje auto przed klatką zamiast na myjni. jaki pan taki kram. a czym się różni bogaty od biednego mieszkańca denver? biedny nie myje swojego cadillaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomyjka Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: 195.94.210.* 16.02.08, 23:59 Ale przynajmniej bez zbędnych zahamowań. A nawet dumnie i z poczuciem własnej wartości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.kliknet.pl 17.02.08, 18:15 z tego co ja wiem to nie wolno myc (mandat od strazakow) a co do wypowiedzi innych czy zal komus 10zl, na pewno nie zal ale niektorym sprawia przyjemnosc i odpreza samemu wypucowac sobie samochod poza tym czesto jak mam stac iles godzin do myjni to szlak trafia tak samo jak pomysle sobie jak bardzo niszczona zostaje powloka lakieru na mechanicznej myjni, a co do szkopow to nie ma dziwne ze oni nie myja bo jak ktos zaraz cie zakapuje to wola dac se luz po prostu to taki narod konfidentow Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 18.02.08, 19:54 a ma ktos namiar na dobrą i tanią myjnię (oprocz smartów) Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 19.02.08, 22:01 Ja spróbowałem dogadać się z chłopakami myjącymi szyby w Maciejowie. I okazało się, że za 5 zł i parę fajek szybko wymyli mi auto Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 21.02.08, 21:18 Umyli ale nie ukradli. No to ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 28.02.08, 20:19 pytanie bez odpowiedzi :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 29.02.08, 20:50 Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek37 Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 01.03.08, 14:03 bo chyba nikt tak konkretnie nie wyjasnil czy mozna myć samochod czy nie (gdzie to jest napisane ze nie wolno i można za to zostac ukaranym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lays Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 23:43 partia zielonych wytłumaczy to pewnie ochroną środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek37 Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 02.03.08, 21:20 dlatego moze jakis mądry urzędnik tu zrobi wpis w tej sprawie ,tez jestem ciekaw Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 13.03.08, 14:02 mozna a kto zabroni ,lepiej jak gosc wymienia plyn hamulcowy na ulicy i zostaje plama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twoj oprawca Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.play-internet.pl 30.06.15, 11:56 Jak Cie wstyd fizycznie robic tos najwidocznij z zaglymbio i ciul niy blokers, moze ci na blokach wstyd miyszkac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brudneA3 Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.gprs.plus.pl 13.03.08, 18:23 Pewnie, że zawsze może się doczepić jakiś dziadek, strażnik miejski czy miłośnik przyrody. Ale próbować mozna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 29.03.08, 22:34 ale dlaczego w strachu to robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.zabrze.net.pl 31.03.08, 13:46 Pomimo tylu wpisów ta kwestia nie została rozwiązana.Pytam również ; myć czy nie myć "oto jest pytanie" Odpowiedz Link Zgłoś
zaborzanin1 Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 01.04.08, 21:11 Myć. Ale wcześnie rano. Zanim kłotliwi sąsiedzi się obudzą :=) Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 04.04.08, 19:10 czyli to sąsiad kabluje na sąsiada ? dlatego padło pytanie czy wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
koniak96 Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 05.04.08, 12:05 I słusznie! Bo do mycia blachosmrodów to sa myjnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.bmj.net.pl 05.04.08, 19:31 koniak patalachu jeden zazdroscisz typowy polak Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 09.04.08, 20:52 to nie jest wyjście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:06 samochodziarze na księżyc, jedynie rower jest w stanie zapewnić czystość środowiska i długi żywot naszej Matki Ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
koniak96 Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 10.04.08, 20:48 Ależ ja nikomu nie zazdroszczę, kolego/żanko kuna. Sam jeżdżę Roverem i to jest też odpowiedzi dla kolegi ekologa. I muję Rover'a w myjni. Ktoś, kto myje pod blokiem, zachowuje się tak, jakby komuś do sypialni, albo pokoju telewizyjnego wstawiał balię z wodą i przychodził się w niej myć z całą rozbrykaną wielodzietną rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 20.04.08, 21:32 ok, wiemy że niektórym się to nie podoba ale czy wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
koniak96 Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 21.04.08, 11:24 NIE WOLNO! Jak tu już ktoś to napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: automaniak Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 20:33 a własnie że wolno. Ktoś mi cos zrobi? Doniesie? Juz sie boje. Myję mój wóz pod blokiem, bo tak mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_zabrzu Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 31.05.08, 22:03 Odpowiadajac bezposrednio, to myślę że to obciach myć autko pod blokiem w plastikowym wiaderku i spłukiwać gąbką... To gorzej niż obciachowy dzownek na komóre Odpowiedz Link Zgłoś
bonewax Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 31.05.08, 22:31 Nie wolno muyć autko pod blokiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myjka Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 14:58 Odpowiedzi może udzielić zabrzańska SM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 22:08 zostawcie SM w niebycie. Ja myję swoje autko przed garażem, jak większość, która garaże posiada :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek37 Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 26.06.08, 11:29 kochana nie większosc !!! tylko mniejszosc i co ma zrobic ta reszta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.zabrze.net.pl 26.06.08, 14:59 Myję na myjni, podjeżdżam po dom (wieżowiec), tu sobie "dopieszczam" różne zakamarki ( między drzwiami, progi itp.)wycieram do sucha, dwa lub trzy razy woskuję, straż parokrotnie przejeżdżała i nigdy jeszcze się nie "doczepiła", więc chyba można myć pod blokiem, bo w innym przypadku by nie odpuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELKA Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.um.zabrze.pl 26.06.08, 15:19 § 6. 1. Na terenach nieruchomości (lub ich częściach takich jak chodnik, podwórka itp.) stanowiących własność komunalną lub przeznaczonych do użytku publicznego: 1) mycie samochodów może się odbywać jedynie pod warunkiem, że powstające ścieki odprowadzane są do kanalizacji lub gromadzone w sposób umożliwiający ich usunięcie zgodnie z wymaganiami niniejszego Regulaminu, 2) zabrania się nieawaryjnych napraw, regulacji i obsług pojazdów oraz prowadzenia robót blacharsko-lakierniczych. w § 6 pkt 1 podpunkt 1 otrzymuje brzmienie: "mycie pojazdów samochodowych można przeprowadzać pod warunkiem, że ścieki odprowadzane są do kanalizacji lub zbiorników bezodpływowych po przejściu przez odstojnik, zabrania się odprowadzania ścieków bezpośrednio do zbiorników wodnych lub do ziemi,". ( Tak stanowi Uchwała Rady Miejskiej nr XXXVI/413/05 z dnia 17.01.2005 w sprawie ustalenia szczegółowych zasad w sprawie ustalenia prządku i czystości naterenie miasta Zbrze ) Odpowiedz Link Zgłoś
suskind Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 26.06.08, 18:20 Nie mozna myc nawet na swoim prywatnym podworku. Mozna dostac mandat od strazy miejskiej za zatruwanie srodowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.stk.vectranet.pl 26.06.08, 19:54 wolę jak ktoś myje auto pod blokiem niż jak jego pies "robi" koło bloku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: 195.200.212.* 30.06.15, 12:51 Dłubać w nosie pod blokiem te z przecież można....ALE TO WIOCHA. Inna sprawa że w blokach nie mieszkaja ludzie bogaci. Odpowiedz Link Zgłoś
basiadrian Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? 30.06.15, 14:51 Na podstawie ustawy z dnia 13 września 1996r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach (Dz. U. 196 nr 132 poz. 622) wydawane są akty prawa miejscowego odnoszące się do możliwości mycia samochodu (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanin Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: *.opera-mini.net 15.08.15, 10:50 co za tępe brzeszczoty są na tym forum! Pytanie brzmiało czy w zabrzu można myć auto pod blokiem? Można o ile są spełnione warunki opisane w uchwale rady miasta o której ktoś już wspomnial .Czy tak trudno czytać ze zrozumieniem? Albo poszukac w internecie odpowiednich aktów prawnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrblazej Re: czy mozna myć samochód przed blokiem ? IP: 178.62.84.* 06.05.19, 10:29 ja myje i jeszcze ani razu nikt się do mnie o to nie przyczepił, a auto myje aktywną pianą od K2 bit. ly/1575_K2AktywnaPiana Odpowiedz Link Zgłoś