Dodaj do ulubionych

15-lecie LSP

IP: *.opera-mini.net 31.03.12, 21:27
Wczoraj brałem udział w najbardziej żenującym wydarzeniu w swoim życiu. Jako absolwent tej szkoły poszedłem i z ciekawości i z chęcią spotkania dawno niewidzianych znajomych. Tłumy, parking pełny, totalna feta! Sala wypełniona dość solidnie. Trzeba było naprawdę zająć miejsce siedzące, żeby nie ujechać na wszechobecnej wazelinie. Moi nauczyciele, którzy latami romansowali z uczennicami, moimi koleżankami, teraz dumnie prężą klaty, poklepując się po plecach, gratulując świetnych sukcesów pedagogicznych (szczególnie z przedmiotu pożądania!) Byłem w szoku, z jaką pompą postanowiono uhonorować tych ludzi, którzy swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem, niszczyli młode naiwne dziewczyny. Kiedy ktoś wreszcie powie głośno, co działo się w pierwszych latach i dzieje się w plastyku?! Alkohol, regularne romanse pod okiem dyrekcji... Koszmar. Fajnie było spotkać niektóre osoby, ale niestety ogrom patologii z jakimi tam się spotkałem w zderzeniu z tą "idealną historią szkoły" jaką postanowiono zaprezentować gościom sprawił, że zachciało mi się rzygać.
Pozdrawiam, dzięki za uwagę.
Obserwuj wątek
    • Gość: stt Re: 15-lecie LSP IP: *.gl.digi.pl 31.03.12, 22:30
      teraz inne czasy
    • Gość: Papa Re: 15-lecie LSP IP: *.zabrze.vectranet.pl 01.04.12, 06:41
      To straszne co piszesz ale to prawda pijacy i sex maniacy tam byli i są .
      • Gość: absolwent sp35 Re: 15-lecie LSP IP: 222.133.120.* 01.04.12, 12:01
        W tej szkole, wtedy SP 35 pracowali zakompleksieni nauczyciele. Wszystko bylo wazne procz nauki!!! Pani Bieras i pan Szulik to byli jedyni nauczyciele ktorzy cos uczniom przekazali. Reszta zalatwiala wlasne interesy, MM studio czy takie tam badziewia. Nauczyciele wf-u zenujacy, ponizej krytyki, ogladali sie tylko za pupciami i wyrastajacym biustem swoich wychowanek. Tragedia.
      • Gość: Rodzic Re: 15-lecie LSP IP: *.zabrze.vectranet.pl 01.04.12, 23:36
        To straszne pedofile izboczeńcy w plastyku "wychowawcy nauczycile" ale młodzierz o nich pisze
        a policja co zrobi ??
    • Gość: olo Re: 15-lecie LSP IP: *.zabrze.vectranet.pl 04.04.12, 12:25
      jestem ciekaw konkretów
      :)
      • Gość: gosc Re: 15-lecie LSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 12:35
        A co na to była dyrektor?
        • Gość: Ewald Re: 15-lecie LSP IP: *.zabrze.vectranet.pl 07.04.12, 05:42
          Wyspowiadała sie u ks. proboszcza i jest "czysta"
          • Gość: olo Re: 15-lecie LSP IP: *.zabrze.vectranet.pl 10.04.12, 09:03
            one same chciały, panie władzo! - tak było?
        • Gość: były uczeń Re: 15-lecie LSP IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.13, 16:30
          Dyrektorka p. Szulik może nie o wszystkim, ale wiedziała na pewno. Niektórych spraw nie można było nie zauważyć bo trwały latami. Tyle w temacie.
    • Gość: Agata Re: 15-lecie LSP IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.12, 23:09
      Ale prosimy o więcej szczegółów. Przecież wielu uczniów plastyka czyta forum i wiele pewnie wie.
    • Gość: Alex Re: 15-lecie LSP IP: *.tbs-net.rekin.net 15.04.12, 22:08
      ty ex uczeń! Powiedziałeś A to powiedz B. Podaj więcej szczegółów co się działo i jak biedne dziewczęta traciły cnotę.
      • Gość: The Clash Re: 15-lecie LSP IP: *.com.pl 16.04.12, 21:01
        Po prostu w TYM MIEŚCIE nie ma miejsca na szkołę plastyczną.

I tyle w tym temacie.

With all due respect,
        TC
    • Gość: aga wróblewska Re: 15-lecie LSP IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.13, 21:15
      tak, spotykałam się z nauczycielem Piotrem Muschalikiem kilka lat.
      z nim straciłam dziewictwo, miałam 16 lat.
      był dla mnie wszystkim, kochałam go. naprawdę go kochałam.

dyrekcja wiedziała, ale obrywałam ja.
      pozdrawiam
      ag+
      • Gość: Agnieszka Re: 15-lecie LSP IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.13, 22:34
        No cóż, nie mam niczego do ukrycia, ale proszę się pode mnie nie podszywać.
        prawdziwa Agnieszka Wróblewska
    • Gość: uczennica Re: 15-lecie LSP IP: *.zabrze.vectranet.pl 20.11.13, 14:22
      Nareszcie ktoś ruszył kijem to śmierdzące gó.... Podpisuje się rękami i nogami pod pierwszym postem. Poeche, Muszalik, Marciniak to główni autorzy zepsucia w szkole. Dyrekcja świadomie przymykała na to oczy. Dziewczyny w autobusach opowiadały jak Poechemu loda robiły kiedy je odwoził po dodatkowych zajęciach do domu, ile tam było romansów i złamanych serc. Kiedyś nawet Marciniak z Muszalikiem pokłócili się o jedną z dziewczyn. Ale nie tylko plastycy spotykali się z uczennicami (Smuda, Kansy i wielu innych) też dołożyło swoje cegiełki.

Znam te dziewczyny, to co kiedyś wydawało się niezłą zabawą teraz po latach jest przykrym wspomnieniem. I nieprawdą jest, ze wszystko w szkole się skończyło. Na 15 leciu i ja byłam i pytałam dużo młodsze roczniki czy to ma miejsce nadal - i tak, ma.
    • Gość: .art'a Re: 15-lecie LSP IP: *.free.aero2.net.pl 24.11.13, 13:19
      Potwierdzam. Do mnie też się dostawiali, tworząc jednoznaczne sytuacje. Najgorsze jest to, że obecnie niektórzy belfrzy zamieszani z sex-aferę robią karierę i zdobywają tytuły naukowe, a powinni mieć zakaz wykonywania zawodu i za sobą minimum 2 lata odsiadki.
      • Gość: eleni Re: 15-lecie LSP IP: *.zabrze.vectranet.pl 24.11.13, 22:37
        ce la vie
        • Gość: .art'a Re: 15-lecie LSP IP: *.free.aero2.net.pl 02.12.13, 22:03
          Niby tak, jednak czasem mnie ściska na samą myśl, że nigdy nie odpowiedzą za swoje czyny.
    • Gość: exuczeń Re: 15-lecie LSP IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.12.13, 21:32
      Czy nikogo na tym forum poza kilkoma byłymi uczniami nie interesuje to, co przez tyle lat działo się w tej szkole? że Ci nauczyciele pełnią nadal ważne funkcje? że Mańka o tym wiedziała i nic nie robiła?
      • Gość: były uczeń Re: 15-lecie LSP IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.13, 13:32
        Myślę, że kilka osób przeczytało ten wątek i dowiedziało się kilku ciekawych rzeczy o swoich znajomych. Może ktoś z tych nauczycieli będzie miał nieprzyjemności, ale nie ma się co łudzić, że ktoś się na poważnie zainteresuje tym tematem po tylu latach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka