Dodaj do ulubionych

POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka

28.01.14, 13:46
zamknięty
[img]https://bi.gazeta.pl/im/0/15349/m15349340,620-130-WROZKA-BEZ-PRZYCISKU.jpg[/img]

Zapraszamy na rozmowę z wróżką Emmą Cole, która pisze o sobie tak:
"Ezoteryką oficjalnie zajmuję się dziesięć lat. Jestem wróżką z powołania - uczyłam się głównie sama, inspirowała mnie wiedza przekazywana ustnie. Najbardziej lubię Tarota, ponieważ z nim pracuję najdłużej i wróżby z niego są najbardziej precyzyjne"
Więcej o Emmie możecie przeczytać na jej blogu. .
Wróżka odpowie na Wasze pytania 29 stycznia, w godzinach 12-22.
Zapraszamy do zadawania pytań.
Obserwuj wątek
    • wojtek1603 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 14:01
      zamknięty
      Witam, moja data urodzenie 01.08.1972, interesuje mnie moja sytuacja finansowa, jak ona sie ułozy
      Beata
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:42
        zamknięty
        Witam serdecznie,
        niestety Pani pytanie nie dotyczy w żadnej mierze pracy wróżki - nie jest to również wątek darmowych wróżb. Jeśli jest Pani zainteresowana darmowymi wróżbami, proponuję by poszukała Pani "Szkółki Tarota".
    • parowkowa Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 15:04
      zamknięty
      Mam na imie Joanna, ur. 09.09.81 , mam corke Helene ur. 04.08.14 pytania:
      jaka czeka mnie przyszlosc ? jak beda wygladac finanse i zycie milosne?
      czy rozpoczac wlasna dzialalnosc gosp? czy odniesie ona sukces?
      corka - na jakiego czlowieka wyrosnie, czy bedzie szczesliwa?
      z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
      • parowkowa Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 15:06
        zamknięty
        corka data urodzin poprawna to 04.08.2013
        • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:44
          zamknięty
          Wiele tutaj zależy od wychowania i środowiska, w którym przyszło jej dorastać - niestety, nigdy nie stawia się kart dzieciom i tego się trzymajmy - poza tym nie jestem tutaj aby stawiać karty Tarota a odpowiadać na pytania dotyczące tego jakże specyficznego zawodu :)
    • mariulek111 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 15:28
      zamknięty
      jestem w 2giej ciąży, 17 tydzień, jakiej płci dziecko urodzę, data urodzenia20.02.1986r.
      • pi.asia Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 15:36
        zamknięty
        Witam serdecznie.
        Mam w swoim mieście swoją "stałą" wróżkę - wróży z kart. Od lat sprawdza mi się prawie wszystko co powie. Wyjątek jest jeden - moje życie osobiste. Od lat kilkunastu słyszę : "nie jest pani pisana samotność", ale wciąż jestem sama. Mężczyźni w moim życiu przypominają meteory = przelecą, błysną i znikną. Czy wreszcie - i kiedy?! - pojawi się ktoś na stałe?
        Mam na imię Joanna, ur. 16.09.1962, w niedzielę ;)
        • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:46
          zamknięty
          Niestety, to nie jest wątek wróżb darmowych, jednak zdradzę Pani pewien sekret : nasze nastawienie ma wielki wpływ na to, jak odbierają nas otaczający nas ludzie. Ma Pani szansę, jak każdy z nas, znaleźć wspaniałą miłość, odnieść sukces. Pani wróżka ma racje. Powinna się Pani jej trzymać.
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:45
        zamknięty
        Witam serdecznie,
        nie stawia się kart kobietom w ciąży.
        • killthemall Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 00:17
          zamknięty
          Dlaczego?
          • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 09:31
            zamknięty
            Jedna z teorii mówi, że dlatego, iż kobieta w ciąży ma dwie energie - swoją i dziecka. Więc nie wiadomo komu stawia się karty. Ja wychodzę z bardziej realnego założenia, że kobieta w ciąży nie może być narażana na żaden stres, a zatajać prawdy nie wolno.
    • hanka97 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 15:40
      zamknięty
      Dlaczego moja sytuacja jest taka skomplikowana.Umierają moje dzieci,a ból przeszłości nie chce mnie opuścić.Jak będzie wyglądać dalej moje życie,czy odnajdę spokój duszy.
      Anna Joanna 04.05.1967
      • ass-am Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 15:58
        zamknięty
        Na imie mam Rozalia (4.09-1944r). Proszę zajrzeć w karty i powiedzieć, co karty mówią
        o moim zdrowiu, czy poradzę sobie finansowo oraz jak ułożą się moje sprawy osobiste.
        Czy po śmierci męża już na zawsze pozostanę sama? Mam sporo zainteresowań, potrafię sobie wypełnić czas, ale czasami dokucza mi samotność.
        • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:49
          zamknięty
          Niestety, nie stawiam w tym wątku kart, jeśli jest Pani zainteresowana wróżbą, odsyłam do mojego sklepu : www.wrozbyirytualy.otwarte24.pl
          Niech się jednak Pani nie martwi - jeśli wierzymy, że spotka nas dobre, to spotka :)
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:47
        zamknięty
        Odsyłam Panią do tego posta :www.dobra-wrozka.blogspot.com/2013/08/istota-miosci.html
    • tomek854 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 16:27
      zamknięty
      W zasadzie pytanie pewnie się mija z celem, bo dla osoby nie chcącej sobie przekreślić kariery zawodowej możliwa jest tylko jedna odpowiedź, ale...

Pani w to wszystko naprawdę wierzy? Czy to tylko pomysł na biznes? Ma pani jakieś miarodajne dane dotyczące skutecznosci pani działań?
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:51
        zamknięty
        Dzięki, dzięki, dzięki! W końcu takie pytanie na jakie czekałam!
        1. Wierzę, wierzę. Od dziecka właściwie zajmuję się tego typu sprawami i widzę, że działa.
        2. Z tego nie da się wyżyć, nie oszukujmy się. Poza tym gdybym pracowała dla pieniędzy, musiałabym dzień i noc spędzać na portalu. Skończyłoby się szaleństwem... dlatego mam inną pracę "normalną".
        3. Sama po sobie widzę, że działa. Oczywiście, żadna wróżka nie ma 100% sprawdzalności, to trzeba między bajki włożyć, a Tarota bardziej traktować jak "obiektywnego doradcę" a nie wyrocznię :)
        • slotna Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 06:39
          zamknięty
          > 1. Wierzę, wierzę. Od dziecka właściwie zajmuję się tego typu sprawami i widzę,
          > że działa.

blogdebart.pl/2009/04/17/na-mnie-dziala/
          • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 09:32
            zamknięty
            Ok, w takim razie inaczej : mam grupę klientów, którzy do mnie wracają. Rodzina także czasem prosi o wróżby, chociaż rzadko się zgadzam.
            • tomek854 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 30.01.14, 16:29
              zamknięty
              Czyli miarodajnych danych nie ma :)

Ale dziękuję, bardzo się miło zaskoczyłem Pani odpowiedzią (choć na wróżby do Pani się raczej i tak nie wybiorę) ;-)

Pozdrawiam :)
    • fanny Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 16:45
      zamknięty
      Emmo, czy jak sama sobie stawiasz karty, to Ci sie sprawdza? A jak sprawdza to (i) Czy sprawdza sie 10/10 czy bardziej 5/10 (ii) Czy "znajomosc przyszlosci" Ci w zyciu pomaga czy przeszkadza? (iii) Czy probowalas zrobic cos na opak i co sie wtedy dzieje? (iv) Na ile sie sluchasz kart? Czy gdyby tarot pokazal, ze powinnas zaczac robic cos innego niz stawiac kart, to bys sie posluchala?

f.
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:56
        zamknięty
        Kolejne miłe i bardzo sympatyczne pytanie :)
        1. Stawiam sobie, ale nie po to by poznać przyszłość, a przeanalizować sytuację. Karty bardzo dobitnie potrafią mi powiedzieć "weź się za siebie" albo wskazać błędy czy zasugerować odpowiednią drogę. Jeśli chodzi o poznawanie przyszłości - wolę zapytać zaprzyjaźnionego tarocistę lub runistę :)
        2. Sprawdza się różnie, powiedziałabym, że jedna wróżba może spełnić się w całości, druga w całości, trzecia wcale, a czwarta znowu wszystko od a do z. To jest kwestia tego, że nie ma jednej jedynej przyszłości, a zmienia się ona. Oraz wielu innych czynników :) no i najważniejsze : jeśli nie sprawdza nam się u danej wróżki, to szukamy swojej, a nie próbujemy ciągle u tej jednej "bo komuś się sprawdziło". Każdy jest inny i każdy musi znaleźć swoją wróżkę.
        3. Nie ma czegoś takiego jak "droga na opak" :) pamiętaj, że mamy wolną wolę :) każda droga przewiduje jakiś konkretny scenariusz dla Ciebie.
        4. Nie zawsze pytam Tarota o radę, chyba, że coś mnie bardzo dręczy.
        5. Tu nie o to chodzi. Gdyby karty przestały ze mną "dobrze współgrać" pewnie bym porzuciła wróżbiarstwo. Poza tym - ja mam jeszcze jedną pracę. Wróżbiarstwo jest "dodatkiem", bo gdybym całkiem się mu poświęciła, pewnie bym w którymś momencie oszalała. Trzeba mieć czas dla siebie.
    • saoirse88 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 17:23
      zamknięty
      Witam, mam na imię Joanna moja data urodzenia 16.01.1988 rok, chciałabym wiedzieć, jak będzie wyglądała moja sytuacja finansowa i uczuciowa w obecnym 2014 roku?
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:57
        zamknięty
        Niestety, nie stawiam kart w tym wątku, jednak zapraszam do mojego sklepu bądź bezpośredniego kontaktu ze mną, jeśli jest Pani zainteresowana prognozą na rok 2014.
    • anetadorota.79 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 17:46
      zamknięty
      jaka bedzie moja sytuacja finansowa i milosna w 2014 moja data urodzenia 31.08.1979
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:58
        zamknięty
        Przykro mi, nie stawiam kart w tym wątku :)
    • xsw2-1qaz Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 18:38
      zamknięty
      Moja data urodzin to 08.luty.1975r. data urodzenia męża 02.czerwca.1974r. jestem w związku małżeńskim od 7.września.1996r. i mam trójkę dzieci. Chciała bym się dowiedzieć czy mąż który mnie zostawił od sierpnia 2013r. będzie jeszcze ze mną czy ma inną, gdzie mieszka, i czy dalej trawa jego alkoholizm czy już przestał nadużywać alkoholu? Chciała bym też wiedzieć czy najstarszy syn który chodzi do technikum i ma 16 lat zda w tym roku? Od kąt mąż wpadł w alkoholiz zawsze mi mówił że już mnie nie kocha i zadawał się w sklepie z inną, pisał z nią sms'sy że ją kocha tera nawet nie chce rozmawiać ze mną przez telefon a ja się zadręczam przez rok czasu miałam depresje a teraz lekarz stwierdził chorobę dwu biegunową i biorę leki. Jestem otumaniona lekami i nie wiem czy podać męża o alimenta czy czekać cierpliwie aż mu to przejdzie i wróci do dzieci chciała bym również widzieć czy dalej mam brać leki na chorobę dwu biegunową czy to wszystko z tych moich zmartwień o które się martwię i ciążą mi na głowie. Proszę o poradę ponieważ wszystko mnie to bardzo męczy i nie umiem sobie z tym poradzić. Również nie wiem co mam robić z tym że mąż nie daje pieniędzy na dzieci
      • xsw2-1qaz Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 18:45
        zamknięty
        Mam jeszcze jedno pytanie czy w firma w której pracuje zbankrutuje w tym roku?
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:59
        zamknięty
        Jeśli ma Pani chorobę dwubiegunową, powinna Pani brać leki. Cudów nie ma - ja też lekarzem nie jestem, ale w tym przypadku MUSI Pani je brać, inaczej może być kiepsko. Jeśli ma Pani męża alkoholika - niech się Pani nie łudzi. To na zawsze zostaje w człowieku.
        Trzymam za Panią kciuki.
    • odessa87 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 19:15
      zamknięty
      Witam serdecznie,
      proszę o pomoc: czy uda nam się z mężem sprzedać mieszkanie, gdzie teraz mieszkamy i czy w mieszkaniu, które zamierzamy kupić będzie nam się dobrze żyć? z góry bardzo dziękuję!
      • odessa87 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 19:15
        zamknięty
        jeszcze moja data urodzenia 30.12.1984
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 21:00
        zamknięty
        Niestety, nie stawiam kart w tym wątku.
    • grubaniunia80 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 19:32
      zamknięty
      Witam!
      Więc pytam i ja,co z moją pracą czy uda mi się ją zmienić i kiedy to nastąpi(czy będzie to praca blisko domu czy wymagany będzie dojazd)?Czy będzie to praca na zmiany, czy raczej jedno zmianowa?
      Mam jeszcze jedno krótkie pytanie,chciałabym uczestniczyć w pewnej akcji promocyjnej(dot. odchudzania), czy zostanę wybrana do udziału w niej i czy uda mi się osiągnąć cel(akcja ma trwać 6 miesięcy)?
      Z góry dziękuje za odpowiedzi,pozdrawiam serdecznie.
      Joanna.
      P.S.Data urodzenia 13.09.1980.
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 21:01
        zamknięty
        Witam serdecznie! :)
        Niestety, nie stawiam kart w tym wątku.
    • dorota3574 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:09
      zamknięty
      Witam chciałabym sie dowiedzieć kiedy poznam docelowego mężczyznę ? I czy dojdzie do odnowienia kontaktu z Adamem ( żonaty). Dorota 30-06-1974 Adam 1.11.1973.
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 21:01
        zamknięty
        :) Witam, niestety, nie robię darmowych wróżb.
    • slotna Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:14
      zamknięty
      Cha cha, myslalam, ze pytania beda w stylu "czy pani wierzy w to co robi czy po prostu dzialalnosc tego typu jest wyjatkowo intratna?" - a tu niespodzianka :D
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 21:02
        zamknięty
        Też tak myślałam i chyba się przejechałam... Liczyłam na żywe zainteresowanie ezoteryką, a tu pytania do Tarota, a nie do mnie.
    • emma_cole Sprecyzowanie 28.01.14, 20:25
      zamknięty
      Kochani,
      ja nie odpowiadam na pytania do Tarota tutaj i nie będę tutaj odpowiadała z bardzo prostego powodu :
      Korzystanie z Tarota wykańcza mnie energetycznie.
      Gdybym odpowiedziała Wam wszystkim, skończyłoby się tak, że musiałabym porzucić zawód na kilka tygodni lub miesięcy, żeby się zregenerować.
      Dlatego proszę aby pytania dotyczyły zawodu wróżki, pytań dotyczących kwestii technicznych, ezoteryki, wiary - lecz nie były kierowane do Tarota a DO MNIE.
      Odpowiadać będę zgodnie z obietnicą - od jutra od godziny 12 do 22.
      • killthemall Re: Sprecyzowanie 29.01.14, 00:21
        zamknięty
        > Korzystanie z Tarota wykańcza mnie energetycznie.

Możesz napisać na jakiej zasadzie?
        Czy korzystając z kart tarota łączysz się z jakąś nadrzędną wiedzą, czy eksploatujesz?
        Na czym polega to wykończenie, bo fizycznie ciężkie zajęcie to nie jest.
        • emma_cole Re: Sprecyzowanie 29.01.14, 09:36
          zamknięty
          Psychicznie przede wszystkim :) Był moment, że zdarzało mi się pracować np na andrzejkowych przyjęciach. Niby 2-3 godziny, ale wiele osób... i kończyło się tak, że powrocie do pokoju padałam od razu. To samo, gdy robiłam oczyszczenia energetyczne ludziom - za dużo "przyjmuję" na siebie. I nim dojdę do siebie, niestety mija trochę czasu. Ja jestem intuicjonistką, nie mam żadnych kursów. "Czuję" karty, bo "mówią" do mnie.
          Dlatego też bardzo rzadko wróżę za darmo - tylko wtedy, gdy sytuacja tego wymaga. No i... należy rozróżnić wróżkę od jasnowidza. Choć przyznaję, że czasami mam tzw wizje i przeczucia.
      • ruudai Re: Sprecyzowanie 29.01.14, 10:04
        zamknięty
        Czyli pieniądze Panią regenerują a za darmo nie? Mamy odpowiedź wróżki!
    • sp9tcu Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:26
      zamknięty
      Jacek 25 lipca 1966

Czy dwa portale internetowe
      sdtv i sk połączą się ?
      podobno ma to byc 1 lutego
      czy wtedy koledzy odblokują mnie na tych portalach i polubią

• emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 21:02
        zamknięty
        Witam serdecznie, niestety, ja nie stawiam darmowych wróżb, natomiast jeśli jest Pan zainteresowany prognozą - zapraszam do mnie.
    • latte79 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 20:31
      zamknięty
      Witam, Anna 01.09.1979. jaki będzie ten rok, czy poznam odpowiedniego mężczyzną i jak wygląda moja sytuacja w pracy? Czy w ogóle wyjdę za mąż i będę miała dzieci? jesli tak to kiedy? Marek 22.12.1976 co on myśli i czuje do mnie, raczej nic ale pytam, bo super się zabawił mną i czy w końcu żona go zostawi przydałoby się żeby się dowiedziała o tych zdradach (ze mną nie spał bo mu odmówiłam) ale zdradza - chyba...
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 21:03
        zamknięty
        Witam serdecznie,
        niestety, ja tutaj nie stawiam darmowych wróżb. Jeśli jest Pani jednak zainteresowana prognozą, może Pani skorzystać z mojego sklepu.
    • kanna Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 21:06
      zamknięty
      Witam, ile kosztuje tego typu reklama swojej działalności?
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 21:07
        zamknięty
        Nie mam zielonego pojęcia :) nigdy się nie reklamowałam.
        • kanna Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 21:33
          zamknięty
          Ciekawe :) Więc opowiedz, jak trafiłaś do tego wątku :) Może skorzystam z Twoich doświadczeń i zareklamuję siebie ;)
          • fanny Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 04:12
            zamknięty
            Trafienie na to forum nie powinno byc takie trudne, w opisie na gorze jest:
            Jeśli czujesz się ekspertem w jakiejś dziedzinie, masz nietypowe hobby czy zawód, chcesz o czymś opowiedzieć innym użytkownikom możesz założyć swój wątek
            np.: "Jestem sprzedawcą w sklepie z zabawkami. Pytajcie o wszystko"

f.
    • system.tzw.edukacji Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 21:33
      zamknięty
      Mam dwa pytania do „wróżki” Emmy:

1. Czy Pani sama wierzy w te bzdury, które wciska ludziom, czy też jest Pani zwykłym cynikiem, usiłującym zarobić na oszustwie?

2. Czy jest Pani gotowa poddać się testowi w warunkach kontrolowanych, z podwójnie ślepą próbą i tak dalej?

Oraz jedno do forum:

1. Dlaczego i w jakim celu promujcie tego rodzaju koncepcje? Czy nie uważacie, że jako portal o dużym zasięgu, mając bądź co bądź pewien wpływ opiniotwórczy, powinniście dobierać treści nieco rozważniej?
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 09:40
        zamknięty
        1. A pan wierzy w boga? Czy księdza też pan będzie oskarżał o oszustwo? Ja wierzę w to co robię, a skoro są to dla pana bzdury, to po co pan tutaj pisze do mnie? Czy ja panu wytykam cokolwiek?
        2. Proponuję od razu autopsję. I niech pan może najpierw zasięgnie wiedzy nim zacznie zadawać pytania - wróżka to nie jest jasnowidz.

Jeśli ma pan jakieś pytania w tym tonie, które w jakikolwiek sposób będą mnie denerwowały, musi się pan liczyć z tym, że będę je ignorowała - nie życzę sobie wypowiedzi chamskich, wrednych czy po prostu głupich na mój temat czy też skierowanych do mnie. Jestem tu by rozmawiać na poziomie, a skoro pan nie potrafi - żegnam.
        • system.tzw.edukacji Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 23:04
          zamknięty
          > 1. A pan wierzy w boga? Czy księdza też pan będzie oskarżał o oszustwo?

Nie wierzę w żadnego z bogów. I owszem, oskarżam księży o oszustwo, o to, że oszukują ludzi.

> wróżka to nie jest jasnowidz

Przyznaję, że nie znałem tego rozróżnienia, niemniej twierdzi Pani, że posiada pewne moce, na przykład zdolność przepowiadania przyszłości za pomocą taroka. Nie widzę powodu, dla którego miałaby się Pani obawiać weryfikacji swoich zdolności.

> Jeśli ma pan jakieś pytania w tym tonie, które w jakikolwiek sposób będą mnie
          > denerwowały

Szczerze mówiąc niezbyt mnie zajmują Pani emocje. Przykro mi, ale jeśli ktoś publicznie przedstawia się jako wróżka, musi się liczyć z krytyką. Znalazła się Pani tutaj z własnej woli i powinna była się z tym liczyć.

> nie życzę sobie wypowiedzi chamskich, wrednych czy po prostu głupich
          > Jestem tu by rozmawiać na poziomie

Nazywanie po imieniu tego rodzaju oszukańczej działalności, jaką jest Pani uprzejma prowadzić, nie ma nic wspólnego z chamstwem, wrednością czy głupotą. Jeśli natomiast nie życzy sobie Pani tego rodzaju uwag, jest na to prosta recepta: zakasać rękawy i wziąć się za uczciwą pracę.
    • zagrzyp Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 23:29
      zamknięty
      1. Czy lubisz to co robisz?
      2. Czy uważasz, że pomagasz ludziom swoją pracą?
      3. Jak wyglądają Twoje relacje ze znajomymi, czy dopominają się wróżb na spotkaniach towarzyskich?
      4. Czy ktoś do Ciebie kiedyś wrócił z pretensjami, bo jego zdaniem wróżba sie nie spełniła?
      5. Co jest najtrudniejsze w pracy wróżki?
      • system.tzw.edukacji Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 28.01.14, 23:38
        zamknięty
        > 5. Co jest najtrudniejsze w pracy wróżki?

Odpowiadanie na pytania.
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 09:44
        zamknięty
        1. Lubię, o ile osoba z którą pracuje mnie szanuje. Jeśli nie szanuje, nie ma czego u mnie szukać. Tzn że absolutnie tej samej osoby nie będę przyjmowała co tydzień w tej samej sprawie, bo to zwyczajnie irytujące - i dla mnie i "dla kart".
        2. Uważam, że na pewno pomagam im zrozumieć pewne kwestie, wskazać właściwą drogę.
        3. Rzadko się zgadzam, choć tak bywa. Ogólnie obracam się w kręgu ludzi siedzących głęboko w ezoteryce i okultyzmie, sporo wróżbitów, ale raczej nie wróżymy sobie nawzajem, chyba, że już naprawdę jest silna potrzeba :)
        4. Zawsze się ktoś taki zdarzy, ale raczej wieszają na mnie koty, bo odmawiam. No i uważają, że jeśli nakłamią, to ja w cudowny sposób powinnam stwierdzić, że kłamią - tyle, że wróżka to nie jasnowidz, ja tylko "czytam" karty. A one na kłamstwo reagują kłamstwem...
        5. Ludzie, którzy myślą, że powinniśmy pracować charytatywnie. I ciągłe tłumaczenie, że my też jak nie zarobimy, to na chleb mieć nie będziemy.
        • ruudai Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:02
          zamknięty
          Czyli przemawia przez Panią narcyzm i czysta buta. Ja wiem wszystko! O cholera,
    • hummer Ile będą warte Akcje Agory za 10 lat? 29.01.14, 00:19
      zamknięty
      Nie mam pytań do wiedźmy za pieniądze.
      Zapytałem się serio czy zna datę swojej śmierci. Post usunięto. Naprawdę tak nisko upadła Agora, że dla podbicia klikalności gowowa jest zrobić wszystko?

Ile będą warte akcje akcje Agory za 10 lat. Nie jestem wróżbitą ale odpowiem. 0 gr.

PS
      Wróżenie to dar. A darami się nie handluje. To służba.
      • killthemall Re: Ile będą warte Akcje Agory za 10 lat? 29.01.14, 00:23
        zamknięty
        Wróżenie to socjotechnika, a nie dar.
        Za umiejętności się płaci. Płacą frajerzy.
        Niektórym nawet pomaga.
        • hummer Re: Ile będą warte Akcje Agory za 10 lat? 29.01.14, 00:32
          zamknięty
          To dar. Umiejętności zależą od nas. Nie tego co nam dano.
          • berenicemarlohe Re: Ile będą warte Akcje Agory za 10 lat? 29.01.14, 02:18
            zamknięty
            Szanowna wróżko, mam do Ciebie takie pytania ( i z góry dziękuję za odpowiedź ):

1. Napisałaś, że wróżenie wykańcza Cię energetycznie. Dlaczego? Jak to jest? Wszystkim dookoła się wydaje, że to wyłącznie kładzenie kart obrazkowych. W jaki sposób regenerujesz siły?
            2. Niektórzy powiadają, że tarot jest biblią szatana. Co sądzisz na ten temat? Miałaś do czynienia z niebezpiecznymi bytami duchowymi? Chciałabym znać Twoją opinię, a nie odwołania do kościoła.
            3. Jak radzisz sobie z wszechobecną zawiścią na forach?
            • emma_cole Re: Ile będą warte Akcje Agory za 10 lat? 29.01.14, 09:57
              zamknięty
              1. Za dużo biorę na siebie. A ludzie często nie są zdolni nawet do głupiego "dziękuję", rzadko również szanują wolny czas wróżbitów i bywa tak, że dzwonią po nocach, albo dobijają się do drzwi, żebym powróżyła. Dlatego co jakiś czas robię sobie 2-4 tygodnie przerwy. Jestem wrażliwa, bardzo wrażliwa, a to wszystko mnie wykańcza. Potrafię spać po kilkanaście godzin po takim "rajdzie" jak np 2-3 godziny wróżę większej ilości osób. A zdarzało się tak. To nie są obrazki, Ty musisz je czytać, zrozumieć, przekazać przesłanie. I to jest już wyższa szkoła jazdy. To męczy. Bardziej niż 2-3 godzinne zmywanie :) Prawda jest taka, że aby prawidłowo funkcjonować, należy po odłożeniu kart przestać myśleć o ludziach i ich problemach.

2. Czytałam Biblię Szatana i jest... śmieszna. La Vey niestety chyba napisał ją bardziej prześmiewczo niż na serio. Tarot nigdy na nikogo nie sprowadził złego - to jedynie my to sami własną głupotą sprowadzamy na siebie nieszczęście. Jeśli ktoś co chwilę lata do wróżki ( 1-2 razy w tyg ) to więcej niż pewne, że w najlżejszym przypadku wszystko mu się pomiesza, bo karty będą kłamać, a w najgorszym ściągnie larwę astralną czy inne cholerstwo na siebie. Trzeba szanować Wszechświat. A takie osoby nie szanują.
              Miałam do czynienia z bytami duchowymi. Z duchami, demonami, z czym chcesz. Anioły też spotkałam, ale nie "eteryczne", a "wcielone" :) Nie uważam, że są złe. W gruncie rzeczy, najgorszy z tych bytów był duchem mężczyzny, który wściekł się, że go zauważyłam. Reszta jest niemal przyjazna. O ile się ich nie sprowokuje jakąś głupotą. Trzeba po prostu wiedzieć, jak się zachować.
      • emma_cole Re: Ile będą warte Akcje Agory za 10 lat? 29.01.14, 09:49
        zamknięty
        Piękny głos również jest darem. Dlaczego więc muzycy śpiewają za pieniądze? Hm. ABY MIEĆ ZA CO ŻYĆ.
        • hummer Re: Ile będą warte Akcje Agory za 10 lat? 29.01.14, 18:02
          zamknięty
          emma_cole napisała:

> Piękny głos również jest darem. Dlaczego więc muzycy śpiewają za pieniądze? Hm.
          > ABY MIEĆ ZA CO ŻYĆ.

Zarabiają szołmeni :) Dla utalentowanych, to kultywowanie talentu. Weźmy muzyków jazzowych. Gra to hobby. A trudno im odmówić, że dostali dar.

W Wielkopolsce koło Kępna żył drzewiej (w latach 70 ubiegłego stulecia miał 9 krzyżyk) dziadziuś co był znachorem. Tak się złożyło, że mojej siostrze, gdy się rodziła, zwichnięto staw biodrowy. Gdy miała coś koło roku miała nóżkę, krótszą już o centymetr. Specjaliści rozkładali ręce i mówili, że bez operacji się nie obejdzie. No to pojechaliśmy do dziadziusia. Dziadziuś położył siostrę, pomacał kości, zrobił chrup i nogę nastawił. Siostra skończyła AWF. Za swoją praktykę (uczył nawet ortopedów) brał tyle, by żyć. Mówił, "ludzi leczę, dar dostałem od Boga, nie mogę na nim zarabiać, tyle co by mi na chleb i mleko starczyło, bo jak leczę ludzi, to nie mogę pracować". Za nastawienie siostrze nogi wziął 10 zł. Dziesięć starych złotych. Nie chciał przyjąć więcej. Twierdził, że jakby wziął to straciłby dar.
    • claudia97 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 02:22
      zamknięty
      Witam
      Chciałam się Pani zapytać o to czy mi się ułoży z chłopakiem urodzonym 08.02.96 ja się urodziłam 30.01.1997r . Proszę również o to , aby Pani powiedziała mi o moim życiu uczuciowym w tym roku czy znajdę partnera.
      Z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam.
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 09:58
        zamknięty
        witam, nie wróżę za darmo.
    • mila2712 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 07:31
      zamknięty
      Witam
      Moim zdaniem wróżbiarstwo to wielkie oszustwo. Nie ma Pani wrażenia, że wykorzystuje naiwność ludzi - czyniąc z tego dobry sposób na łatwy zarobek ?
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 09:59
        zamknięty
        Moim zdaniem medycyna w większości to wielkie oszustwo. Nie chodzę do lekarza, bo to wykorzystuje naiwność ludzi i daje okazję na dobry zarobek. Pani nikt nie każe chodzić do wróżki.
        • mila2712 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 11:13
          zamknięty
          Nie chodzę i nie mam zamiaru korzystać z tego typu usług.

Odnośnie porównania z medycyną i lekarzami - to po prostu kpina.
          Zapewne z kart odczytuje pani co jej dolega....lek też pewnie podany.
          Brak słów.
          • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 11:18
            zamknięty
            Nie, moja droga, porównanie zostało dobrane celowo, aby naświetlić, że nie wszyscy we wszystko wierzą. I wcale nie muszą. Wszyscy mamy wolną wolę - jeśli ktoś nie wierzy, to nie chodzi do wróżki i tyle. A ja nie chodzę do lekarzy, bo z tego co zauważyłam, mało jest kompetentnych. Więc wszystko w normie.
            • sabatini55 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 11:34
              zamknięty
              Wie­dza kosz­tu­je. Nawet wie­dza o przy­szło­ści, czer­pa­na z... fusów. Opła­ta za wi­zy­tę u wróż­ki to stan­dar­do­wo 100 do 500 zł. Ale spe­cjal­ny seans może kosz­to­wać nawet kilka ty­się­cy. Wró­żek i wróż­bi­tów jest w Pol­sce już 600 ty­się­cy. I mają bar­dzo in­trat­ne za­ję­cie. Naj­spryt­niej­si mają mie­sięcz­nie nawet 40 tys. zł

Wiara w gusła, wróż­by i za­bo­bo­ny jest stara jak świat świa­tem. Ale lu­dzie, któ­rzy zaj­mu­ją się ta­ki­mi „usłu­ga­mi”, idą z po­stę­pem tech­nicz­nym. Wróżą za po­śred­nic­twem pocz­ty elek­tro­nicz­nej, na in­ter­ne­to­wych cza­tach, przez SMS-y, te­le­fo­nicz­nie czy za po­śred­nic­twem te­le­wi­zji. Spe­cjal­ne te­le­wi­zyj­ne ka­na­ły te­ma­tycz­ne, w któ­rej o wróż­bę można za­py­tać 24 go­dzi­ny na dobę, robią fu­ro­rę.

Wszyst­kie te me­to­dy mają jedną cechę wspól­ną: mu­si­my za nie słono za­pła­cić. Ceny u mało zna­nych wró­żek za­czy­na­ją się od 50 zł. Za go­dzin­ną wi­zy­tę trze­ba za­pła­cić 300 zł, za pomoc w zna­le­zie­niu part­ne­ra ży­cio­we­go – 300 zł. Oso­bom bar­dzo za­ję­tym te­le­wi­zyj­ni wró­żo­wie pro­po­nu­ją wróż­bę za po­śred­nic­twem smsa. Koszt? 30 zł!
              Wy­so­kie ceny spra­wia­ją, że wróż­ki, nawet nie mając zbyt licz­nych klien­tów, zgar­nia­ją for­tu­nę.

Przyj­mu­jąc, że śred­nia usłu­ga to 300 zł, wy­star­czy, że wróż­ka przez ty­dzień przyj­mie śred­nio po pięć osób dzien­nie, by w mie­siąc za­ro­bić ponad 40 tys. zł! W do­dat­ku czę­sto bez po­dat­ku...

Wróżka Gildia Wróżka Gildia Najlepsze wróżki mogą zarobić nawet 40 tys. zł

CEN­NIK WRÓ­ŻEK:

Wróż­ba w SMS-ie→30 zł
              Po­ra­da na cza­cie in­ter­ne­to­wym→50-70 zł
              Pięć pytać do ta­ro­ta (ok. kwa­dran­sa)→100 zł
              Pomoc w za­le­zie­niu part­ne­ra ży­cio­we­go→300 zł
              Udział w wie­czo­rze pa­nień­skim→300 zł
              Rzu­ce­nie za­klę­cia mi­ło­sne­go→350 zł
              Wró­że­nie na wy­jeź­dzie in­te­gra­cyj­nym→od 600 zł
              Seans spi­ry­ty­stycz­ny dla kilku osób→3-6 tys. zł

www.fakt.pl/Ile-zarabiaja-wrozki-Wrozki-zarabiaja-fortune-,artykuly,211202,1.html
        • slotna Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 16:36
          zamknięty
          Matkobosko. Medycyna DZIALA, tym sie charakteryzuje. Jak cos nie dziala, to jest przez medycyne odrzucane, jak sie odkryje, ze cos dziala - wlacza sie to do praktyk medycznych.

To, czy wrozby sie spelniaja tez mozna sprawdzic empirycznie. Jesli autentycznie wierzy pani we wlasna skutecznosc proponuje nie rozmieniac sie na drobne, tylko przetestowac swe supermoce na Randim i zgarnac milion dolarow: www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html

Powodzenia :P
          • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 16:47
            zamknięty
            Tyle, że to nie są super-moce, a czytanie kart. Więc nie rozumiem do czego pani zmierza?
            • slotna Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 22:26
              zamknięty
              Swietnie, czytanie kart. Czytajac karty widzi pani w magiczny sposob przyszlosc, przeszlosc, jakies wydarzenia z zycia klienta, o ktorych nie mogla sie pani dowiedziec w inny sposob - zgadza sie? Niewatpliwie jest to nadprzyrodzony talent, zachecam zatem do wziecia udzialu w konkursie podlinkowanym wyzej. Wystarczy wykazac, ze faktycznie taki talent sie ma i juz - milion dolarow w kieszeni.

No chyba, ze pani przepowiednie jednak sa tak trafne jak zwykle zgadywanie. Ale w takim razie czy godzi sie brac za to pieniadze?
    • ruudai Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 09:56
      zamknięty
      Jak na razie to lanie wody droga wróżka. Ciągłe może, żadnych konkretów tylko zwroty używane na kursach z zakresu socjotechnik m.in manipulacji. To nie sesja terapeutyczna. Proszę więc zacząć sensownie i rzeczowo odpowiadać na zadawane pytania.

Spytam:

ur. 12.11.1990 Wrocław godz. 8.45
      ur. 07.10.1991 Bukareszt godz 15.40 Andrzej

Czy będzie rozwód? Tak lub Nie. Każda inna odpowiedź mnie nie interesuje
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:01
        zamknięty
        Pisałam wyraźnie - nie wróżę za darmo, a to nie jest wątek darmowych wróżb. Pani natomiast nie powróżyłabym nawet za wszystkie skarby świata, ponieważ jest Pani osobą wredną, która szuka poklasku i dość dobrze znam Panią z forum Wróżbiarstwo, gdzie sieje Pani razem z kilkoma innymi osobami zamęt i zniszczenie.
        I tak, jako wróżka mam prawo być wredna, nie jestem świetlistą istotą czy aniołkiem, jeśli kogoś nie lubię to nie lubię i nawet temat na POW nie pomoże.
        • ruudai [...] 29.01.14, 10:10
          zamknięty
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • ruudai Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:16
            zamknięty
            To proszę o odpowiedź na pytanie "techniczne": jak przychodzą do Pani byty astralne a jak objawiają się anioły. Pani ma mówić o takich rzeczach, w końcu takie jest założenie tego forum POW.

Proszę więc o konstruktywną odpowiedź.
            • ruudai Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:19
              zamknięty
              Proszę. To są właśnie wróżki. Zamilkła jak dostała konkretne pytanie. To świadczy o zwykłej arogancji i nastawieniu do ludzi. Ja tam olewam to jak mnie traktuje. Ona prezentuje w końcu środowisko ezoteryczne, więc i wystawia świadectwo. Za dojrzałość emocjonalną to lampa, tam by powiedział wykładowca akademicki.
              • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:26
                zamknięty
                Pani jest osobą niekulturalną i nie od dziś wiadomo, że wszystko, co Pani robi sprowadza się do prób zniszczenia wróżek i wróżbiarstwa. Nie widzę sensu głębszej rozmowy z Panią. A inna sprawa, że proponuję nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Pisze jak byk, że odpowiadam na pytania od 12 do 22. Teraz jestem tylko dlatego, że właśnie piszę posta na bloga.
                • ruudai Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:32
                  zamknięty
                  Udowodnienia, i mam prawo do konkretnych odpowiedzi. Skoro takich odpowiedzi nikt nie udziela, znaczy że coś ukrywa i jest niewiarygodny zarazem. Skoro jest Pani osobą publiczną to ludzie mają prawo wiedzieć.

Zadałem powyżej konkretne pytanie, więc po 12 może Pani odpowiedzieć. Inaczej, poproszę kogoś innego by zadał to pytanie. Wtedy jednak zrobi to bardziej precyzyjnie, skoro dla Pani każde pytanie nie niewygodne.
                  • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:41
                    zamknięty
                    Ma Pani prawo do odpowiedzi, ale ja NIE MAM OBOWIĄZKU odpowiadać. I skoro Pani zachowuje się w taki sposób wobec mnie - nie muszę na nie odpowiadać.
            • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:23
              zamknięty
              Anioły spotkałam "wcielone", jak już pisałam. Kiedyś właśnie spotkałam dziewczynę, która nieziemsko promieniowała. Nigdy później nie spotkałam drugiej takiej osoby. Czyste dobro. Podejrzewam właśnie, że była aniołem. Wiem, że wiele osób nie wierzy, że anioły mogą się wcielać, jednak nie jest to prawdą :) nie wiem jak jest z innymi bytami, jednak zarówno anioły jak i demony mają tą wspólną właściwość, że mogą.
              Jeśli chodzi o demony spotykałam je wyłącznie "eterycznie". Z reguły ich obecność wyczuwałam... zapachem. I nie, nie siarki. Ciężki, słodki zapach rozchodzący się znikąd po pomieszczeniu, często w trakcie rytuałów lub gdy zwyczajnie potrzebowałam pomocy. Zawsze tak było, odkąd pamiętam. Bywało również, że się "materializowały" - raz jeden miałam tą przyjemność, że widziałam go.
            • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:47
              zamknięty
              Otrzymała już Pani odpowiedź, proszę sobie rozwinąć.
              • ruudai Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 11:06
                zamknięty
                Ignorancja na całego. cyt: Proszę sobie rozwinąć....
          • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:19
            zamknięty
            Pani mnie nie szanuje, wystarczy przeczytać posta którego Pani napisała. Więc czemu ja bym miała Panią szanować albo odpowiedzieć Pani na pytanie? Pisałam wiele razy w tym temacie, że to nie jest wątek darmowych wróżb. Pani NIE JEST moim klientem i nim nie będzie. A to w jaki sposób się Pani odnosi zostanie zgłoszone, bo jak mówiłam - również wcześniej - nie życzę sobie tego typu zachowań.
            • ruudai Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:27
              zamknięty
              Mądrzejsi od Pani i ode mnie uczęszczali na moje wykłady. Czyli ocenę samokrytyki mam konstruktywną w przeciwieństwie do Pani, Pani narcyzie. Wiem kiedy muszę i wiem kiedy mogę sobie pozwolić, na takie a nie inne zachowanie. Pani jako nauczyciel by nie zaliczyła żadnego kolokwium czy zaliczenia. Pani opiera się na sugestiach i odpowiada klientom parafrazą ich własnych słów. Czyli mówi to co chcą usłyszeć: obserwuje mimikę twarzy, gesty rąk w jaki sposób się zachowują. Gdybym wymieniła kto chodził na wykłady z wróżek do naszej uczelni to by zatrzęsło tym portalem. Cóż, obowiązuje mnie tajemnica zawodowa.
              • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:31
                zamknięty
                Droga pani, w przeciwieństwie do pani nie mam tendencji do rzucania tekstów " jest tu pani od czegoś, proszę odpowiadać, bo ja takiej odpowiedzi wymagam " - wymagać to sobie pani może od kogoś, komu pani płaci, a i to nie wszystko i nie zawsze, bo zwyczajnie nie przystoi tak się odnosić do ludzi. Normalna wróżka po takim tekście odesłałaby pani pieniądze i powiedziała, że nie życzy sobie by więcej pani do niej pisała. Z bardzo prostego powodu - mało która wróżka chce pracować z kimś, kto nie szanuje jego pracy. Cóż, ja nigdzie nie chodziłam, jestem intuicjonistką. I myli się pani bardzo - wróżę również poprzez e-maile oraz SMSy na Wróżbach Online.
                pozdrawiam,
                wróżka - Emma Cole

www.dobra-wrozka.blogspot.com
    • czarna777111 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:35
      zamknięty
      Mam na imię Maria urodziłam się 29.02.1976 r. chciałabym się dowiedzieć jak potoczy sie moje zycie ,czego moge się spodziewać .Dziękuje i pozdrawiam M.K.
      • emma_cole Re: POW - Pytaj o Wszystko. Wróżka 29.01.14, 10:37
        zamknięty
        Witam serdecznie,
        przykro mi - nie wróżę za darmo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka