pospolity.rumianek 15.04.09, 22:10 Co wręcza się teraz dzieciakom z okaz. przystąpienia do I Komun. Świętej? Kiedyś sprawa chyba była łatwiejsza- zegarek, aparat, rowerek... Nie wiem co kupić dziewczynce z okaz. tego wyjątkowego w życiu wydarzenia. Z góry dziękuję za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Pierwsza Komunia 15.04.09, 22:52 Z dołu prosze o przejrzenie tegorocznych wątków, które zostawiam na razie na forum w ramach niewalczenia z wiatrakami - o prezentach komunijnych jest już kilka wątków, wszystkie mają "komunię" w tytule. Propozycji z poprzednich lat proszę poszukać na f. Zakupy: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=583 gdzie trafiają wątki na temat "co kupić?". Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Pierwsza Komunia 15.04.09, 22:53 nie zauwazylam specjalnej zmiany- komorka jeszcze doszla MP3 i keyboard Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: Pierwsza Komunia 16.04.09, 08:43 rower, rolki, hulajnoga, aparat fotograficzny zwykły lub cyfrowy, komórka, MP3,4,itd, play station, przenośne dvd, książki- w tym Pismo św i inna literauta przedmiotu, gry komputerowe-są np o tematyce biblijnej, wycieczka, ulubione zabawki - np Littlest Pet shop ..... prezentów do wyboru i koloru, zależy kim się jest dla dziecka i ile może się przeznaczyć na prezent... są też komunijne książeczki pamiątkowe, albumiki na zdjecia a nawet czekoladki w komunijnym opakowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
pospolity.rumianek Re: Pierwsza Komunia 16.04.09, 22:18 No właśnie, elektronika cieszy się chyba największym powodzeniem. Ale te dzieciaki są rozpuszczone teraz Dziękuję za info, na forum bywam "w kratkę", postaram się następnym razem lepiej śledzić dyskusje internautów Odpowiedz Link Zgłoś
szklane_oko2 Re: Pierwsza Komunia 17.04.09, 15:36 Merlin proponuje sporo produktów z tej okazji. Cieszę się, że w tym roku nie czeka mnie taka uroczystość.. Uff. Odpowiedz Link Zgłoś
rzasik oryginalny pomysł na prezent - Łódź 18.04.09, 20:54 Ciekawym i oryginalnym pomysłem na prezent może być np: pamiątkowa sesja fotograficzna dziecka z najbliższą rodziną w plenerze i arkusz pamiątkowego znaczka pocztowego z wybranego zdjęcia np: z datą komunii.. Przykłady takich sesji i znaczki na www.studiofotografic.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
miau78 Re: oryginalny pomysł na prezent - Łódź 19.04.09, 19:40 Przenośne dvd dla dziecka z okazji komunii? Odpowiedz Link Zgłoś
kamka_80 Re: oryginalny pomysł na prezent - Łódź 01.05.09, 22:21 Też mam problem z kupnem prezentu na komunie dla swojego chrzestniaka . Chce dać pieniążki - nigdy nie wiemy co z tym rodzice zrobią wiec dodatkowo chciałabym kupić coś dla samego komunisty :_) Myślałam o profesjonalnej zabawce tylko nie wiem czy taka zabawka Tekst linka jest przeznaczona dla 8 latka. A może wy mi podsuniecie jakieś pomysły? Rower, telefon, mp3 już posiada. A zegarek już babcia kupiła Pozdrawiam Kama_80 Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Pierwsza Komunia 02.05.09, 13:03 Moja córka idzie własnie do I KŚ. Zażyczyła sobie...elektryczną szczoteczkę do zębów Odpowiedz Link Zgłoś