Dodaj do ulubionych

kontakt z inwestorem

29.12.05, 09:32
mam pytanko czy moze mi ktos podac jakiś telefon do administratora lub
inwestora chciałabym sobie zmienic taryfe w stoenie na bardzie korzystną a
potrzebne mi jest pozwolenie na użytkowanie
magda
Obserwuj wątek
    • sbrzuc Re: kontakt z inwestorem 29.12.05, 09:38
      022 584 97 01
      • madzia1112 Re: kontakt z inwestorem 29.12.05, 09:39
        wielkie dzięki
        magda
        • mariusz1973 Re: kontakt z inwestorem 06.01.06, 15:33
          Witam
          Czy ktoś z mieszkańców II etapu zminił umowe ze STOENEM odnośnie taryfy za prąd?
          Czy w związku z powyższym każdy musi osobno pojawić się z tym samym pozwoleniem
          aby zmienić tę taryfę, czy jest może STOEN tak wspaniałomyślny że zmieni to
          hurtem. (w co wątipię )

Mariusz
    • safjanekt Re: kontakt z inwestorem 06.01.06, 19:17
      Witam,
      cy mogę wiedzieć jakie dokumenty są potrzebne i jaka jest ta korzystniejsza
      taryfa. Powiem szczerze, że zupełnie się nie orientuję.
      Małgorzata
      • joanna96 Re: STOEN 07.01.06, 11:14
        Witam !
        Ja mieszkam w bloku A8, ostatnio dostałam umowę ze Stoenu z wpisaną taryfą C11,
        docelowo będziemy mieć taryfę G11.C11 jest wyższa ( budowlana ). Taryfę będzie
        można zmienić (chyba)po pozwoleniu na użytkowanie. Blok A8 takie pozwolenie ma
        otrzymać na przełomie lutego i marca. Więc szczerze mówiąc nie interesowałam
        się jak to technicznie załatwić ( tzn. ja czy developer hurtem ).
        • mariusz1973 Re: STOEN 11.01.06, 09:07
          Wczoraj zmieniłem taryfę C na G.
          Pozwolenie na użytkowanie odebrałem w BP i osobiście pojechałem do Stoenu. W BP
          poinformowano mnie, że chcieli to zrobić hurtem ale mają natłok spraw w związku
          z aktami i nie wiadomo kiedy wyślą informacje do Stoenu o zgodzie na użytkowanie
          budynków A4-A6. Jednak sprawa wysłania hurtem to chyba nie wszystko, gdyż
          musiałem podać stan liczniki w Stoenie, podpisać aneks do umowy w
          2-egzemplarzach i rozliczyć się na bieżąco za prąd na dzień zamiany taryfy. Tak
          więc w marcu Pani kazała mi podać odczyt z licznika aby mogli ustalić prognozę.
          Trochę się nastałem ale jak zapytałem o różnicę w kosztach to Pni odpowiedziała
          mi tylko "Niech Pan nie pyta - kolosalna" Generalnie prognoza, którą placiłem na
          początku listopada (100 żł) i stycznia (130 zł) to poszło w opłaty ale nie
          związane z moim wykorzystaniem energii, tak więc przyszło mi dużo dopłacić,
          generalnie zapłacić za prąd od września.

Mimo iż Stoen zrobił kopię w/w pozwolenia, gdyby ktoś chciał, służę moim
          pozwoleniem w celu okazania w Stoen. (Chyba, że poczekacie na tkzw. hurt)
          Pozdrawiam
          Mariusz 10F/3
          • safjanekt Re: STOEN 11.01.06, 10:51
            Serdeczne dzięki,
            Kiedy można się z Panem umówić?
            • rogowski25 Re: STOEN 11.01.06, 12:47
              może zostawić kilka kopii u strażników?

dla mnie może być fax lub mogę zgłosić się osobiście
            • mariusz1973 Re: STOEN 11.01.06, 13:15
              Raczej codziennie po 17.00 jestem już w domu.
              Mariusz
          • izabell83 Re: STOEN 11.01.06, 21:03
            Witam, fajnie że podzielił się Pan swoją wiedzą :) sądziłam że jednak bemowo to
            załątwi a nie, że sami będziemy musieli jeździć, ale jeśli tak to wygląda to
            czy mogłabym skorzystać z tej kopii, którą Pan ma?? byłabym zobowiązana bo
            widzę ze lepiej to szybko załatwić.pozdrawiam.
            • mariusz1973 Re: STOEN 12.01.06, 09:53
              Aktualnie pismo użyczyłem Pani Małgorzacie z naszego osiedla (login - safjanekt).
    • atapsik Re: kontakt z inwestorem 13.01.06, 11:56
      Czy ktoś posiada telefon do przmiłych panów od domofonu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka