safjanekt 23.01.06, 12:04 Witam, czy u Państwa też zamarzają szyby wenątrz mieszkania. Nie wiem czy tak powinno być? ale najgorsze jest jak wszystko w ciągu dnia zaczyna się topić - pełno wody pod oknami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda_bemowwo_park Re: okna 23.01.06, 12:26 nie... jest wilgotno, ale nie zamarza. woda natomisat sie zbiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
izabell83 Re: okna 23.01.06, 12:47 cześć :)) u mnie zamarzają, to chyba dlatego że mamy za dużą różnicę temperatur, ja mam w mieszkaniu plus 20 a na zewnątrz minus 20 hehehe. ale też mi ta woda cieknie jak rozmarznie :(( Odpowiedz Link Zgłoś
noetzel78 Re: okna 23.01.06, 17:04 u nas też zamarza..... co gorsza nawiewa powietrze z wentylacji w łażience! Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: okna 23.01.06, 17:10 Ja u siebie zakleiłam i radzę to zrobić Wam - naprawdę można uratować duuuużo ciepłego powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: okna 23.01.06, 17:32 Jeszcze jedno odnosnie tych okien. Znajomy powiedział mi, że owszem skraplac się może ale zamarzać nie powinno. Sama nie wiem, kogo się zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
beata.cressay Re: okna 23.01.06, 18:31 U mnie też dziś pojawiło się troszkę lodu na 2 oknach. Co prawda niewiele, ale i tak byłam w szoku. W mieszkaniu kaloryfery ustawione na full, ale bardzo gorąco nie jest. Od okna balkonowego (tego z regulacją nawilżania) nieżle daje zimnem. Nie wiem czy i u innych jest tak samo. O wentylacji nie wspomnę. Kratki w łazience i w kuchni niezle dają czadu. Przeciez te nasze mieszkania są HIPERWENTYLOWANE. Można to jakoś zmienić? Dowiadywaliście się może? Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: okna 23.01.06, 19:12 Właśnie nie. Wieje strasznie, jak pisałam wcześniej ja za namową sąsiadki pozaklejałam, bo nie dało się wytrzymać. kiedyś pytałam faceta z ekipy jak jeszcze trwała budowa i powiedział, że to normalne ale jak pytam się znajomych to mówią, że u nich okna są suche. pozdr Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
izabell83 Re: okna 23.01.06, 20:23 ja wenetylacje tez mam pozaklejaną a i tak w wc mam strasznie zimno... ale panowie ze strabaga pow mi wczesniej ze tak ta wentylacja dziala, bo na dachu sa otwory i jak wietar wieje no tak sie robi... bardzo fajnie...a co do okien to mi tez zamarza ale szczegolnie w sypialni, sadze ze to dlatego ze kaloryfer jest dosc blisko i dlatego jest tak wielka roznica temperatur, w innych pokojach tylko sie skrapla... Odpowiedz Link Zgłoś
verop Re: okna 23.01.06, 23:35 U mnie nis się nie skrapla ani nie cieknie. Może okna u Państwa są rozszczelnione. Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: okna 24.01.06, 09:04 u nas nie tylko strasznie parują, a co za tym idzie skrapla się woda ale i zaczęły przemiękać ściany (pod oknami, na "stopniach" wejściowych na taras)... Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: okna 24.01.06, 09:33 dzwoniłam do BP - to nie jest normalne. podobno i dzis i jutro jest na bemowie firma odpowiadająca za okna. trzeba zadzownic do bp i zgłosić reklamacje Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: okna 24.01.06, 10:56 Witam, ja właśnie złożyłam reklamację. Dzisiejszej nocy podłożyłam ręczniki papierowe i rano były zamarznięte. To nie jest normalne. pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
verop Re: okna 24.01.06, 18:16 Zdecydowanie nie jest to normalne. Skoro u mnie okna nie parują, nic się nie skrapla i nie cieknie to u Was też nie powinno.. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszjerzy Re: okna 30.01.06, 15:25 no to ja mam chyba supermieszkanie, bo u mnie nic się skrapla ani nie zamarza, a "kalafiory" były w największe mrozy ustawione na 2 ząbki i po domku można było w krótkim rękawku popyrgalać... tylko z kratki w łazience faktycznie wieje, za to w kuchi wsysa jak głupie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skafanderek Re: okna 31.01.06, 07:52 Brzmi rzeczywiscie bardzo dobrze... chociaz tez sprawdz jak mocno ten kaloryfer "grzeje" na owej "dwojce", bo powinien byc ledwo cieply, (co w praktyce przy dotyku raczej daje poczucie chłodu niz ciepla). Jezeli kaloryfer jest zbyt nagrzany to prawdopodobnie jest to kwestia zlej jego regulacji. Co do wody skraplajacej sie to jest to przede wszystkim kwestia dobrej wentylacji mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: okna 31.01.06, 16:01 To mnie Pan pocieszył. Juz myslałam, że to okna są żle zamontowane. Odpowiedz Link Zgłoś
71ck Re: okna 08.02.06, 12:37 kaloryfery to sprawa wezla na klatce od tego p. Cegielka 508 702 049 trzeba je oczyscic a parujace okna to sprawa cyrkulacji powietrza w mieszkaniu okna sa czasami tak szczelne ze nie ma obiegu powietrza nalezy, po prostu delikatnie rozszczeniac okna, balkkonowe ma dodatkowo na gorze regulacje Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: okna 08.02.06, 17:16 u nas pod oknami jest regularny GRZYB - wg, nas to kwestia złej izolacji styku tarasu, okna i progu - przemięka bo dopóki padało kratki odpływowe odprowadzały wodę ale kiedy pojawił się śnieg zaczął przemiękać przez spód tarasu do środka mieszkania. ciekawe, że nigdzie indziej się nie robi tylko tam, ale BP twierdzi że to dlatego, że zamontowaliśmy sobie wiatraczek w łazience :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_i_jarek Re: okna 08.02.06, 19:36 nasza wylewka izolacyjna przy drzwiach balkonowych była popękana, ale szczęśliwie wykryliśmy to na odbiorze i nam poprawili... obawiam się, że grzyb u p.Michała może powstawać właśnie dlatego, że wylewka jes uszkodzona... to jest na pewno do naprawy przez BP, ale szkoda już zrobionej podłogi, którą będzie trzeba zerwać.. zgłaszał Pan to w BP? pozdrawiam, monika Odpowiedz Link Zgłoś
asia1710 Re: okna 08.02.06, 18:57 WITAM u mnie jest woda na oknach - przyczyną jest podobno slaba wentylacja, ale ktoś przed postawieniem bloku musial to obliczyć i zaprojektować.Był u mnie pan od okien i uszczelniał je. Podczas mrozów skraplająca się woda zmieniała stan skupienia z ciekłej na stałą. Uszczelniano mi również część podłogi od strony parapetu pod oknem, ponieważ w czasie mrozów na listwie w mieszkaniu pojawiał się lód. Po zdjęciu parapetu pokazały się braki w uszczelnieniu. Mam nadzieję,ze ta informacja komuś pomoze. Pozdrawiam - mieszkanka A7. Odpowiedz Link Zgłoś
pirat1001 Re: okna 08.02.06, 23:51 witam wszystkich . z tym zamarzaniem wody na dole okien to faktycznie był problem przy duzych mrozach , teraz juz tego nie ma , ale nie wiem jak u państwa, gdyz u mnie po przyłozeniu reki do okna na wysokosci podłogi czuc spory powiew !!!!!! nieszczelnosc ( zle osadzenie ramy okna lub parapetow ) ?! Odpowiedz Link Zgłoś
tatwo Re: okna 09.02.06, 00:01 podczas mrozow tez mialem problem z wilgocia na oknach. byl u mnie czlowiek z serwisu producenta i zeznal, ze okna sa ok, natomiast sugerowal problem z wentylacja. byl tez czlowiek od wykonawcy osiedla i tez zeznal, ze wentylacja jest ok. Jak mozna sprawdzic kto ma racje? pozdrawiam, Arek Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: okna 09.02.06, 11:16 No właśnie. Juz nie wiem kogo słuchać. Jak narazie to zwróciłam się do BP o przysłanie jakiegoś fachowca ale jak narazie to "ani widu ani słychu". Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
marta-radek Re: okna 10.02.06, 09:03 czy mozecie podpowiedziec mi do kogo mam sie zwroci w BP w sprawie tych okien ? jakas konkretna osoba + telefon Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: okna 10.02.06, 13:41 Witam, ja zgłaszałam do A. Swidra na pocztę mailową. Odpowiedz Link Zgłoś
asia1710 Re: okna 10.02.06, 20:48 WITAM ja byłam u panów z budowy mających siedzibę na parterze w budynku A8. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś