23.01.06, 12:04
Witam,
czy u Państwa też zamarzają szyby wenątrz mieszkania. Nie wiem czy tak
powinno być? ale najgorsze jest jak wszystko w ciągu dnia zaczyna się topić -
pełno wody pod oknami.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magda_bemowwo_park Re: okna 23.01.06, 12:26
      nie...
      jest wilgotno, ale nie zamarza. woda natomisat sie zbiera....
      • izabell83 Re: okna 23.01.06, 12:47
        cześć :)) u mnie zamarzają, to chyba dlatego że mamy za dużą różnicę
        temperatur, ja mam w mieszkaniu plus 20 a na zewnątrz minus 20 hehehe. ale też
        mi ta woda cieknie jak rozmarznie :((
        • noetzel78 Re: okna 23.01.06, 17:04
          u nas też zamarza..... co gorsza nawiewa powietrze z wentylacji w łażience!
          • safjanekt Re: okna 23.01.06, 17:10
            Ja u siebie zakleiłam i radzę to zrobić Wam - naprawdę można uratować duuuużo
            ciepłego powietrza.
    • safjanekt Re: okna 23.01.06, 17:32
      Jeszcze jedno odnosnie tych okien. Znajomy powiedział mi, że owszem skraplac
      się może ale zamarzać nie powinno. Sama nie wiem, kogo się zapytać?
      • beata.cressay Re: okna 23.01.06, 18:31
        U mnie też dziś pojawiło się troszkę lodu na 2 oknach. Co prawda niewiele, ale
        i tak byłam w szoku. W mieszkaniu kaloryfery ustawione na full, ale bardzo
        gorąco nie jest. Od okna balkonowego (tego z regulacją nawilżania) nieżle daje
        zimnem. Nie wiem czy i u innych jest tak samo. O wentylacji nie wspomnę. Kratki
        w łazience i w kuchni niezle dają czadu. Przeciez te nasze mieszkania są
        HIPERWENTYLOWANE. Można to jakoś zmienić? Dowiadywaliście się może?
        • safjanekt Re: okna 23.01.06, 19:12
          Właśnie nie. Wieje strasznie, jak pisałam wcześniej ja za namową sąsiadki
          pozaklejałam, bo nie dało się wytrzymać. kiedyś pytałam faceta z ekipy jak
          jeszcze trwała budowa i powiedział, że to normalne ale jak pytam się znajomych
          to mówią, że u nich okna są suche.
          pozdr
          Małgorzata
          • izabell83 Re: okna 23.01.06, 20:23
            ja wenetylacje tez mam pozaklejaną a i tak w wc mam strasznie zimno... ale
            panowie ze strabaga pow mi wczesniej ze tak ta wentylacja dziala, bo na dachu
            sa otwory i jak wietar wieje no tak sie robi... bardzo fajnie...a co do okien
            to mi tez zamarza ale szczegolnie w sypialni, sadze ze to dlatego ze kaloryfer
            jest dosc blisko i dlatego jest tak wielka roznica temperatur, w innych
            pokojach tylko sie skrapla...
    • verop Re: okna 23.01.06, 23:35
      U mnie nis się nie skrapla ani nie cieknie. Może okna u Państwa są rozszczelnione.

• michalfront Re: okna 24.01.06, 09:04
        u nas nie tylko strasznie parują, a co za tym idzie skrapla się woda ale i
        zaczęły przemiękać ściany (pod oknami, na "stopniach" wejściowych na taras)...
        • magda_bemowwo_park Re: okna 24.01.06, 09:33
          dzwoniłam do BP - to nie jest normalne. podobno i dzis i jutro jest na bemowie
          firma odpowiadająca za okna. trzeba zadzownic do bp i zgłosić reklamacje
    • safjanekt Re: okna 24.01.06, 10:56
      Witam,
      ja właśnie złożyłam reklamację. Dzisiejszej nocy podłożyłam ręczniki papierowe
      i rano były zamarznięte. To nie jest normalne.
      pozdrawiam
      Małgosia
      • verop Re: okna 24.01.06, 18:16
        Zdecydowanie nie jest to normalne. Skoro u mnie okna nie parują, nic się nie
        skrapla i nie cieknie to u Was też nie powinno..
        • mariuszjerzy Re: okna 30.01.06, 15:25
          no to ja mam chyba supermieszkanie, bo u mnie nic się skrapla ani nie zamarza,
          a "kalafiory" były w największe mrozy ustawione na 2 ząbki i po domku można
          było w krótkim rękawku popyrgalać... tylko z kratki w łazience faktycznie
          wieje, za to w kuchi wsysa jak głupie ;)
          • safjanekt Re: okna 30.01.06, 18:25
            Tylko pozazdrościć.
            pozdrawiam
          • skafanderek Re: okna 31.01.06, 07:52
            Brzmi rzeczywiscie bardzo dobrze... chociaz tez sprawdz jak mocno ten
            kaloryfer "grzeje" na owej "dwojce", bo powinien byc ledwo cieply, (co w
            praktyce przy dotyku raczej daje poczucie chłodu niz ciepla). Jezeli kaloryfer
            jest zbyt nagrzany to prawdopodobnie jest to kwestia zlej jego regulacji.

Co do wody skraplajacej sie to jest to przede wszystkim kwestia dobrej
            wentylacji mieszkania.
            • safjanekt Re: okna 31.01.06, 16:01
              To mnie Pan pocieszył. Juz myslałam, że to okna są żle zamontowane.
            • 71ck Re: okna 08.02.06, 12:37
              kaloryfery to sprawa wezla na klatce od tego p. Cegielka 508 702 049 trzeba je
              oczyscic a parujace okna to sprawa cyrkulacji powietrza w mieszkaniu okna sa
              czasami tak szczelne ze nie ma obiegu powietrza nalezy, po prostu delikatnie
              rozszczeniac okna, balkkonowe ma dodatkowo na gorze regulacje
              • michalfront Re: okna 08.02.06, 17:16
                u nas pod oknami jest regularny GRZYB - wg, nas to kwestia złej izolacji styku
                tarasu, okna i progu - przemięka bo dopóki padało kratki odpływowe
                odprowadzały wodę ale kiedy pojawił się śnieg zaczął przemiękać przez spód
                tarasu do środka mieszkania. ciekawe, że nigdzie indziej się nie robi tylko
                tam, ale BP twierdzi że to dlatego, że zamontowaliśmy sobie wiatraczek w
                łazience :)))))
                • monika_i_jarek Re: okna 08.02.06, 19:36
                  nasza wylewka izolacyjna przy drzwiach balkonowych była popękana, ale
                  szczęśliwie wykryliśmy to na odbiorze i nam poprawili... obawiam się, że grzyb
                  u p.Michała może powstawać właśnie dlatego, że wylewka jes uszkodzona... to
                  jest na pewno do naprawy przez BP, ale szkoda już zrobionej podłogi, którą
                  będzie trzeba zerwać.. zgłaszał Pan to w BP?

pozdrawiam,
                  monika
    • asia1710 Re: okna 08.02.06, 18:57
      WITAM
      u mnie jest woda na oknach - przyczyną jest podobno slaba wentylacja, ale ktoś
      przed postawieniem bloku musial to obliczyć i zaprojektować.Był u mnie pan od
      okien i uszczelniał je. Podczas mrozów skraplająca się woda zmieniała stan
      skupienia z ciekłej na stałą. Uszczelniano mi również część podłogi od strony
      parapetu pod oknem, ponieważ w czasie mrozów na listwie w mieszkaniu pojawiał
      się lód. Po zdjęciu parapetu pokazały się braki w uszczelnieniu. Mam
      nadzieję,ze ta informacja komuś pomoze.
      Pozdrawiam - mieszkanka A7.
    • pirat1001 Re: okna 08.02.06, 23:51
      witam wszystkich . z tym zamarzaniem wody na dole okien to faktycznie był
      problem przy duzych mrozach , teraz juz tego nie ma , ale nie wiem jak u
      państwa, gdyz u mnie po przyłozeniu reki do okna na wysokosci podłogi czuc
      spory powiew !!!!!! nieszczelnosc ( zle osadzenie ramy okna lub parapetow ) ?!
      • tatwo Re: okna 09.02.06, 00:01
        podczas mrozow tez mialem problem z wilgocia na oknach. byl u mnie czlowiek z
        serwisu producenta i zeznal, ze okna sa ok, natomiast sugerowal problem z
        wentylacja. byl tez czlowiek od wykonawcy osiedla i tez zeznal, ze wentylacja
        jest ok. Jak mozna sprawdzic kto ma racje?

pozdrawiam,
        Arek
        • safjanekt Re: okna 09.02.06, 11:16
          No właśnie. Juz nie wiem kogo słuchać. Jak narazie to zwróciłam się do BP o
          przysłanie jakiegoś fachowca ale jak narazie to "ani widu ani słychu".
          Gosia
          • marta-radek Re: okna 10.02.06, 09:03
            czy mozecie podpowiedziec mi do kogo mam sie zwroci w BP w sprawie tych okien ?
            jakas konkretna osoba + telefon
            • safjanekt Re: okna 10.02.06, 13:41
              Witam,
              ja zgłaszałam do A. Swidra na pocztę mailową.
    • asia1710 Re: okna 10.02.06, 20:48
      WITAM
      ja byłam u panów z budowy mających siedzibę na parterze w budynku A8.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka