Dodaj do ulubionych

Atak na ANTYK

02.12.03, 19:56

Obserwuj wątek
    • ignorant11 Re: Atak na ANTYK 02.12.03, 20:01

• juliusz_cezar1 Re: Atak na ANTYK 02.12.03, 22:26
        Ignorancie, niestety musimy przywyknąć do tego, że w Polsce nikt nie może
        powiedzieć prawdy nt. Żydów. Od razu jest odbierany jako antysemita,
        zaściankowiec, ksenofob, idiota... A tacy Szechterowie, Stolzmanowie,
        Bermanowie, Morelowie do dziś żyją z państwowej emeryturki...
        • ignorant11 Re: Atak na ANTYK 02.12.03, 22:42
          juliusz_cezar1 napisał:

> Ignorancie, niestety musimy przywyknąć do tego, że w Polsce nikt nie może
          > powiedzieć prawdy nt. Żydów. Od razu jest odbierany jako antysemita,
          > zaściankowiec, ksenofob, idiota... A tacy Szechterowie, Stolzmanowie,
          > Bermanowie, Morelowie do dziś żyją z państwowej emeryturki...
          • juliusz_cezar1 Re: Atak na ANTYK 02.12.03, 23:01
            Igorancie, ale czego się mamy bać? Prawdy? O tym trzeba mówić głośno. Gdzie
            nasza słowiańska duma i patriotyzm??? Czy pozwolimy,żeby pewne wpływowe szuje
            kierowały nami??
            • ignorant11 Re: Atak na ANTYK 02.12.03, 23:10
              juliusz_cezar1 napisał:

> Igorancie, ale czego się mamy bać? Prawdy? O tym trzeba mówić głośno. Gdzie
              > nasza słowiańska duma i patriotyzm??? Czy pozwolimy,żeby pewne wpływowe szuje
              > kierowały nami??
              • juliusz_cezar1 Re: Atak na ANTYK 02.12.03, 23:22
                Armia... polskasmile W 1830 i 1864. Ale mniejsza o to. Rozumiem o co Ci chodzi.
                • ignorant11 Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 00:05
                  juliusz_cezar1 napisał:

> Armia... polskasmile W 1830 i 1864. Ale mniejsza o to. Rozumiem o co Ci chodzi.
          • swarozyc Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 12:39
            ignorant11 napisał:
            Ale zawsze linki do stron prawicowych i narodowych możemy podawać.
            ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
            Gdyby w dzisiejszej Polsce istniala narodowa lewica, to i linki do ich stron
            moglibysmy podawac...
            A nie dziwi was ze po 1989 r nie odzyli socjalisci o korzeniach narodowych,
            mam oczywiscie na mysli pogrobowcow PPS?
            ..w kraju do cna zsocjalizowanym...

PS przypominam ze Katopolacy nie moga byc dobrymi Polakami majac osrodek
            decyzyjny w stolicy obcego panstwa, tj. Watykanie...

>
            >
            • ignorant11 Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 12:50
              swarozyc napisał:

> ignorant11 napisał:
              > Ale zawsze linki do stron prawicowych i narodowych możemy podawać.
              > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              > Gdyby w dzisiejszej Polsce istniala narodowa lewica, to i linki do ich stron
              > moglibysmy podawac...
              > A nie dziwi was ze po 1989 r nie odzyli socjalisci o korzeniach narodowych,
              > mam oczywiscie na mysli pogrobowcow PPS?
              > ..w kraju do cna zsocjalizowanym...
              >
              >
              > PS przypominam ze Katopolacy nie moga byc dobrymi Polakami majac osrodek
              > decyzyjny w stolicy obcego panstwa, tj. Watykanie...
              >
              > >
              > >
              >
              >
            • swarozyc Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 15:40
              swarozyc napisał:
              '''''''''''''''''''''''''''''
              Nie mam w zwyczaju robic jaj przeinaczajac intencje rozmowcy(:-
              wiesz ze nie o taki socjalizm mi chodzilo.
              A propos prawicy; jest takowa w Polsce?
              wiekszosc to czarni bolszewicy.

>
              • ignorant11 Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 18:06
                swarozyc napisał:

> swarozyc napisał:
                > '''''''''''''''''''''''''''''
                > Nie mam w zwyczaju robic jaj przeinaczajac intencje rozmowcy(:-
                > wiesz ze nie o taki socjalizm mi chodzilo.
                > A propos prawicy; jest takowa w Polsce?
                > wiekszosc to czarni bolszewicy.
                >
                > >
            • juliusz_cezar1 Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 21:54
              Człowieku, co ty gadasz? Jaki Watykan nami rządzi?? Rządzi nami USrael i
              żydzi. I kolejny raz z rządu trąbię, że gdyby nie Kościół, nie mówiłbyś teraz
              po polsku. Od dawna szprechałbyś po szwabsku!!!
              • swarozyc Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 22:08
                juliusz_cezar1 napisał:

> Człowieku, co ty gadasz? Jaki Watykan nami rządzi?? Rządzi nami USrael i
                > żydzi. I kolejny raz z rządu trąbię, że gdyby nie Kościół, nie mówiłbyś
                teraz po polsku. Od dawna szprechałbyś po szwabsku!!!
                ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                a to dlaczego?! bdyby polska nie upadla to nie byloby ukrainy, litwy, a i
                moskwa mowilaby moze po polsku..i zydzi byliby bardziej pokorni...
                Poczytaj troszke, zacznij od tego...

www.toporzel.gower.pl/teksty/baryckaf.html
              • borebitsy no i coty nato? 04.12.03, 13:12
                Jak przykrą dla ludu śląskiego musiała być ta działalność germanizacyjna
                księży, jak paraliżować musiała wysiłki działaczy śląskich, świadczy o tem
                otwarty "List do górnośląskich księży - germanizatorów" ogłoszony w kwietniu
                1919 r. Oto wyjątek z listu:
                Zwracamy się do Was - kapłani, co uznając prawa Boże, gwałcicie je sromotnie,
                szydząc z wszelkiej sprawiedliwości, zamiast uszlachetniać serca ludu,
                powierzonego Waszej opiece, czynicie zeń jakieś stworzenie bez uczucia i serca.

O! - Wy grabarze ludu górnośląskiego, Wy, którym matka nuciła nad kolebką
                piosnki polskie, Wy, co nosicie to imię polskie ku Waszej hańbie, jako zdrajcy
                i Judasze własnego ludu! - Biada Wam! ! ! Wy zbrodniczą dłonią synowską
                burzycie gniazda Waszych ojców.

z www.toporzel.gower.pl/teksty/baryckaf.html
    • tygrys01 Atak na ANTYK - to prowokacja 03.12.03, 11:52
      W Antyk-u byłem kilka razy osobiście. Opowieści o literaturze antysemickiej
      należy wlożyć pomiędzy bajki. Sprawę wywolal chyba przed rokiem jakiś młody
      prowokator w kościele (bodajże w katedrze) podczas nabożństwa. Donosiła o tym
      prasa. Z moich osobiistych przeglądań tytułów wystawianych w Antyk-u nie
      natrafiłem na cokolwiek co by do antysemityzmu zaliczyć się dało. Chyba, ze
      ktoś chce prostowanie żydowskich antypolonizmow tak nazywać. W Antyk-u jest też
      wystawiona książka mojego wydawnictwa o ktorej już tu wspominalem Klaudiusz
      Klaudianus - O II Konsulacie...
      • ignorant11 Re: Atak na ANTYK - to prowokacja 03.12.03, 12:58
        tygrys01 napisał:

> W Antyk-u byłem kilka razy osobiście. Opowieści o literaturze antysemickiej
        > należy wlożyć pomiędzy bajki. Sprawę wywolal chyba przed rokiem jakiś młody
        > prowokator w kościele (bodajże w katedrze) podczas nabożństwa. Donosiła o tym
        > prasa. Z moich osobiistych przeglądań tytułów wystawianych w Antyk-u nie
        > natrafiłem na cokolwiek co by do antysemityzmu zaliczyć się dało. Chyba, ze
        > ktoś chce prostowanie żydowskich antypolonizmow tak nazywać. W Antyk-u jest
        też
        >
        > wystawiona książka mojego wydawnictwa o ktorej już tu wspominalem Klaudiusz
        > Klaudianus - O II Konsulacie...
        • zorianx Atak na ANTYK - to reklama i temat zastępczy;-) 03.12.03, 21:54

• ignorant11 Re: Atak na ANTYK - to reklama i temat zastępczy; 03.12.03, 22:21
            zorianx napisał:

>
            • tygrys01 Re: Atak na ANTYK - to reklama i temat zastępczy; 04.12.03, 11:13
              ANTYK - broni się sam i nie potrzebuje reklkamy. Natomiast niewybredne ataki na
              najstarszą (chyba) witrynę księgarską w Warszawie o zabarwieniu patriotycznym
              jak można nazwać? Solą w oku internacjonalistów? Chęcią zniszczenia źródełka
              prawdy? Tak prawda w oczy kole?
    • ignorant11 Niewygodne książki, niewygodna księgarnia 07.12.03, 04:36

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka