juliusz_cezar1 Re: Atak na ANTYK 02.12.03, 22:26 Ignorancie, niestety musimy przywyknąć do tego, że w Polsce nikt nie może powiedzieć prawdy nt. Żydów. Od razu jest odbierany jako antysemita, zaściankowiec, ksenofob, idiota... A tacy Szechterowie, Stolzmanowie, Bermanowie, Morelowie do dziś żyją z państwowej emeryturki... Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Atak na ANTYK 02.12.03, 22:42 juliusz_cezar1 napisał: > Ignorancie, niestety musimy przywyknąć do tego, że w Polsce nikt nie może > powiedzieć prawdy nt. Żydów. Od razu jest odbierany jako antysemita, > zaściankowiec, ksenofob, idiota... A tacy Szechterowie, Stolzmanowie, > Bermanowie, Morelowie do dziś żyją z państwowej emeryturki... Odpowiedz Link
juliusz_cezar1 Re: Atak na ANTYK 02.12.03, 23:01 Igorancie, ale czego się mamy bać? Prawdy? O tym trzeba mówić głośno. Gdzie nasza słowiańska duma i patriotyzm??? Czy pozwolimy,żeby pewne wpływowe szuje kierowały nami?? Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Atak na ANTYK 02.12.03, 23:10 juliusz_cezar1 napisał: > Igorancie, ale czego się mamy bać? Prawdy? O tym trzeba mówić głośno. Gdzie > nasza słowiańska duma i patriotyzm??? Czy pozwolimy,żeby pewne wpływowe szuje > kierowały nami?? Odpowiedz Link
juliusz_cezar1 Re: Atak na ANTYK 02.12.03, 23:22 Armia... polska W 1830 i 1864. Ale mniejsza o to. Rozumiem o co Ci chodzi. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 00:05 juliusz_cezar1 napisał: > Armia... polska W 1830 i 1864. Ale mniejsza o to. Rozumiem o co Ci chodzi. Odpowiedz Link
swarozyc Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 12:39 ignorant11 napisał: Ale zawsze linki do stron prawicowych i narodowych możemy podawać. '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Gdyby w dzisiejszej Polsce istniala narodowa lewica, to i linki do ich stron moglibysmy podawac... A nie dziwi was ze po 1989 r nie odzyli socjalisci o korzeniach narodowych, mam oczywiscie na mysli pogrobowcow PPS? ..w kraju do cna zsocjalizowanym... PS przypominam ze Katopolacy nie moga byc dobrymi Polakami majac osrodek decyzyjny w stolicy obcego panstwa, tj. Watykanie... > > Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 12:50 swarozyc napisał: > ignorant11 napisał: > Ale zawsze linki do stron prawicowych i narodowych możemy podawać. > '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' > Gdyby w dzisiejszej Polsce istniala narodowa lewica, to i linki do ich stron > moglibysmy podawac... > A nie dziwi was ze po 1989 r nie odzyli socjalisci o korzeniach narodowych, > mam oczywiscie na mysli pogrobowcow PPS? > ..w kraju do cna zsocjalizowanym... > > > PS przypominam ze Katopolacy nie moga byc dobrymi Polakami majac osrodek > decyzyjny w stolicy obcego panstwa, tj. Watykanie... > > > > > > > Odpowiedz Link
swarozyc Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 15:40 swarozyc napisał: ''''''''''''''''''''''''''''' Nie mam w zwyczaju robic jaj przeinaczajac intencje rozmowcy(:- wiesz ze nie o taki socjalizm mi chodzilo. A propos prawicy; jest takowa w Polsce? wiekszosc to czarni bolszewicy. > Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 18:06 swarozyc napisał: > swarozyc napisał: > ''''''''''''''''''''''''''''' > Nie mam w zwyczaju robic jaj przeinaczajac intencje rozmowcy(:- > wiesz ze nie o taki socjalizm mi chodzilo. > A propos prawicy; jest takowa w Polsce? > wiekszosc to czarni bolszewicy. > > > Odpowiedz Link
juliusz_cezar1 Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 21:54 Człowieku, co ty gadasz? Jaki Watykan nami rządzi?? Rządzi nami USrael i żydzi. I kolejny raz z rządu trąbię, że gdyby nie Kościół, nie mówiłbyś teraz po polsku. Od dawna szprechałbyś po szwabsku!!! Odpowiedz Link
swarozyc Re: Atak na ANTYK 03.12.03, 22:08 juliusz_cezar1 napisał: > Człowieku, co ty gadasz? Jaki Watykan nami rządzi?? Rządzi nami USrael i > żydzi. I kolejny raz z rządu trąbię, że gdyby nie Kościół, nie mówiłbyś teraz po polsku. Od dawna szprechałbyś po szwabsku!!! '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' a to dlaczego?! bdyby polska nie upadla to nie byloby ukrainy, litwy, a i moskwa mowilaby moze po polsku..i zydzi byliby bardziej pokorni... Poczytaj troszke, zacznij od tego... www.toporzel.gower.pl/teksty/baryckaf.html Odpowiedz Link
borebitsy no i coty nato? 04.12.03, 13:12 Jak przykrą dla ludu śląskiego musiała być ta działalność germanizacyjna księży, jak paraliżować musiała wysiłki działaczy śląskich, świadczy o tem otwarty "List do górnośląskich księży - germanizatorów" ogłoszony w kwietniu 1919 r. Oto wyjątek z listu: Zwracamy się do Was - kapłani, co uznając prawa Boże, gwałcicie je sromotnie, szydząc z wszelkiej sprawiedliwości, zamiast uszlachetniać serca ludu, powierzonego Waszej opiece, czynicie zeń jakieś stworzenie bez uczucia i serca. O! - Wy grabarze ludu górnośląskiego, Wy, którym matka nuciła nad kolebką piosnki polskie, Wy, co nosicie to imię polskie ku Waszej hańbie, jako zdrajcy i Judasze własnego ludu! - Biada Wam! ! ! Wy zbrodniczą dłonią synowską burzycie gniazda Waszych ojców. z www.toporzel.gower.pl/teksty/baryckaf.html Odpowiedz Link
tygrys01 Atak na ANTYK - to prowokacja 03.12.03, 11:52 W Antyk-u byłem kilka razy osobiście. Opowieści o literaturze antysemickiej należy wlożyć pomiędzy bajki. Sprawę wywolal chyba przed rokiem jakiś młody prowokator w kościele (bodajże w katedrze) podczas nabożństwa. Donosiła o tym prasa. Z moich osobiistych przeglądań tytułów wystawianych w Antyk-u nie natrafiłem na cokolwiek co by do antysemityzmu zaliczyć się dało. Chyba, ze ktoś chce prostowanie żydowskich antypolonizmow tak nazywać. W Antyk-u jest też wystawiona książka mojego wydawnictwa o ktorej już tu wspominalem Klaudiusz Klaudianus - O II Konsulacie... Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Atak na ANTYK - to prowokacja 03.12.03, 12:58 tygrys01 napisał: > W Antyk-u byłem kilka razy osobiście. Opowieści o literaturze antysemickiej > należy wlożyć pomiędzy bajki. Sprawę wywolal chyba przed rokiem jakiś młody > prowokator w kościele (bodajże w katedrze) podczas nabożństwa. Donosiła o tym > prasa. Z moich osobiistych przeglądań tytułów wystawianych w Antyk-u nie > natrafiłem na cokolwiek co by do antysemityzmu zaliczyć się dało. Chyba, ze > ktoś chce prostowanie żydowskich antypolonizmow tak nazywać. W Antyk-u jest też > > wystawiona książka mojego wydawnictwa o ktorej już tu wspominalem Klaudiusz > Klaudianus - O II Konsulacie... Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Atak na ANTYK - to reklama i temat zastępczy; 03.12.03, 22:21 zorianx napisał: > Odpowiedz Link
tygrys01 Re: Atak na ANTYK - to reklama i temat zastępczy; 04.12.03, 11:13 ANTYK - broni się sam i nie potrzebuje reklkamy. Natomiast niewybredne ataki na najstarszą (chyba) witrynę księgarską w Warszawie o zabarwieniu patriotycznym jak można nazwać? Solą w oku internacjonalistów? Chęcią zniszczenia źródełka prawdy? Tak prawda w oczy kole? Odpowiedz Link