znavvca 14.01.08, 17:29 O pgodzie, Panie miłe Wątak ja dziś podzieliłem A poprzednie posty śmieszne Znajdziecie pod tym adresem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48377&w=71198091 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znavvca Czternasty styczeń 14.01.08, 17:31 Nic nie pisałem o pogodzie Bo ciepło tu nad chłodem Przylaszczki kwitną, wiosny bodziec Gołąbki mają młode Odpowiedz Link
azaheca Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 19:40 Wątek do setki jest chwytliwy później to już tasiemiec prawdziwy i zniechęca do czytania mamy takie same zdania Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 20:59 Na wiosnę rosną chwasty Jutro jest piętnasty Na wiosnę dalej chwasty Po jutrze jest szesnasty Na wiosnę dalej chwasty Po po jutrze siedemnasty Dalej to osiemnasty Nic nie poradzisz na chwasty Odpowiedz Link
znavvca Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 21:19 Zrób se z owych chwastów zacier Przedestyluj, wypij w chacie Gdy zostaną z resztek nacie Wytłucz włókno, zrób se gacie Odpowiedz Link
alice0553 Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 21:01 W styczniu młode ptaszki kwitnące przylaszczki to się jeszcze nie zdarzyło może Znavvcy się przyśniło? Odpowiedz Link
znavvca Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 21:12 Wszystko to co piszę z prasy Mej lokalnej to donosy W lesie znaleziono KURKI A nie tylko stare wrzosy Gołębice wysiadują Swe pisklęta w tym tygodniu Przylaszczki w lesie kiełkują Widać tak w tym roku modnie ---- Wszak na termometrze mamy tu pięć stopni I tak ma być dalej, zima tu bez sopli Odpowiedz Link
azaheca Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 21:24 Znavvca mieszka w ciepłym kraju u nas zimniej bywa w maju dla pogody wielka krecha bo dla Znavvcy wszak uciecha gdy zadyma i śnieżyca to artystę tak zachwyca że landszafcik namaluje klientela to kupuje Odpowiedz Link
alice0553 Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 21:38 Jeśli znów powróci zima nowe życie nie wytrzyma więc niech wiosna, jeśli da się lepiej przyjdzie w swoim czasie. Odpowiedz Link
azaheca Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 21:55 W styczniu kwitło wilczełyko rosło sobie u mnie dziko miejsce swe pod płotem miało tak się komuś spodobało że wyrwane z korzeniami nie zachwyca już kwiatami kwitło pięknie,na różowo zawsze w styczniu,daję słowo. Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 22:00 Z znavvcy taki bystry charcik Każdy wierszyk to landszafcik Odpowiedz Link
znavvca Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 22:02 Taki klimat to wybrzeża Dużo pada, mało śnieży W głębi kraju zima sroga Tu riviera zaś uboga Zamiast śnieżna zima śliczna Tu pogoda malaryczna Zapalenie tu oskrzeli Sąsiad więc z sąsiadem dzieli Każdy charczy, kaszle pluje Bakcyl, wirus tu króluje A gdy przyjdzie w końcu mróz Wszystko trafi szlag i już Odpowiedz Link
azaheca Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 22:17 Ja ze Znavvcą się zamienię na te fiordy i kamienie na te wieczne śniegu braki na ten klimat byle jaki Odpowiedz Link
kaszalot-net Fiordy w Goeteborgu 14.01.08, 22:51 Znavvca tyle ma do fiordów Ile Lepper ma do lordów Kanał ścieków co kopali Pewnie fiordem go nazwali W Goeteborgu takie skały Wyższe niż Twój garaż mały Odpowiedz Link
azaheca Re: Fiordy w Goeteborgu 14.01.08, 23:08 Ja garażu nie mam wcale ty mej siostry ideale ale skałek mają trochę są jak fiordy,mam radochę nie tak strasznie się zbłaźniłam choć z Norwegią pokręciłam.. img.unt.se/Article_Images/468_06151724Fotostationsmittska_udden7.jpg Odpowiedz Link
znavvca Re: Fiordy w Goeteborgu 14.01.08, 23:29 Nie przejmuj się aroganckim Typem tym nieeleganckim Innych sądzi po swej skórze Luźne klepki ma na górze W plener latem nie pojechał Teraz gorzki, ooot... pociecha... Odpowiedz Link
znavvca Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 23:10 Fiordów wiele tu nie mamy Za to archipelag mały Wysp skalistych malowniczych Domków na nich nikt nie zliczy Same miasto więc skaliste Skały olbrzymie zwaliste Mój dom stoi też na skale Nigdy się on nie obali ściany skalne na sto metrów W górę, wzdłuż zaś kilometrów Kanał też jakowyś mamy Fosą miejską nazywamy Handel kiedyś tu bogaty Kanałami szedł do chaty Większość teraz zasypana Fosa nadal używana Port olbrzymi tu handlowy Niegdyś centrum był stoczniowym Fiordów zatem na lekarstwo Za to wysep, skał bogactwo Odpowiedz Link
azaheca Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 23:24 I ja na skałach pomieszkiwałam kiedy w Kolmarden jeszcze bywałam Granitwagen ulica się zwała wykuta w skale była cała dom na granicie był mocny,trwały nad dachem orły przelatywały Odpowiedz Link
znavvca Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 23:40 Kolmården z zoologu znany Kołyską Szwecji nazywany Kiedy, jak długo tam bywałaś? Może się w szwedzkim oczytałaś? Może potrzebyny jeden wątek Dla zoologu tych zwierzątek Które po szwedzku chcą rymować Łatwiej po polsku baraszkować Odpowiedz Link
azaheca Re: Czternasty styczeń 14.01.08, 23:53 O Kolmarden już pisałam na "Zwierzątkach"wspominałam gdybym tylko skaner miała to bym zdjęć wam nawrzucała nawet o to cię pytałam o safari coś pisałam to są bardzo dawne dzieje czy ten park jeszcze istnieje? wciąż pamiętam te delfiny pracujące tam dziewczyny i Erika wysokiego mego ex-ukochanego kiedyś podobno o mnie pytał gdy do Galerii znowu zawitał wszystko z czasem się rozmyło ale dobrze,że to było...(*_*) Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: Czternasty styczeń 15.01.08, 00:04 Kiedy auta ja nie miałem W Goeteborgu przesiadałem Aby dalej w północ prosto Jeszcze dalej po za Oslo W Goteborgu dworzec śnięty Bo on na noc jest zamknięty I pociągi wszystkie stoją Pewnie się ciemności boją Przesiedziałem na peronie Murzyn, ja i Romów troje Rano przyszedł maszynista I gazetkę oczywista Potem już konduktor także I zaczęły się wojaże Pociąg mkną a już ci Trochę szybszy był od ciuchci Teraz, gdy swym autkiem zwijam To Goeteborg z ulgą mijam Tak już jest jak coś zaważy Mnie Goeteborg źle kojarzy Odpowiedz Link
azaheca Re: Czternasty styczeń 15.01.08, 00:08 Mnie kojarzy się ze Znavvcą lecz inaczej coś łaskawco czy malarzy to jest wina że pociągu długo ni ma? Odpowiedz Link
znavvca Re: Czternasty styczeń 15.01.08, 00:11 Byłeż pewnie tutaj w czasach Gdy tur w polskich biegał lasach Tym spsobem od początku Zużyliśmy ćwiartkę wątku Lubię pisać o pogodzie Deszczu, śniegu, słońcu lodzie Odpowiedz Link
azaheca Re: Czternasty styczeń 15.01.08, 00:22 Włosy miałam wówczas do pasa Volvo to było,a nie kolasa nim to Szwecję pozwiedzałam turów nigdy nie widziałam popływałam też "Alibi" to skeppare,ani chybi strasznie skaliste macie dno też widziałam,albo co? łódź do portu wprowadzałam i ze strachu cała drżałam komputer jednak wszystkim sterował po czasie Erik mi zameldował.. Odpowiedz Link
znavvca Re: Czternasty styczeń 15.01.08, 20:02 "Skeppare" to szyper znaczy Byłaś nim na szwedzkiej wodzie Pośród dorszy i sandaczy Ty wodziłaś szwedzkie łodzie Długowłosa niczym Svea Z komputera ty pomocą Wśród skalistych Ty wysepek Za dnia było to, czy nocą? Park w Kolmården dalej żyje I co chwile tam sensacja Coś tam nowe mleczko pije Trzeba karmić to akacją www.kolmarden.com/uploads/images/322.jpg Odpowiedz Link
azaheca Re: Czternasty styczeń 15.01.08, 20:31 Za dnia do wyspy się przybijało później jadło,popijało łodzie się nawoływały i przez radio wciąż gadały i pamiętam "ferszta maja" młodzież robi sobie jaja coś podpala,demoluje przeciw czemu protestuje? Odpowiedz Link
znavvca Re: Czternasty styczeń 17.01.08, 01:06 Stosy w maju się podpala To Walpurgii imieniny Szwed od trunków się obala Młodzi, starzy, ich rodziny Pożegnanie to jest zimy Powiatanie to jest lata Ognisk widać łuny, dymy Szwed w amoku figle płata Odpowiedz Link
azaheca Re: Czternasty styczeń 17.01.08, 12:56 Szwedzi trochę fantazji mają skoro Walpurii tak cześć oddają a przy okazji palą śmieci tam się porządku uczy już dzieci Odpowiedz Link
znavvca Dziewiętnasty styczeń 19.01.08, 08:11 Dziś sztorm gwałtowny szarpie wszystkim Wychodzić nie wskazane Blachy, dachówki, gonty, świstki Fruwają, dziki zamęt Odpowiedz Link
azaheca Re: Dziewiętnasty styczeń 19.01.08, 22:20 U nas też wicher urywa głowy podobno styczeń całkiem typowy leje deszcz,wieje wiatr z ponurego filmu kadr... Odpowiedz Link
znavvca Re: Dziewiętnasty styczeń 21.01.08, 10:35 Typowy styczeń!? Plus siedem stopni! Można bez swetra chodzić, bez płaszcza Na wiosnę nic tu nie ma co topnieć Nie widać lodu ni śniegu zwłaszcza Odpowiedz Link
znavvca Dwudziesty pierwszy styczeń 21.01.08, 10:41 Dziś huk piorunów, burzy błyski Nad nami przepędziły Chwilę śnieg z deszczem, już po wszystkim Słoneczny dzionek miły Odpowiedz Link
azaheca Re: Dwudziesty pierwszy styczeń 21.01.08, 13:45 Burza styczniowa? to jest sprawa nietypowa kilka lat temu w Warszawie była wielkie drzewa powaliła a one z kolei auta przygniotły nie pomogły ciecia miotły wielkie dźwigi przyjechały smętne wraki dwa zabrały... Odpowiedz Link
azaheca Już zaczęła się wichura 25.01.08, 22:59 perspektywa jest ponura że w nocy będzie silniej wiało moje autko zawsze stało pod krzewem bzu i topolami teraz strach przed gałęziami co w powietrzu już fruwają także pieski stracha mają bo ten wiatr okropnie wyje moja Ruda ledwo żyje przekupiłam ją łososiem więc kurczaka ma już w nosie apogeum wichru jutro znów prawdziwe noszę futro kaptur wielki na głowę zakładam i na spacerek z sunią się skradam..;-( Odpowiedz Link
znavvca Re: Już zaczęła się wichura 26.01.08, 16:02 W końcu się uspokoiło Choć i u nas tęgo wyło Śnieg pewnego przedpołudnia Spadł i stopniał popołudniu Dzisiaj dalej pięć mniejwięcej Stopni ciepła grzeje ręce Niech tak dalej nasza zima Mróz precz od nas z dala trzyma Odpowiedz Link
alice0553 Re: Już zaczęła się wichura 26.01.08, 17:45 U nas ciągle wicher duje czy tornado się szykuje? przy czym ciepło jest jak wiosną może w lesie grzyby rosną? Odpowiedz Link
azaheca Re: Już zaczęła się wichura 26.01.08, 19:54 Znavvca pisał o kurkach w lesie ale chyba nam nie przyniesie przecież mieszka za Bałtykiem tam nie lata więc z koszykiem mnie to złości niesłychanie tam zabronione grzybów zbieranie! Odpowiedz Link
znavvca Skąd te błędne wiadomości!? 27.01.08, 06:22 Fakty, prawda w owym poście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48377&w=74899832&a=74910776 Kiedyś byłaś tutaj latem Nikt Cię tu nie ścigał batem Są na łosie ogrodzenia Prawedy jednak to nie zmienia że w przyrodzie ludziom szwedzkiej Nikt nie broni kasać kiecki Zbierać grzybów i owocy Lub podziwiać gwiazd wśród nocy Odpowiedz Link
alice0553 o pogodzie 27.01.08, 09:42 Jaka dzisiaj jest pogoda? nie ma słońca, wielka szkoda ale wiatr się uspokoił wczoraj trochę nam nabroił. Odpowiedz Link
znavvca Dwudziesty siódmy styczeń - NIEDZIELA 27.01.08, 14:16 Dziś dzień słoneczny i do ośmiu Urosło stopni cztery Zaś w domu ogrzewanie zgasło Zimne kaloryfery Odpowiedz Link
hizsna Re: Dwudziesty siódmy styczeń - NIEDZIELA 27.01.08, 14:23 No to Ci współczuję. Załóż jeszcze jedną koszulę. Odpowiedz Link
azaheca Re: Dwudziesty siódmy styczeń - NIEDZIELA 27.01.08, 15:05 Śnieżek właśnie u nas pada z psem wychodzę,trudna rada bo to właśnie psia godzina wstała z łóżka moja psina na zegarek pokazuje w przedpokoju już waruje w parku długo nie zabawimy obie zimy nie lubimy znajome pieski pewnie spotkamy tę samą porę spaceru mamy. Odpowiedz Link
znavvca Re: Dwudziesty siódmy styczeń - NIEDZIELA 28.01.08, 11:35 W nocy była ślizgawica Lecz ponownie ciepło cyca Mamy zimy nas ogrzewa Deszczyk kropi nieco z nieba Odpowiedz Link
znavvca Pierwszy luty 01.02.08, 17:44 Kataklizm od trzech dni panuje Deszcz siecze jak by wściekły Huragan dachy domów psuje Chłód mokry i przewlekły Odpowiedz Link
azaheca Re: Pierwszy luty 01.02.08, 19:28 Idzie luty podkuj buty... to przysłowie jest już stare kto mu dzisiaj daje wiarę? Choć za oknem deszcz lub mżawka to przy mrozach jest zabawka w Warszawie dzisiaj jest sześć,na plusie w Łazienkach widać młode mamusie z wózeczkami spacerują wczesną wiosnę przywołują mnie też wiosna by się zdała klientela teraz mała a wydatki nie czekają wciąż faktury nadsyłają ta z gazowni,tamta Stoen na to może pomóc Cohen w jego pieśni się zanurzę zanim się do reszty wkurzę.. Odpowiedz Link
azaheca Drugi luty 02.02.08, 18:46 przepowiednia Phila - świstaka zima jeszcze długa taka sześć tygodni będzie trwała telewizja dziś podała że świstak do norki się znów schował dzisiaj cień swój tylko testował.. Odpowiedz Link
znavvca jedenasty luty - poniedziałek 11.02.08, 11:12 Dziś chłodny deszczyk popaduje Wiosna się cicho skrada Nikt dziś na forum nie rymuje Aza nie będzie rada Odpowiedz Link
alice0553 Re: jedenasty luty - poniedziałek 11.02.08, 17:08 U mnie internet dzisiaj nie działał dopiero teraz się połączyłam z tą neostradą jest wieczny kanał przez rok się jeszcze będę męczyła. U nas się znacznie dziś ochłodziło raczej na wiosnę się nie zanosi będzie zimowo jeszcze, niemiło bo tak prognoza pogody głosi. Odpowiedz Link
azaheca Re: jedenasty luty - poniedziałek 11.02.08, 19:29 Dzisiaj na dworze mało bywałam dwa razy Rudą wyprowadzałam za dwie godziny będzie raz trzeci ależ ten czas szybko leci... Odpowiedz Link
znavvca Re: jedenasty luty - poniedziałek 12.02.08, 15:23 U nas dalej dziś to samo Chociaż sucho jest lecz chmurnie Słońce wyszło nieco rano Pogram se w pokera turniej Odpowiedz Link
azaheca Re: jedenasty luty - poniedziałek 13.02.08, 00:39 Ochłodzenie zbliża się duże puściły pąki krzewy i róże krokusy główki też wybijają czy tę zimnicę one przetrwają? Odpowiedz Link
alice0553 trzynastego 13.02.08, 00:43 Ten powrót zimy na szczęście krótki bo chętnie zrzucę cieplutkie butki. Odpowiedz Link
znavvca Re: trzynastego 13.02.08, 08:38 Cieszę się, buty zimowe Jak kupiłem, dalej nowe Ich z kartonu nie wyciągam Z dumą na karton spoglądam Buty z ładnej czarnej skóry W garderobie są u góry Z pół-cholewką elegancką Podeszwą ekstrawagancką Gdyby zima sypła śniegiem Sól by zżarła buty biegiem A tak buty sobie stoją Z górnej półki oczy koją Odpowiedz Link
alice0553 Re: trzynastego 13.02.08, 12:29 W garderobie wszak nie wadzą w przyszłym roku się przydadzą chyba że następna zima będzie wiosnę przypominać wtedy butów para jedna starczy aż do skrzynki z drewna)) Odpowiedz Link
znavvca Ciepło, ciepło, ciepło... 13.02.08, 14:02 Nie wiem jak wam to opisać Lecz termometr mój wskazuje Aż piętnaście stopni dzisiaj Serce szczęściem me wzlatuje Idę sobie ja na balkon Na bosaka i w bieliźnie Niepotrzebne mi jest paltko Chyba, że wiatr zimny gwiźnie Odpowiedz Link
alice0553 Re: Ciepło, ciepło, ciepło... 13.02.08, 14:59 Pomiar chyba przesadzony masz termometr uszkodzony? Odpowiedz Link
znavvca Re: Ciepło, ciepło, ciepło... 13.02.08, 15:17 Nie, tak słońce przygrzewało Teraz spadło do dziewięciu Tyle ptactwa się zleciało Krzyczą, wrzeszczą jak najęci Odpowiedz Link
alice0553 Re: Ciepło, ciepło, ciepło... 13.02.08, 16:14 Pewnie ptaki wiosnę czują u nas jeszcze nie rajcują. Odpowiedz Link
zecozejak Re: Ciepło, ciepło, ciepło... 13.02.08, 16:46 u mnie pod oknem drzewa, w nich ptaszek od dawna śpiewa. Odpowiedz Link
azaheca Re: Ciepło, ciepło, ciepło... 13.02.08, 19:51 Ptaszki śpiewają już w krzaczorach a ja o ludziach,takich potworach co środowiska nie szanują i na potęgę wszystkich nas trują ktoś z domu obok się wyprowadza wyrzuca wszystko co mu zawadza przed domem wielkie już śmietnisko chociaż Straż Miejska mieści się blisko na kupie leżą meble i śmieci także lekarstwa,wszystko jak leci i wiktuały jakieś stare chyba sąsiedzi przebrali miarę... bo to dwa dni już trwa sąsiadów nie ma,ja jestem zła że ich danych nie spisałam ale ludziom dowierzałam posprzątać po sobie obiecywali niczego jednak nie dotrzymali... Odpowiedz Link
azaheca Re: Ciepło, ciepło, ciepło... 16.02.08, 00:01 Na termometrze jest minus cztery te przepowiednie to nie bajery dość dokładnie się sprawdzają czy górale pracę mają w roli Chmurki lub Wicherka przyda się dzisiaj ciepła kołderka Odpowiedz Link
znavvca Szestnasty luty - Sobota 16.02.08, 08:33 Mrozik z rana lecz w południe Ma przyjść nagłe ocieplenie Będzie znowu ciepło, cudnie Plenum ptactwa posiedzenie Odpowiedz Link
madohora Re: Szestnasty luty - Sobota 16.02.08, 12:13 Bronek marzył o wiśniowym sadzie Widział wszędzie biało, biało... I zobaczcie co się stało?! Dzisiaj śnieg się wszędzie kładzie Odpowiedz Link
znavvca Re: Szestnasty luty - Sobota 16.02.08, 12:38 U nas też coś śnieżek pruszy I choć cieplej się zrobiło śnieżek ten łaskocze uszy i nos trochę, bardzo miło Odpowiedz Link
madohora Re: O pogodzie II 16.02.08, 12:54 Trzydzieści centymetrów białego puchu Taki komunikat z radia mi dźwięczy w uchu Chyba zawiana jest jakaś w Beskidach góra Mój błąd - nie dosłyszałam jednak która Odpowiedz Link
znavvca Re: O pogodzie II 16.02.08, 13:12 Gdybym w Karkonoszach mieszkał Była by to góra Śnieżka Odpowiedz Link
madohora Re: O pogodzie II 16.02.08, 13:14 Śnieżka zawsze zaśnieżona Możesz o tym się przekonać Odpowiedz Link
madohora Re: O pogodzie II 16.02.08, 13:18 Ja chociaż o Beskidach gadam od rana W Karkonoszach jestem wprost zakochana Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie II 16.02.08, 13:23 Góry lubię,ale z daleka bo nogi bolą zaraz człowieka.. Odpowiedz Link
madohora Re: O pogodzie II 16.02.08, 14:11 No cóż w górach i z górami lekko nie ma Ale jak się spojrzy w dół o bólu się zapomina Odpowiedz Link
madohora Re: O pogodzie II 16.02.08, 14:12 Ja w Beskidy godzinkę pociągiem jadę Chyba dlatego z górami weszłam w paradę Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie II 16.02.08, 16:39 Mróz da nam popalić w nocy -10 ma wyskoczyć kota muszę przyhaltować łazęgostwo przystopować. Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie II 16.02.08, 18:37 Z Maćka cwane jest kocisko lubi kiedy miska blisko i co chwilkę z niej podżerać nie po dworze poniewierać znosić mrozy,niewygody nie dla kota takie chłody.. Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie II 16.02.08, 21:49 Jednak się nie zdarzył cud Maciek się zamieni w lód w domu go nie utrzymałam kocich błagań wysłuchałam i mu otworzyłam drzwi więc na mrozie teraz tkwi. Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie II 16.02.08, 21:50 Kiedy w lutym tęgi mróz ponoć wiosna jest tuż, tuż. Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie II 16.02.08, 22:32 Gdy srogie mrozy panują lutowe kwiaty przesadzaj już doniczkowe to jest ostatnie stadium uśpienia w marcu gwałtownie sprawa się zmienia korzenie budzą się do życia i domagają się znów picia z przesadzaniem więc nie zwlekaj i do marca z tym nie czekaj. Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie II 17.02.08, 14:42 Dzisiaj niedziela,wietrzysko wieje na rychłą wiosnę tracę nadzieję jak tu kwiatom zmieniać doniczki kiedy od wiatru marzną policzki a chciałam zrobić to na balkonie bez rękawiczek tak marzną dłonie a więc i kwiaty by nie zdzierżyły swój żywot u mnie rychło skończyły. Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie II 18.02.08, 10:13 W nocy śniegu nasypało więc jest teraz wszędzie biało a że mrozu ani śladu rozpuści się do obiadu. Odpowiedz Link
znavvca Re: O pogodzie II 18.02.08, 10:50 U nas dzisiaj dziesięć stopni A południa jeszcze nie ma Do piętnastu może kopnie Przed piętnastą, tak mniemam Odpowiedz Link
znavvca Osiemnasty Luty - poniedziałek 18.02.08, 11:46 Niech mnie piorun nagły trzaśnie Gdybym kłamał tu pokrętnie U mnie w słońcu jest szestnaście Prawdę wam tu piszę skrzętnie Odpowiedz Link
azaheca Re: Osiemnasty Luty - poniedziałek 18.02.08, 22:01 Słupek rtęci lekko spada minus jeden,trudna rada ale nie jest wcale źle taki miesiąc,zdarza się za odwilż się szykuje coś meteo przebąkuje... Odpowiedz Link
azaheca dwudziesty szósty luty-wtorek 26.02.08, 12:12 Jakoś jaśniej dziś na świecie jadę nasiona kupić w markecie w lutym kwiaty się wysiewa wciąż przykrywa i podlewa aby w cieple kiełkowały i warunki dobre miały doniczki z torfu się kupuje w połowie kwietnia w ziemię wkopuje i to filozofia cała będę kwiaty piękne miała Odpowiedz Link
znavvca Re: dwudziesty szósty luty-wtorek 27.02.08, 05:12 Ja zaś wolę sam cebulki, Bulwy trochę później w roku Kiedy znikną już prymulki Dalie, Astry w kwietnia toku Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: dwudziesty szósty luty-wtorek 27.02.08, 07:49 Jak nornice, cebul wolą Piękno kwiatu to chromolą. Odpowiedz Link
madohora Re: O pogodzie II 27.02.08, 12:10 Luty figle nam wciąż płata Dziś pogoda "na wariata" Od rana strasznie lało A teraz słońce wyjrzało Chyba skończę dzisiaj marnie Bo mam ochotę na "sporty ekstremalne" Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie II 27.02.08, 13:57 Wczoraj mieczyki jeszcze kupiłam cebulki tanie,dziesięć zważyłam wyszło tylko cztery zeta a więc oszczędna ze mnie kobieta trochę dzisiaj znów powiało i z ogródka mnie wygnało zbierałam śmieci,folię,papiery i różnych gazet stare numery wiatr wciąż nawiewa suche liście wszystko sprzątam oczywiście zebrałam już pół wielkiego wora teraz mam dosyć,na kawę pora Odpowiedz Link
madohora Re: O pogodzie II 27.02.08, 18:16 Trochę będzie sentymentalna nutka Och, jak zazdroszczę ci ogródka Ja niestety mieszkam w blokach Tylko podwórka są w tych familokach A tam już mój sąsiad idzie jak w dym I z roślinkami wiedzie prym Mnie tylko zostają doniczki na balkonie A w nich niezapominajki i pelargonie A czasem w wiatru i moich prywach Jakiś dziwactw tam przybywa Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie II 27.02.08, 18:27 Ja także w willi nie pomieszkuję w małym ogródku kwiaty hoduję ogródki mają tylko partery lecz w innych śmieci jest od cholery mój i sąsiada za to zadbany raz w telewizji był pokazany na róże kamera się zwróciła i długo,długo po nich błądziła.. Odpowiedz Link
znavvca Re: O pogodzie II 28.02.08, 01:51 Na mej uliczce takie prawo, że każdy może sadzić żwawo Cebulki, bulwy i nasienne Kwiatuszki zwykłe lub bagienne Kiedy to wszystko zakiełkuje Chodzi ogrodnik, kontroluje I jeśli komuś coś nie wyjdzie Ogrodnik mu z pomocą przyjdzie Wyreguluje estetycznie Przez całe lato wtedy ślicznie Krzaki kwitnące kilka razy Z Edenu rajem się kojarzą Też na balkonie wieszam skrzynki W kwietniu gdy sadzę me roślinki Bulwy na strychu zimowały Dalii i Astrów worek cały Po co mam jechać do Dubaju Kiedy i tak już mieszkam w raju Lasek przed oknem, dusza śpiewa śpiewa skowronek, wrzeszczy mewa Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie II 28.02.08, 12:19 Widziałam w Szwecji śliczne ogródki tam skrawek ziemi nawet malutki był kwiatami obsadzony do perfekcji wypieszczony może marzenia kiedyś się ziszczą i mojej pracy ludzie nie zniszczą nie będą kradli kwiatów i płotków przez okno nie będą karmili kotków zepsute ryby będą w śmietniku nie wylądują na mym kwietniku.. Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie II 28.02.08, 12:31 Troszkę dziś się ochłodziło wietrzyk wieje też niemiło ciepłą kurtkę już schowałam chyba ciut przeholowałam. Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie II 29.02.08, 12:29 Zbliża się Emma z wielką siłą wiadomością nie jest miłą że się orkan rozszaleje parę dachów znowu zwieje upadną drzewa na samochody na drodze w poprzek legną kłody okna szczelnie zamykajcie samochody przestawiajcie... tak ostrzega na meteo a wiać lekko już zaczęło Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie II 29.02.08, 19:09 Kiedy Emma szczerzy kły to wyjść z domu, pomysł zły! bo szalona owa ciotka miota wszystkim, co napotka zsiecze gradem,zleje deszczem mówiąc - już ja cię dopieszczę więc gdy Emma nie w humorze nie pokazuj się na dworze. Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie II 29.02.08, 19:45 Emma przyjdzie do nas nocą drzwi wejściowe załomocą zmiecie co na drodze spotka otwierajcie! to ja,ciotka! Odpowiedz Link
znavvca Re: O pogodzie II 01.03.08, 08:28 Patrzę ja se dziś przez okno Horror moje oko spotkał Biało śniegu w nocy spadło Ja chcę wiosny słodkie sadło Trzecie w roku zapalenie Mych oskrzeli nadal plenię Malaryczny klimat roku Jestem bliski już krwotoku Wschodem słońce już kolorem Ciepłym uczyni roztworem śnieg niemiły na przedwiośniu Albo trumna, grób i kościół Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: O pogodzie II 01.03.08, 08:43 Taka to niektórych rasa Umierając się nawraca. Odpowiedz Link
znavvca Re: O pogodzie II 01.03.08, 10:10 Widzę to po moim trupie: W arki wiary ja szalupie Wiedza nigdy matką wiary Hokus-Pokus Czary-Mary Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: O pogodzie II 01.03.08, 10:18 Czyli jak się umądrzyłeś wtedy wiarę utraciłeś? Odpowiedz Link
znavvca Re: O pogodzie II 01.03.08, 10:33 Nigdy'm "wiary" nie posiadał Zawasze'm wśród dewotów biadał Z "wiarą" można w ogień skakać Lub nad losem smutnym płakać P.S. Jakiś pętak grosze przepił Mi rękawa się uczepił Chce się poczuć czymś na dzisiaj... Niech wytarga swego misia Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: O pogodzie II 01.03.08, 11:24 Sam się z wiarą tutaj pchałeś Ze umierasz i przejrzałeś PS. Oj, ci rewanż za pętaka Tylko nie licz, że buziaka. Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie II 01.03.08, 11:43 W rękach Znavvcy losy wątku zaczynamy od początku? czy pogoda numer trzy to jest pomysł taki zły? Odpowiedz Link