Dodaj do ulubionych

Lego dziewiarza

20.10.06, 08:38
www.youtube.com/watch?v=YWrn7z28AW4
z serii Ho Inca
Obserwuj wątek
    • brezly Re: Lego dziewiarza 20.10.06, 08:42
      Przepiekne, naprawde no :-)
      • zielonamysz Re: Lego dziewiarza 20.10.06, 09:17
        Widze w tym głeboka metafore zycia. I brak pointy tez jest symptomatyczny.
        • szubad Re: Lego dziewiarza 20.10.06, 22:55
          oj pointa zawieszona zlowrogo Pani Myszko!...żeby nam tylko Hali nie
          zautomatyzowali! Ja sie boje! ja biore kredyt! (w razie zwolnień przykuje sie do
          kaloryfera albo palmy. Oświadczam)
          • vaud Re: Lego dziewiarza 21.10.06, 15:27
            Wyglądało, jak perpetuum mobile i/bo nic nie przybywało... :-(
          • brezly Re: Lego dziewiarza 21.10.06, 15:37
            szubad napisała:

> oj pointa zawieszona zlowrogo Pani Myszko!...żeby nam tylko Hali nie
            > zautomatyzowali! Ja sie boje! ja biore kredyt! (w razie zwolnień przykuje sie d
            > o
            > kaloryfera albo palmy. Oświadczam)

Pani Szubadowa, tak se myśle że pani to by było do twarzy tak sie oflagować.
            A racjonalizacja jest największym wrogiem akcji kredytowej.

• vaud Re: Lego dziewiarza 21.10.06, 15:38
              Panie Brezly! Pan? Tu? Dziś?
            • szubad Re: Lego dziewiarza 21.10.06, 21:33
              Admin nas czasem off loguje Panie Brezly i wtedy jesteśmy wyofflogowani...
              :-)
              a z tym racjonalizowaniem akcji kredytowej to mnie się przypomniała taka stara
              kwestia z "Rosalie goes shopping" Percy Adlona (Pan zna?)
              " jak weźmiesz kredyt 2000 to masz klopot a jak weźmiesz 2 0000 000 to bank ma
              kłopot" tyle że dla Szubad 2 mln to liczby z Ur oj one. Nie ma szans, zeby bank
              miał z Szubad klopot :-)
              Czasem myslę, ze Bank (i inne Instytucje)to prawie jak Admin. Moze Admin pracuje
              w Banku? I trzyma kase. Każdemu co mu zapisano. Albo raczej od kazdego co mu
              zapisano...? Ehe! :-)
              • zielonamysz Re: Lego dziewiarza 22.10.06, 04:17
                Wlasciwie to mysl gleboka Szu. Na gorze jest ADMIN.
                To juz zupelnie jak ten facet o ktorym mi pisalas - ten ktory uzaleznil sie od
                netu ,wyjechal do Kazachstanu i zalozyl tam sekte netowa.
                Moze i my ... znaczy zalozmy, ze na gorze jest admin a na dole trolle.To by duzo
                tlumaczylo. iDE DZIEWAC/
                Choc sie pruje my dziewajmy. Bo dziewac musi ktos by nie dziewac mogl ktos.Ide
                na podziewerkę. Dziew, bracie dziew,bo na starosc torba i kij...Wczoraj
                dziewlem w 66 a dzis nie mam co jesc.
                No i 66 - znak szatana.
                Tak. Ide zanim calkiem zadziewie swiat czy ide by zadziewic. Kazdy dziewie jak
                moze.
                • szubad Re: Lego dziewiarza 22.10.06, 09:16
                  tak, tak, to o tym Nadrzędnym Adminie Pani Myszko (i jego zaKsięgowaniach kto
                  ile komu)
                  a dziewanie z rana lepsze od ziewania!
                  i dobre na zwiewanie z Adminowych ksiąg (est-kapizm) by zostać Ni_rwaną/ym przez
                  wichry gniewnych rozporządzeń i zaksięgowań różnych adminów i Adminow...
                  Ha!

• brezly Re: Lego dziewiarza 22.10.06, 09:36
                  zielonamysz napisała:

> Wlasciwie to mysl gleboka Szu. Na gorze jest ADMIN.

Rany, Myszko Eureko (wyskakuje z wanny z okrzykiem "nie rusz moich kół!") już
                  rozumie: ADMINnistracja Państwowa! (spocznij!).

> To juz zupelnie jak ten facet o ktorym mi pisalas - ten ktory uzaleznil sie od
                  > netu ,wyjechal do Kazachstanu i zalozyl tam sekte netowa.

Aaaa, ja chcę te historię! Został Adminem tej sekty?
              • brezly Re: Lego dziewiarza 22.10.06, 09:33
                Dziadek mój jakby dożył to by sie wkurzał.. Że on nie po to siedział w Oflagu,
                żeby ktos z tego czasownik robił (numerant dziadek był i dobrze ze własnej
                amrtyrologii nie dozył, boby umarł ze śmiechu). Dal własnych pieniedzy ten
                czasownik.

> a z tym racjonalizowaniem akcji kredytowej to mnie się przypomniała taka stara
                > kwestia z "Rosalie goes shopping" Percy Adlona (Pan zna?)

Nie zna, ale moze sobie wyobrazić :-|)

> " jak weźmiesz kredyt 2000 to masz klopot a jak weźmiesz 2 0000 000 to bank ma
                > kłopot"

A to znam, ale z jakimiś szmoncesem kojarze, bardziej.

> Czasem myslę, ze Bank (i inne Instytucje)to prawie jak Admin.

Ehem, jak mówia Niemcy: "jein" ("tniek"?). Jakby banki miały takie pojecie o
                finansach jak Adminy o systemach, to juz by wszystkie były po plajcie. Ja mówi
                Murphy: gdyby domy były budowane tak jak pisane sa programy komputerowe,
                pojedynczy dzięcioł zburzyłby cała cywilizacje. W tym sensie - nie.
                W tym sensie "tak" natomiast że, IMHO, trza jedno i drugie omijac tak dużym
                łukiem jak to mozliwe. A szczególnie jak mają jakies pomysły na coś "lepszego,
                nowego, jeszcze korzystniejszego". Może jestem subiektwyny bo, bo moje
                doswiadczenie z adminami jest o wiele większe (gorsze). Może jakas karta do
                adminomatu jako substytut admina byłaby jakims wyjsciem?
                • millefiori Re: Lego dziewiarza 23.10.06, 09:39
                  Adminomat wyrzucalby takie male adminoty. Adminskie miernoty?
                  Pojde dalej w wizualizacji, moze sie komu przyda w ramach szkoleniowych. Aha,
                  jakby zabraklo zwyklych ram, to mozna sobie wziac anty(ramy).

www.vam.ac.uk/collections/fashion/video_jacquard/broadband.html
                  • millefiori Kto nadstawi lapki do trzymania? 02.11.06, 13:09
                    www.e-motek.com/
                    • kanuk Re: Kto nadstawi lapki do trzymania? 02.11.06, 15:07
                      ale hajtekowo! zasadzac sie mozna grupowo na jedzenie e-motionalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka