mgliste.marzenie 26.12.09, 23:38 Chcielibyście żyć wiecznie? Nic nie poradzę, że uwielbiam Lamberta i znowu oglądam w TV Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mgliste.marzenie Re: NieśmiertelnośćC 26.12.09, 23:40 A to się rozpisał Ma chłopak depresję jak nic Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: NieśmiertelnośćC 27.12.09, 00:22 Oj, bo będzie zamiast kozetki u psychologa bicie za kłamstwo Odpowiedz Link
uny Re: NieśmiertelnośćC 26.12.09, 23:40 hehe, jak patrze co ludzie wyprawiają na drogach to mam wrażenie że większości właczyła sie własnie opcja "nieśmiertelność" Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: NieśmiertelnośćC 26.12.09, 23:42 bo dla niektórych życie to gra.... a tam masz ich kilka Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: NieśmiertelnośćC 26.12.09, 23:43 A wiesz, że się dziś jadąc zastanawiałam, skąd taka agresja na drodze? 3 dni na łonie rodziny to za dużo na nasze nerwy? Odpowiedz Link
kawamija Re: NieśmiertelnośćC 26.12.09, 23:55 Nie. ja tymczasem tez odpowiadam krótko jak Robert Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: NieśmiertelnośćC 26.12.09, 23:59 patrząc jak umierają bliscy mi ludzie? NIE. Odpowiedz Link
tapatik No pewnie 27.12.09, 00:07 W razie gdyby mi się nie udało, to chcę żyć okrągłe 128 lat. Odpowiedz Link
tapatik Re: No pewnie 27.12.09, 00:17 mgliste.marzenie napisała: > Dlaczego 128? Bo to 2 do potęgi 7. Odpowiedz Link
z-e-u-s Re: NieśmiertelnośćC 27.12.09, 00:08 Życie wieczne jest abstrakcją. Nie ma takiej możliwości Wobec życia wieczego pojęcie śmierci traciłoby sens. A więc i same narodziny. Życie wieczne byłoby więc wiecznym niebytem. Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: NieśmiertelnośćC 27.12.09, 00:15 Zeus, jaka abstrakcja? Lambert ginie już 3 raz Życie wieczne - wierzysz w nie? Odpowiedz Link
z-e-u-s Re: NieśmiertelnośćC 27.12.09, 00:26 Nie. Jak już pisałem, to abstrakcja w odniesieniu do naszej fizycznej rzeczywistości. I zupełnie bezcelowa koncepcja dobrze wygladająca jedynie w systemach religijnych albo czasem w filmie. Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: NieśmiertelnośćC 27.12.09, 00:32 Dobrze jest czasem wierzyć w jakieś nawet abstrakcje. Odpowiedz Link
z-e-u-s Re: NieśmiertelnośćC 27.12.09, 01:11 Tak jest rzeczywiście łatwiej. Ale czy lepiej? Czy zawsze korzystniej jest iść łatwiejszą ścieżką? W końcu nie bez powodu większość populacji ludzi wierzy w jakąś formę niesmiertelności, reinkarnacji itp. Osobiście wolę się nie oszukiwać. Mozna wtedy efektywniej zaplanować swoje zycie. I wbrew pozorom nie musi być ono mniej szczęśliwe. Odpowiedz Link
fuks0 Re: NieśmiertelnośćC 27.12.09, 17:31 Życie ludzkie właśnie sensu samo w sobie nie ma/nie miałoby gdyby miało polegać na narodzinach, śmierci i jednoczesnym końcu, braku jakiegokolwiek zycia/istnieniu po niej. Dlaczego? Ponieważ tylko to ma sens, co pamiętamy, co zostawia w naszym mózgu ślad. Odpowiedz Link
claire.ampres Re: NieśmiertelnośćC 27.12.09, 00:13 > Chcielibyście żyć wiecznie? Nie. Chciałabym tylko, żeby (względna) młodość trwała dłużej, starość jest zdecydowanie za długa jako etap. Ktoś źle podzielił proporcje. Odpowiedz Link
z-e-u-s Re: NieśmiertelnośćC 27.12.09, 00:24 Zawsze można ten okres skrócić. W końcu liczy się jakość Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: NieśmiertelnośćC 27.12.09, 00:39 coś dla ducha... --- ...a gdy marzysz świat się zmienia... Odpowiedz Link
b.wicia Re: NieśmiertelnośćC 27.12.09, 12:40 hmm..tak, jeśli ludzie bez których ciężko mi się obejść też by żyli. Mimo wszystko, dziś też życie wydaje mi się cudowne...nie do końca, ale coś w Nim jest, że nawet chce się żyć Odpowiedz Link