robert.83 24.11.10, 09:42 Ktoś z Was może korzysta a internetu GSM? Orange Free na przykład? Jak jest z zasięgiem i prędkością? Wiem, że to nie na temat forum... ale jestem samotny (bez netu) i chcę się łączyć (przez GSM). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madalenka25 Re: Internet bezprzewodowy 24.11.10, 09:47 ja korzystam od dwóch lat - wożę go ze sobą wszędzie i nie mam problemów - fakt służy mi najczęściej do pracy, sprawdzenia poczty i formowania czy czatowania - nie ściągam plików, filmów ani muzy Odpowiedz Link
mappi Re: Internet bezprzewodowy 24.11.10, 10:04 ...ja korzystałam z iPlusa modem huawei .....7,2 Mb/s szczegółów nie znam...ale często tracił sygnał...nawet w mieście a nigdy nie osiagnął choćby i połowy skali dostępności sygnału ...ogólnie....na forum popiszesz....ale z gładkim ogladaniem YT może być trudniej o ściaganiu nawet nie wspomnę przynajmniej u mnie tak było..... Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Internet bezprzewodowy 24.11.10, 15:30 Widuję jak chodzi Play u kumpla. Wyciąga w miarę stabilne 1Mbps, ale pingi ma sporo dłuższe od neta kablowego (np do wp zamiast kablowych 20-25 ms, ma 60-90) i trochę dropów (kilka %). Przy czym, mieszka na ostatnim piętrze budynku a na sąsiednim dachu ma nadajnik, czyli warunki skrajnie dobre. Bajki o przepustowości tych wszystkich HSUPów i innych HUSPów lepiej więc włożyć między inne. Solorz właśnie majstruje LTE, które po upgradzie ma na wiosnę śmigać 100/25 Mbps, ale po 1-sze też tylko nominalnie a po 2-gie, już chłopcy tak policzą P&L'a na 3 lata, by prócz resellerów nikomu się takie szybkości nie opłacały. W każdym razie, nie warto się wiązać na więcej niż max rok Odpowiedz Link