sisterofnight85 24.11.11, 19:02 Na śmierć zapomniałam. Rower przechodzi w zimową hibernację, a ja go niczym nie potraktowałam. Chyba powinnam chociaż łańcuch czymś przemyć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tdf-888 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 19:11 przecież możesz na forum rowerowym zapytać, w google frazę wpisać.. albo na wiosnę rower do serwisu i załatwią to za ciebie zależy czy jesteś minimalistką czy perfekcjonistką: jak to 1sze - to porada wyżej o serwisie, a co najwyżej wyczyścić łańcuch i nasmarować (ja nawet tego nie robię, zrobię, jak będzie potrzeba, poza tym w zimie, jak nie będzie sucho i nie będzie chlapy z soli, to też se pojeżdzę) a jak chcesz ekstremalnie dobrze to rower na części i każdą część metalową do oleju bądź smaru a na wiosnę złożyć Odpowiedz Link
sisterofnight85 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 19:15 Pierwsze zdanie mogłeś sobie darować. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 19:31 jak ja na forum pani domu zapytalem, ile czasu od zrobienia mozna spozyc ogorki konserwowe, to nikt mi nie odpisal, a napisalem w temacie. wiesz taki jestem, ze lubie pozadek na forum i pisanie na temat ale to przy okazji oświadczam, że ogórki 6 lat temu robione, zjadłem i nic mi się nie dzieje, jeszcze sałatki takie z ogórków i papryczki i cebuli, sałatka szwedzka, papryki, jak mi zaszkodzi, to nie bede wiedział co? ech a jak piłem, paprykę do uczty w sklepie kupowałem, bo założyłem, że już się nie nadają te stare przetwory, jednak grunt to dobra konserwacja, i to samo tyczy się roweru - każda część zatopiona w olej i będzie perfecto no czyż to nie jest okazanie empatii? z trudem mi to przychodzi, ale pracuję nad sobą (wiecie szczerze, to mi coś takiego jak empatia jest zbędne, no ale gadają, że tak trzeba, to i próbuję się wmiksować) po to też seriale oglądam takie jak na wspólnej, żeby zobaczyć, jak życie wśród ludzi wygląda? eaooo Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 19:43 wiesz że ja Cie nawet lubię dziwne to ale prawdziwe świetnie sobie radzisz Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 19:51 a ja się nie dziwię: mnie się albo lubi albo nienawidzi Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 19:59 cóż za skromność dziwne jest to bo bywasz wkurwiający i już Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 19:44 Najbardziej na temat pisał tu Frip i Noaj. Na Noaja się jeszcze załapałeś, więc chyba kojarzysz reakcje większości publiczności. Nie ma lekko. Jak zaczniemy sobie narzucać autocenzurę, to będą wpadały 3 posty tygodniowo i ta miła speluna sczeźnie nim się zdążymy połapać. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 19:49 może i racja jak by wyciąć wątki muzyczne, crossposty, linki do artykułów, to by było jak u kononowicza więc sorry sisi w ramach przeprosin przyjmij moją fachową odpowiedź, którą zawarłem wyżej naprawdę na specjalistycznych forach ci lepiej nie doradzą Odpowiedz Link
sisterofnight85 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 22:22 Nie sądziłam, że to forum jest jednotematyczne. Odniosłam raczej wrażenie, że ludzie piszą tu o tym, co w danej chwili jest w ich centrum zainteresowania - czasem są to uczucia, czasem potrzeba poradzenia się w sprawach technicznych (kto nie wiedział jak ustawić bodajże jakiś gif w stopce? Ja? Kto to ma oceniać, co jest w tematyce forum, a co nie?). Jakbym miała chłopaka wpierw jego bym zapytała, gdyby on nie wiedział nic na ten temat, zapytałabym znajomych, jak też by żaden rowerzysta znający na rzeczy się wśród nich nie znalazł, poszłabym z tym do specjalisty. Postąpiłam tu jak w życiu realnym, zapytałam się was o radę jako znajomych. No i znalazł się wśród nich, ktoś kto ma o tym jakieś pojęcie, ale nie potrafił podzielić się swoją wiedzą tak, by przy tym nie zrobić przykrości. Odpowiedz Link
sisterofnight85 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 22:52 Ale ja już napsułam tu niektórym krwi... Tak więc teraz kolej była na mnie Spoko, nie obrażam się. Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: Jak zabezpieczyć rower 25.11.11, 13:30 spoko, temat jak najbardziej całego roweru lepiej w olej nie wsadzaj, nawet jakbyś miała tak dużą wannę, bo potem będziesz mieć ślizgi a nie jazdę ja biorę szmatke, olej parafinowy i smaruję gdzie się da, przy okazji czyszczę. to tu to tam kropelkę oleju wleję. i ustawiam nogami do góry żeby guma się nie niszczyła. w sumie czas i na mnie żeby to zrobić Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 19:18 Młody no więcej empatii i pomyśle troszkę... no Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 19:32 to co wyżej pod sister to bardziej do ciebie było, zagapiłem się pzdr Odpowiedz Link
jedwabnymajdanek Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 20:14 a całego roweru do oleju nie da się włożyć Odpowiedz Link
s-t-x Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 19:15 a po co. sezon rowerowy trwa rawie cały rok. Odpowiedz Link
staruszek_0 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 20:00 Po co te rozważania? Jet silna grupa, która twierdzi, że wystarczy zlikwidować... pedały! Odpowiedz Link
s-t-x Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 20:06 chyba chcesz nie wiedzieć o co chodzi Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 22:51 Się zabezpieczaj, Siostruś. Z rowerem problemu nie będzie (nawet, jeśli to damka) Odpowiedz Link
sisterofnight85 Re: Jak zabezpieczyć rower 24.11.11, 22:55 Ja niby przed czym mam się zabezpieczać? Odpowiedz Link