zielonooka38 04.12.11, 10:13 podajemy na śniadanie omlecik ze szpinakiem a w całym domu pachnie czosnkiem, zrobiłam masełko czosnkowe z ziołami bo dziecię se zażyczyło Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: dziś 04.12.11, 10:16 przepis poproszę, bo mi się zachciało natentychmiast Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: dziś 04.12.11, 10:22 miałam świeży szpinak urwałam ogonki i wrzuciłam na łyżkę oleju na patelnię i wciskam do tego ząbek czosnku i blanszuje, w między czasie miksuje 6 jajek, dodaje sól i pieprz i tak na oko tartego sera to wszystko razem wlewam na ten szpinak i na niewielkim ogniu czekam aż się zetnie ja przykrywam żeby obieg ciepła był lepszy Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: dziś 04.12.11, 10:23 a jak mam mrożony to wcześniej rozmrażam i od razu z jajkami miksuje i dodaje troszkę ziół do smaku Odpowiedz Link
oblocznosc Re: dziś 04.12.11, 10:24 Zjadlabym kawaleczek, bo wyglada apetycznie, ale nie chce mi sie zrobic, i produktow niet. Takie sniadanie powinno bys serwowane do lozeczka. Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: dziś 04.12.11, 10:26 jak kiedyś się do mnie wybierzecie to obiecuję że podam Odpowiedz Link
oblocznosc Re: dziś 04.12.11, 10:35 To super, bo bedziemy sie mogly poswiecic innym przyjemnosciom... Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: dziś 04.12.11, 11:58 no to mnie zmobilizowałaś - też se zrobiłam, a co mi tam właśnie spożywam z dodatkiem pomidorków koktajlowych o smaku pysznym Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: i mam lenia 04.12.11, 13:05 powinnam jakiś obiad zrobić obiecałam dziewczyną żurek ale to na jutro mam zrobione galaretki - miałam zrobić lodowca ktoś mówiło o risotto ale chyba śpi nadal i na szubę mam chęc trzeba ruszyć się z kanapy Odpowiedz Link
red-fox Re: dziś 04.12.11, 13:38 Chętnie bym wpadł, bo wiem żebyś o mnie zadbała właściwie ale nie jestem wolny. Odpowiedz Link
staruszek_0 Re: dziś 04.12.11, 20:49 Francuzi robią to tak: 1. całe jajka ubić (ok. 30 sek.) widelcem. z solą i pieprzem. 2. Podgrzać lekko tłuszcz (najlepiej masło), wlać do jajek i jeszcze przez chwilę ubijać. 3. Na rozgrzaną MOCNO patelnię - nie mytą po wylaniu tłuszczu - wylać jajka i przez 3-4 min. trzymać na SILNYM ogniu. 4. Jeśli ma być z dodatkami (np. pomidory, pieczarki, groszek, szpinak, czubki szparagów - ugotowane) należy je najpierw podsmażyć na tłuszczu, położyć na środku omletu i złożyć omlet na pół. Nie należy dodawać mleka zamiast masła. Smacznego. Odpowiedz Link