Dodaj do ulubionych

ANNA NOWAK

04.01.06, 08:55
To nie zart, ja tak sie wlasnie nawywam i tak mam na imie!
Ciekawa jestem ile moglabym znalezc Ann Nowak, za posrednictwem forum.Piszcie
Anki!
Proponuje, zbyscie napisaly cos krotko o sobie: gdzie mieszkacie, ile macie
lat, co robicie.No i oczywiscie anegdotki, ktorych by nie bylo, gdybyscie nie
byly Ankami Nowak!
No to ja zaczne:
Mieszkam w Krakowie, ur 29.01.1976.Tak naprade "Nowak" to moje nazwisko
panienskie.Mam cudownego meza, i dzielnego, bardzo chorego 5-miesiecznego
syneczka.

A anegdotka?
Prosze bardzo!
W jakims urzedzie,pani nie podnoszac wzroku pyta mnie "imie i
nazwisko?!".Odpowiadam zgodnie z prawda" Anna Nowak". Oburzona urzedniczka
spojzala na mnie morderczo i mowi" prosze sobie zartow nie robic".A ja
spokojnie "Szanowna Pani, zarty robilabm sobie, gdybym powiedziala, ze
nazywam sie Jak Kowalski a ja naprawde nazywam sie Anna Nowak!:-)"

W Bibliotece Jagielonskiej na przyklad mialam trzy nurery biblioteczne, z
ktorych ja pamietalam oczywiscie tyklo jeden (jak kazdy inny uzutkownik),dwa
pozostale byly dla bibliotekarek, zeby nie zwariowac w ogromie kart Anek
Nowak.No wiec pierwszy numer to ten ,ktory mial kazdy, drugi byl oznaczeniem
kolejnego Nowaka a trzeci pozwalal szybko i bez obledu odszukac ta a nie
innna Anke Nowak.:-)

I jeszcze jedna: to bylo w banku. Chcialam wyplacic pieniadze w kasie. Pani
wklepala moje imie i nazwisko i wyzucila z siebie rozpaczliwe "O Boze!"
Odwrocila monitor, rzucilam okiem na te rzesze pospolitosci a ona z
westchnieniem dodala "strasnie pani wspolczuje! To musi byc straszne".
Straszne nie bylo, raczej zabawne.

A w moim rodzinnym miescie w liceum w ktorym sie uczylam do rownoleglej klasy
chodzila tez Anna Nowak i urodzila sie tego samego dnia i miesiaca i roku!!!

Piszcie Anki i wy ktorzy takie znacie.

Obserwuj wątek
    • Gość: muchomorek Re: ANNA NOWAK IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.01.06, 16:40
      Moja wychowawczyni w liceum nazywała się Anna Nowak :)
      • Gość: basia Re: ANNA NOWAK IP: 80.51.231.* 05.01.06, 15:28
        moja ciocia Anna Nowak - niestety już nie żyje pochodziła z samej Warszawy.tzn
        było to nazwisko po mężu - rodowitym warszawiaku.
      • Gość: ania:) Re: ANNA NOWAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 12:26
        hejka mam na imie Ania na nazwisko oczywiscie Nowak jestem z częstochowy i mam
        15 latek no prawie 16:)) pozdro dla wszystkich Anek a w szczególności
        Nowakównych czy jak to sie pisze pozdro Ale mam jazde heh:)
      • Gość: Anna Halina Nowak Re: ANNA NOWAK IP: *.ipt.aol.com 30.06.07, 12:07
        Witam wszystkie Anie Nowak. Ja rowniez nazywam sie anna nowak, mam 24 lata i
        aktualnie mieszkam od kilku lat w londynie. moja strasza o 10 lat kuzynka
        rowniez nazywala sie anna nowak przed wyjsciem za maz i zmienieniem nazwiska.
        moja mama jadwiga nowak ma dwie siostry z ktorych jedna rowniez wyszla za maz
        za nowaka. ale to nie wszystko - mamsia moja w czasach licealnych spotykala sie
        z henrykiem nowakiem, 'zwiazek' jakos sie tak po maturze rozluznil i kilka lat
        pozniej moja mama poznala swego przyszlego meza, a mojego tatusia - kto
        zgadnie? TAK henryka nowaka, ale nie tego samego tylko innego. ale na tym
        jeszcze nie koniec - ten 'pierwszy' henryk nowak ma kilku braci, jeden z nich
        stanislaw nowak ozenil sie z owa siostra moje mamy i zostal moim wujkiem....
        ich druga corka, moja kuzynka, to wlasnie anna nowak o ktorej mowa na poczatku
        tego posta....:) zakrecone to wszystko prawda. oba henki pracowali do 1999 roku
        w tym samym zakladzie pracy.....na domiar zlego ten pierwszy henryk nowak
        miszkal 3 bloki za nami, w tym samym miescie i numer telefonu mial bardzo
        podobny.....ale 6 lat temu moi rodzice wyprowadzili sie z bloku i juz na
        szczescie nie zdazaja sie czesto telefony typu:

-dzien dobry, czy moge rozmawiac z henrykiem nowakiem... tak slucham.... no
        czesc heniek, chcesz pograc w brydza w piatek wieczorem? a moj tato na to - to
        chyba pomylka - nie nie grywam w brydza tylko w tenisa...

inna ania nowak to moje kolezanka z obozu harcerskiego z pobierowa....dwa lata
        mlodsza ode mnie...nawet fizycznie troche do mnie podobna..;)

ach te przypadki....

pozdrawiam wszytskie ania nowak...

P.S.

ach zapomnialam dodac - wkrotce wychodze za maz i rozstane sie na zawsze z
        nazwiskiem nowak....:( troche mi szkoda:(
    • Gość: anmarew10@gazeta.p Re: ANNA NOWAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 20:33
      Anna Maria Ewa Nowak - tak nazywa się moja córeczka. Pozdrawiam wszystkie Anny
      Nowak
      • Gość: anmarew10 Re: Anna Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 21:38
        Hej! Tu "córeczka" :)

Ja własciwie nie miałam jeszce nigdy problemów z moim imieniem i nazwiskiem
        (pewnie dlatego, że nie jestem jeszcze dorosła:)) Ale pewnie dlatego też, że na
        drugie imię mam Maria. A używam drugiego imienia.
      • Gość: Ania Re: ANNA NOWAK IP: *.net 01.08.06, 22:04
        A ja nazywam sie Anna Ewa Maria Nowak :) mieszkam w Katowicach, lat 20. pozdrawiam
        • annajustyna W PL wolno miec tylko 2 imiona... 24.08.06, 21:34
          Z bierzmowania sie nie liczy...
    • Gość: aga kapałka Re: ANNA NOWAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 19:11
      znam 2 Anny Nowak,ale obie zmieniły juz nazwiska po wyjciu za maż. Jedna
      mieszka w Śliwnikach (niedaleko Skalmierzyc, między Ostrowem Wlkp a Kaliszem, a
      druga w Sieroszewicach, pomiędzy Ostrowem Wlkp a Grabowem/nad Prosną.
    • Gość: radomianka Re: ANNA NOWAK IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:31
      Droga Aniu. Mieszkam w Radomiu i znam tu pięć Ann Nowak. Pierwsza to moja
      sąsiadka. Ma 48lat. Nowak oczywiście po mężu. Jej córka, też Anna Nowak jest
      jeszcze 24-letnią panienką. Następna Anna Nowak to koleżanka ze szkoły mojej
      córki, ma 22 lata. Kolejna Anna pracowała kiedyś ze mną, jest nauczycielką i ma
      około 30 lat. Najmłodsza Ania Nowak to moja uczennica, ma 9 lat. Jak widać są
      to Anie w różnym wieku ale wszystkie sympatyczne. W Radomiu jest ich więcej,
      czasami słyszy się to zestawienie przypadkiem w przychodni, banku, urzędzie
      itp.
      • Gość: Anna Re: ANNA NOWAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 12:24
        Witam nazywam się Anna Nadlewska z d.Nowak mieszkam w Strzelnie pozdrawiam
        wszystkie Anny Nowak ja już 16 lat noszę nazwisko męża ale moje było krótsze z
        początku zapominałam jak się nazywam po ślubie i podawałam panieńskie nazwisko .
    • Gość: jt-a Re: ANNA NOWAK IP: *.aster.pl 10.01.06, 23:51
      Anna Nowak aktorka, zona Krzysztofa Ibisza
    • Gość: gosc12 Re: ANNA NOWAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:13
      Ja znam wielu Nowaków.
      W zasadzie to nazwisko sie przewija przez moje życie od bardzo wielu lat.
      Co prawda nie znam Anny ale znam dwie Ewy Nowak :))
      Opiekowałam sie kiedyś jej córka, która tez ma na nazwisko Nowak i miala kolege
      wtedy, który nazywał sie Kowalski i ta dziewczynka oswiadczyla mi kiedys ze jak
      bedzie dorosla to za niego wyjdzie i sie bedzie nazywała Nowak-Kowalska :)))
      • Gość: rududu10 Re: ANNA NOWAK IP: *.w83-200.abo.wanadoo.fr 12.01.06, 00:11
        a ja znam Anne Nowak! z Gdyni. pracowalysmy razem w Gdansku.
      • warmiak2 Re: ANNA NOWAK 14.07.06, 15:12
        Moja żona miała z domu Kowalska. Chciała zmienić sobie nazwisko i wyszła za
        mnie. Teraz nazywa się Nowak.
        BN
      • annajustyna Re: ANNA NOWAK 24.08.06, 21:35
        Aktorka Halina Kowalska nazywa sie naprawde Kowalska-Nowak...
    • Gość: ja Re: ANNA NOWAK IP: *.vx.pl / *.vx.pl 17.01.06, 14:30
      ja znam Annę Nowak, chodzila ze mną do SP.
      Miasto: Szczecin, r.ur. 1982
    • Gość: Ania Nowak Re: ANNA NOWAK IP: 213.25.50.* 25.01.06, 12:32
      znamy się nie tylko z nazwiska :) zglaszam się - Anna Nowak - Jelenia Góra - 27
      latek - doktorantka Akademii Ekonomicznej - za czas jakis zmiana nazwiska się
      szykuje na nie mniej popularne - bo sie z Kotkiem dobraliśmy "jak Nowak z
      Kowalskim"
    • Gość: anka nowak Re: ANNA NOWAK IP: *.ssm.lama.net.pl 20.02.06, 17:30
      czesc,
      ja tez jestem anka nowak. gdy ktos pyta jak sie nazywam zawsze mowie anna nowak-
      niestety...haha... nie lubie swojego nazwiska... nic bardziej pospolitego, za
      to niedlugo szykuje sie zmiana na cos bardziej wyszukanego;)
      NIGDY nie spotkalam zadnej anny nowak:( pozdrawiam serdecznie:)))
      • aniczkas Re: Anna Nowak 03.03.06, 21:30
        Byłam Anną Nowak wiele lat - teraz niestety noszę nazwisko po pewnym facecie
        ale Ania Nowak zostanie ze mną na zawsze. Jestem z Wawy mam 35 lat i z tych
        najbardziej dramatycznych chwil związanych z nazwiskiem pamiętam konsternacje
        kiedy to okazało się ,że mam grać na pianinie zamiast innej Ani Nowak - z tego
        samego rocznika tej samej szkoły. Na nic niestety zdały się moje tłumaczenia ,
        że ja tylko śpiewam , mama musiała przyjść do szkoły i wszystko odkrecac. To
        było niemiłe- bardzo nie miłe.
        • Gość: anna nowak Re: Anna Nowak IP: *.tktelekom.pl 25.08.08, 21:52
          jestem ania mieszkam w nidzicy mam 39 lat fajnie żejest nas tyle
    • karolimy Re: anna nowak 05.03.06, 20:14
      Witam serdecznie!

Dawno tutaj nie zagladalam.Bardzo sie ciesze, ze watek rozwija sie.Osobiscie z
      sentymentem mysle o swoim ex-nazwisku, ale rozumiem doskonale pewne
      zniechecenie tych Ań, ktore niekoniecznie chcialyby sie tak nazywac.
      Pozdrawiam Was serdecznie,
      Ania juz-nie-nowak:-)

ps.wczoraj przed nosem przeleciala mi mucha.To oczywisty znak nadchodzacej,
      wytesknionej wiosny!:-)
    • Gość: kaisha Re: Ania Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 19:21
      Witam,
      Nazywam się Anna Nowak. Mam 25 lat, pochodzę z Leszna. Mimo swojego popularnego
      imienia i nazwiska, bardzo je lubię i w ogóle mi to nie przeszkadza. Trzeba się
      akceptować w pełni ;-) Tak pozatym to "w okolicy" znałam dwie Anie Nowak - jedną
      młodszą, drugą starszą od siebie. Miałam mieć na imię Aneta. Imię Ania
      zawdzięczam Babci :)Niedługo wychodzę za mąż. Nie wiem jeszcze co zrobię z
      nazwiskiem, ale rozważam przyjęcie nazwiska po mężu i równoczesnie pozostawienie
      swojego. Pozdrawiam wszystkie Anie Nowak
      • Gość: anka Re: Ania Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 12:30
        hej,ja również nazywam sie ania nowak:)) nie spodziewalam sie ze istnieje tyle
        osob o tym samym imieniu i nazwisku:):) mieszkam w starogardzie gdanskim,moja
        kuzynka tez nazywa sie tak samo jak ja.pozdrawiam wszystkie Anie:):)
    • Gość: Anna Nowak Nie mam anegdotek... :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:24
      Hej!
      Też jestem Ania Nowak. :P Nie znam zbyt wielu Nowaków spoza rodziny... I nigdy
      nie spotkałam żadnej Anny Nowak, chociaż bym chciała. Ale jeszcze na pewno
      przytrafi mi się jakaś zabawna sytuacja. Mam taką nadzieję. :)))
      Mam 13 lat i mieszkam w Poznaniu. Urodziłam się 6 marca. Nie umiem nic więcej o
      sobie powiedzieć, ale zawsze mam wspaniałych przeyjaiół przy sobie. DZIĘKUJĘ
      WAM!!!
      POZDRAWIAM WSZYSTKIE ANIE NOWAK!!!
      • Gość: evoonya Re: Nie mam anegdotek... :((( IP: *.il.pw.edu.pl 07.04.06, 10:58
        Pani Anna Nowak jest wykładowcą na Uniwersytecie Śląskim. Prowadzi zajęcia z
        prawodawstwa opiekuńczego i polityki społecznej. Super kobieta. Wspominam z
        wielkim sentymentem :-)
    • Gość: juelaa Re: ANNA NOWAK IP: 213.199.192.* 14.04.06, 23:30
      moja przyjaciółka nazywa się Anna Nowak:)Obecnie mieszka we Francji:)
      • Gość: anna nowak Re: ANNA NOWAK IP: 81.219.150.* 23.08.06, 12:33
        Anna Nowak to ja!! mieszkam w Krakowie (22 l )
    • Gość: Anna Nowak Re: ANNA NOWAK IP: *.wtknet.pl 09.07.06, 19:56
      Witam wszystkie Anki Nowak. Ja oczywiście też nazywam się Anna Nowak, mam 26
      lat i mieszkam w Wolsztynie (woj. wielkopolskie). Bardzo lubię swoje imię i
      nazwisko - głównie dlatego, że wcześniej nazywałam się Rzeźnik. Mając tak
      okropne nazwisko panieńskie, każde inne wydawało mi się ładne.

Ponadto w mojej codziennej pracy codziennie mam kontakt z obcokrajowcami, a tak
      proste w wymowie imię i nazwisko, to "skarb". Nikt go nie zapomina, nikt nie
      przekręca i nie robi błędów w pisowni. Czasami tylko zdarza się, że ktoś
      napisze "Anna Novak".

Pozdrawiam Anki Nowak - te maleńkie, te trochę starsze i te siwiuteńkie...
      • Gość: przypadek Re: ANNA NOWAK IP: *.153.164.84.zdnet.com.pl 01.12.06, 18:16
        A ja znam bardzo fajną panią Rzeźnik (chyba nie ma ona kompleksów na tym
        punkcie) ale znam również dwie Anny Nowak. Obie są jeszcze panienkami, w
        podobnym wieku i obie pracują w laboratoriach spożywczych zakładów o
        identycznym profilu. Różnią się kolorem włosów. Pozdrawiam Wszystkie
    • annajustyna A dlaczego nie uzywasz takze 2. imienia??? 24.08.06, 21:33
      Np. Anna Justyna Nowak???
    • Gość: bzzz Re: ANNA NOWAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 00:21
      i ja znam Ankę Nowak, lat 21
    • amoniaaa Re: ANNA NOWAK 28.08.06, 14:39
      Mam koleżankę Anię Nowak :) Ma 23 lata i jest ze Śląska :)
      • a_ska1 Re: ANNA NOWAK 08.09.06, 21:35
        no to i ja sie pochwale:
        moja kuzynka Anna Nowak, urodzona w Warszawie w maju 1983,
        od kilkunastu lat mieszka w Chicago.

• Gość: gabi Re: ANNA NOWAK IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.06, 20:01
          moja sasiadka nazywa sie anna nowak ma okolo 50 lat jest urodzona niemka z dziada ,pradziada i mieszka w dolnej saksonii kolo hanoweru
          • Gość: ania Re: ANNA NOWAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 20:00
            ja też Anna Nowak-Kielce,pozdrawiam resztę.Mam też kuzynkę Anię Nowak...
    • Gość: AnnaGabriela Nowak Re: ANNA NOWAK IP: *.chello.pl 24.09.06, 08:35
      tak tak, ja także należę do Waszego grona:)

Anna Gabriela Nowak, 23.09.1978, urodzona i zamieszkała w Warszawie.
      moja bratowa Anna...nazwisko po mężu Nowak :)
      hah i ostatnio poznałam dziewczynę, która ma bardzo podobny mail do mojego,
      czasem dostajemy listy...a potem ja odsyłam do niej, ona do mnie:)

Pozdrawiam Was Dziewczyny:)
      Anna Nowak

• Gość: ania Re: ANNA NOWAK IP: *.netia.piekary.net 08.10.06, 21:23
      a ja jestem anna joAnna nowak.....to dopiero coś..
      • annajustyna Re: ANNA NOWAK 09.10.06, 12:02
        Szkoda, ze rodzice Ci Anna Hanna Nowak nie dali;))). Pzdr!
        • kleksa Re: ANNA NOWAK 10.10.06, 00:00
          Moja mam jest z domu Nowak.Na imie ma Anna.:)
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42669 Zapraszam:)
    • Gość: ania nowak Re: ANNA NOWAK IP: *.ds.tu.koszalin.pl 23.10.06, 18:21
      hej ja rowniez nazywam sie anna nowak:)pozdraiwam z koszalina
      • Gość: Paweł Re: ANNA NOWAK IP: *.gemini.net.pl 11.11.06, 12:20
        Czesc ja mam wspaniala przyjaciulke Anie Nowak Anie sa super pozdrawiam
        wszystkie Anie Nowak
        • Gość: KIki anna nowak-ibisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:12
          a ja byłam w liceum z anią nowak (rocznik 1966), która potem została aktorką,
          grała w najpopularniejszym serialu niemieckim "lindenstrasse" , a teraz jest
          żoną krzysztofa ibisza:)
          www.anna-nowak.de
    • Gość: Anna Nowak Anna Nowak :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:45
      Hej!
      Nazywam się Anna Nowak, mieszkam na pomorzu (jakieś 300m do morza). Mam 13 lat (1993), w czerwcu 14 :)
      Z racji nazwiska koleżanka wymyśliła mi całą serię przezwisk, bardziej lub mniej wkurzających :) np. Nowak-Robak, Nowik, Nowciu i wiele, wiele innych :)
      Serdeczne pozdro dla wszystkich Anek Nowaczek!
    • Gość: Anna J. Nowak Re: ANNA NOWAK IP: *.kulnet.kuleuven.be 14.03.07, 00:45
      Czesc Anie :-)
      Wlasciwie od poczatku pelnoletnosci uzywam formy Anna Jolanta Nowak, calkiem
      niezly rytm... ;) Jestem z Krakowa, lat 25 (bez 2 dni :). Obecnie mieszkam w
      Belgii i nawet jak sie zapisywalam na kurs do szkoly jezykowej to pani sie
      zlapala za glowe widzac cala rzesze Nowakow w rejestrze ale Anny Jolanty
      jeszcze nie mieli. :-) Zeby bylo weselej, jesli wszystko sie pieknie ulozy to
      za jakis czas moge sie nazywac Ania Ninan. LOL To by dopiero fajnie brzmialo,
      co nie? ;-)
    • Gość: Kolejna Anka Re: ANNA NOWAK IP: 82.160.4.* 14.03.07, 14:45
      Witam przedstawiać się raczej nie musze mam 22 latka. Mieszkam w Gdyni. Jak do
      tej pory nie miałam problemów z moim pospolitym imieniem i nazwiskiem. W liceum
      poza mna i moim bratem nie było przez 3 lata zadnego innego Nowaka. W chwili
      obecnej na studiach na moim roku (ok 300 osób) również nie ma więcej Nowaków.
      Mam chyba pecha lub szczęście... zależy jak na to spojrzeć. Choć to dziwne bo w
      końcu nie mieszkam w małej miejscowości. Pozdrawiam wszystkie Anny N.
    • Gość: Anna Nowak Re: ANNA NOWAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:49
      czesc ja tez naleze do grona szczesliwcow o tak unikalnym imieniu lub nazwisku:)
      urodzilam sie 15 maja 1985 roku dokladnie w dniu imienin mojej mamy, taki
      niecodzienny prezencik. obecnie mieszkam w okolicach Krakowa i tez mam zawsze
      problem w bibliotekach, dlatego czasami uzywam drugiego imienia.
      co do anegdotek:
      mialam kiedys w liceum kolezanke, ktora pewnego chciala sie pozyczyc notatek,
      nie miala niestety numeru, wiec wpadla na pomysl ze przeszuka ksiazke
      telefoniczna( mieszkalam wtedy w 20 tys. miescie) i bedzie pytac po prostu o
      Anne Nowak, kiepsko jej poszlo do mnie sie nie dodzwonila, za to pogadala z
      kilkoma innymi Ankami N :)
      Raz na dyzurze podeszla do mnie kobieta pytajac czy moglabym znalezc i poprosic
      Anne Nowak, no wiec ja jej na to: tak słucham to ja. A ona popatrzyla na mnie z
      oburzeniem :"pani napewno nie jest Anna Nowak. Anna Nowak to moja corka" tak
      jakby jednemu psu Burek...
      Już nie wspomnę o przykladach na zajeciach, zawsze musi jakas Anna Nowak grac
      role głowna(ostatnio na zajeciach z prawa gospodarczego grala przestępcę;p), a
      gdy startowalam na studia dokladnie w kolejce przede mna stala Anna Nowak.
      pozdrawiam wszystkie Anki Nowak, jest nas tyle,a każda unikalna!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka