05.10.13, 14:56
na miasto wyjść (zanim się ściemni big_grin)

jakie dziś macie plany?
Obserwuj wątek
    • anirat Re: Czas już 05.10.13, 15:33
      Idz Bejka, idz, Wrocław jest przepiekny, w takim słońcu smile Byłam tydzień temu smile
      • beja_81 Re: Czas już 06.10.13, 09:26
        Byłaś i nic się nie przyznałaś!
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Czas już 05.10.13, 15:45
      ja to tylko aby dotrwać do rana a potem się wyspać big_grin
      • hashimotka88 Re: Czas już 05.10.13, 16:34
        Wysprzatany caly dol i gory polowa bo reszta to juz nie w moim interesie suspicious z reszta i tak dzisiaj za duzo wysprzatalam niz to w planach zwykle bywa. Kogos wyreczylam. A gdzie srodek? Ha. Moj pokoj jest w samym srodku na gorze i zostawilam go na pozniej. Teraz liscmi pojde sie pobawic. A co? Zrobie sobie taka duza kupke i sie rzuce wink po mrozie mnostwo tego spadlo z winogrona. Na papierowce jeszcze sie trzyma.

Pozniej grzybki usmaze ale teraz pytanie. Do czego one sie nadadza... ?Hmmm jakby byly bulki to mozna by bylo zrobic zapiekanki. Pomyslalam o pizzy ale nigdy ciasta nie robilam. Jak wy robicie. Mam drizdze w proszku. Siostra kiedys ciasto z takich drozdzy (sacharomyces - pewnie zle napisalam, kiedys pod mikroskopem licxylo sie mnostwo tych komorek suspicious) i nawet wyszlo.
        Mam skladniki. Kukurydza, ser zolty, szynka i grzyby (8prawdziwkow, 2 kozlarze i podgrzybki) jeszcze surowe. Nie wiem co z pomidorami chyba ich nie ma uncertain
        Najwyzej same grzybki usmaze i potem je zjem ^^ ale pizza bylaby lepsza... Lecz nigd jej nie robilam. Sie zobaczy.
        Na razie po sloncu jeszcze sobie pochodze. Na orzeszki pojde. Ptaszki popatrze no i sie pobawie, liscmy byc moze, a moze nie tylko nimi wink
        • nerw_rdzeniowy Re: Czas już 05.10.13, 21:29
          > o z takich drozdzy (sacharomyces - pewnie zle napisalam, kiedys pod mikroskopem
          > licxylo sie mnostwo tych komorek suspicious) i nawet wyszlo.

tak drożdze to wspaniały organizm. I jaki pozyteczny.
          • hashimotka88 Re: Czas już 05.10.13, 21:52
            > tak drożdze to wspaniały organizm. I jaki pozyteczny.

Taaaak wspaniały ^^ właśnie go wykorzystuję a dokładnie zasmakuję się w nim. Jednak zrobiłam tą pizze. Pierwszy raz w życiu. Jestem z siebie dumna. Ciasto trochę za twarde mi wyszło ale później zmiękło. A do drożdzowej pizzy, piwko właśnie sobie popijam. Mniam, pierwszy raz sobie kupiłam kasztelana niepasteryzowanego. Chomikowałam go kilka dni aż w końcu po leżakowaniu przyszła na niego pora i się przydał.
            Maskra była jakaś jak pizze robiłam... bo nie tylko ją... w tym samym czasie grzyby smażyłam i w do dodatku młoda (9lat) wymyśliła, że zrobi pierwszego swojego placka w życiu. Ja jej mówie, zeby nie brała takiego skomplikowanego, ciasto trzeba było w nim wyrabiać. Ta uparta ,że sobie poradzi. Ok, ja robie swoje, czyli pizze a ta placka. Zaczeło się od odzielania białka od żółtka. Oczywiście kawłek żóltka jej wpadło. Odłożyłam na bok i sama odzieliłam. Potem ciasto sama wyrabiała, ani proszku do pieczenia ani margaryny na początku nie dała big_grin musiałam ją doglądać. Potem już sama pianę ubiła z cukre i śliwki poukładała ale ja ciasto wyłożyłam. I... trzeba przyznać ze chyba dobre ciasto jej wyszło. Dużo sama robiła, ja tylko pomagałam.

heheh poznałam swoją nową kobiecą cechę, robienei wiele rzeczy naraz i w końcu nie miałam czasu żeby być skrupulatna big_grin
            Normlanie to ja placków nie piekę, 2 razy do roku się zdarzy ani nie gotuję suspicious

echhh fajne są te drożdze ^^
            ale co to jedno piwo... ok, często tylko jedno na raz piję ale rzadko bo z raz czy dwa razy na miesiąc mi się zdarza. Jakby co mam bimber big_grin nie no chciałabym mieć dzisiaj fazę smile szkoda, że drugiego piwa nie ma suspicious tylko pół zostało i pół pizzy, czyli po połowie tych drożdzy smile

Sory za ilosć wink
            • nerw_rdzeniowy Re: Czas już 05.10.13, 21:59
              > echhh fajne są te drożdze ^^
              hehe a winko, też drożdze produkują.
              • hashimotka88 Re: Czas już 05.10.13, 22:21
                Co Ty mnie kusisz bym białe winko rozpoczęła? big_grin heheh
                Ono będzie na jakąś okazję, być może kiedyś taka sie znajdzie
                Aż teraz zerknęłam jakie ono jest i wychodzi, że słodkie. Raz tylko piłam biłe i też było one podarowane, tamto było pólsłodkie. Hmmm nie znam sie na białych winach. Na czerwonych zresztą też. Jednka je uwielbiam, szczególnie domówki smile
    • zakochana_jane Re: Czas już 05.10.13, 16:30
      Ja tam dzisiaj imprezuję, a jutro oczywiście biegam na zawodach tongue_out
      Dobrze, że start mam o 12:00 to jakoś się zdążę do porządku doprowadzić big_grin
    • organza7 Re: Czas już 05.10.13, 17:53
      Mnie to już się nie chce na miasto chodzić, chyba że po zakupy i tylko jak muszę, żeby półki w lodówce nie czuły się samotnesuspicious

Dzisiejszy wieczór spędzę w ciepłym domu i mam nadzieję w miłym towarzystwiesmile A może zdarzy mi się jakaś fajna niespodzianka?wink
      • facet699 Re: Czas już 05.10.13, 22:08
        Jak zwykle coś psuję, chyba już norma sad
        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Czas już 05.10.13, 22:14
          dzisiaj mam podobnie...
      • beja_81 Re: Czas już 06.10.13, 09:27
        mam nadzieję, ze się zdarzyła...
        • organza7 Re: Czas już 06.10.13, 10:23
          Tak Bejko, zdarzyła sięuncertain
          • facet699 Re: Czas już 06.10.13, 10:25
            dzisiaj też jest dzień smile
          • silencjariusz Re: Czas już 06.10.13, 10:38
            Znowu problem z kanałami? wink
            • organza7 Re: Czas już 06.10.13, 11:00
              Złośliwiecsuspicious
              • silencjariusz Re: Czas już 06.10.13, 11:40
                To co Cię gnębi?
                • organza7 Re: Czas już 06.10.13, 12:14
                  Życie, Sil...
                  • silencjariusz Re: Czas już 06.10.13, 12:26
                    Takie złe to życie?
                    • organza7 Re: Czas już 06.10.13, 12:33
                      Życie jak życie, ja chyba za dużo myślę... ale mam czas, to siedzę i myślę. Wolę nie mieć tyle czasu, bo wtedy tylko siedzę...wink
                      • silencjariusz Re: Czas już 06.10.13, 13:00
                        Na to nie ma chyba lekarstwa. Samo musi przejść.
                      • czarny.onyks Re: Czas już 06.10.13, 13:03
                        Orga....a myślałaś o tym, by ,,wstać''.....

a nie tylko siedzieć i myśleć?
                        • organza7 Re: Czas już 06.10.13, 16:01
                          No tak, kawa już wystygła i nikt nie nadchodzi... może wstanęwink
    • wyszeptany-o-zmroku Re: Czas już 05.10.13, 19:32
      To widzimy się na rynkuwink
      • beja_81 Re: Czas już 06.10.13, 09:27
        miałam już zapewnione dobre towarzystwo big_grin
    • szarlotka_ja Re: Czas już 05.10.13, 21:22
      Wszyscy wyszli? suspicious
      A ja dopiero co wróciłam do domu tongue_out
      Spotkałam dzisiaj sympatycznych ludzi, objadłam się pizzą, nagadałam i nie rozumiem czemu teraz jakoś głowa mnie boli? suspicious
    • raziel24 Re: Czas już 05.10.13, 21:25
      Oglądam boks prymitywnie z kumplami przy piwie
      • kira_koslin Re: Czas już 05.10.13, 21:32

Dochodzę do siebie po całotygodniowej delegacji, odpowiadam na maile, piszę maile, piorę, sprzątam = padam na twarzsmile
    • green.amber Re: Czas już 05.10.13, 22:59
      hymmm czyżbym spodziewała się innego oświadczenia... wink

została godzinka dziś... to może już nie warto planować... wink
      • hashimotka88 Re: Czas już 05.10.13, 23:27
        A Ty wiesz co w tym czasie można zrobić? suspicious23.23 hmmm pól godzinki jeszcze mamy wink

Mi mało było drożdzy... to sobie lampkę bimbru nalałam, wcześniej było piwo i pizza z drożdzami. A co? tak na drożdzowo mnie dzisiaj wzięło smile
        Jak nie piję alkoholu, raczej... to dzisiaj coś mnie natchnęło, chyba dla uczczenia swojej pierwszej pizzy. CHyba chce by drożdze spełniły dzisiaj we mnie swoje działanie suspicious
        Okropny ten bimber, bleeee ale tam są przecież drożdze ^^
      • beja_81 Re: Czas już 06.10.13, 09:29
        inne oświadczenie powiadasz... może innym razem wink
    • mayenna Re: Czas już 06.10.13, 00:56
      A ja byłam w parku dinozaurów a potem na "Upiorze w Operze". I nie mogę dojść do siebie po tych emocjach.
      • hashimotka88 Re: Czas już 06.10.13, 01:24
        > A ja byłam w parku dinozaurów

To gdzieś u Ciebie te dinazaury występują? suspicious

Mi się zawse podobały figurki woskowe, ciekawa to musi być sprawa, bo prawie jak żywe wyglądają smile Nie widziałam ich nigdy.
    • kira_koslin Re: Czas już 06.10.13, 20:45
      właśnie się wybudzam z letarg dziennego, przede mną nocka z tzw budzetowaniem w tle....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka