Dodaj do ulubionych

Szatan wychodzi

11.01.14, 04:30
Dokładnie za miesiąc kończy odsiadkę Mariusz Trynkiewicz, inaczej Szatan z Piotrkowa.

Dziś takie małe miasto już żyje tym co stać się może za miesiąc. Czy przebywający aktualnie w areszcie w Rzeszowie, dzieciobójca wróci tutaj? Jak to możliwe, że skazany poczwórnym wyrokiem kary śmierci człowiek będzie cieszył się wolnością... no właśnie człowiek, bo kim by on nie był to nadal pozostanie człowiekiem... niestety. Już "jutro" będzie jednym z Nas, wmiesza się w tłum, choć sam od dawna twierdzi, że wyjdzie i będzie robił to samo. Psycholodzy rozmawiający z Trynkiewiczem już dawno bili na alarm, on wyjdzie i będzie zabijał!! Niestety z powodu opieszałości podwładnych dzielnie na panującego pana premiera, zabraknie kilku tygodni by umieścić go w luksusowym ośrodku w Gostyninie. Choć i to wydaje się nienormalne, że mordercy, gwałciciele i pedofile będą miały takie warunki, o jakich pomarzyć może zwykły, biedny bezdomny.

Krótka lekcja z historii. Szatan zabawiał się z nieletnim w domku działkowym, z którego chłopiec uciekł. Dostał rok w sądzie wojskowym (pełnił wtedy służbę), na przepustce z wyroku molestował kolejnego nieletniego, efektem następny wyrok, tym razem 1,5 roku. Jednak dostaję kolejną przepustkę pod pozorem choroby matki. Molestuje a następnie bestialsko morduje najpierw jednego, a następnie trzech chłopców w swoim mieszkaniu. Dlaczego morduję, prawdopodobnie ze strachu przed kolejnymi wyrokami, jak sam twierdził dostawał wtedy odprężenie. Zupełnie przypadkowo zostaje zatrzymany a następnie skazany czterokrotnym wyrokiem kary śmierci... zamienionym ostatecznie na 25 lat pozbawienia wolności. Podobno na smutnej w Łodzi już czekał na niego sznur, ale skoro dostał wyrok kary śmierci, nikt się nie chciał podkładać. Podczas odsiadki próbuje bezskutecznie zmienić nazwisko na rodowe matki (Komornicka), argumentując tym, że nazwisko Trynkiewicz go dyskryminuje. Odsiadke kończy 11.02.14...

Pewnie w wielkich miastach życie płynie inaczej, podobne (może nie aż tak) sytuację zdarzają się dość często, tutaj każdy już żyje tym co może się wydarzyć po upływie tego miesiąca. Do tragedii dojdzie niemal na pewno. Jak wspominałem idą liczne głosy, że szatan wyjdzie i z jeszcze większą bezwzględnością będzie robił to samo. Ojciec jednego z chłopców od dawna nie może pogodzić się z myślą, że on jeszcze żyje i otwarcie deklaruje, tego co zrobił jego synkowi mu nie daruje. Zresztą kto z Nas mógłby przejść obok potwora obojętnie, nie decydując się na takie "poświęcenie" jak choćby bohaterowie filmu Symetria. Niestety czasu jest już niewiele i jedyne aktualnie słuszne rozwiązanie o odizolowaniu szatana w luksusowym pensjonacie jest mało realne.

Już wkrótce zaczną wychodzić kolejni, między innymi Leszek Pękalski - 2017.

Oglądałem wczoraj o nim reportaż, nie wiem jak dawny i czy aktualny, ale podejrzewanemu o 90 morderstw udało się ostatecznie udowodnić jedno i to też w dość dziwnych okolicznościach. Obciążające go zeznania świadek (koleżanka ofiary) przypomniała sobie dopiero po roku od zdarzenia. Nie znam praktycznie w ogóle tamtych wydarzeń, niewiele o nich czytałem więc trudno cokolwiek mi wnioskować, ale ogólnie morał z reportażu płynął taki, że upośledzony chłopak ze wsi mógł być robiony kozłem ofiarnym dla wielu zbrodni.

Wracając do Trynkiewicza...

Już za miesiąc szatan może być wszędzie...
Obserwuj wątek
    • wyszeptany-o-zmroku Re: Szatan wychodzi 11.01.14, 09:34
      ehh..zawsze byłem za tym by wprowadzić karę śmierci to jedyny skuteczny sposób dla takich przypadków jak np ten.
      • jwoda22 Re: Szatan wychodzi 11.01.14, 20:30
        Kara śmierci pewnie była by dobra ale zawsze może się zdarzyć jakaś pomyłka lub ktoś kogoś może celowo wrobić w morderstwo. I kogo zatrudnić w charakterze kata?

W każdym razie pewne jest, że taki psychol nigdy nie powinien opuszczać więzienia!

• hashimotka88 Re: Szatan wychodzi 11.01.14, 10:02
      A ja w takich sytuacjach zadaje sobie pytanie... Dlaczego? Dlaczego on wlasnie jest taki? Czy mozliwa bylaby zmiana? Pewnie juz byloby to niemozliwe.... No to dlaczego taka bestia sie stal?
      Czy na swoje odchylenia, bledne zachowanie mial on sam? Czy jednak srodowisko bardzo mu w tym pomoglo. Przeciez psychopaci czesto sa wytwarzani dzieki pomocy innych ludzi.... Psychopata psychopata raczej nie chce byc..... Ale to jest pewnie jakies odreagownie na to co mu sie w zyciu przydazylo. Nie mowie ze od czlowieka malo zalezy, bo zalezy.
      Roznie ludzie w roznych warunkach roznie sobie poradza. Przykladowo, bicie dziecka przez rodzica.... Znecanie sie nad nim fizycznoe a przede wszyatkim psychicznie moze spowodowac ze mimo wszystko nie bedzie to szatan, wrecz bardziej aniol - czlowiek wrazliwy, czesto rozumiejacy innych. A druga osoba w takich warunkavh moze sie poddac. Ni bedzie miala w tyle sily... I stanie sie.... Szatanem..... Bedzie odreagowywac na innych to co jej kiedys sie przydarzylo. Bedzie sobie i innym katowac zycie.....
      Ciekawe co na szatana wplynelo ze jest szatanem. Czasem czlowiek tego nie dostrzega ale nic nie dzieje sie bez przyczyny.....
      • maja-3 Re: Szatan wychodzi 11.01.14, 13:03
        Niezależnie od przyczyn, dlaczego ci ludzie stali się bestiami, NIGDY nie powinni opuścić murów więzienia.
    • szarlotka_ja Re: Szatan wychodzi 11.01.14, 13:16
      Kiedyś baaaardzo dawno temu wierzyłam, że każdemu należy dać drugą szansę. Wierzyłam, że resocjalizacja czyni cuda.
      Dziś... no cóż... dziś już wiem, że nie każdy zasługuje na drugą szansę. Coraz mniej wierzę w resocjalizację. I coraz bardziej obawiam się ludzi.
    • flakns Re: Szatan wychodzi 11.01.14, 14:55
      wyszeptany-o-zmroku napisał(a):

> ehh..zawsze byłem za tym by wprowadzić karę śmierci to jedyny skuteczny sposób
      > dla takich przypadków jak np ten.

Zdecydowanie popieram, kara śmierci powinna obowiązywać. Nie dość, że oni nie zasługują na życie, to dodatkowo ile kosztuje utrzymanie takich zwyrodnialców.

Hmm, biorąc pod uwagę wychowanie to Pękalski i Trynkiewicz mieli zupełnie inaczej. Pąkalskiego matka oddała do domu dziecka, później opiekował się nim wuj, mógł nigdy nie zaznać miłości, nie odróżniać dobra od zła, dodatkowo jest chory psychicznie co sprawia, że może być nieobliczalny. Natomiast szatan wychowywał się w normalnym domu, był cywilizowanym człowiekiem, uczył wychowania fizycznego w podstawówce więc raczej to nie kwestia dzieciństwa. Po dokonaniu drugiej zbrodni, zabiciu trzech chłopców, normalnie poszedł do rodziców na obiad. On ma coś z głową, ma zboczenie, ale jest tez dość inteligentny, zupełnie inny przypadek niż Pękalski.

Na drugą szansę niektórzy zasługują, ale z pewnością nie takie bestie. Być może nawet ten chłopak co zabił samochodem szóstkę pieszych zasługuję na drugą szansę, dokonał zabójstwa ale nie morderstwa. Działał pod wpływem innych emocji, tutaj może też zawiniło trochę wychowanie, miał wszystko pod nosem. Dla bliskich ofiar nie ma pewnie dla niego litości ale na pewno nie był taki jak Ci co wkrótce mogą wyjść na wolność

ŚMIERĆ MARIUSZOWI TRYNKIEWICZOWI
      www.facebook.com/SmiercTrynkiewiczowi
    • neojeriomina Re: Szatan wychodzi 11.01.14, 20:42
      W przypadku takich zdeklarowanych zwyrodnialców kara śmierci powinna być utrzymana.
      Co innego, kiedy morderstwo nie udowodnione itd. ale tutaj? On wprost deklaruje, że będzie zabijał? Po co takie coś ma żyć, ja się pytam?
      • raziel24 Re: Szatan wychodzi 12.01.14, 11:29
        A to nie było tak, że deklarował o tym, że zamierza nadal zabijać na początku odsiadki? A swoją drogą media tak nagłośniły sprawę, że wydaje mi się, że go ktoś "załatwi" jeśli wyjdzie do ludzi.
        • flakns Re: Szatan wychodzi 12.01.14, 19:22
          > A to nie było tak, że deklarował o tym, że zamierza nadal zabijać na początku o
          > dsiadki?

On to deklarował podczas procesu, twierdził, że po wyjściu na wolność dalej będzie to robił, to jest silniejsze od niego. Natomiast podczas odsiadki różni psycholodzy z nim rozmawiali i zdecydowanie mówią, że Trynkiewicz po wyjściu będzie zabijał. Między innymi po to chciał zmienić nazwisko. Jeden z lekarzy stwierdził, że Trynkiewicz zabijał dlatego, ponieważ był zły z powodu wcześniejszego wyroku za molestowanie chłopca. Chciał jakby zemścić się, być może również nie dopuścić by ofiary na niego doniosły. Teraz zdaje sobie z pewnością sprawę, że już praktycznie nie powinien żyć. To dodatkowo może mieć wpływ na jego działanie, nie będzie miał hamulców, na niczym pewnie mu nie zależy, może być nieobliczalny. On jest inteligentnym facetem, ciała tak w lesie ułożył by wskazywały na zbrodnie na tle satanistycznym, wpadli na jego trop dość nieoczekiwanie, kiedy komuś z milicji przypomniało, że jest w rejonie człowiek który ma wyrok za pedofilię. Dodatkowo psycholodzy stwierdzili, że podczas rozmowy z nim mieli dziwne odczucia, czuli, że to zdecydowanie Trynkiewicz kieruje tą rozmową. Dodatkowo ostatnio sama jego matka stwierdziła, że on się nie zmienił, to co nim kierowało 25 lat temu nadal w nim jest.

A swoją drogą media tak nagłośniły sprawę, że wydaje mi się, że go kto
          > ś "załatwi" jeśli wyjdzie do ludzi.

Zdecydowanie tak, dlatego po wyjściu ma podobno dostać ochronę. Co również wydaję sie chore, najpierw utrzymujemy go przez 25 lat, a teraz mamy jeszcze zapewnić mu ochronę. Po co? On nie zasługuję na życie. Jeden z ojców nawet nie ukrywa tego, że On mu nie daruje tej zbrodni. Takich osób może być zdecydowanie więcej, mając nastoletniego syna i widząc w jego rejonie takiego człowieka nie bał byś się? Tutaj już wszyscy o tym mówią co może się wydarzyć, jakby wrócił na Działkową. Ostatnio równie głośno była za sprawą procesu Leppera o gwałt na prostytutce. W tej sytuacji wszystko jest możliwe i raczej ciężko sobie wyobrazić że nic się nie wydarzy, więc po co go wypuszczać do społeczeństwa?
          • puch_atek Re: Szatan wychodzi 13.01.14, 00:01
            w idealnym swiecie Dexter by na niego czekal wink

nie wiem co na to prawo, system kompletnie zawodzi w tym przypadku, dla mnie gosc powinien byc pod nadzorem 24h na dobe po wyjsciu
            • flakns Re: Szatan wychodzi 13.01.14, 00:36
              > w idealnym swiecie Dexter by na niego czekal wink

W idealnym świecie nie ma Trynkiewiczów.

> nie wiem co na to prawo, system kompletnie zawodzi w tym przypadku, dla mnie go
              > sc powinien byc pod nadzorem 24h na dobe po wyjsciu

W sumie możesz mieć rację, ale kto ma za to zapłacić? Skończy się na tym, że zwyrodnialec będzie miał opiekę z Twojej i mojej kieszeni. Jak dzisiaj usłyszałem, że koszt utrzymania pacjenta w ośrodku w Gostyninie wynosi... uwaga... 60 tys. zł miesięcznie (wtf?) to mnie krew zalała. Dla takiego gościa to strzał w tył głowy będzie niewystarczający.
              • raziel24 Re: Szatan wychodzi 13.01.14, 10:52
                Tak się przyjęło, że w cywilizowanym społeczeństwie nie ma kary śmierci w sumie nie mi to oceniać ale wyobrażam już sobie jakie by to w Polsce wzbudzało emocje idealne "realiti szoł" dla pewnej części społeczeństwa. Bardziej mi się marzy by powstała jakaś cicha organizacja jak w "Świętych z Bostonu" ale zaprawdę nie wiem czy to by było Godne i Sprawiedliwe.
                • flakns Re: Szatan wychodzi 15.01.14, 22:35
                  www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1025408,Mordercapedofil-bedzie-wolny-Prezydent-liczy-ze-sluzby-go-upilnuja
                  Panie Bronisławie, umiesz liczyć...
                  Teraz to tylko spychanie winy - to nie ja, to oni - a jak był czas to się wolało na polowania jeździć indifferent.
                  Obyś się tym razem nie przeliczył.
          • basiastel Re: Szatan wychodzi 10.02.14, 23:11
            Brutalna prawda jest taka, że społeczeństwo nie może go wyeliminować zgodnie z prawem naszego kraju, dlatego, że się go obawia. Za to co zrobił został ukarany i dalsze pozbawienie go wolności byłoby nielegalne, bo nie mające oparcia w wyroku sądu.
            Obawiam się, że jeśli zostałby przetrzymywany wbrew swojej woli w szpitalu psychiatrycznym, to skończyłoby się to skargą do trybunału w Strasburgu i jeszcze my, jako społeczeństwo musielibyśmy zapłacić mu odszkodowanie za bezprawne pozbawienie go wolności po odbyciu kary.
    • flakns Re: Szatan wychodzi 10.02.14, 18:35
      fakty.interia.pl/raport-grozni-przestepcy/opinie/news-minister-sprawiedliwosci-o-nowych-dowodach-ws-trynkiewicza,nId,1103735
      ale wcześniej...

www.wprost.pl/ar/435580/Sad-odroczyl-wydanie-wyroku-Trynkiewicz-wychodzi-na-wolnosc/
      Co oni wyprawiają - wypuszczenie!!! Nawet jeśli ktoś coś znalazł nie do końca prawdziwie (podrzucone), to czym to jest do zbrodni jakiej ta menda dokonała. Przez 25 lat stawiał kroki, które nigdy postawione być nie powinny... ZERO LITOŚCI!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka