25.06.10, 11:09
wlasnie popcornerowy na fb napisaly ze jest genialny. rozumiem wiec
ze pierwszy odcinek gdzies sie ujawnil;> albo seiral zaczal sie
wczesniej niz przewidywala tabelka;P (kto podawal start?suspicious)

co to w ogole jest?
Obserwuj wątek
    • pszczolaasia Re: rubicon 25.06.10, 11:56
      na chomiku pilot od 14-stego.
    • luczijka Re: rubicon 25.06.10, 15:43
      Wszystko jest OK tzn. start taki jak w tabelce ;P A pierwszy odcinek został
      pokazany przedpremierowo 13 czerwca.

Tak jak pisała Lenka - Rubicon jest dość zagmatwany. Oglądając go trzeba
      zwracać uwagę na takie szczegóły jak: numer miejsca parkingowego, szczotka do
      zamiatania podłogi, czy czterolistna koniczynka przytwierdzona do gazety suspicious Ale
      mnie to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie - tęskniłam za serialem, przy którym
      trza trochę pogłówkować big_grin

Akcja rozwija się powoli, co nie znaczy, że jest nudno. Są trupy, zagadka do
      rozwiązania oraz główny bohater z tak zwaną "przeszłością" suspicious No właśnie skoro
      już o nim mowa to... zdradzę, że ma uśmiech w stylu Patryczka wink Ale to jedyne
      podobieństwo, bo poza tym to raczej mroczny typ, kompletnie oderwany od
      rzeczywistości. Taki geniusz-żyjący-we-własnym-świecie wink

Klimat serialu skojarzył mi się z filmem Siedem, choć sama nie wiem czemu
      ;P big_grin Być może przez te zdjęcia w tonacji szarości... wink

Czekam na sierpień i ciąg dalszy wink

• lenkaaa Re: rubicon 25.06.10, 22:36
        ech, z jednej strony fajnie, ze wyciekl, a zdrugiej szkoda, bo trza teraz czekac
        nie do pierwszego, tylko do drugiego odcinka wink
        A moze cos zmienia w pierwszym odcinku, skoro wyciekl ?
        Mam dwa pierwsze odcinki Fringe'a i tam sa drobne zmiany. Nie merytoryczne ale w
        niektorych scenach jest np inna muzyka w odcinku ktory wyciekl i w ponownym 1
        odc. smile
        • luczijka Re: rubicon 25.06.10, 23:01
          Lenka ale to nie był wyciek, tylko po prostu przedpremiera. Pewnie chcieli
          wykorzystać dobry czas antenowy (po finałowym odcinku Breaking Bad) i
          przy okazji narobić ludziom smaku wink
          • lenkaaa Re: rubicon 25.06.10, 23:04
            acha, no dobrze, ale teraz znowu powtorza ten odcinek, czy od razu poleca z
            drugim ???
        • luczijka Re: rubicon 25.06.10, 23:04
          lenkaaa napisała:

> ech, z jednej strony fajnie, ze wyciekl, a zdrugiej szkoda, bo trza teraz czeka
          > c
          > nie do pierwszego, tylko do drugiego odcinka wink

Aha i z epizodgajda wynika, że w sierpniu wystartują od drugiego odcinka wink Ale
          poczekamy zobaczymy suspicious

epguides.com/Rubicon/
          • lenkaaa Re: rubicon 25.06.10, 23:06
            a, to dobra, juz znam odpowiedz. Telepatycznie wiedzialas co pisac, bo wlasnie
            cie o to pytalam big_grin
    • aniuta75 Re: rubicon 04.08.10, 23:35
      Melduję, żem po pilocie jest i zamierzam dalej pooglądać smile.
      • magdawaw1 Re: rubicon 12.08.10, 11:07
        obejrzałam 2 odcinki i niezłe, zresztą jak pozostałe produkcje tej
        stacji...podoba mi się, że jest jakiś taki w kolorze sepii, bohaterowie
        nie są wymuskani, ale niestety jakaś teoria spiskowa...
      • galaxian1 Re: rubicon 12.08.10, 11:14
        aniuta75 napisała:

> Melduję, żem po pilocie jest i zamierzam dalej pooglądać smile.

A to podobno straszna nuda, nic się nie dzieje?
        • magdawaw1 Re: rubicon 12.08.10, 12:07
          Bo takie specyficzne są seriale tej stacji (Mad man, Breaking bad)niby
          się nic nie dzieje, ale przykuwają uwagę..
          • luczijka Re: rubicon 12.08.10, 14:17
            magdawaw1 napisała:

> Bo takie specyficzne są seriale tej stacji (Mad man, Breaking bad)niby
            > się nic nie dzieje, ale przykuwają uwagę..

Tak, ale to dotyczy głównie Mad Mana wink Bo w BB duuuuużo się dzieje big_grin
            Czasem nawet za dużo wink
            • galaxian1 Re: rubicon 12.08.10, 19:27
              luczijka napisała:

> Tak, ale to dotyczy głównie Mad Mana wink

No właśnie, obejrzałem 6 odcinków i nic się nie wydarzyło wink big_grin
              Facet chodzi di pracy i gada o pierdołach, od czasu do czasu zaliczy jedną ze
              swoich przydupasek... a jego żonka w domu sprząta i gotuje smile
              Oto streszczenie fabuły tych 6 odcinków big_grin

Dobra, idę oglądać 7my big_grin
              • luczijka Re: rubicon 12.08.10, 19:47
                galaxian1 napisał:
                > No właśnie, obejrzałem 6 odcinków i nic się nie wydarzyło wink big_grin
                > Facet chodzi di pracy i gada o pierdołach, od czasu do czasu zaliczy jedną ze
                > swoich przydupasek... a jego żonka w domu sprząta i gotuje smile
                > Oto streszczenie fabuły tych 6 odcinków big_grin
                >
                > Dobra, idę oglądać 7my big_grin

big_grin big_grin big_grin Ale zobaczysz, że pod koniec sezonu coś się wydarzy i będzie to nawet
                dość zaskakujące suspicious

A żona Dona to najgupsza baba pod słońcem, przy niej Suki i Janet to gejzery
                intelektu big_grin Nie dziwię się, że Donkowi zachciewa się jakichś tam przydupasek suspicious
                big_grin Gdybym była na jego miejscu robiłabym dokładnie to samo suspicious big_grin wink
                >
                • galaxian1 Re: rubicon 29.08.10, 16:17
                  luczijka napisała:

> > Dobra, idę oglądać 7my big_grin
                  >
                  > big_grin big_grin big_grin Ale zobaczysz, że pod koniec sezonu coś się wydarzy i będzie to nawet
                  dość zaskakujące suspicious

Fakt, a wyjasnienie nastapiło dopiero w połowie 2 sezonu!
                  Już zaczynałem myśleć, że mi się coś przywidziało, albo że to był sen wink

> A żona Dona to najgupsza baba pod słońcem, przy niej Suki i Janet to gejzery
                  intelektu big_grin Nie dziwię się, że Donkowi zachciewa się jakichś tam przydupasek :

W sumie to zmienia te przydupaski jak rękawiczki.
                  Nawet jak go żonka z domu przegnała, to i tak robi swoje,
                  a do żonki oczywiście "przecież nic się nie stało" big_grin
                  To jest dopiero obłudnik, który w dodatku udaje pana idealnego smile

Jego akcja w Los Angeles mnie rozbroiła.
                  Peteowi nie dał iść na basen, bo "jak chcesz to mogę ci zafundować wakacje", ale
                  sam pojechał z jakąś 20letnią dupą i nie było go kilka dni. Po prostu mistrz big_grin
                  • luczijka Re: rubicon 08.09.10, 22:56
                    galaxian1 napisał:
                    > Fakt, a wyjasnienie nastapiło dopiero w połowie 2 sezonu!
                    > Już zaczynałem myśleć, że mi się coś przywidziało, albo że to był sen wink

A którą serię teraz przerabiasz? big_grin

> Jego akcja w Los Angeles mnie rozbroiła.
                    > Peteowi nie dał iść na basen, bo "jak chcesz to mogę ci zafundować wakacje", al
                    > e
                    > sam pojechał z jakąś 20letnią dupą i nie było go kilka dni. Po prostu mistrz big_grin
                    >

Hehehehe cały Don wink ;P Przecież to nie jego wina, że Picia to cipa, która nie umie się dobrze ustawić big_grin wink

> W sumie to zmienia te przydupaski jak rękawiczki.

W najnowszym sezonie przez jego łóżko przewinęły się już ze cztery baby big_grin A jeszcze parę innych czeka w kolejce <lol>.
        • luczijka Re: rubicon 12.08.10, 14:20
          galaxian1 napisał:
          > A to podobno straszna nuda, nic się nie dzieje?
          >

A kto tak twierdzi? Panie Popcornerówny? big_grin
          • ilekobietamalat Re: rubicon 12.08.10, 15:00
            luczijka napisała:

> galaxian1 napisał:
            > > A to podobno straszna nuda, nic się nie dzieje?
            > >
            >
            > A kto tak twierdzi? Panie Popcornerówny? big_grin

troche racji maja;D wlasnie obaczylam sobie dwa odcinki,i nie powiem
            zeby jakas mega akcja byla. tzn to samo mozna by pokazac w polowie
            czasu;D
            ja rozumiem ze tkie przeciaganie i spokojna "akcja" ma na celu
            nadanie specyficznego klimatu, ale chyba troche za bardzo sie
            staraja;>
            • luczijka Re: rubicon 12.08.10, 15:12
              ilekobietamalat napisała:

> luczijka napisała:
              >
              > > galaxian1 napisał:
              > > > A to podobno straszna nuda, nic się nie dzieje?
              > > >
              > >
              > > A kto tak twierdzi? Panie Popcornerówny? big_grin
              >
              >
              > troche racji maja;D

To chyba pierwszy raz im się zdarza wink big_grin
              • magdawaw1 Re: rubicon 12.08.10, 15:21
                a moze to celowe, aby potem nadać tempo?...tak było w ostanim
                sezonie BB - odcinek poświęcony łapaniu muchy, a ptem jak było
                ostro...wink
                • luczijka Re: rubicon 12.08.10, 15:42
                  magdawaw1 napisała:

> a moze to celowe, aby potem nadać tempo?...tak było w ostanim
                  > sezonie BB - odcinek poświęcony łapaniu muchy, a ptem jak było
                  > ostro...wink

No 3 odcinek ma już zdecydowanie lepsze tempo niż 2, który prawdę mówiąc był
                  trochę nudnawy ;P wink
                  • lenkaaa Mnie sie podoba ten Rubicon 28.08.10, 00:34
                    Wolno sie dzieje ale systematycznie i z sensem (ostatnio niewiele seriali tak
                    ma). Tylko cos czuje, ze tak akcje zakreca, ze na koncu okaze sie, ze
                    przynajmniej 2 osoby okaza sie podwojnymi albo i potrojnymi agentami, hi, hi, hi...
                    • aniuta75 Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 28.08.10, 09:48
                      A ja jakoś nie mogę go dalej ruszyć sad. Widziałam dwa odcinki i reszta leży i
                      czeka...
                      • ka_thy Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 01.09.10, 18:15
                        To na razie nie oglądaj smile Poczekaj aż się zbierze sezon smile Ten serial lepiej się ogląda w większej całości. Zresztą chyba każdy serial smile ale ten w szczególności.
                      • lenkaaa Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 02.09.10, 09:23
                        No, co ty, Aniutek ! Dalej do ogladania ! To jest naprawde dobre (jak na razie,
                        he, he). Naprawde o niebo lepsze od tego calego Haven czy The Gates !!!
                        • galaxian1 Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 02.09.10, 18:48
                          lenkaaa napisała:

> Naprawde o niebo lepsze od tego calego Haven czy The Gates !!!

Nie mówiąc o debilnym PU i innych bolshitach.
                      • galaxian1 Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 02.09.10, 18:49
                        aniuta75 napisała:

> A ja jakoś nie mogę go dalej ruszyć sad. Widziałam dwa odcinki i reszta leży i
                        > czeka...

Bo aby ruszyło to musisz zobaczyć minimum z 5 smile
                        2 odcinki to nic.
                        • luczijka Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 08.09.10, 22:49
                          galaxian1 napisał:

> aniuta75 napisała:
                          >
                          > > A ja jakoś nie mogę go dalej ruszyć sad. Widziałam dwa odcinki i reszta le
                          > ży i
                          > > czeka...
                          >
                          > Bo aby ruszyło to musisz zobaczyć minimum z 5 smile

A ja się trochę zgadzam z Aniutą co do Rubicona ;P Właściwie to jestem rozczarowana tym serialem. Niby wszystko z nim w porządku, ale jakoś nie wciąga suspicious Jestem po siedmiu odcinkach i... oglądam, bo oglądam. Ostatni odcinek dał mi jakąś nadzieję, bo coś tam się zaczęło dziać... Ale to jeszcze nie to suspicious No nic, poczekam do końca sezonu i jeśli wtedy nie zaskoczy, to dam sobie spokój ;P Jedyne co mi się nadal podoba, to główny bohater, który powinien mieć ksywkę obecny-nieprzytomny big_grin Jest na swój sposób uroczy <hihihi>.
                          • lenkaaa Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 09.09.10, 09:09
                            a mnie wlasnie wciaga, bo jak juz pisalam dzieje sie powoli ale konsekwentnie; nie ma jak w innych serialach, ze jeden odcinek powala na kolana a kolejny za to zanudzi na smierc; i zgadzam sie, ze ten "nieprzytomny" wyglad Willa jest w pewnym sensie uroczy, choc troche na granicy z denerwujacym....
                            • aniuta75 Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 09.09.10, 09:13
                              Wilu jest super big_grin.
                              Jednak takie oglądanie pod rząd kilku odcinków działa na korzyść tego serialu. Wciągłam się, że się tak wyrażę wink.
                              • ka_thy Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 09.09.10, 09:28
                                > Jednak takie oglądanie pod rząd kilku odcinków działa na korzyść tego serialu.

A nie mówiłam? wink

Też uwielbiam ten serial. Przede wszystkim za atmosferę. Will jest fantastyczny smile (I w dodatku wygląda jak Will Schuester co jest jest jeszcze jednym "za" big_grin) On może się patrzeć przez pół odcinka na tę swoją sowę a ja z niegasnacym zainteresowaniem mogę się patrzeć na niego big_grin Zresztą nie tylko Will. Praktycznie każda postać ma coś w sobie co przykuwa uwagę - Tanya, uwielbiam Tanyę, Meggi, Kale. Albo ta laska co robiła za tłumacza. I mogłabym tak jeszcze wymieniać. smile Lubię seriale, które mają dobrze zbudowane postacie.
                                • luczijka Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 09.09.10, 12:25
                                  ka_thy napisała:
                                  Will jest fantastyczny
                                  > smile (I w dodatku wygląda jak Will Schuester co jest jest jeszcze jednym "za" :
                                  > D)

E, tam gdzie tam Schuester'owi do naszego Willa big_grin suspicious Willu jest jedyny w swoim rodzaju ;P

On może się patrzeć przez pół odcinka na tę swoją sowę a ja z niegasnacym za
                                  > interesowaniem mogę się patrzeć na niego big_grin

Fakt big_grin To chyba dzięki jego hipnotyzującemu wzrokowi wytrwałam aż do teraz wink

Praktycznie
                                  > każda postać ma coś w sobie co przykuwa uwagę - Tanya, uwielbiam Tanyę, Meggi,
                                  > Kale. Albo ta laska co robiła za tłumacza. I mogłabym tak jeszcze wymieniać. :
                                  > ) Lubię seriale, które mają dobrze zbudowane postacie.

Tanye lubię, bo jak nie lubić takiej neurotyczki? suspicious big_grin Maggie mnie wkurza, niedorobiona jest;P Z kolei Kale to bardzo szemrany typ (jak na niego patrzę przechodzą mnie ciarki suspicious), ale rzeczywiście jest interesującą postacią.
                                  • lenkaaa Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 09.09.10, 14:07
                                    luczijka napisała:

Z kolei Kale to bardzo szemrany typ (jak na niego patrzę p rzechodzą mnie ciarki suspicious), ale rzeczywiście jest interesującą postacią.

Mnie tez przechodza ciary na jego widok; on mi sie kojarzy z Putinem (hi, hi, jakos nie moge odgonic tego skojarzenia za kazdym razem jak sie pojawia), taki lisi, niby ukladny typek....
                            • luczijka Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 09.09.10, 12:10
                              lenkaaa napisała:

> a mnie wlasnie wciaga, bo jak juz pisalam dzieje sie powoli ale konsekwentnie;

Ja jednak mam wrażenie że za mało jest tego "konsekwentnie" a za dużo "powoli" ;P big_grin

> nie ma jak w innych serialach, ze jeden odcinek powala na kolana a kolejny za t
                              > o zanudzi na smierc;

To prawda, wszystkie odcinki są na mniej więcej tym samym poziomie. Ale moim zdaniem przydałby się od czasu do czasu jakiś większy skok adrenaliny wink suspicious
    • pszczolaasia Re: rubicon 10.09.10, 14:57
      se zapuscilam on line 2 odcinki i mi sie podoba poki co...
    • luczijka Odcinek 9 20.09.10, 23:42
      Naprawdę zaczyna mi się podobać big_grin Will ma talent do wplątywania się w przedziwne sytuacje big_grin suspicious "Randka" była super wink No i wreszcie chłopak trochę pofiglował, a już się bałam, że on jakimś mnichem jest, czy cuś big_grin wink

Nawet Miles się umówił na randkę <lol>. Kibicuję tej parze, oboje są tacy nieśmiali i nieporadni, że nie da się ich nie lubić wink ;P

Poza tym było kilka fajnych tekstów, Will pokazał swoją klatę (całkiem niezłą btw big_grin), a Katherine zaczyna deptać po piętach Spanglerowi... No, no, no ciekawe co będzie dalej smile
      • ka_thy Re: Odcinek 9 21.09.10, 08:52
        luczijka napisała:

> No i wreszcie chłopak trochę pofig
        > lował, a już się bałam, że on jakimś mnichem jest, czy cuś big_grin wink

Will wydawał się byc ciągle w żałobie po stracie żony i córki. Więc figle mu były nie w głowie.

Mówisz, że odcinek ciekawy. A więc chyba go obejrzę choć po ostatnim odcinku postanowiłam zebrać resztę do kupy i zobaczyć całość do końca. Ale chyba zmienię postanowienie smile
        • lenkaaa Re: Odcinek 9 21.09.10, 09:22
          Ka_thy, jak dasz rade, to odczekaj, bo ja tez zawsze zaluje, ze to juz koniec odcinka i wciaz mysle, o ile lepiej by sie ogladalo majac co najmniej 2 odcinki jeden po drugim. Tylko, ze jak juz sie pojawia nowy odcinek, to mnie ciagnie zeby go odrazu zobaczyc....
        • luczijka Re: Odcinek 9 21.09.10, 13:03
          ka_thy napisała:
          > Will wydawał się byc ciągle w żałobie po stracie żony i córki. Więc figle mu by
          > ły nie w głowie.

Tak to prawda, ale zauważ, że żona i córka zginęły w 2001 roku, więc trochę czasu już minęło...
          • ka_thy Re: Odcinek 9 21.09.10, 13:57
            Ale nie zaprzeczysz chyba, że te 9 lat pasuje do temperamentu Willa jak ulał smile
            • luczijka Re: Odcinek 9 21.09.10, 14:05
              No pasuje wink Ale teraz przyszedł czas, żeby się z tego otrząsnąć, a przynajmniej spróbować... smile
              • ka_thy Re: Odcinek 9 21.09.10, 14:25
                I tu się rodzi pytanie czy jeszcze będzie umiał big_grin Zapewne odpowiedź juz padła wink a ja się tylko jeszcze zastanawiam z kim on poszedł na tę randkę smile
                • luczijka Re: Odcinek 9 21.09.10, 15:29
                  ka_thy napisała:
                  a ja się tylko jeszcze zastanawiam z kim on poszedł na tę randkę smile

Zobaczysz wink To była bardzo nietypowa randka, dlatego napisałam "randka" big_grin wink
                  • lenkaaa Re: Odcinek 9 21.09.10, 16:20
                    o mamo, a ja juz mialam napisac: "no jak to na jaka randke ?Przeciez to byla randka z..." i w tym momencie przypomnialo mi sie, ze ka_thy jeszcze odcinka nie widzialawink O mamo, ale gapa ze mnie ! Dobrze, ze nic nie chlapnelam !
                    • luczijka Re: Odcinek 9 21.09.10, 18:55
                      A Tobie Lenka jak się podobał odcinek? big_grin
                      • lenkaaa Re: Odcinek 9 21.09.10, 20:35
                        Bardzo, bardzo i wiecznie mi smutno jak sie okazuje, ze to juz koniec i zawsze zaluje, ze nie mam nastepnego w zanadrzu. Ja bardzo lubie ten serial !!!!
                        • ka_thy Re: Odcinek 9 22.09.10, 19:31
                          Nie no, odcinek bomba smile Powiedziałabym, że bardziej dynamiczny big_grin No i Will jak nie Will wink - uśmiecha się (czy Will kiedykolwiek uśmiechnął się wcześniej?), robi miny, idzie na randkę, figluje (hi hi).

Nie ma Meggi i Tanyi. Meggi mi szkoda bo bardzo polubiłam tę postać. Są nowe kobitki - Julia i Andy, równie wyraziste. Nawet ta nowa sekretarka Emily jest niezła. Trzeba przyznać, że serial ten ma świetne postacie. Ale bohaterem odcinka był dla mnie Miles i scena jak próbował się umówić z Julią. No i niezła była ta "randka" smile - uśmiałam się.

I jak tu nie kochać Rubiconu smile
                          • aniuta75 Re: Odcinek 9 22.09.10, 23:10
                            Ano nie da sie nie kochać. Boski odcinek big_grin.
                          • pszczolaasia Re: Odcinek 9 23.09.10, 09:28
                            usmiecha sie usmiechawink w 3 odcinkususpicious do tesciowej i szwagra. na kwile...wink
                            • luczijka Re: Odcinek 9 23.09.10, 12:17
                              Hihihihi.
                              • ka_thy Re: Odcinek 9 23.09.10, 14:09
                                A nie pamietasz Pszczoła czasem, w której to minucie było? tongue_out tongue_out tongue_out
                                • aniuta75 Re: Odcinek 9 23.09.10, 14:13
                                  big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                • pszczolaasia Re: Odcinek 9 23.09.10, 21:59
                                  nietongue_out spiaca bylamsmile
                                  • pszczolaasia Re: Odcinek 9 26.10.10, 09:19
                                    a ja dopiero wczera skonczylam byla o polnocy 9-ty odcinek. ogarnelam sie troche i czasu znalazlam. no i powiem wam ze:
                                    - starsznie sie ciesze ze nie ma megan. nie lubie jej i starsznei mi sie ta babka nie podoba
                                    - strasznie sie ciesze ze miles sie na randke wybral
                                    - Kaska Rumer...zna,m ja jako jakas czarownice ale za diabla nie przypomne sobie w jak odleglych czasach ja gdzies widzialambig_grin
                                    - lubie tego pedala nie pamietam jak si nazywa..suspicious niestety mam jakas wade genetyczna ktora nie pozwala mi zapamietac imion i nazwisk.
                                    - no i will.... no will...no will..... no wiecie. nie musze nic mowic. pomidor! dzisiaj kupie pomidory i majonez lightbig_grin
                                    dzisiaj poelce dalej...
                                    ech will...jakiz on jest rozzulajacy. najpierw sie bronil lekuchno tak delikatnie.. a ptoem rzutem na tasme na wyro laske i niech bedzie przeklety amerykanski plan i ich purytanizm!!!!big_grin
    • ka_thy 11 11.10.10, 21:30
      Biedny Will, biedny Will, biedny Will, biedny ... Choć logicznie rzecz biorąc było oczywiste, że coś takiego się przytrafi. I w każdym innym serialu zdarzyło by się to kilka odcinków wcześniej.

No i mieliśmy polski akcent w serialu smile

I ciekawi mnie czy wyjaśni się do końca zagadka(i), atmosfera się zagęszcza ale jak uczy doświadczenie z innych seriali nigdy nic nie wiadomo.
      • aniuta75 Re: 11 11.10.10, 22:39
        Zachęcona tym opisem czym prędzej popędziłam na spotkanie z Willem wink.
        Niesamowity odcinek!
        • lenkaaa 12 13.10.10, 01:50
          Wyglada na to, ze zgadka wyjasniona. Ciekawe co bedzie w 13-tym odcinku... 13-ty bedzie koncem sezonu ?
          • ka_thy Re: 12 13.10.10, 21:32
            Tak, 13 to koniec sezonu. A cieszy mnie, że zagadka została rozwiązana. Mam dość seriali, które na koniec nie dają odpowiedzi.

Póki co czekam na napisy do 12. smile
          • luczijka Re: 12 13.10.10, 23:13
            lenkaaa napisała:

> Wyglada na to, ze zgadka wyjasniona.

No chyba nie do końca... A ten film Meet me in St. Louis? To też ma jakiś związek ze sprawą i musi zostać wyjaśnione smile
            • lenkaaa Re: 12 14.10.10, 10:24
              Tak, wiem, mialamna mysli zagadke tego terrorysty, co on planowal. Skoro teraz ostatni odcinek bedzie, to przyznam sie, ze juz tesknie za tym serialem. Ciekawe czy pokusza sie na drugi sezon...?
              • luczijka Re: 12 14.10.10, 14:41
                lenkaaa napisała:
                > Ciekaw
                > e czy pokusza sie na drugi sezon...?

Oglądalność nie jest powalająca, ale za to stabilna (w granicach 1 mln - 1,2 mln). Myślę (a może bardziej mam nadzieję wink), że AMC nie zrezygnuje z dobrego serialu, tylko dlatego, że nie jest on wielkim hitem suspicious
                • ka_thy Re: 12 17.10.10, 19:55
                  This program contains adult content and sexual situations. Viewer discretion is advised.

Seriously?

Jak dla mnie to jeszcze niewiele się wyjaśniło. Dostaliśmy dopiero zarysy odpowiedzi, choć w sumie można się domyślić, w którą stronę się to wszystko potoczy. Nie ukrywam jednak, że chciałabym jeszcze zostać zaskoczona smile. Boję się o Ingrama, to "dziękuję" Spanglera (btw genialnie zdenerwowanego smile)- tak samo dziękował Willowi, gdy chwilę wcześniej zlecił jego sprzątnięcie.
    • aniuta75 13 18.10.10, 09:22

Tytuł odcinka taki, że aż strach oglądać wink.
      • luczijka Re: 13 18.10.10, 12:34
        Racja <hihihihi>.
        • luczijka Re: 13 18.10.10, 22:49
          Ten odcinek, to dowód na to, że można zrobić emocjonujące zakończenie nie używając tanich chwytów typu wybuchi, pościgi itp. Ostatnie minuty przesiedziałam jak na szpilkach, chociaż niby nic takiego się nie działo... Cały Rubicon big_grin

Było kilka niespodzianek, więc myślę, że Kathy będzie zadowolona wink Mnie najbardziej zaskoczyło... a nie powiem, bo nie chcę Wam psuć zabawy ;P wink

Czekam na drugi sezon. Jakoś mam przeczucie, że będzie big_grin suspicious
          • lenkaaa Re: 13 20.10.10, 00:28
            Normalnie jaja sobie zrobili z tego zakonczenia ! Jestem oburzona, zeby tak nie-zakonczyc...!
            A moze wcale nie bedzie drugiego sezonu ?! Mielismy sie wszyscy domyslec, ze teraz Spangler idzie sobie szczelic w leb, to i Will moze sobie napisac co chce w raporcie, Spangler ma to gdzies, ot i koniec !
            • lenkaaa Re: 13 20.10.10, 18:50
              Aaaa, sluchajcie, a ta czarna, co sie z Willem przespala, to ona dobra jest czy zla w koncu, bo poszla z Catherine (czy jak jej tam na imie) na ten plac w parku i patrzyla zza kolumny jak ja zabijaja tak jakos beznamietnie, ze az sie zaczelam zastanawiac, czy to nie ona zadzwonila do tego zabojcy zeby mu powiedziec gdzie i o ktorej Catherine bedzie stala ?!?! Przeca skad on wiedzial, ze Catherine bedzie ?!
              • luczijka Re: 13 21.10.10, 20:40
                lenkaaa napisała:

> Aaaa, sluchajcie, a ta czarna, co sie z Willem przespala, to ona dobra jest czy
                > zla w koncu

Można to interpretować dwojako i to jest właśnie pikne big_grin Uwielbiam niedopowiedzenia wink suspicious Jeśli będzie drugi sezon, to się pewnie dowiemy jak było naprawdę... A na razie możemy se gdybać do woli <hihihi>.
                • ka_thy Re: 13 24.10.10, 21:56
                  Ja cały odcinek przesiedziałam jak na szpilkach. smile A w końcówce czekałam na strzał a tu pokazał się czarny ekran big_grin Choć był moment, kiedy myślałam, że Spangler może rzucić się w dół z tego dachu. Ale niewykluczone, że okazał się jeszcze większym sk... niż był do tej pory.

Muszę powiedzieć, że jestem usatysfakcjonowana smile Świetnie to wszystko zostało rozegrane smile I szkoda, że to koniec, będzie mi brakowało tej atmosfery Rubiconu. smile

A co do Andy, nie pomyślałam nawet, że ona może być ta zła. Dopiero Wasze posty dały mi do myślenia. Bardzo ciekawie natomiast splotła się jej postać z nazwijmy to głównym wątkiem filmu.
                  • aniuta75 Re: 13 26.10.10, 21:20
                    Ja chcę drugi sezon!!! Już, teraz, od razu! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wink.
                    • pszczolaasia Re: 13 27.10.10, 08:43
                      a bedzie?? kiedy?!?!?!???
                      • aniuta75 Re: 13 27.10.10, 10:58
                        Nie wiem czy będzie ale chcem big_grin.
                        • ka_thy Re: 13 27.10.10, 12:57
                          Ja poproszę o bardziej merytoryczne wpisy w tym wątku niż "ja chcę drugi sezon, a kiedy?, a nie wiem" wink
                          • pszczolaasia Re: 13 27.10.10, 13:20
                            Kaska!!! no!big_grin moj merytoryczny wpis bedzie jak obejrze do konca. na arzie se chce poplotkowac nosmile a wczera mnie polnoc wygonila w polowie 11-stego odcinka i mnie serce boli no...
                            • ka_thy Re: 13 27.10.10, 14:41
                              > a wczera mnie polnoc wygonila w polowie 11-stego odcinka i
                              > mnie serce boli no...

Noale Ci zostało jeszcze 2 i pół odcinka Willa smile, a nam juz nic nie zostało...

Chyba, że Will od początku big_grin
                              • luczijka Re: 13 28.10.10, 21:15
                                Z tego co czytałam, to jest jakaś nadzieja na drugi sezon i na razie tego się trzymajmy wink Rubicon prowadzi na liście DirecTV Please Save Our Show, zaraz za nim są Terriery smile Mam nadzieję, że oba seriale zostaną ocalone big_grin

tvbythenumbers.com/2010/10/15/amcs-rubicon-tops-directv-save-our-show-top-10-terriers-caprica/68111
                          • pszczolaasia Re: 13 05.11.10, 10:04
                            po obejrzeniu serii do konca wlazlam tu i napisalam saznisty post na temta kaska na temat!!! byl dlugi bardzo emocjonalny i w ogole. teraz go nie ma. sa dwie opcje:
                            - bylam troche narabana , znajomi wyszli 2 godizny wczesniej ale spac nie moglam, wiec skonczylam serie i w zwizaku z tym narobilam tyle bledow ze w ogole nie dalo sie czytac, ani nie zgadliscie osomigeneralniecho i wycieliscie mi posta!!!!
                            - bylam troche naraba (...) itd i po napisaniu tego wspanialego posta w ogole go nie wyslalam.
                            ktora opcje wybieracie?
                            tak czy siak. ja chce durga serie!!!!!!!!
                            • ka_thy Re: 13 05.11.10, 10:11
                              Znaczy podobało się wink
                              • pszczolaasia Re: 13 05.11.10, 12:29
                                no bawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka