ilekobietamalat 25.06.10, 11:09 wlasnie popcornerowy na fb napisaly ze jest genialny. rozumiem wiec ze pierwszy odcinek gdzies sie ujawnil;> albo seiral zaczal sie wczesniej niz przewidywala tabelka;P (kto podawal start?) co to w ogole jest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luczijka Re: rubicon 25.06.10, 15:43 Wszystko jest OK tzn. start taki jak w tabelce ;P A pierwszy odcinek został pokazany przedpremierowo 13 czerwca. Tak jak pisała Lenka - Rubicon jest dość zagmatwany. Oglądając go trzeba zwracać uwagę na takie szczegóły jak: numer miejsca parkingowego, szczotka do zamiatania podłogi, czy czterolistna koniczynka przytwierdzona do gazety Ale mnie to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie - tęskniłam za serialem, przy którym trza trochę pogłówkować Akcja rozwija się powoli, co nie znaczy, że jest nudno. Są trupy, zagadka do rozwiązania oraz główny bohater z tak zwaną "przeszłością" No właśnie skoro już o nim mowa to... zdradzę, że ma uśmiech w stylu Patryczka Ale to jedyne podobieństwo, bo poza tym to raczej mroczny typ, kompletnie oderwany od rzeczywistości. Taki geniusz-żyjący-we-własnym-świecie Klimat serialu skojarzył mi się z filmem Siedem, choć sama nie wiem czemu ;P Być może przez te zdjęcia w tonacji szarości... Czekam na sierpień i ciąg dalszy Odpowiedz Link
lenkaaa Re: rubicon 25.06.10, 22:36 ech, z jednej strony fajnie, ze wyciekl, a zdrugiej szkoda, bo trza teraz czekac nie do pierwszego, tylko do drugiego odcinka A moze cos zmienia w pierwszym odcinku, skoro wyciekl ? Mam dwa pierwsze odcinki Fringe'a i tam sa drobne zmiany. Nie merytoryczne ale w niektorych scenach jest np inna muzyka w odcinku ktory wyciekl i w ponownym 1 odc. Odpowiedz Link
luczijka Re: rubicon 25.06.10, 23:01 Lenka ale to nie był wyciek, tylko po prostu przedpremiera. Pewnie chcieli wykorzystać dobry czas antenowy (po finałowym odcinku Breaking Bad) i przy okazji narobić ludziom smaku Odpowiedz Link
lenkaaa Re: rubicon 25.06.10, 23:04 acha, no dobrze, ale teraz znowu powtorza ten odcinek, czy od razu poleca z drugim ??? Odpowiedz Link
luczijka Re: rubicon 25.06.10, 23:04 lenkaaa napisała: > ech, z jednej strony fajnie, ze wyciekl, a zdrugiej szkoda, bo trza teraz czeka > c > nie do pierwszego, tylko do drugiego odcinka Aha i z epizodgajda wynika, że w sierpniu wystartują od drugiego odcinka Ale poczekamy zobaczymy epguides.com/Rubicon/ Odpowiedz Link
lenkaaa Re: rubicon 25.06.10, 23:06 a, to dobra, juz znam odpowiedz. Telepatycznie wiedzialas co pisac, bo wlasnie cie o to pytalam Odpowiedz Link
aniuta75 Re: rubicon 04.08.10, 23:35 Melduję, żem po pilocie jest i zamierzam dalej pooglądać . Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: rubicon 12.08.10, 11:07 obejrzałam 2 odcinki i niezłe, zresztą jak pozostałe produkcje tej stacji...podoba mi się, że jest jakiś taki w kolorze sepii, bohaterowie nie są wymuskani, ale niestety jakaś teoria spiskowa... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: rubicon 12.08.10, 11:14 aniuta75 napisała: > Melduję, żem po pilocie jest i zamierzam dalej pooglądać . A to podobno straszna nuda, nic się nie dzieje? Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: rubicon 12.08.10, 12:07 Bo takie specyficzne są seriale tej stacji (Mad man, Breaking bad)niby się nic nie dzieje, ale przykuwają uwagę.. Odpowiedz Link
luczijka Re: rubicon 12.08.10, 14:17 magdawaw1 napisała: > Bo takie specyficzne są seriale tej stacji (Mad man, Breaking bad)niby > się nic nie dzieje, ale przykuwają uwagę.. Tak, ale to dotyczy głównie Mad Mana Bo w BB duuuuużo się dzieje Czasem nawet za dużo Odpowiedz Link
galaxian1 Re: rubicon 12.08.10, 19:27 luczijka napisała: > Tak, ale to dotyczy głównie Mad Mana No właśnie, obejrzałem 6 odcinków i nic się nie wydarzyło Facet chodzi di pracy i gada o pierdołach, od czasu do czasu zaliczy jedną ze swoich przydupasek... a jego żonka w domu sprząta i gotuje Oto streszczenie fabuły tych 6 odcinków Dobra, idę oglądać 7my Odpowiedz Link
luczijka Re: rubicon 12.08.10, 19:47 galaxian1 napisał: > No właśnie, obejrzałem 6 odcinków i nic się nie wydarzyło > Facet chodzi di pracy i gada o pierdołach, od czasu do czasu zaliczy jedną ze > swoich przydupasek... a jego żonka w domu sprząta i gotuje > Oto streszczenie fabuły tych 6 odcinków > > Dobra, idę oglądać 7my Ale zobaczysz, że pod koniec sezonu coś się wydarzy i będzie to nawet dość zaskakujące A żona Dona to najgupsza baba pod słońcem, przy niej Suki i Janet to gejzery intelektu Nie dziwię się, że Donkowi zachciewa się jakichś tam przydupasek Gdybym była na jego miejscu robiłabym dokładnie to samo > Odpowiedz Link
galaxian1 Re: rubicon 29.08.10, 16:17 luczijka napisała: > > Dobra, idę oglądać 7my > > Ale zobaczysz, że pod koniec sezonu coś się wydarzy i będzie to nawet dość zaskakujące Fakt, a wyjasnienie nastapiło dopiero w połowie 2 sezonu! Już zaczynałem myśleć, że mi się coś przywidziało, albo że to był sen > A żona Dona to najgupsza baba pod słońcem, przy niej Suki i Janet to gejzery intelektu Nie dziwię się, że Donkowi zachciewa się jakichś tam przydupasek : W sumie to zmienia te przydupaski jak rękawiczki. Nawet jak go żonka z domu przegnała, to i tak robi swoje, a do żonki oczywiście "przecież nic się nie stało" To jest dopiero obłudnik, który w dodatku udaje pana idealnego Jego akcja w Los Angeles mnie rozbroiła. Peteowi nie dał iść na basen, bo "jak chcesz to mogę ci zafundować wakacje", ale sam pojechał z jakąś 20letnią dupą i nie było go kilka dni. Po prostu mistrz Odpowiedz Link
luczijka Re: rubicon 08.09.10, 22:56 galaxian1 napisał: > Fakt, a wyjasnienie nastapiło dopiero w połowie 2 sezonu! > Już zaczynałem myśleć, że mi się coś przywidziało, albo że to był sen A którą serię teraz przerabiasz? > Jego akcja w Los Angeles mnie rozbroiła. > Peteowi nie dał iść na basen, bo "jak chcesz to mogę ci zafundować wakacje", al > e > sam pojechał z jakąś 20letnią dupą i nie było go kilka dni. Po prostu mistrz > Hehehehe cały Don ;P Przecież to nie jego wina, że Picia to cipa, która nie umie się dobrze ustawić > W sumie to zmienia te przydupaski jak rękawiczki. W najnowszym sezonie przez jego łóżko przewinęły się już ze cztery baby A jeszcze parę innych czeka w kolejce <lol>. Odpowiedz Link
luczijka Re: rubicon 12.08.10, 14:20 galaxian1 napisał: > A to podobno straszna nuda, nic się nie dzieje? > A kto tak twierdzi? Panie Popcornerówny? Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: rubicon 12.08.10, 15:00 luczijka napisała: > galaxian1 napisał: > > A to podobno straszna nuda, nic się nie dzieje? > > > > A kto tak twierdzi? Panie Popcornerówny? troche racji maja;D wlasnie obaczylam sobie dwa odcinki,i nie powiem zeby jakas mega akcja byla. tzn to samo mozna by pokazac w polowie czasu;D ja rozumiem ze tkie przeciaganie i spokojna "akcja" ma na celu nadanie specyficznego klimatu, ale chyba troche za bardzo sie staraja;> Odpowiedz Link
luczijka Re: rubicon 12.08.10, 15:12 ilekobietamalat napisała: > luczijka napisała: > > > galaxian1 napisał: > > > A to podobno straszna nuda, nic się nie dzieje? > > > > > > > A kto tak twierdzi? Panie Popcornerówny? > > > troche racji maja;D To chyba pierwszy raz im się zdarza Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: rubicon 12.08.10, 15:21 a moze to celowe, aby potem nadać tempo?...tak było w ostanim sezonie BB - odcinek poświęcony łapaniu muchy, a ptem jak było ostro... Odpowiedz Link
luczijka Re: rubicon 12.08.10, 15:42 magdawaw1 napisała: > a moze to celowe, aby potem nadać tempo?...tak było w ostanim > sezonie BB - odcinek poświęcony łapaniu muchy, a ptem jak było > ostro... No 3 odcinek ma już zdecydowanie lepsze tempo niż 2, który prawdę mówiąc był trochę nudnawy ;P Odpowiedz Link
lenkaaa Mnie sie podoba ten Rubicon 28.08.10, 00:34 Wolno sie dzieje ale systematycznie i z sensem (ostatnio niewiele seriali tak ma). Tylko cos czuje, ze tak akcje zakreca, ze na koncu okaze sie, ze przynajmniej 2 osoby okaza sie podwojnymi albo i potrojnymi agentami, hi, hi, hi... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 28.08.10, 09:48 A ja jakoś nie mogę go dalej ruszyć . Widziałam dwa odcinki i reszta leży i czeka... Odpowiedz Link
ka_thy Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 01.09.10, 18:15 To na razie nie oglądaj Poczekaj aż się zbierze sezon Ten serial lepiej się ogląda w większej całości. Zresztą chyba każdy serial ale ten w szczególności. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 02.09.10, 09:23 No, co ty, Aniutek ! Dalej do ogladania ! To jest naprawde dobre (jak na razie, he, he). Naprawde o niebo lepsze od tego calego Haven czy The Gates !!! Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 02.09.10, 18:48 lenkaaa napisała: > Naprawde o niebo lepsze od tego calego Haven czy The Gates !!! Nie mówiąc o debilnym PU i innych bolshitach. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 02.09.10, 18:49 aniuta75 napisała: > A ja jakoś nie mogę go dalej ruszyć . Widziałam dwa odcinki i reszta leży i > czeka... Bo aby ruszyło to musisz zobaczyć minimum z 5 2 odcinki to nic. Odpowiedz Link
luczijka Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 08.09.10, 22:49 galaxian1 napisał: > aniuta75 napisała: > > > A ja jakoś nie mogę go dalej ruszyć . Widziałam dwa odcinki i reszta le > ży i > > czeka... > > Bo aby ruszyło to musisz zobaczyć minimum z 5 A ja się trochę zgadzam z Aniutą co do Rubicona ;P Właściwie to jestem rozczarowana tym serialem. Niby wszystko z nim w porządku, ale jakoś nie wciąga Jestem po siedmiu odcinkach i... oglądam, bo oglądam. Ostatni odcinek dał mi jakąś nadzieję, bo coś tam się zaczęło dziać... Ale to jeszcze nie to No nic, poczekam do końca sezonu i jeśli wtedy nie zaskoczy, to dam sobie spokój ;P Jedyne co mi się nadal podoba, to główny bohater, który powinien mieć ksywkę obecny-nieprzytomny Jest na swój sposób uroczy <hihihi>. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 09.09.10, 09:09 a mnie wlasnie wciaga, bo jak juz pisalam dzieje sie powoli ale konsekwentnie; nie ma jak w innych serialach, ze jeden odcinek powala na kolana a kolejny za to zanudzi na smierc; i zgadzam sie, ze ten "nieprzytomny" wyglad Willa jest w pewnym sensie uroczy, choc troche na granicy z denerwujacym.... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 09.09.10, 09:13 Wilu jest super . Jednak takie oglądanie pod rząd kilku odcinków działa na korzyść tego serialu. Wciągłam się, że się tak wyrażę . Odpowiedz Link
ka_thy Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 09.09.10, 09:28 > Jednak takie oglądanie pod rząd kilku odcinków działa na korzyść tego serialu. A nie mówiłam? Też uwielbiam ten serial. Przede wszystkim za atmosferę. Will jest fantastyczny (I w dodatku wygląda jak Will Schuester co jest jest jeszcze jednym "za" ) On może się patrzeć przez pół odcinka na tę swoją sowę a ja z niegasnacym zainteresowaniem mogę się patrzeć na niego Zresztą nie tylko Will. Praktycznie każda postać ma coś w sobie co przykuwa uwagę - Tanya, uwielbiam Tanyę, Meggi, Kale. Albo ta laska co robiła za tłumacza. I mogłabym tak jeszcze wymieniać. Lubię seriale, które mają dobrze zbudowane postacie. Odpowiedz Link
luczijka Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 09.09.10, 12:25 ka_thy napisała: Will jest fantastyczny > (I w dodatku wygląda jak Will Schuester co jest jest jeszcze jednym "za" : > D) E, tam gdzie tam Schuester'owi do naszego Willa Willu jest jedyny w swoim rodzaju ;P On może się patrzeć przez pół odcinka na tę swoją sowę a ja z niegasnacym za > interesowaniem mogę się patrzeć na niego Fakt To chyba dzięki jego hipnotyzującemu wzrokowi wytrwałam aż do teraz Praktycznie > każda postać ma coś w sobie co przykuwa uwagę - Tanya, uwielbiam Tanyę, Meggi, > Kale. Albo ta laska co robiła za tłumacza. I mogłabym tak jeszcze wymieniać. : > ) Lubię seriale, które mają dobrze zbudowane postacie. Tanye lubię, bo jak nie lubić takiej neurotyczki? Maggie mnie wkurza, niedorobiona jest;P Z kolei Kale to bardzo szemrany typ (jak na niego patrzę przechodzą mnie ciarki ), ale rzeczywiście jest interesującą postacią. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 09.09.10, 14:07 luczijka napisała: Z kolei Kale to bardzo szemrany typ (jak na niego patrzę p rzechodzą mnie ciarki ), ale rzeczywiście jest interesującą postacią. Mnie tez przechodza ciary na jego widok; on mi sie kojarzy z Putinem (hi, hi, jakos nie moge odgonic tego skojarzenia za kazdym razem jak sie pojawia), taki lisi, niby ukladny typek.... Odpowiedz Link
luczijka Re: Mnie sie podoba ten Rubicon 09.09.10, 12:10 lenkaaa napisała: > a mnie wlasnie wciaga, bo jak juz pisalam dzieje sie powoli ale konsekwentnie; Ja jednak mam wrażenie że za mało jest tego "konsekwentnie" a za dużo "powoli" ;P > nie ma jak w innych serialach, ze jeden odcinek powala na kolana a kolejny za t > o zanudzi na smierc; To prawda, wszystkie odcinki są na mniej więcej tym samym poziomie. Ale moim zdaniem przydałby się od czasu do czasu jakiś większy skok adrenaliny Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: rubicon 10.09.10, 14:57 se zapuscilam on line 2 odcinki i mi sie podoba poki co... Odpowiedz Link
luczijka Odcinek 9 20.09.10, 23:42 Naprawdę zaczyna mi się podobać Will ma talent do wplątywania się w przedziwne sytuacje "Randka" była super No i wreszcie chłopak trochę pofiglował, a już się bałam, że on jakimś mnichem jest, czy cuś Nawet Miles się umówił na randkę <lol>. Kibicuję tej parze, oboje są tacy nieśmiali i nieporadni, że nie da się ich nie lubić ;P Poza tym było kilka fajnych tekstów, Will pokazał swoją klatę (całkiem niezłą btw ), a Katherine zaczyna deptać po piętach Spanglerowi... No, no, no ciekawe co będzie dalej Odpowiedz Link
ka_thy Re: Odcinek 9 21.09.10, 08:52 luczijka napisała: > No i wreszcie chłopak trochę pofig > lował, a już się bałam, że on jakimś mnichem jest, czy cuś Will wydawał się byc ciągle w żałobie po stracie żony i córki. Więc figle mu były nie w głowie. Mówisz, że odcinek ciekawy. A więc chyba go obejrzę choć po ostatnim odcinku postanowiłam zebrać resztę do kupy i zobaczyć całość do końca. Ale chyba zmienię postanowienie Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Odcinek 9 21.09.10, 09:22 Ka_thy, jak dasz rade, to odczekaj, bo ja tez zawsze zaluje, ze to juz koniec odcinka i wciaz mysle, o ile lepiej by sie ogladalo majac co najmniej 2 odcinki jeden po drugim. Tylko, ze jak juz sie pojawia nowy odcinek, to mnie ciagnie zeby go odrazu zobaczyc.... Odpowiedz Link
luczijka Re: Odcinek 9 21.09.10, 13:03 ka_thy napisała: > Will wydawał się byc ciągle w żałobie po stracie żony i córki. Więc figle mu by > ły nie w głowie. Tak to prawda, ale zauważ, że żona i córka zginęły w 2001 roku, więc trochę czasu już minęło... Odpowiedz Link
ka_thy Re: Odcinek 9 21.09.10, 13:57 Ale nie zaprzeczysz chyba, że te 9 lat pasuje do temperamentu Willa jak ulał Odpowiedz Link
luczijka Re: Odcinek 9 21.09.10, 14:05 No pasuje Ale teraz przyszedł czas, żeby się z tego otrząsnąć, a przynajmniej spróbować... Odpowiedz Link
ka_thy Re: Odcinek 9 21.09.10, 14:25 I tu się rodzi pytanie czy jeszcze będzie umiał Zapewne odpowiedź juz padła a ja się tylko jeszcze zastanawiam z kim on poszedł na tę randkę Odpowiedz Link
luczijka Re: Odcinek 9 21.09.10, 15:29 ka_thy napisała: a ja się tylko jeszcze zastanawiam z kim on poszedł na tę randkę Zobaczysz To była bardzo nietypowa randka, dlatego napisałam "randka" Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Odcinek 9 21.09.10, 16:20 o mamo, a ja juz mialam napisac: "no jak to na jaka randke ?Przeciez to byla randka z..." i w tym momencie przypomnialo mi sie, ze ka_thy jeszcze odcinka nie widziala O mamo, ale gapa ze mnie ! Dobrze, ze nic nie chlapnelam ! Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Odcinek 9 21.09.10, 20:35 Bardzo, bardzo i wiecznie mi smutno jak sie okazuje, ze to juz koniec i zawsze zaluje, ze nie mam nastepnego w zanadrzu. Ja bardzo lubie ten serial !!!! Odpowiedz Link
ka_thy Re: Odcinek 9 22.09.10, 19:31 Nie no, odcinek bomba Powiedziałabym, że bardziej dynamiczny No i Will jak nie Will - uśmiecha się (czy Will kiedykolwiek uśmiechnął się wcześniej?), robi miny, idzie na randkę, figluje (hi hi). Nie ma Meggi i Tanyi. Meggi mi szkoda bo bardzo polubiłam tę postać. Są nowe kobitki - Julia i Andy, równie wyraziste. Nawet ta nowa sekretarka Emily jest niezła. Trzeba przyznać, że serial ten ma świetne postacie. Ale bohaterem odcinka był dla mnie Miles i scena jak próbował się umówić z Julią. No i niezła była ta "randka" - uśmiałam się. I jak tu nie kochać Rubiconu Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Odcinek 9 23.09.10, 09:28 usmiecha sie usmiecha w 3 odcinku do tesciowej i szwagra. na kwile... Odpowiedz Link
ka_thy Re: Odcinek 9 23.09.10, 14:09 A nie pamietasz Pszczoła czasem, w której to minucie było? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Odcinek 9 26.10.10, 09:19 a ja dopiero wczera skonczylam byla o polnocy 9-ty odcinek. ogarnelam sie troche i czasu znalazlam. no i powiem wam ze: - starsznie sie ciesze ze nie ma megan. nie lubie jej i starsznei mi sie ta babka nie podoba - strasznie sie ciesze ze miles sie na randke wybral - Kaska Rumer...zna,m ja jako jakas czarownice ale za diabla nie przypomne sobie w jak odleglych czasach ja gdzies widzialam - lubie tego pedala nie pamietam jak si nazywa.. niestety mam jakas wade genetyczna ktora nie pozwala mi zapamietac imion i nazwisk. - no i will.... no will...no will..... no wiecie. nie musze nic mowic. pomidor! dzisiaj kupie pomidory i majonez light dzisiaj poelce dalej... ech will...jakiz on jest rozzulajacy. najpierw sie bronil lekuchno tak delikatnie.. a ptoem rzutem na tasme na wyro laske i niech bedzie przeklety amerykanski plan i ich purytanizm!!!! Odpowiedz Link
ka_thy 11 11.10.10, 21:30 Biedny Will, biedny Will, biedny Will, biedny ... Choć logicznie rzecz biorąc było oczywiste, że coś takiego się przytrafi. I w każdym innym serialu zdarzyło by się to kilka odcinków wcześniej. No i mieliśmy polski akcent w serialu I ciekawi mnie czy wyjaśni się do końca zagadka(i), atmosfera się zagęszcza ale jak uczy doświadczenie z innych seriali nigdy nic nie wiadomo. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 11 11.10.10, 22:39 Zachęcona tym opisem czym prędzej popędziłam na spotkanie z Willem . Niesamowity odcinek! Odpowiedz Link
lenkaaa 12 13.10.10, 01:50 Wyglada na to, ze zgadka wyjasniona. Ciekawe co bedzie w 13-tym odcinku... 13-ty bedzie koncem sezonu ? Odpowiedz Link
ka_thy Re: 12 13.10.10, 21:32 Tak, 13 to koniec sezonu. A cieszy mnie, że zagadka została rozwiązana. Mam dość seriali, które na koniec nie dają odpowiedzi. Póki co czekam na napisy do 12. Odpowiedz Link
luczijka Re: 12 13.10.10, 23:13 lenkaaa napisała: > Wyglada na to, ze zgadka wyjasniona. No chyba nie do końca... A ten film Meet me in St. Louis? To też ma jakiś związek ze sprawą i musi zostać wyjaśnione Odpowiedz Link
lenkaaa Re: 12 14.10.10, 10:24 Tak, wiem, mialamna mysli zagadke tego terrorysty, co on planowal. Skoro teraz ostatni odcinek bedzie, to przyznam sie, ze juz tesknie za tym serialem. Ciekawe czy pokusza sie na drugi sezon...? Odpowiedz Link
luczijka Re: 12 14.10.10, 14:41 lenkaaa napisała: > Ciekaw > e czy pokusza sie na drugi sezon...? Oglądalność nie jest powalająca, ale za to stabilna (w granicach 1 mln - 1,2 mln). Myślę (a może bardziej mam nadzieję ), że AMC nie zrezygnuje z dobrego serialu, tylko dlatego, że nie jest on wielkim hitem Odpowiedz Link
ka_thy Re: 12 17.10.10, 19:55 This program contains adult content and sexual situations. Viewer discretion is advised. Seriously? Jak dla mnie to jeszcze niewiele się wyjaśniło. Dostaliśmy dopiero zarysy odpowiedzi, choć w sumie można się domyślić, w którą stronę się to wszystko potoczy. Nie ukrywam jednak, że chciałabym jeszcze zostać zaskoczona . Boję się o Ingrama, to "dziękuję" Spanglera (btw genialnie zdenerwowanego )- tak samo dziękował Willowi, gdy chwilę wcześniej zlecił jego sprzątnięcie. Odpowiedz Link
luczijka Re: 13 18.10.10, 22:49 Ten odcinek, to dowód na to, że można zrobić emocjonujące zakończenie nie używając tanich chwytów typu wybuchi, pościgi itp. Ostatnie minuty przesiedziałam jak na szpilkach, chociaż niby nic takiego się nie działo... Cały Rubicon Było kilka niespodzianek, więc myślę, że Kathy będzie zadowolona Mnie najbardziej zaskoczyło... a nie powiem, bo nie chcę Wam psuć zabawy ;P Czekam na drugi sezon. Jakoś mam przeczucie, że będzie Odpowiedz Link
lenkaaa Re: 13 20.10.10, 00:28 Normalnie jaja sobie zrobili z tego zakonczenia ! Jestem oburzona, zeby tak nie-zakonczyc...! A moze wcale nie bedzie drugiego sezonu ?! Mielismy sie wszyscy domyslec, ze teraz Spangler idzie sobie szczelic w leb, to i Will moze sobie napisac co chce w raporcie, Spangler ma to gdzies, ot i koniec ! Odpowiedz Link
lenkaaa Re: 13 20.10.10, 18:50 Aaaa, sluchajcie, a ta czarna, co sie z Willem przespala, to ona dobra jest czy zla w koncu, bo poszla z Catherine (czy jak jej tam na imie) na ten plac w parku i patrzyla zza kolumny jak ja zabijaja tak jakos beznamietnie, ze az sie zaczelam zastanawiac, czy to nie ona zadzwonila do tego zabojcy zeby mu powiedziec gdzie i o ktorej Catherine bedzie stala ?!?! Przeca skad on wiedzial, ze Catherine bedzie ?! Odpowiedz Link
luczijka Re: 13 21.10.10, 20:40 lenkaaa napisała: > Aaaa, sluchajcie, a ta czarna, co sie z Willem przespala, to ona dobra jest czy > zla w koncu Można to interpretować dwojako i to jest właśnie pikne Uwielbiam niedopowiedzenia Jeśli będzie drugi sezon, to się pewnie dowiemy jak było naprawdę... A na razie możemy se gdybać do woli <hihihi>. Odpowiedz Link
ka_thy Re: 13 24.10.10, 21:56 Ja cały odcinek przesiedziałam jak na szpilkach. A w końcówce czekałam na strzał a tu pokazał się czarny ekran Choć był moment, kiedy myślałam, że Spangler może rzucić się w dół z tego dachu. Ale niewykluczone, że okazał się jeszcze większym sk... niż był do tej pory. Muszę powiedzieć, że jestem usatysfakcjonowana Świetnie to wszystko zostało rozegrane I szkoda, że to koniec, będzie mi brakowało tej atmosfery Rubiconu. A co do Andy, nie pomyślałam nawet, że ona może być ta zła. Dopiero Wasze posty dały mi do myślenia. Bardzo ciekawie natomiast splotła się jej postać z nazwijmy to głównym wątkiem filmu. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 13 26.10.10, 21:20 Ja chcę drugi sezon!!! Już, teraz, od razu! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . Odpowiedz Link
ka_thy Re: 13 27.10.10, 12:57 Ja poproszę o bardziej merytoryczne wpisy w tym wątku niż "ja chcę drugi sezon, a kiedy?, a nie wiem" Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 13 27.10.10, 13:20 Kaska!!! no! moj merytoryczny wpis bedzie jak obejrze do konca. na arzie se chce poplotkowac no a wczera mnie polnoc wygonila w polowie 11-stego odcinka i mnie serce boli no... Odpowiedz Link
ka_thy Re: 13 27.10.10, 14:41 > a wczera mnie polnoc wygonila w polowie 11-stego odcinka i > mnie serce boli no... Noale Ci zostało jeszcze 2 i pół odcinka Willa , a nam juz nic nie zostało... Chyba, że Will od początku Odpowiedz Link
luczijka Re: 13 28.10.10, 21:15 Z tego co czytałam, to jest jakaś nadzieja na drugi sezon i na razie tego się trzymajmy Rubicon prowadzi na liście DirecTV Please Save Our Show, zaraz za nim są Terriery Mam nadzieję, że oba seriale zostaną ocalone tvbythenumbers.com/2010/10/15/amcs-rubicon-tops-directv-save-our-show-top-10-terriers-caprica/68111 Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 13 05.11.10, 10:04 po obejrzeniu serii do konca wlazlam tu i napisalam saznisty post na temta kaska na temat!!! byl dlugi bardzo emocjonalny i w ogole. teraz go nie ma. sa dwie opcje: - bylam troche narabana , znajomi wyszli 2 godizny wczesniej ale spac nie moglam, wiec skonczylam serie i w zwizaku z tym narobilam tyle bledow ze w ogole nie dalo sie czytac, ani nie zgadliscie osomigeneralniecho i wycieliscie mi posta!!!! - bylam troche naraba (...) itd i po napisaniu tego wspanialego posta w ogole go nie wyslalam. ktora opcje wybieracie? tak czy siak. ja chce durga serie!!!!!!!! Odpowiedz Link