Dodaj do ulubionych

silna kobieta

03.08.14, 12:46
Dlaczego mężczyźni unikaja silnych kobiet? Dlaczego wola te bezradne, zagubione? I czy faktycznie wola?

/Już nawet nie chodzi o to, że ostatnio często słyszę o sobie, że sprawiam wrażenie silnej i pewnej siebie osoby... i to od ludzi, którzy mogłoby się wydawać, trochę mnie znaja... i w głowie mi się to nie mieści, bo jest zupełnie inaczej.. i nie wiem czy to ludzie widza mnie niewłaściwie, może tylko wycinek tego jaka jestem.. czy faktycznie nauczyłam się ukrywać siebie pod płaszczykiem przeznaczonym na widok publiczny, czy może rzeczywiście coś się we mnie zmieniło... no nie, tu akurat się nie zmieniłam.
Fakt, życie nauczyło mnie, że sama muszę się z nim mierzyć, radzić sobie z problemami, i od pewnego czasu nie użalać się tak nad soba... ale tak naprawdę potrzebuję właśnie kogoś, kto zaopiekuje się moja nie aż tak idealnie poukładana osoba, kto pozwoli mi trochę odpuścic i zwyczajnie przystanać... noooo ale tego nie widać, dziwne../
Obserwuj wątek
    • flirting.shadow Re: silna kobieta 03.08.14, 13:04
      a-g-l-a-j-a napisała:
      > Dlaczego mężczyźni unikaja silnych kobiet? Dlaczego wola te bezradne, zagubione
      > ? I czy faktycznie wola?

Bo 80% z nich wierzy w takie wlasnie przesady. A po co komu przesadna kobieta? Bedzie sie bala wyjsc z domu w kazdy piatek trzynastego i wpadala w panike na widok czarnego kota smile
      • a-g-l-a-j-a Re: silna kobieta 03.08.14, 13:15
        Przesad mowisz? A może stereotyp na kształt grubego potrfela, którego my rzekomo szukamy u mężczyzn? wink
      • szarlotka_ja Re: silna kobieta 03.08.14, 13:18
        Hehe ja znam jedną taką smile
        Trzy godziny spędziła w aucie pod mym domem, bo jej mój Wiedźmak przeleciał przez drogę tongue_out. Musiałam go wołać żeby czar odwrócić, a że kocur, jak to kocur miał inne plany to prawie trzy godziny trwało żeby wrócił do domu. Trzeba go było namówić żeby z powrotem przebiegł przez drogę, tym samym zrzucił czar i kobita mogła szczęśliwie wrócić do domu tongue_out
        • czarny.onyks Re: silna kobieta 03.08.14, 13:19
          big_grin big_grin

chciałabym to widziećbig_grin big_grin
          • szarlotka_ja Re: silna kobieta 03.08.14, 13:21
            Nom, do dzisiaj wspominamy big_grin
            A kobita jak jedzie w odwiedziny do sąsiadki to Wiedźmaka na wszelki wypadek się w piwnicy zamyka tongue_out
            Ale serio, ona jest świrnięta na punkcie różnych zabobonów. Przerąbane ma w sumie w życiu bo jest więźniem przesądów ale ma fajnego chłopa za to big_grin
    • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 13:06
      Nie unikają, ale może silne kobiety są bardziej wymagające?
    • szarlotka_ja Re: silna kobieta 03.08.14, 13:14
      A unikają? wink
      • a-g-l-a-j-a Re: silna kobieta 03.08.14, 13:17
        Wiesz... nocne Polaków rozmowy wykazały, że unikaja... tylko chyba wypadałoby dodać, że niektórzy, bo pełen przekrój płci meskiej nie został poddany próbiewink
        • szarlotka_ja Re: silna kobieta 03.08.14, 13:19
          Ja myślę, że trzeba się jakoś wypośrodkować wink
          Nie wiem może po prostu poćwiczyć bycie sobą i przestać udawać, że jest się silną/samowystarczalną?
          • a-g-l-a-j-a Re: silna kobieta 03.08.14, 13:25
            Ale jeżeli w życiu, na codzień, bez mężczyzny musimy być do pewnego stopnia silne i samowystarczalne (bo to fakt bezsprzeczny - musimy), to udawać, że tak nie jest?
            • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 13:27
              To, że kobieta jest samowystarczalna w codziennych sprawach, nie oznacza, że nie potrzebuje męzczyzny. Bo po co by się umawiała na tę randkę? Więc nie udawać, ale może pozwolić mu się wykazać? smile
            • szarlotka_ja Re: silna kobieta 03.08.14, 13:30
              No ale taki przykład na przykład tongue_out wink
              Jeżeli nie potrafię zmienić koła w aucie to nie potrafię i nie będę udawała, że umiem to zrobić tongue_out. I nie będę grzebała z instrukcją obsługi żeby udowodnić wszystkim na około jaka to jestem silna bo choćby po trupach to umiem zmienić koło w aucie wink
              • czarny.onyks Re: silna kobieta 03.08.14, 13:34
                cholera.....
                a ja jak czegoś nie umiem...to rzeczywiście czasem z instrukcją próbuję...albo częściej metodą prób....

uncertain
                • szarlotka_ja Re: silna kobieta 03.08.14, 13:59
                  Ale jak Ci się pralka zepsuje to też? big_grin
                  Bo ja na przykład kompletnie nie czuję mechaniki/elektryki i po kilku próbach postanowiłam się przyznać, że to nie jest moja działka tongue_out
                  Ale na przykład gwoździe przybijam świetnie big_grin
                  • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 14:03
                    Gwoździe mnie też przybijają świetnie tongue_out
                  • czarny.onyks Re: silna kobieta 03.08.14, 14:32
                    no zależy, jaka przyczyna...

...może trzeba ja do kontaktu włączyć...albo wodę odkręcić...albo filtr wyczyścićtongue_out
    • czarny.onyks Re: silna kobieta 03.08.14, 13:36
      zastanawiam się właśnie, czy wyglądam na zagubioną i bezradnąbig_grin.....czy raczej na silną.....

tak źle i tak niedobrzewink
      • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 13:38
        A jak wygląda zagubiona i bezradna a jak silna? Bo jak raz nie mam pojęcia.. uncertain
        • a-g-l-a-j-a Re: silna kobieta 03.08.14, 13:46
          Bezradna to pewnie ta nieuczesana, ze skarpetkami nie do pary wink
          • witrood Re: silna kobieta 03.08.14, 14:05
            Z kozakiem na jednej nodze, z laczkiem na drugiej. wink
            • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 14:08
              No Mądralo, a jakbyś miał tak na serio odpowiedzieć? Bardzo chętnie posłucham, jak męskie oko wyłowi w tłumie tę słabą czy tę silną. Hę? smile
              • witrood Re: silna kobieta 03.08.14, 14:10
                Silna to normalna (która radzi sobie z życiem). Przeciwieństwo sierotki życiowej. Większość mężczyzn i kobiet jest silna. Reszta uwiesza się na partnerach albo rodzicach.
                • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 14:16
                  Ale tak z pierwszego wrażenia jak poznać? Bo żeby stwierdzić to, o czym piszesz to chyba trzeba więcej czasu.. smile
                  • witrood Re: silna kobieta 03.08.14, 14:25
                    Z pierwszego się nie da, chyba że sieroctwo życiowe odbija się w wyglądzie (ale to ekstremum i na pewno dla żadnego faceta pociągające nie będzie). Po mowie i czynach ją poznasz. wink
                    • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 14:31
                      Czyli jednak trzeba się jako tako poznać. A ja pytałam raczej o taki wbudowany męski radar, co to mówi Wam o nas.. wink
                      • witrood Re: silna kobieta 03.08.14, 14:35
                        Eeee, wizualnie na pierwszy rzut oka (po ubiorze, prezencji) to raczej można rozpoznać klasę, przeciętność albo pustostan umysłowy. wink Póki ust nie otworzy, nie dowiesz się raczej czy sierotka. wink
                        • czarny.onyks Re: silna kobieta 03.08.14, 14:37
                          trochę mnie zaskoczyłeś....
                          • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 14:39
                            Jak rozpoznać pustostan umysłowy po ubiorze??????
                            • szarlotka_ja Re: silna kobieta 03.08.14, 14:43
                              Nie wiem jak kolega Witek uważa, ale według mnie to jest przykład modowego pustostanu umysłowego big_grin. Ale ja mogę się oczywiści mylić suspicious
                              • witrood Re: silna kobieta 03.08.14, 14:44
                                O to to. Dobry przykład.
                            • witrood Re: silna kobieta 03.08.14, 14:43
                              skwara po solarze, biały przefarbowany z czarnego z obowiązkowymi odrostami, ekstremalne tipsy, stringi prześwitujące przez sukienkę/spodnie... i jeszcze parę innych
                            • czarny.onyks Re: silna kobieta 03.08.14, 14:43
                              tu chyba ma na myśli coś takiego.....

tylko nie mów, że Ci się nie otwierasuspicious
                              • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 14:45
                                Jak na złość się otwarło big_grin Aż za bardzo tongue_out
                • witamina_b12 Re: silna kobieta 03.08.14, 14:36
                  witrood napisał:

> Silna to normalna (która radzi sobie z życiem). Przeciwieństwo sierotki życiowe
                  > j. Większość mężczyzn i kobiet jest silna. Reszta uwiesza się na partnerach alb
                  > o rodzicach.

Właśnie "radzi sobie w życiu", nie oznacza to, że musi sama wszystko własnymi rękoma zrobić (koło wymienić, gwoździa przybić i zęba wyrwać wink).
            • a-g-l-a-j-a Re: silna kobieta 03.08.14, 14:08
              o to to, po butach je poznacie big_grin
              • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 14:10
                Chodzę w japonkach latem i na średnim obcasie zimą. To jaki werdykt? tongue_out
                • witrood Re: silna kobieta 03.08.14, 14:11
                  Ale nie mieszasz? To wszystko dobrze. wink
                  • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 14:33
                    Kiedyś zdarzyło mi się wypruć do pracy w kapciach. Czy to już sieroctwo czy jeszcze roztargnienie? big_grin
                    • witrood Re: silna kobieta 03.08.14, 14:36
                      Zamroczenie senne. wink
                      • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 14:38
                        O tej porze? Och, to noc musiała być gorąca.. Nie mam pytań big_grin I zazdraszczam suspicious
                        • czarny.onyks Re: silna kobieta 03.08.14, 15:53
                          ale kto w końcu w tych kapciach szedł?
                          i komu zazdraszczasz...?

bo mi upał mąci we łbiebig_grin
          • szarlotka_ja Re: silna kobieta 03.08.14, 14:36
            Ej no... ale to nie świadczy o bezradności suspicious
            O roztrzepaniu raczej tongue_out. Mnie się przecież zdarzają skarpetki nie do pary, bluzki na lewej stronie i tym podobne wpadki tongue_out
      • maruda2 Re: silna kobieta 03.08.14, 13:45
        mnie kiedyś facet, gdyśmy się rozstawali, powiedział coś w stylu, że sobie poradzę, bo jestem silna big_grin Chyba zauważył to wcześniej, niż ja.
        • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 14:02
          Mnie też tak jeden powiedział suspicious I wiesz co? Myślę, że dla tych wymoczków to było świetne usprawiedliwienie big_grin
          • witrood Re: silna kobieta 03.08.14, 14:07
            Jakąś puentą trzeba kończyć. Lepiej kulturalną. wink
            • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 14:09
              Moja myśl po takim hasełku? Spadaj byle dalej ode mnie, wypierdku mamuta suspicious
              • a-g-l-a-j-a Re: silna kobieta 03.08.14, 14:16
                Wypierdek mamuta(?) Ale to przecież facet, z którym byłaś, którego zapewne darzyłaś uczuciem, rozstanie wystarczy by pojawiły się tego typu epitety na człowieka, którego kochałaś?
                • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 14:22
                  Trudno nazwać to związkiem. Nie kochałam go i on mnie zapewne też nie. Nie byłoby w tym nic złego, pomyłki się zdarzają ludziom, ale.. Pan musiał się zapewne usprawiedliwić przed kolegami i trochę podkolorował nasze rozstanie i jego przyczyny. Niechętnie wracam do tego tematu..
    • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 15:03
      Ulżyłam sobie i tyle. Temat męskiego narcyzmu jest niewyczerpywalny..
      Nie będę przytaczać epitetów, którymi on mnie nazywał. Jak powiedziała Maruda, czasami trzeba być ponad..
      • szarlotka_ja Re: silna kobieta 03.08.14, 15:09
        No właśnie być ponad... to w moim słowniku nie oznacza oddawać tym samym albo jeszcze gorzej. Być ponad to odejść z honorem, starać się zapomnieć, żyć dalej, nie wypominać... Nie wiem, tak ja to odczuwam/odbieram wink
        • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 15:14
          Masz rację. Pozwoliłam sobie tylko tu, na forum, anonimowo, ale i tak chyba na zbyt wiele.. Jak widać nadal mnie to bodzie pod żebrami, że Pan będąc z tych, co to: Żadna kobieta mnie nie zostawi, to ja je rzucam, zrobił ze mnie... Ach, szkoda słów. Lepiej ugotuję obiad.
    • ice_flower Re: silna kobieta 03.08.14, 15:07
      Tak wiem. Tobie dużo nie trzeba, żeby się przyczepić tongue_out
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: silna kobieta 03.08.14, 15:11
      gwen75 napisał:

> Kurna, wyrywać sobie zęba samemu to byłaby jazda wink

nie, no co Ty... mleczaków sam sobie nie wyrywałeś? choć one to właściwie całkiem same wychodziły jak pamiętam
    • abyss7 Re: silna kobieta 03.08.14, 15:19
      a-g-l-a-j-a napisała:

> Dlaczego mężczyźni unikaja silnych kobiet?

To fakt, unikam silnych kobiet.... wink
      Ale jeśli masz na myśli coś innego, niż wyciskanie kg, to jesteś w "mylnym błędzie" - duża część facetów, w tym ja, bardzo ceni sobie silne kobiety smile
      https://sportsy.pl/demot/0_0_0_199742332_middle.jpg
      • witamina_b12 Re: silna kobieta 03.08.14, 15:21
        nie wiem czy ona silna, bo wydaje się być dosyć przerażona tym ciężarem wink
        • abyss7 Re: silna kobieta 03.08.14, 15:40
          oj tam zaraz przerażona, dziewczyna ma ciężki dzień w pracy wink
      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: silna kobieta 03.08.14, 15:25
        auć... coś mnie zabolało w środku na ten widok...
        ja aż TAK silną kobietą nie jestem
        i chyba dobrze, że tak nie jest wink
        • abyss7 Re: silna kobieta 03.08.14, 15:45
          pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała:

> ja aż TAK silną kobietą nie jestem
          > i chyba dobrze, że tak nie jest wink

Oj czasem taka kruszynka by się przydała... Szczególnie wczoraj, jak wracałem autobusem z nawalonymi kibolami Legii uncertain
          • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: silna kobieta 03.08.14, 15:50
            przypomniała mi się historyjka, jak niejaki Markoski, kumpel mojego eksa, jechał kiedyś pociągiem z kibicami Legii i zaśpiewał se od niechcenia na ich widok "JA-giellonia!!!"
            zapadła cisza, mord w oczach... a potem chłopcy się tylko śmiać zaczęli
            upiekło mu się big_grin
          • maruda2 Re: silna kobieta 03.08.14, 22:10
            ja też tak miałam, więc Ty może nie narzekaj... wink

abyss7 napisał:

>
            > Oj czasem taka kruszynka by się przydała... Szczególnie wczoraj, jak wracałem a
            > utobusem z nawalonymi kibolami Legii uncertain
      • czarny.onyks Re: silna kobieta 03.08.14, 15:52
        może i silna...
        ale cholernie nieatrakcyjna....uncertain
        • abyss7 Re: silna kobieta 03.08.14, 16:01
          czarny.onyks napisała:

> może i silna...
          > ale cholernie nieatrakcyjna....uncertain

Onyksia, atrakcyjność osoby to nie tylko jej wygląd smile
          Poza tym zapewniam Cię, że są osoby dla których jej ciało byłoby spełnieniem marzeń smile
          • czarny.onyks Re: silna kobieta 03.08.14, 16:17
            Abysiu ...no coś Ty.....nie tylko wygląd??

ojoj...tyle lat zyłam w nieświadomości...
            • abyss7 Re: silna kobieta 04.08.14, 10:36
              czarny.onyks napisała:
              >
              > ojoj...tyle lat zyłam w nieświadomości...

Radem wielce jest, żem panience przysłużyć się mógł smile Zali ślubym złożył każdyj dzionek jeden dobry uczynek sprawować, a takowych wczora ni czorta nie znalazł ja. uncertain

Tedy ruszyłem zrozpaczon bez knieje i bory szukając okazyii jakowej. Starowinki bez ulice przeprowadzać chciał ja. Moc starych grzybów w lesie znalazł, pod kapelusze zglądał, no ale żaden z nich babcią nie był... sad

W ten czas ujrzał ja stalową karocę, co w leszczynie okrutnie się gibała.
              – Ot durak, szczęcie ci się przytrafiło – pomyślał ja – przeto konie ponieśli i dobrzy ludzie wpadli w zarośla gęste, okazyja nastala z odsieczą ruszyć pielgrzymom.
              Zaparł się ja odnóżami za zdrowego buczka i com sił jął pchać avtomobil. Dwie stopy wszystkiego ja upchał i ujrzał bez szybkę dłoń pokazującą jeden. Ćwierć klepsydry się nie przesypała jakom ujrzał drugą, trzecią i czwartą – wszystkowe jeden wskazywały.
              – Ki czort – dumał - rebus jaki? Coby to jeden i jeden i jeden i jeden znaczyć mogło?
              Natenczas wołanie usłyszał w zamorskich językach – takju, takju, takju! Poligluta ze mnie żaden, nu domyślił się ja, co to „tak ty” znaczy.
              - A – zrozumiał – znaczy się wejść każą.
              Ciągać za klamkę zaczą, nu wierzeje mocno na skobel zaryglowane byli, bo klamka w łapie została, a oni nie puścili. Wtenczas karoca zaryczała okrutnie i co sił bez koni przez las pognała i tylem ją widział. Ino się klamka została uncertain

Nic to, śluby złożyłem tom ku dukowi wyruszył, tam prędzej dobry uczynek sprawię i jakom pomyślał, takuj uczynił. Tedy białogłowę ujrzał ja – ale w stanie takim, że rumieniec na gębę wyskakuje, jako tylko wspomnienie przyjdzie do łba. Oj biedne dziewczę, gapa jakaś straszna, wyszła chyba do boru na jagody i kiecki założyć zapomniała! No nikt nie uwierzyć mi raczy, ale stała biedaczka przy drodze w samych galotach, a tych galotów to więcej niebyło, niż było!
              - Jest okazyja – zakrzyczałem!
              Koszulę z piersi zerwałem i jąłem zad jej zakrywać, coby ludziska się z niej nie śmiały. A ona, biedaczka, pomyślała pewno, że zbój jaki wiano jej odebrać siłą skory i wtenczas z zarośli jej giermek wyskoczył i po mordzie sprał mnie srodze, a i portfel, jako rekompensyję uszczerbku moralnego swej pani, zainkasować raczył. No chciał ja dobrze, a wyszło jak zawsze sad

Tom rad, Waćpanna, żem przynajmniej Ciebie uświadomił i ślub spełnił wink smile

• witamina_b12 Re: silna kobieta 04.08.14, 10:46
                big_grin
                jak to prastare przysłowie mówi: Każdy dobry uczynek zostanie przykładnie ukarany wink
                • czarny.onyks Re: silna kobieta 04.08.14, 14:04
                  bo dobrymi chęciami piekło wybrukowanewink

zwłaszcza gdy mówi się jedno, by się kobietom przypodobaćwink...
                  a w duszy marzenia o bosonogiej, szczupłej blondynce z dużym b.wink
                  • abyss7 Re: silna kobieta 04.08.14, 14:59
                    czarny.onyks napisała:

> a w duszy marzenia o bosonogiej, szczupłej blondynce z dużym b.wink

yyyyyyyy.... to według Ciebie rozmiar B jest aż tak wysoko postawioną poprzeczką???
                    Myślę, że to kryterium spełnia co najmniej 90% kobiet tongue_out tongue_out tongue_out
          • anirat Re: silna kobieta 03.08.14, 16:25
            No to pytanie, gdzie oni są?
    • finka9 Re: silna kobieta 04.08.14, 08:55
      a-g-l-a-j-a napisała:

> Dlaczego mężczyźni unikaja silnych kobiet? Dlaczego wola te bezradne, zagubione
      >
      >
      >
      > /Już nawet nie chodzi o to, że ostatnio często słyszę o sobie, że sprawiam wraż
      > enie silnej i pewnej siebie osoby...

Ja akurat postrzegam Ciebie jako osobę totalnie bezradną i zagubioną wciąż użalającą się nad swoim losem . Ps. aż żałuję ,że nie jestem facetem. wink
      • anirat Re: silna kobieta 04.08.14, 09:48
        Ja odbieram to zupełnie inaczej. Kobieta, która doskonale radzi sobie w codziennym samotnym życiu. Załatwia wszystko co trzeba, ogarnia wszystko, jawi się otoczeniu jako silna, niezależna, niepotrzebująca kogokolwiek. Tutaj na forum pozwala sobie ponarzekać, że jest sama, że wolałaby, aby choć część tych problemów codziennych podzielić z kimś. Wg mnie normalne ludzkie potrzeby.
        • finka9 Re: silna kobieta 04.08.14, 11:42
          anirat napisała:

> Ja odbieram to zupełnie inaczej. Kobieta, która doskonale radzi sobie w codzien
          > nym samotnym życiu. Załatwia wszystko co trzeba, ogarnia wszystko, jawi się oto
          > czeniu jako silna, niezależna, niepotrzebująca kogokolwiek.

Czyli jak każda samotna kobieta. Z prostej przyczyny ,nikt za nią nic nie załatwi ,MUSI poradzić sobie sama.
    • raziel24 Re: silna kobieta 04.08.14, 10:39
      Coś w tym jest.
      • anirat Re: silna kobieta 04.08.14, 10:56
        w czym, bo nie wiem na który post odpowiedziałeś?
        • raziel24 Re: silna kobieta 04.08.14, 11:35
          Zgodziłem się z tym, że faceci w większości wolą "te bezradne, zagubione" przynajmniej w moim otoczeniu tak jest. Bierze się to chyba z tego, że facet w gruncie rzeczy chciałby być rycerzem na białym koniu ratującym biedną księżniczkęwink
          • maruda2 Re: silna kobieta 04.08.14, 11:44
            taaa, pracowałam kiedyś z kobitką, taka właśnie biedną i bezradną, która mieszkając od 20-tu lat w W-wie kompletnie nie znała miasta, bo mężuś wszędzie woził ją samochodem. Zawsze powtarzałam, że powinna na niego chuchać i dmuchać, bo ona sama zginie, gdy go zabraknie.
            • finka9 Re: silna kobieta 04.08.14, 11:47
              maruda2 napisała:

> taaa, pracowałam kiedyś z kobitką, taka właśnie biedną i bezradną, która mieszk
              > ając od 20-tu lat w W-wie kompletnie nie znała miasta, bo mężuś wszędzie woził
              > ją samochodem. Zawsze powtarzałam, że powinna na niego chuchać i dmuchać, bo on
              > a sama zginie, gdy go zabraknie.

Właśnie ,że nie. Bo ona stała się wtórną bezradną sierotką . Mężuś ją wyręcza to po co się wysilać. Jakby go zabrakło od razu stanęłaby na nogi.wink
              • ice_flower Re: silna kobieta 04.08.14, 11:57
                To zależy.. Znałam taki typ. Jak mężusia zabrakło, to znalazła nowego "kierowcę" i dalej się wozi.. wink
                • finka9 Re: silna kobieta 04.08.14, 12:00
                  ice_flower napisała:

> To zależy.. Znałam taki typ. Jak mężusia zabrakło, to znalazła nowego "kierowcę
                  > " i dalej się wozi.. wink

No i weź powiedz ,że niezaradna. big_grin
                  • ice_flower Re: silna kobieta 04.08.14, 12:04
                    Szczerze Ci powiem, że byłam w szoku. Wszyscy tak żałowali, że taka bidulka, a mąż taki troglodyta, co to wrażliwej kobiety nie umie docenić. A ja miałam pewne wątpliwości.. No i szast prast, już się pocieszyła i pokazywała zdjęcia większego (co ważne) nowego domu.. Ech, niektórym tak łatwo przychodzi dokonywanie życiowych zmian. A ja to chyba za dużo myślę.. uncertain
                    • finka9 Re: silna kobieta 04.08.14, 12:07
                      ice_flower napisała:

> Szczerze Ci powiem, że byłam w szoku. Wszyscy tak żałowali, że taka bidulka, a
                      > mąż taki troglodyta, co to wrażliwej kobiety nie umie docenić. A ja miałam pewn
                      > e wątpliwości.. No i szast prast, już się pocieszyła i pokazywała zdjęcia więks
                      > zego (co ważne) nowego domu.. Ech, niektórym tak łatwo przychodzi dokonywanie ż
                      > yciowych zmian. A ja to chyba za dużo myślę.. uncertain

Ma dziewczyna patent na życie. Ps. Ja też z tych za dużo myślących .Wolę na piechotę.wink
                      • ice_flower Re: silna kobieta 04.08.14, 12:08
                        smile Przynajmniej kondycja lepsza i figura.. wink
    • robert.83 Re: silna kobieta 04.08.14, 11:05

Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Bo traktując pytania poważnie i dosłownie, odpowiedziałbym:

> Dlaczego mężczyźni unikaja silnych kobiet?

To zależy od faceta.

> Dlaczego wola te bezradne, zagubione?

To zależy od faceta.

> I czy faktycznie wola?

To zależy od faceta.
      • maruda2 Re: silna kobieta 04.08.14, 11:11
        jaka uniwersalna odpowiedź wink
      • finka9 Re: silna kobieta 04.08.14, 11:39
        robert.83 napisał:

>
        >
        > Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Bo traktując pytania poważnie i dosłownie, odpowi
        > edziałbym:
        >
        > > Dlaczego mężczyźni unikaja silnych kobiet?
        >
        > To zależy od faceta.
        >
        > > Dlaczego wola te bezradne, zagubione?
        >
        > To zależy od faceta.
        >
        > > I czy faktycznie wola?
        >
        > To zależy od faceta.
        >
        >
        Żadnej odpowiedzi nie oczekuje . To próba dowartościowania się. "Cóż ja biedna poradzę ,że jestem taka wspaniała i samowystarczalna."tongue_out
        • a-g-l-a-j-a Re: silna kobieta 04.08.14, 17:30
          Fineczko, tyle lat minęło a Ty nadal wylewasz z siebie to samo... a szkoda, życie jest piękniejsze, kiedy człowiek nie ma w sobie tych pokładów negatywnej energii, ma natomiast uśmiech i radość życia.. o życzliwości wspominać nawet nie będę..

/aaaa... dowartościowywać się nie muszę (znam swoja wartość), szczególnie na forum, na którym większość ludzi (podobnie jak Ty) mnie nie zna... Nawet Ty, po głębszym zastanowieniu, musisz przyznać, że to nie ma sensu../
    • green.amber Re: silna kobieta 04.08.14, 12:04
      a-g-l-a-j-a napisała:

>
      >
      >
      > /Już nawet nie chodzi o to, że ostatnio często słyszę o sobie, że sprawiam wraż
      > enie silnej i pewnej siebie osoby... i to od ludzi, którzy mogłoby się wydawać,
      > trochę mnie znaja... i w głowie mi się to nie mieści, bo jest zupełnie inaczej

może nie unikają silnych, tylko tych, które sprawiają wrażenie...
      a może nie unikają, może to wszystko są wrażenia...
    • finka9 Re: silna kobieta 04.08.14, 12:15
      . Ja uważam,że faceci nie boją się silnych kobiet , w dzisiejszych czasach często to kobieta przynosi mamuta do jaskini. No a jak któryś ma ochotę niańczyć jakąś rozlazłą mamałygę to jego wola.
      • maruda2 Re: silna kobieta 04.08.14, 12:26
        o to, to big_grin
      • ice_flower Re: silna kobieta 04.08.14, 13:19
        big_grin Brawo! big_grin
        • green.amber Re: silna kobieta 04.08.14, 13:27
          no zarazzaraz holahola... ale jeśli to ona targa mamuta, to co jemu zostaje do zrobienia?? i czy ta nasza siła ma polegać na wypchnięciu faceta z jego roli??
          • witamina_b12 Re: silna kobieta 04.08.14, 13:34
            ona targa mamuta a on ją za włosy do jaskini, czy jakoś tak wink
            • green.amber Re: silna kobieta 04.08.14, 13:37
              ale jeśli nie wprawion przy mamutach... a ona się rozpędzi... wink
            • czarny.onyks Re: silna kobieta 04.08.14, 14:03
              no własnie....dośc istotny szczegół, bo niektórzy za nogi...a potem tyle piachu tu i ówdzie big_grin big_grin
      • facet699 Re: silna kobieta 04.08.14, 13:33
        oczywiście, że się nie boją bo lepsza silna, zdecydowana niż słodka idiotka. Co prawda może dojść do sytuacji, że zalotnik spasuje z myślą, że jak sobie tak dobrze radzi to do czego on się jeszcze przyda. Więc z umiarem moje drogie panie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka