28.03.16, 20:55
Absolutna. Ta wewnętrzna. I nie jest to pieprzenie po nadużyciu otępiających leków (wyjątkowo dziś nie musiałam) ani ostatnie podrygi konającego (jeszcze, tak że Tdf nie pal znicza, bo drugi falstart to już wykluczenie z biegu.....). Taka wolność mi się przytrafiła jako skutek uboczny. Niczego się nie boję (chociaż bólu jeszcze trochę tak, ale widzę, że XXIw. dał nam wiele możliwości). Niewiele rzeczy mnie już rusza. Nie interesuje mnie kompletnie opinia innych na mój temat. Co ciekawe, moja porąbana szefowa chyba to wyczuła, bo obchodzi mnie szerokim łukiem (ciągle pracuję) i przestało jej sprawiać frajdę atakowanie mnie. Zresztą patrzę na nią z tym samym pobłażliwym uśmiechem z jakim obserwuję całą resztę moich koleżanek z wiekopomnymi problemami kolejnych zmarszczek i zaniedbania przez nadużywającego sportu faceta. Generalnie kiedy zabezpieczyłam przyszłość mojej suni kochanej, to zyskałam coś, czego nawet sobie nigdy nie byłam w stanie wyobrazić.... Wolność!!! Wiem, że trudno to wyjaśnić, ale tak właśnie czuję. Dlatego nie próbujcie sobie nawet wyobrazić, jak to jest......... bo jest tak, jak byście sobie w życiu nie wyobrażali....
Mam nadzieję, że to pozytywy wpis. Bo zdecydowałam się napisać tylko dlatego, że taki mi się wydał....
Pozdrawiam Starą Gwardię
Obserwuj wątek
    • z-e-u-s Re: Wolność 28.03.16, 21:08
      Gratulujęsmile Taka wolność jest skutkiem ubocznym czego?
      • carol-jordan Re: Wolność 28.03.16, 21:09
        Choroby.
        • z-e-u-s Re: Wolność 28.03.16, 21:54
          Śmiertelnej, w krótkim okresie czasu?
          • carol-jordan Re: Wolność 29.03.16, 10:28
            Nieuleczalnej. A ile to jest krótko? Nie wiem. Nie powiedziano mi, że zostało mi zaledwie kilka tygodni, jeśli o to pytasz.....
            • z-e-u-s Re: Wolność 29.03.16, 23:07
              Tak, właściwie o to. Myślałem, że perspektywa rychłej (załóżmy w okresie kilku miesięcy - lat) śmierci daje odpowiedni dystans do rzeczywistości.
    • a.g.l.a.j.a Re: Wolność 28.03.16, 21:46
      Carola, mogę do Ciebie maila wysłać? Nie mam pojęcia nawet gdzie i jak, bo tu się wszystko pozmieniało.
      Nie pytaj dlaczego... muszę...
      • carol-jordan Re: Wolność 29.03.16, 10:26
        Po co pytasz? Zawsze możesz. Nick +gazeta.pl
        • marek-1002 Re: Wolność 29.03.16, 18:21
          carol-jordan napisała:

> Po co pytasz? Zawsze możesz. Nick +gazeta.pl

Uważaj na nią. Ta Agla to chyba jakaś sekciara. Naprawdę chcesz spędzić swoje ostanie chwile na tym łez padole marnując czas na jakiś korespondencyjny biblijny kurs? Nie lepiej wreszcie zrealizować te swoje wyuzdane fantazje, na które do tej pory brakło odwagi (lub czasu)? Albo czy ja wiem,... chociażby skoczyć ze spadochronem. Albo na bungee...
          • a.g.l.a.j.a Re: Wolność 31.03.16, 18:38
            Sekciara?
            Hehehe big_grin
    • fripooo Re: Wolność 29.03.16, 10:33
      wolnośc to by byłą gdybym miał na koncie górę kasy i nie musiał chodzić do żadnej roboty, siedziałbym pewnie w tejchwili w pociągu i planował jakie miejsca odwiedzić, a zmarszczki to jest problem, może z twojego punktu widzenia nie, ale starzenie się to też nieuleczalna choroba i do tego wredna okrutnie
      • carol-jordan Re: Wolność 29.03.16, 11:17
        A wieżowce wciąż płyną...............
    • tdf-888 Re: Wolność 29.03.16, 11:01
      Carol wróciła na level gimbazy i szczyci się osiągnięciami smile
      taka wolność to i ja mam i odpuszczam sobie taki mentorski ton
      • carol-jordan Re: Wolność 29.03.16, 11:21
        To myślisz, że z mojego zbawiania ciemnych mas nici??? Och, to może być dla mnie gwóźdź do trumny........ sad (lub też wieko do urny, bo tak mi się bardziej podoba, choć niestety nie rozsypią mnie nad morzem.... pytam się, czemu nie wolno? ))))
        • tdf-888 Re: Wolność 29.03.16, 11:34
          każdy kiedyś umrze. oby cie nie bolało.
          a skoro przyszłość suni zabezpieczona... wink
          • carol-jordan Re: Wolność 29.03.16, 11:38
            Możesz się śmiać. Ale dla mnie to był straszny ból pomyśleć, że ktoś się może nad nią znowu pastwić. Nie mam dzieci, więc o kogo mam się martwić? To mi spędzało sen z powiek....
            • tdf-888 Re: Wolność 29.03.16, 11:43
              bez uchowku całkiem łatwo o wolność.
    • maruda2 Re: Wolność 29.03.16, 11:25
      a kot ? kota ponoć jeszcze masz
      • carol-jordan Re: Wolność 29.03.16, 11:29
        A to akurat nigdy nie był problem.
        Jak Ci się mieszka w mieszkanku? Dla Ciebie to pewnie już nic nowego ale mnie czas biegnie jakby inaczej....
        • maruda2 Re: Wolność 29.03.16, 11:40
          Przez ostatnie parę miesięcy to więcej mnie nie było, niż byłam u siebie sad Dopiero przed samymi świętami udało mi się złożyć wszystkie meble, nadal walczę z reklamacją kanapy wrrr... Wprowadzenie się do nowego mieszkania idealnie wpasowało się czasowo w rodzinne nieszczęścia. W zasadzie to tak od marca zaczęłam się cieszyć mieszkaniem i mieszkaniem w nim smile
    • tdf-888 Re: Wolność 29.03.16, 12:29
      a czy juz wiesz czym jest szczęście? big_grin
      czujesz to?
      • marek-1002 Re: Wolność 29.03.16, 18:34
        tdf-888 napisał:

> a czy juz wiesz czym jest szczęście? big_grin
        > czujesz to?

Liczysz na jakąś epifaniczną, wreszcie nam maluczkim sens życia wyjaśniającą odpowiedź?
        To chyba dopiero za parę tygodni. Poza tym obawiałbym się jakiś okropnych banałów (nie przejmuj się za bardzo, nie pracuj za dużo, żyj tu i teraz, troszcz się o bliskich etc.) do tego podanych w niestrawnej coelho'watej poetyce.
    • witrood Re: Wolność 29.03.16, 17:47
      No cóż mam to chyba i bez choroby. Wiąże mnie tylko robota, bo z czegoś muszę żyć. Acz jakieś tam oszczędności mam, więc z drugiej strony aż tak mnie nie wiąże, żebym musiał się nad nią nieustannie trząść. wink
    • witamina_b12 Re: Wolność 29.03.16, 22:44
      Czy Ty nie możesz zmienić nicka? musisz od razu tak patetycznie?
      • marek-1002 Re: Wolność 30.03.16, 00:36
        witamina_b12 napisała:

> Czy Ty nie możesz zmienić nicka? musisz od razu tak patetycznie?

Zmiana nicka będzie za parę tygodni. Tj. gdy się czas dopełni - takie tam nawiązanie do patetycznej nuty smile
        • witamina_b12 Re: Wolność 30.03.16, 00:55
          big_grin
          zgadzam się z Mareczkiem... najwyższa pora iść spać wink
          • marek-1002 Re: Wolność 30.03.16, 01:00
            witamina_b12 napisała:

> big_grin
            > zgadzam się z Mareczkiem... najwyższa pora iść spać wink

Na mnie też już najwyraźniej pora. Skoro powyższe w pierwszej chwili odczytałem jako lekko zawoalowaną (nieśmiało sondującą ewentualną możliwość itp.) ...propozycję! wink
            • witamina_b12 Re: Wolność 30.03.16, 10:17
              Litości... nie jestem masochistką big_grin
              • marek-1002 Re: Wolność 01.04.16, 16:37
                witamina_b12 napisała:

> Litości... nie jestem masochistką big_grin

A ja sadystą. Czyli ta odmiana idealnego związku odpada. No, ale przecież jest tyle innych możliwości. A ja, tak jak nie jestem sadystą, tak bardzo staram się być pełnym nadziei optymistą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka