szarlotka_ja 24.05.16, 20:52 Książkę przeczytałam Faktycznie odstresowująca A podczas ostatniego wypadu za granicę wpadła mi w łapy w języku oryginalnym - to dopiero jest przeżycie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witamina_b12 Re: Witamina 24.05.16, 21:25 Fajnie, że się podobała Na oryginałbym sie nie porwała Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Witamina 24.05.16, 22:14 Dlaczego nie? Język czeski jest dość hm... wesoły Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Witamina 25.05.16, 22:02 Jakbyś miała jeszcze coś ciekawego do poczytania to poproszę o tytuł Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Witamina 01.06.16, 12:48 Teraz czytam "Brudną Robotę" Moora. Też śmieszna. Jakoś nie mogę za nic poważnego się zabrać "Główny bohater, właściciel komisu Charlie Asher z San Francisco, to typowy samiec beta. Czyli kto? Jak wyjaśnia Moore: ?gen samca przetrwał nie dzięki pokonywaniu przeciwności, lecz ich przewidywaniu i unikaniu. Kiedy samce alfa szły polować na mastodonty, samce beta umiały przewidzieć, że atakowanie wściekłego, włochatego buldożera za pomocą zaostrzonego patyka to lekka przesada, i zostawały w obozowisku, by pocieszać zrozpaczone wdowy". Mówiąc prościej: ?to samce alfa rządzą światem, ale samce beta stanowią tryby, dzięki którym ta maszyna działa". Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Witamina 01.06.16, 18:07 Dzięki Ja ostatnio czytałam "Błogosławieni, którzy robią ser". Może nie jakaś bardzo śmieszna, ale nieźle pokręcona. Mnie się podobała Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Witamina 02.06.16, 21:49 Hmm... przygarnęłabym, ale obawiam się, że znowu mogę nie otworzyć Już zamówiłam w bibliotece "Trzech panów w łódce, nie licząc psa" czytałaś? Jak nie to polecam, mnie śmieszyło Odpowiedz Link
maruda2 Re: Witamina 03.06.16, 09:56 Trzech panów .... jest genialne. Ja się zaśmiewałam do łez Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Witamina 03.06.16, 19:14 "Panowie z dzielnicy" też mnie śmieszyli, a niektórzy się w czoło pukali, że tak głupiej książki w życiu nie mieli w rękach Odpowiedz Link
tapatik Re: Witamina 03.06.16, 10:45 przygarnęłabym, ale obawiam się, że znowu mogę nie otworzyć Podaj objawy tego "nie mogę otworzyć". Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Witamina 03.06.16, 19:12 Bo nie umiem zainstalować programu do odczytywania ebooków na swym leciwym laptopie Odpowiedz Link
apersona Re: Witamina 03.06.16, 21:58 Przy "Zabawach poufnych" Osieckiej tak się chichrałam w autobusie, aż pasażer naprzeciwko się zapytał co czytam. To parodia poradnika na tematy damsko-męskie. Odpowiedz Link