24.05.16, 20:52
Książkę przeczytałam wink
Faktycznie odstresowująca tongue_out

A podczas ostatniego wypadu za granicę wpadła mi w łapy w języku oryginalnym - to dopiero jest przeżycie big_grin
Obserwuj wątek
    • witamina_b12 Re: Witamina 24.05.16, 21:25
      Fajnie, że się podobała smile
      Na oryginałbym sie nie porwała wink
      • szarlotka_ja Re: Witamina 24.05.16, 22:14
        Dlaczego nie? Język czeski jest dość hm... wesoły smile
    • szarlotka_ja Re: Witamina 25.05.16, 22:02
      Jakbyś miała jeszcze coś ciekawego do poczytania to poproszę o tytuł wink
      • witamina_b12 Re: Witamina 01.06.16, 12:48
        Teraz czytam "Brudną Robotę" Moora. Też śmieszna.
        Jakoś nie mogę za nic poważnego się zabrać tongue_out

"Główny bohater, właściciel komisu Charlie Asher z San Francisco, to typowy samiec beta. Czyli kto? Jak wyjaśnia Moore: ?gen samca przetrwał nie dzięki pokonywaniu przeciwności, lecz ich przewidywaniu i unikaniu. Kiedy samce alfa szły polować na mastodonty, samce beta umiały przewidzieć, że atakowanie wściekłego, włochatego buldożera za pomocą zaostrzonego patyka to lekka przesada, i zostawały w obozowisku, by pocieszać zrozpaczone wdowy". Mówiąc prościej: ?to samce alfa rządzą światem, ale samce beta stanowią tryby, dzięki którym ta maszyna działa".
        • szarlotka_ja Re: Witamina 01.06.16, 18:07
          Dzięki wink
          Ja ostatnio czytałam "Błogosławieni, którzy robią ser". Może nie jakaś bardzo śmieszna, ale nieźle pokręcona. Mnie się podobała big_grin
          • witamina_b12 Re: Witamina 01.06.16, 23:30
            Brudna robote mam ebooka jak chcesz.
            • szarlotka_ja Re: Witamina 02.06.16, 21:49
              Hmm... przygarnęłabym, ale obawiam się, że znowu mogę nie otworzyć wink
              Już zamówiłam w bibliotece tongue_out
              "Trzech panów w łódce, nie licząc psa" czytałaś? Jak nie to polecam, mnie śmieszyło big_grin
              • maruda2 Re: Witamina 03.06.16, 09:56
                Trzech panów .... jest genialne. Ja się zaśmiewałam do łez smile
                • szarlotka_ja Re: Witamina 03.06.16, 19:14
                  "Panowie z dzielnicy" też mnie śmieszyli, a niektórzy się w czoło pukali, że tak głupiej książki w życiu nie mieli w rękach tongue_out
              • tapatik Re: Witamina 03.06.16, 10:45
                przygarnęłabym, ale obawiam się, że znowu mogę nie otworzyć

Podaj objawy tego "nie mogę otworzyć".
                • szarlotka_ja Re: Witamina 03.06.16, 19:12
                  Bo nie umiem zainstalować programu do odczytywania ebooków na swym leciwym laptopie wink
            • tapatik Re: Witamina 03.06.16, 10:44
              Chce tongue_out
      • apersona Re: Witamina 03.06.16, 21:58
        Przy "Zabawach poufnych" Osieckiej tak się chichrałam w autobusie, aż pasażer naprzeciwko się zapytał co czytam. To parodia poradnika na tematy damsko-męskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka