szarlotka_ja 20.01.19, 12:59 Rosól gotowy! Proszę podchodzić z talerzykami . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witrood Re: Gotowy! 20.01.19, 14:21 Makaron we własnym zakresie? To na indyku? Ja na indyku gotuję przeważnie. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Gotowy! 20.01.19, 14:31 A nie wiem, nie zaglądałam kucharzowi na ręce, wygląda mi to na skrzydła kurze . Makaron jest na durszlaku, ale jak chcesz przynieść swój to nie ma problemu . Odpowiedz Link
witrood Re: Gotowy! 20.01.19, 19:00 A sobie samej na dwa dni? Chyba że taki francuski piesek jesteś i musisz mieć codziennie coś innego. Nie gadaj, że w knajpach się żywisz. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Gotowy! 20.01.19, 19:03 Życie jest brutalne . W poniedziałek, wtorek i czwartek - stołówka. Środa, piątek to najczęściej coś na szybko - omlet albo sałatka czy coś z patelni. Weekendy to do mamy schodzę, albo ja coś gotuję. Zupy rzadko, bardzo rzadko. Nawet nie pamiętam kiedy ostatnio zupę jadłam . Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Gotowy! 20.01.19, 19:58 Bardzo możliwe, że ten rosołek jest dobry... Ale... Miało być zielone tagliatelle, tosty i trufelki Kevin! Podejdź no do płota! Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Gotowy! 21.01.19, 20:56 Piękna pogoda w kraju deszczowców była i odjechałem daleko od płota, ale już biegnę Oto tosty. Ponieważ nie zdecydowałaś się na śliczną trawkę z rosą, został jednak tuńczyk. Spokojnie, mamy XXI wiek, jak w aplikacji odpowiednio poklikasz, to zamienisz go na to co Ci bardziej odpowiada. Oto tagliatelle: A oto trufelki: Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Gotowy! 21.01.19, 21:27 No, no Dziękuję Poniedziałkowa kolacja lepsza od niedzielnego obiadu Dobrze, dobrze - bo już miałam się bardzo gniewać Tylko jeszcze z tą aplikacją mam kłopot. Ustrojstwo nie współpracuje... Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Gotowy! 21.01.19, 21:32 Jak klikniesz tę ikonkę z dwiema strzałkami w prawym górnym rogu, to tuńczyk i ten liść pod spodem zamienią się miejscami Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Gotowy! 21.01.19, 21:37 Już kliknęłam, ale liść mi spadł na podłogę Co ja teraz będę jadła? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Gotowy! 21.01.19, 22:03 Już dwa razy próbowałam! Za pierwszym razem spadły te malutkie cosie z tosta. Za drugim razem ta miseczka z sosem. Boję się, że za trzecim spadnie cała bułka i nic mi nie zostanie... Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Gotowy! 21.01.19, 22:23 Będę musiał pogadać z adminem. A tymczasem przygotowałem coś lepszego: Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Gotowy! 21.01.19, 22:42 Ooo, to fajne, dziękuję A co to tam posmarowane? W smaku jest fajne, ale nie mogę rozpoznać. Będę zgadywać do rana. Dobranoc Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Gotowy! 20.01.19, 20:10 A żeby nie było, że tak ciągle kradzione potrawy podaję, to zapraszam na sałatkę made in Szarlota Weganie nie pojedzą bo tam jajco, jogurt krowi i kawałek schabu dodałam, sasa Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Gotowy! 20.01.19, 20:16 No, no, kuchareczka z Szarlotki To ten rosół to kradziony był? Czy tylko po cygańsku - na kradzionej kurze? Odpowiedz Link
witrood Re: Gotowy! 20.01.19, 20:21 To ja coś na temat mam i śliczna dziewczyna wtedy to śpiewała. "Ukradła cyganka kurę" Margita Ślizowska Odpowiedz Link
witrood Re: Gotowy! 20.01.19, 20:18 Co tam jest dokładnie, bo mam niewykorzystany schabowy z dziś? Mógłby pójść w sałatkę. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Gotowy! 20.01.19, 20:22 Sałata, rzodkiewka, kawałek schabu, jajco sadzone, cieciorka, słonecznik i jogurt z czosnkiem . Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Gotowy! 20.01.19, 20:27 Ja se posadziłam bo już miałam ciepłą patelnię od schabu . Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Gotowy! 20.01.19, 20:30 Myślę, że sałata jeszcze przed dodaniem schabu, była już zatruta . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Gotowy! 20.01.19, 20:53 I te biedne, nienarodzone a już zabite kurczątka nie śnią Ci się po nocy? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Gotowy! 20.01.19, 21:34 I nie przeszkadza Ci, że biedne kokoszki tracą swoje jaja i przeżywają tramę? Odpowiedz Link