29.01.19, 06:38
nieprzespana. W robocie będę trup. No jednak samotność wali w dekiel po chwili niewalenia. Nie ma na to rady chyba. wink
Obserwuj wątek
    • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 17:14
      Witku, mnie też wali i to (nie) zdrowo uncertain
      Wczoraj nawet miałam taki kryzys, że odkopałam tabletki nasenne i zażyłam.
      Spałam jak dziecko, ale to nie zmienia faktu, że jest mi źle. sad
      Czy kiedyś to minie? Jak zły sen?
      Czy przyzwyczaję się do samotności na tyle, że przestanę marzyć o cieple drugiej osoby?
      Czy przestaną mnie boleć uwagi, jaka to fajna i atrakcyjna, a sama? Bo nie sprawiają mi radości, choć w zamyśle pewnie był to rodzaj komplementu...
      Czy w ogóle da się zamknąć uczucia w tak odległym miejscu w sercu, że już nie wylezą? uncertain
      • cambria1.2 Re: Noc 29.01.19, 18:02
        Dolorka, jest taka piosenka o tym, że MIELIŚMY życie idealne.

>>It was only us. We were inseparable
        But... gradually she passed into another distant part of my memory
        Until I could no longer remember her face, her voice, even her name<<

Więc albo cierpliwość, albo... do boju.
        • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 20:46
          Cierpliwość do?
          Bój to będzie ostatni... suspicious
          • cambria1.2 Re: Noc 29.01.19, 20:57
            Trzymam kciuki. Ewentualnie mogę potrzymać i sztandar wink
            • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 21:05
              Ale oświeć mnie za co trzymasz? big_grin
              • cambria1.2 Re: Noc 29.01.19, 21:29
                Za twój wygrany bój ostatni wink
    • silencjariusz Re: Noc 29.01.19, 18:28
      A mnie to już prawie nie rusza. Jest jak jest, zmienić tego nie potrafię, a i świadomość mam, że życie w duecie też ma swoje wady.
    • szarlotka_ja Re: Noc 29.01.19, 18:38
      Witold, jęczysz jak stara panna tongue_out.
      • marcepanka313 Re: Noc 29.01.19, 19:18
        Pewnie nie słyszy. wink
        Odsypia..... albo znając Witka.... jest na randce. wink
      • nerw_rdzeniowy Re: Noc 29.01.19, 20:35
        Po raz kolejny powtórze, że coś mi w tej Witka historii nie gra.
        Na takich światowców to kobiety zastawiają sidła a on ciągle że sam i sam.
        Przez szacunek do Witolda nie napisze co by powiedzieli chłopy spod budki z piwem.
        • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 20:44
          Jak znam Witka, to się nie obrazi wink
          A mnie zaciekawiłeś, co poeta miał na myśli?
        • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 20:45
          nerw_rdzeniowy napisał(a):

> Na takich światowców to kobiety zastawiają sidła

Tylko jakie kobiety?
          W moim przypadku przykładowo są to totalne desperatki, od których by uciekł nawet najbardziej zdesperowany facet.
          Kobiety zastawiają sidła na światowców, którzy mają urok, potrafią je oczarować, mają "to coś". Jeżeli "tego czegoś" facet nie ma, to żadna normalna kobieta sideł nie zastawi.
          • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 20:47
            Po czym wnosisz, że Witold nie ma tego czegoś?
            • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 20:51
              Inaczej chyba by go tu nie było?
              A tak w ogóle, to inteligencja często przeszkadza w podrywaniu.
              • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 20:52
                A to ciekawe...
                W jaki sposób?
                Poważnie pytam, bo ciekawi mnie twoja opinia. smile
                • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 21:07
                  Inteligentny facet będzie próbował przeprowadzić z kobietą inteligentną rozmowę, a w tym czasie byle Ziutek z gitarą przyjdzie i sprzątnie mu fajną dziewczynę sprzed nosa. Naprawdę nigdy nie widziałaś takich sytuacji?
                  Inteligencja nie połączona z przebojowością lub bucowatością to przepis na starokawalerstwo tongue_out
                  • szarlotka_ja Re: Noc 29.01.19, 21:11
                    Tak piszesz jakby kobiety to były jakieś idiotki suspicious.
                    • nerw_rdzeniowy Re: Noc 29.01.19, 21:24
                      On chyba mając na myśli inteligetną rozmowę pisze o jakimś nudziarskim monologu a "byle Ziutek" to opis jakiegoś dowcipnego chamowatego i rubasznego przystojniaka, który nie ma doktoratu ale za to można z nim pogadać o głupotach, pośmiać się.

• szarlotka_ja Re: Noc 29.01.19, 21:26
                        Bez doktoratu też można być inteligentnym wink.
                        • nerw_rdzeniowy Re: Noc 29.01.19, 21:33
                          To miałem na myśli ale nie mam doktoratu to i wypowiadać się nie umiem.
                          • szarlotka_ja Re: Noc 29.01.19, 21:42
                            Mało tego, można być inteligentnym nie posiadając tytułu magazyniera przed nazwiskiem tongue_out
                      • nerw_rdzeniowy Re: Noc 29.01.19, 21:32
                        W ogóle wielu moich kolegów z KSK z realu oszukuje się że oni tacy grzeczni inteligentni i przez to są sami a wredne kobiety wola buców. A według mnie to jest inaczej kobiety nie chcą np. nudziarzy.
                        • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 21:34
                          I o to chodzi - inteligentni faceci są NUDNI.
                          • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 21:40
                            Nie!
                            Nie.
                            I jeszcze raz NIE
                          • nerw_rdzeniowy Re: Noc 29.01.19, 21:42
                            Nie wiem jak jest w Twoim przypadku ale mam paru znajomych nudziarzy który łudzą się że są inteligentni i przez to są sami.
                            • szarlotka_ja Re: Noc 29.01.19, 21:44

> łudzą się że są inteligentni

" Łudzą się" słowo klucz smile
                            • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 21:50
                              A to inteligencji nie można zmierzyć? Zawsze myślałem że tę cechę akurat łatwo obiektywnie wykryć i nie trzeba się łudzić. Mam paru znajomych nudziarzy, którzy SĄ inteligentni i co do tego nie ma absolutnie żadnych wątpliwości.
                              • szarlotka_ja Re: Noc 29.01.19, 22:09
                                Owszem, można zmierzyć, ale raz podany wynik nie jest miarą inteligencji daną nam na zawsze. Takie pomiary trzeba powtarzać, ponieważ norma bywa zmienna. Testy też się udoskonala. Poza tym każdy test jest inny. Także wszystko się zmienia, wszystko płynie wink.
                            • marcepanka313 Re: Noc 29.01.19, 21:55

> Nie wiem jak jest w Twoim przypadku ale mam paru znajomych nudziarzy który łudz
                              > ą się że są inteligentni i przez to są sami.

Może są wykształceni.... niekoniecznie inteligentni. wink
                              A z resztą gdyby byli jak deklarują, potrafiliby jej użyć w życiu towarzyskim....
                              Inteligencja nie jedno ma imię. wink
                              • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 22:01
                                Nie. Inteligencja jest jedna. To o czym piszesz to zdolności interpersonalne, obycie towarzyskie, to nie ma nic wspólnego z inteligencją. Inteligencja to jedynie zdolność logicznego myślenia, rozwiązywania problemów technicznych/matematycznych, różnych łamigłówek. I tylko tyle! W żaden sposób nie pomoże w sytuacji towarzyskiej.
                                • marcepanka313 Re: Noc 29.01.19, 22:22
                                  Ja się z Tobą nie zgodzę. wink
                                  Po prostu uważam, że inteligencja pozwala na łatwiejsze dostosowywanie się do różnych sytuacji, towarzyskich też,łatwiejsze poruszanie się po różnych rejonach życia, z ludźmi bardzo różnymi od nas....Takie bardziej praktyczne przełożenie na życie.
                                  A zresztą gdyby tak było to może nie należy facetów, którzy wyrywają jak wspominaliście inteligentne dziewczyny, nazywać bucami tylko facetami ze zdolnościami interpersonalnymi czy też obyciem towarzyskim. wink
                                  Skoro dziewczyna jest inteligentna to odróżni takiego od buca. wink
                                  • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 22:26
                                    marcepanka313 napisała:

> Skoro dziewczyna jest inteligentna to odróżni takiego od buca. wink

Nie inteligentna, tylko MĄDRA.
                                    Uwierz mi, znam bardzo inteligentne, które nie odróżniają...

Inteligencja a mądrość to zupełnie niezależne sprawy.
                                    • marcepanka313 Re: Noc 29.01.19, 22:44
                                      kevinjohnmalcolm napisał:

> marcepanka313 napisała
                                      >
                                      > Nie inteligentna, tylko MĄDRA

To, że te cechy nie zawsze te cechy idą w parze to nie znaczy, że się nie wykluczają. wink

> Uwierz mi, znam bardzo inteligentne, które nie odróżniają...

Gdyby tak przyjmować to inteligencja jest wadą, która uniemożliwia stworzenie normalnego związku....
                                      Bo mężczyźni ineligentni trafiają na desperatki, a kobiety inteligentne na buców...

> Inteligencja a mądrość to zupełnie niezależne sprawy.

I to juz było kilkukrotnie powtarzane... przeze mnie też.wink
                                      • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 22:52
                                        marcepanka313 napisała:

> Bo mężczyźni ineligentni trafiają na desperatki, a kobiety inteligentne na buców...

Skąd taki wniosek?
                                        • szarlotka_ja Re: Noc 29.01.19, 22:55
                                          Z tego co piszesz tongue_out.
                                          • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 23:11
                                            Hmm... chyba czytać nie umiem.

A na poważnie: tyle się mówi o słynnej kobiecej intuicji, a tymczasem większość pań ma ogromny problem z odróżnieniem męskiego faceta od buca. Wszyscy znajomi mogą ostrzegać, że ten facet to cham i buc, ale kobieta nigdy nie usłucha. I po paru latach płacz.
                                            I nie piszę tego złośliwie. Sam parę razy ostrzegałem znajome, raz nawet własną matkę, ale żadna z nich nie posłuchała, wszystkie były wpatrzone w sadystę, "bo on był taki męski". To nie ma nic wspólnego z inteligencją lub jej brakiem, kobietom imponują cechy które są na krawędzi bycia dojrzałym męskim facetem i bucem.

kobieta.gazeta.pl/kobieta_ekstra/1,155242,19250822,dlaczego-warto-choc-raz-w-zyciu-byc-z-dupkiem.html
                                            • szarlotka_ja Re: Noc 29.01.19, 23:17
                                              Nie wrzucaj wszystkich kobiet do jednego worka tongue_out
                                              • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 23:25
                                                Chętnie poznam panią z innego worka http://emots.yetihehe.com/1/cmok.gif
                                      • marcepanka313 Re: Noc 30.01.19, 08:28
                                        marcepanka313 napisała:
                                        > >
                                        > > Nie inteligentna, tylko MĄDRA
                                        >
                                        > To, że te cechy nie zawsze te cechy idą w parze to nie znaczy, że się nie wykl
                                        > uczają. wink

*To że te cechy nie zawsze idą w parze, nie znaczy, że się wykluczają wink

Przykład, że o tej porze (przed 23) ja nie jestem już w formie albo to sprzęt odmawia posłuszeństwa i robi błędy ..... z pewnością sprzęt. tongue_out
                                        • kevinjohnmalcolm Re: Noc 30.01.19, 10:02
                                          O 23 to ja się dopiero rozkręcam, tylko niestety trzeba niedługo iść spać, bo następnego dnia do pracy... sad
                              • nerw_rdzeniowy Re: Noc 30.01.19, 19:27
                                Niestety to prawda, złudzenie że jest się inteligentny i przez to samotny a dookoła same puste laski lecące na chamów i prostaków to jedna z głównych utopii zatwardziałych członków KSK.
                                • kevinjohnmalcolm Re: Noc 30.01.19, 19:36
                                  Ciekawe tylko, że ja takie "złudzenie" mam wyłącznie w Anglii, gdzie ręce mi opadają do samej ziemi jak widzę jakich kolesi wybierają inteligentne dziewczyny, natomiast gdy mieszkałem w dużym mieście w Polsce, to widziałem normalne relacje - inteligentne dziewczyny wybierały inteligentnych facetów.
                                  Wszystko zależy od środowiska. Polacy w UK to bardzo, ale to BARDZO specyficzna grupa.
                                  • nerw_rdzeniowy Re: Noc 30.01.19, 19:42
                                    Trzeba popytać kogoś inteligentnego dlaczego tak jest, ja niestety nie jestem, ehh żebym chociaz był byle Ziutkiem i grał na gitarze.
                  • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 21:11
                    Pytasz, jakbyś uważał mnie za normalną suspicious
                  • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 21:22
                    szarlotka_ja napisała:
                    > Tak piszesz jakby kobiety to były jakieś idiotki suspicious.

dolores2222 napisała:
                    > Pytasz, jakbyś uważał mnie za normalną suspicious

Eeee... no i jak ja mam na takie coś odpowiedzieć? wink
                    • szarlotka_ja Re: Noc 29.01.19, 21:24
                      No cóż, jakby Ci to napisać... inteligentny facet odpisał by od strzału tongue_out.
                    • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 21:28
                      Bo tyle razy powtarzam, że mnie byle gitarzysta nie ruszy suspicious
                      Jeno jeden jedyny big_grin
                      Ale on pisze cholernie inteligentne teksty więc wiesz...
                  • silencjariusz Re: Noc 29.01.19, 21:58
                    Zgadzam się. Taki facet jest mało interesujący. Nie wywołuje dreszczyku emocji.
                    • szarlotka_ja Re: Noc 29.01.19, 22:10
                      A Sil jest inteligentny? smile
                      • silencjariusz Re: Noc 29.01.19, 22:13
                        Pewnie nie.
                        • szarlotka_ja Re: Noc 29.01.19, 22:17
                          Sil się nie martwi, jak se na studiach testowałam, to mi wyszło poniżej normy i włosów z głowy nie rwę tongue_out.
                          • silencjariusz Re: Noc 29.01.19, 22:22
                            Nie martwię się. Potwierdzam jedynie spostrzeżenia Kevina.
                            • szarlotka_ja Re: Noc 29.01.19, 22:24
                              A, to ok.
                              • silencjariusz Re: Noc 29.01.19, 22:27
                                Też tak myślę.wink
    • marcepanka313 Re: Noc 29.01.19, 19:23
      Nie mam takich problemów ze snem.
      To jakaś reakcja obronna organizmu, że kłopoty przesypiam.
      Problemy mam i owszem..... ale przynajmniej jestem wyspana. wink
    • sowa.zagrodowa Re: Noc 29.01.19, 19:41
      Czy kłopotów mniej, czy więcej i tak źle sypiam. Generalnie wystarcza mi 5-6 godzin snu- wtedy czuję się najlepiej. Pod warunkiem, że wcześniej nie leżę kilku godzin i nie gapię się bezradnie w ciemność.
      No i nigdy moja bezsenność nie miała związku z samotnością. A może szkoda, bo przynajmniej bym wiedziała co mi spędza sen z powiek smile
      • marcepanka313 Re: Noc 29.01.19, 20:01
        Przy 5-ciu,6-ciu godzinach snu chodziłabym na rzęsach...wink

• sowa.zagrodowa Re: Noc 29.01.19, 20:08
          smile A ja wtedy mam najwięcej energii. Kiedy próbuję czasem odespać kilka kiepskich nocy i (nawet z przerwami) śpię więcej niż 8, to później wyglądam i czuję się jak po góralskim weselu wink
      • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 20:17
        sowa.zagrodowa napisała:
        > nigdy moja bezsenność nie miała związku z samotnością

U mnie ma, ale pośrednio. Po szalonym wieczorze w łóżku zawsze spałem jak dziecko wink
        • sowa.zagrodowa Re: Noc 29.01.19, 20:26

> U mnie ma, ale pośrednio. Po szalonym wieczorze w łóżku zawsze spałem jak dzie
          > cko wink

O ile dobrze pamiętam suspicious, to po takim zastrzyku energii, tym bardziej nie potrzebowałam dużo snu wink
          • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 20:49
            Oj, były takie czasy.... piękne czasy. I miałam tak samo. Chyba prawda jest, że żyje się miłością wink
            • sowa.zagrodowa Re: Noc 29.01.19, 20:56
              smile Nie wiem z czego to wynika, ale może było szkoda czasu na sen, skoro rzeczywistość była piękniejsza smile
              • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 21:07
                To chyba coś tam w mózgu. Kiedyś o czymś takim czytałam. Było porównanie osoby zakochanej do tej w fazie maniakalnej czy coś i podobno jakieś parametry były zadziwiająco podobne wink
                • kevinjohnmalcolm Re: Noc 29.01.19, 21:07
                  A jedno i drugie to nie to samo? wink
                  • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 21:12
                    Z tego wywodu wynikało, że podobnie zachowuje się nasz mózg.
                    W manii nigdy nie byłam, więc nie mam porównania na sobie.
                    I niech tak zostanie. wink
                  • sowa.zagrodowa Re: Noc 29.01.19, 21:17

> A jedno i drugie to nie to samo? wink

Chciałabym wierzyć, że tylko w niektórych przypadkach wink
                • sowa.zagrodowa Re: Noc 29.01.19, 21:14
                  Oj, Dolorka! Tak mnie odedrzeć z romantyzmu...wink
                  • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 21:17
                    Pieplasiam big_grin
                    • sowa.zagrodowa Re: Noc 29.01.19, 21:18
                      big_grin Od razu te kucyki i palemkę zobaczyłam wink
                  • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 21:21
                    Żeby się poprawić, skecz.
                    Moja rozmowa z Młodą dziś.
                    - Mamo, a masz ty jeszcze jakieś marzenia? (bo przecie nad grobem to jakie można mieć? suspicious)))
                    - No pewnie, mam wiele marzeń...
                    - Mamo, ale nie związanych z butami... big_grin
                    Normalnie ległam na dywanie i szczęście, bo daleko mi się szczęka nie potoczyła big_grin
                    • sowa.zagrodowa Re: Noc 29.01.19, 21:29
                      big_grin Bystra Mała! smile
                      • dolores2222 Re: Noc 29.01.19, 21:39
                        Złośliwa Bestia.
                        Po mamusi tongue_out
    • witrood Re: Noc 30.01.19, 15:29
      Napiszę tylko tyle, że się wyspałem. 11 h prawie ciurkiem (z przerwą na przeniesienie z sofy na łóżko). wink
      • kevinjohnmalcolm Re: Noc 30.01.19, 19:20
        Wow... Tak długo tylko dwa razy w życiu spałem, ale to było zimą w górach po całym dniu walki z głębokim śniegiem...
        • dolores2222 Re: Noc 30.01.19, 19:47
          A ja tak miałam po całym dniu walki z łóżkiem big_grin
          Ech, te czasy kiedy było co odsypiać big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka