Dodaj do ulubionych

"Ten Jedyny,

04.11.19, 23:43
z którym chciałabym spędzić całe życie smile A jaki ma być ten wymarzony? Nie wiem smile"

No i kogo pani szuka? Za rozwiązanie zagadki przewidziana jest nagroda.
Obserwuj wątek
    • witamina_b12 Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 09:14
      Może odpuść sobie panie ok 20 wink
      • witamina_b12 Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 09:15
        30+ i 40+ już wiedzą czego chcą od chłopa i od życia wink
        • pierzasta_beztroska Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 10:13
          Niby wiedzą ale jak je tąpnie to sie okazuje ze beda kochac zupełnie innego niż ten zaplanowany
        • obrotowy Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 10:28
          ok. ale na takie trzeba bardzo uwazac, bo czesto chca czego innego, niz chlop...
          • witamina_b12 Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 16:54
            W sensie, że kobity chcą?
            • j-k bystry jesterm jak Wisla w dolnym biegu 06.11.19, 12:14
              witamina_b12 napisał(a):
              > W sensie, że kobity chcą?

bystry jesterm jak Wisla w dolnym biegu - bo dopiero dzis zrozumialem Twoja uwage...

- nie - w sensie, ze nie chca chlopa i seksu - a tylko obraczke i staly doplyw gotowki.
              • witamina_b12 Re: bystry jesterm jak Wisla w dolnym biegu 08.11.19, 21:08
                I do tego nicka pomyliłeś...
                Oj to chyba starość... albo za dużo alterego do spamiętania wink
        • silencjariusz Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 12:45
          Pani ma 37 lat.
          • witamina_b12 Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 16:54
            To jakiś wyjątek potwierdzający regułę wink
          • szarlotka_ja Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 17:05
            Może utknęła mentalnie w podstawówce, albo to typ z cyklu: "szlachta nie pracuje" wink.

P.S.
            Jaka nagroda? smile
    • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 10:25
      Każda ma pewne wyobrażenia, oczekiwania... a potem jak ją "tąpnie" (i nie mówię tylko o 20-tkach) - to pokocha takiego, co wydawałoby się nawet oczekiwań progowych nie spełnia...wink
      Także takie rozkminy, jaki powinien być - są chyba bez sensu.

W tym przypadku kobieta po prostu pisze, że właściwie marzy po prostu o takim, jaki ją tąpnie na tyle, że będzie chciała spędzić z nim resztę życia. Kobieta jak jej serduszko piknie do jakiegoś, to jest w stanie zrezygnować z wielu oczekiwań, które kiedyś wydawałyby się "must have"smile
      • pierzasta_beztroska Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 10:27
        Myślę że to działa w dwie strony Ogólnie ludzkość tak ma
        • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 10:41
          pierzasta_beztroska napisał(a):

> Myślę że to działa w dwie strony Ogólnie ludzkość tak ma

Tak. Ale mam wrażenie że w kategorii 40+ to już coraz trudniej o porywy serca. Ludzie coraz bardziej kalkulują, tracąc swoje szansy na miłość nieraz przez zupełne dyrdymały.
          Z drugiej strony - może właśnie wymyślają sobie te dyrdymały, bo zwyczajnie nie "kliknęło". I coraz rzadziej coś "klika".
          • pierzasta_beztroska Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 18:34
            Twojej teorii przeczy liczba kobiet po 40 ktore przetraciły majątek życia na rozmaitych oszustów matrymonialnych
      • kulka42 Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 12:53
        >Kobieta jak jej serduszko piknie do jakiegoś, to jest w stanie zrezygnować z wielu oczekiwań, które kiedyś wydawałyby się "must have"

sad but truth smile
    • kulka42 Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 13:02
      A to nie jest tak, że nigdy do końca nie wiemy jaki ten ktoś wymarzony ma być? Przecież to zależy od tego jakie sytuacje w życiu się wydarzą bo wówczas wiemy czego chcielibyśmy oczekiwać od danej osoby. Jedno co jest pewne - to to że po jakichś nieudanych związkach na pewno już wiemy jaki miałby NIE być ten wymarzony smile
      • obrotowy wykluczenie - to wiedza negatywna. 05.11.19, 14:30
        kulka42 napisała:
        Jedno co jest pewne - to to że po jakichś nieudanych związkach na pewno już wiemy jaki miałby NIE być ten wymarzony smile

wykluczenie - to wiedza negatywna.

wie sie, czego sie nie chce.
        - ale nadal nie wiadomo - czego sie chce.
        • kulka42 Re: wykluczenie - to wiedza negatywna. 05.11.19, 14:46
          nigdy do końca nie wiadomo czego się chce - fakt jest taki, że może się wydawać, że ja bym chciała żeby ktoś był taki czy taki, a jak już jest, to się okazuje, że to jaki ktoś jest pociąga za sobą pewne skutki lub konsekwencje wynikające z jego natury, które są niepożądane, więc ostatecznie wracamy do "wykluczenia" - czyli znowu wiemy czego nie chcemy
        • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: wykluczenie - to wiedza negatywna. 05.11.19, 15:54
          obrotowy napisał:

> kulka42 napisała:
          > Jedno co jest pewne - to to że po jakichś nieudanych związkach na pewno już wie
          > my jaki miałby NIE być ten wymarzony smile
          > wykluczenie - to wiedza negatywna.
          >
          > wie sie, czego sie nie chce.
          > - ale nadal nie wiadomo - czego sie chce.

Metoda eliminacji by Sherlock Holmes - rządziwink. Stosuję całe życie w różnych dziedzinach życia - bardzo skutecznasmile
          • obrotowy zapewne... 05.11.19, 16:46
            tylko zdajesz sie wtedy na los - czekajac - co Ci on przyniesie i tylko eliminujac elementy niechciane.

a przeciez los mozna samemu wspoltworzyc...
            • pierzasta_beztroska Re: zapewne... 05.11.19, 18:28
              Dziewczyny Facet to nie ciuch z centrum handlowego Nie da się na życzenie dopasować fasonu koloru i rozmiaru Poza tym życie z drugim człowiekiem jest tak przeokropnie trudne że tylko miłość może to uzasadniać i scalać Nie ma innej możliwości
              • kulka42 Re: zapewne... 05.11.19, 18:55
                czasem nawet miłość nie wystarcza
                • pierzasta_beztroska Re: zapewne... 05.11.19, 19:16
                  Zwłaszcza jak tylko jedna osoba kocha
                  • kulka42 Re: zapewne... 05.11.19, 19:29
                    swoją drogą.... komu jest trudniej w takim związku - tej osobie która kocha czy tej która nie kocha?
              • obrotowy Niezupelnie... sa inne mozliwosci. 05.11.19, 20:50
                pierzasta_beztroska napisał(a):
                Poza tym życie z drugim człowiekiem jest tak przeokropnie trudne że tylko miłość może to uzasadniać i scalać
                Nie ma innej możliwości

Niezupelnie... sa inne mozliwosci.
                gdy ludzie sie rozumieja, zaspokajaja swoje potrzeby seksualne (seks jest pod reka),
                dogaduja sie co do finansow i sprzatania mieszkania...

To Milosc nie jest tu niezbedna, ani konieczna.
                • pierzasta_beztroska Re: Niezupelnie... sa inne mozliwosci. 05.11.19, 21:11
                  Nie wyobrażam sobie takiego związku Idealnego i bez miłości Jak można wykrzesać namiętność przez lata bez uczuć W mojej głowie to się nie mieści Dla mnie to byłby cały czas obcy człowiek
                  • obrotowy ano mozna... 05.11.19, 22:15
                    zwykla sympatia, wzajemny szacunek i poczucie wspolnego Interesu - zupelnie wytarcza smile
                  • kulka42 Re: Niezupelnie... sa inne mozliwosci. 05.11.19, 22:51
                    Kiedyś też tak myślałam ale teraz po latach nie jestem już tego taka pewna
              • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: zapewne... 06.11.19, 08:55
                no nie wiem. coraz więcej ludzi żyje ze sobą z wygody, dla poczucia bezpieczeństwa, z przyzwyczajenia... miłości to raczej mało widzę wśród moich równolatków...
            • kulka42 Re: zapewne... 05.11.19, 18:57
              w życiu albo się ma szczęście albo nie - każdy kto myśli że jest kowalem własnego losu żyje sobie w błogiej nieświadomości tego że on akurat w życiu ma farta i los się do niego uśmiecha i to jest cała tajemnica jego ewentualnego sukcesu i powodzenia
              • pierzasta_beztroska Re: zapewne... 08.11.19, 21:26
                Ale miłość wcale nie równa się szczęściu Najczęściej jest okropnie męcząca
    • abc_meee Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 19:07
      Każdy ma swoje doświadczenia/cechy/dzieciństwo/przemyślenia/obserwacje/zmiany.
      A takie pytania i zabawy to jest bazar.
      No ale jak kiedyś Przekrój.
      Rozrywka zdrowa i taniasmile
    • nerw_rdzeniowy Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 19:19
      Po raz kolejny z uporem maniaka powtórze, że zamiast prowadzić bezpłodne dyskusje na wyludnionym forum lepiej ruszaj w real sprawdzaj te wszystkie teorie w praktyce.
      • pierzasta_beztroska Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 19:56
        Wyludnionym? W porównaniu do innych forów to całkiem ludne się wydaje
    • marcepanka313 Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 19:30
      Tego jedynego.... tongue_out Co wygrałam?

A tak na poważnie.... to jest efekt teoretyzowania na portalach, dumania, wyszukiwania dziury w całym.... albo gra mimo wad.... albo nie klika mimo zalet....
    • s-t-x Re: "Ten Jedyny, 05.11.19, 20:33
      bądź niekonsekwentym dziwakiem
    • samysliciel Re: "Ten Jedyny, 06.11.19, 00:12
      Facet się nie ogranicza i jedynych ma harem...

https://secure.ce-tescoassets.com/assets/PL/365/0000059042365/ShotType1_540x540.jpg
    • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: "Ten Jedyny, 06.11.19, 09:01
      gwen75 napisał:

> silencjariusz napisał:
      >
      > > z którym chciałabym spędzić całe życie smile
      >
      > Boszsz, jak to strasznie brzmi. A gwiazdki z nieba by nie chciała? wink

no ja w tym akurat nie widzę nic złego. Kobieta sygnalizuje, że szuka kogoś na stałe.
      To takie odczucie: patrzysz na bliską osobę, i czujesz, że chcesz z nią spędzić życie. Też mi to odczucie towarzyszyło w małżeństwie i też chciałabym jeszcze raz to poczuć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka