witrood 02.03.20, 18:24 autobusie kaszlał jakiś chłop i już miałem ochotę go zamordować. Podświadomość jednak działa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silencjariusz Re: W... 02.03.20, 19:11 Nie chcę Cię martwić, ale powinieneś zaaplikować sobie 14 dni odosobnienia. Odpowiedz Link
beneficia Re: W... 02.03.20, 19:27 Ja dzisiaj zakaszlałam w Lidlu i zaczęłam się zastanawiać, czy ktoś mnie nie zamorduje Na plus dla wirusa zaliczam to, że wszystkie kasy były otwarte, pierwszy raz widziałam takie cudo. Ale ludzie rzeczywiście kupują inaczej - po kilka paczek makaronu, ryżu, wodę w zgrzewkach itp. Podobno w niektórych marketach wymiecione półki, jak tam Wasze obserwacje? Odpowiedz Link
beneficia Re: W... 02.03.20, 19:53 Daj jakieś poglądowe zdjęcie: "Spanikowany tłum w swoim naturalnym środowisku" (czytała Krystyna Czubówna) Odpowiedz Link
witrood Re: W... 02.03.20, 20:22 Wymietli prawie wszystkie puszki z mięsem. Z makaronami też słabo. Akurat ja robiłem małe zakupy, w tym klapki na basen, bo już po raz drugi w tym roku ktoś mi gwizdnął. Odpowiedz Link
beneficia Re: W... 02.03.20, 21:07 witrood napisał: > Wymietli prawie wszystkie puszki z mięsem. Z makaronami też słabo Ciekawe, co się stanie, jak potwierdzą pierwsze przypadki zachorowań. Podobno ceny maseczek i płynów dezynfekujących wzrosły kilkukrotnie (na portalach, bo w sklepach i hurtowniach już brak). Z dobrych wieści- zanieczyszczenie w Chinach spadło, bo fabryki stanęły. Ze złych- fabryki stanęły. Odpowiedz Link
beneficia Re: W... 03.03.20, 20:53 >Mydła wykupili. > Bardzo dobrze, może będą ludzie używać? I może nawyk zostanie do lata...? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: W... 02.03.20, 19:55 Ja dostałam ataku kichania na dziale warzywa i owoce i... nic się nie stało, nikt się nie odsunął, nikt nie zareagował ludzie dalej łazili jak to przy poniedziałku . Nie zauważyłam żeby większe zakupy robili, raczej takie normalne . Odpowiedz Link
green.amber Re: W... 02.03.20, 20:31 A podobno wystarczy wyłączyć tv, nie żałować mydła, zachowywać się rozsądnie, dobrze też być młodym i zdrowym... Odpowiedz Link
margott_2 Re: W... 02.03.20, 22:31 Właśnie. Syn mi ostatnio cytował statystykę przeżycia w jego grupie wiekowej i w mojej😁 Odpowiedz Link
margott_2 Re: W... 02.03.20, 22:56 A to zależy czy mówimy o aktualnym wirusie czy o hiszpance, bo przy okazji też poznałam statystykę. Dzieciak chętnie czyta i jeszcze chętniej się dzieli Odpowiedz Link
green.amber Re: W... 03.03.20, 20:05 dawaj i to i to, albo to, co wygląda lepiej bo dziś jeszcze miałam do użytku Bardzo Prywatnego Szofera a jutro wracam do komunikacji zbiorowej... Odpowiedz Link
green.amber Re: W... 02.03.20, 20:31 A podobno wystarczy wyłączyć tv, nie żałować mydła, zachowywać się rozsądnie, dobrze też być młodym i zdrowym... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: W... 02.03.20, 21:16 Dobrze też głębszego wychylić bo się procenty z koronawirusami nie lubią . Odpowiedz Link
green.amber Re: W... 02.03.20, 22:08 Ale jakiejś konkretnej wysokości te procenty powinny być czy tak wszystko jedno?? Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: W... 03.03.20, 05:12 A mnie jeszcze interesuje dawkowanie.... Zbyt mało nie podziała, przedawkowanie też niekorzystne. A skoro w Polsce nie ma koronawirusa to czy stosować profilaktycznie? Odpowiedz Link
green.amber Re: W... 03.03.20, 20:10 nazwijmy sprawy brutalnie po imieniu... nie wykryto, nie znaczy, że nie ma... także ten a coś słyszałam, że nasz przemysł spirytusowy ma szansę gwiazdorzyć na rynku tajlandzkim na ten przykład, bo tam się zdaje braki już zaczynają ujawniać a nasz produkt zabójczo skuteczny... ale żeby nie przesadzić co robić co robić Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: W... 03.03.20, 20:08 No właśnie trudno wyczuć ten moment kiedy koronawirus się upija. Podobnież, że 46% to za mało, a 96% to za wiele... Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: W... 03.03.20, 20:12 To gdyby tak przewietrzyć parę dni bimberek....? Może będzie akurat.... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: W... 03.03.20, 20:58 Nie wiem, ale profilaktycznie skusiłam się na kieliszek nalewki wiśniowej . Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: W... 03.03.20, 21:04 Chociaż nie wiem czy inhalacja nie wystarczy.... Odpowiedz Link
green.amber Re: W... 03.03.20, 20:15 o czyli może 70%?? słyszałam, że nieźle wyżera, zwłąszcza nieuprzedzonych o szmocy, ale może nie trzeba koniecznie pić a wystarczy dłonie aż do powyżej nadgarstków przesmarować?? Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: W... 03.03.20, 20:18 Jeśli ma być skutecznie to może jednak nie tylko zewnętrznie? Tylko jak ja wytrzymam tę kurację.... Na samą myśl mnie głowa boli.... Odpowiedz Link
witrood Re: W... 06.03.20, 18:02 No i dojeżdżam do Krakowa z godzinnym opóźnieniem z powodu aresztowania poprzedniego pociągu na centralnym. Trochę mi się udzieliło. Odpowiedz Link
beneficia Re: W... 06.03.20, 20:04 A co się stało w tym pociągu? (rzadko czytam wiadomości, bo zwykle szlag mnie trafia) Odpowiedz Link
silencjariusz Re: W... 06.03.20, 21:55 Nieźle. Nawet nie odpoczniesz. No ale Ty lubisz chyba jak nie masz za dużo wolnego czasu. Odpowiedz Link