30.10.03, 17:23
Nie wierzę, stęskniona, po długim niewidzeniu weszłam na salony a tu NIKOGO :
( Niepocieszona F.
Obserwuj wątek
    • dorota.28 Re: Nikogo?? 30.10.03, 17:24
      jezdem ))))
    • candycandy Re: może tonight będę... 30.10.03, 17:29

• altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 16:07
      Teraz też pustki nastały...
      no tak...
      początek weekendu...
      • dorota.28 Re: Nikogo?? 05.12.03, 16:19
        mam ochotę się salonować, ale chyba nikogo njie ma(((
        • vika411 Re: Nikogo?? 05.12.03, 16:20
          Mnie gGLOWA BOLI I ZDYCHAM:Testament juz pisze bo doktor powiedzial, ze juz
          dlugo nie pociagne...sad
          • dorota.28 Re: Nikogo?? 05.12.03, 16:24
            wyjątkowo dobry dzień mam, tylko, że nudzę się jak mops...
            • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 16:30
              Ja jestem, a właściwie byłam, od 14,30 ...
              Teraz ide na Kebaba... do Alamo... al. NMP
              • vika411 Re: Nikogo?? 05.12.03, 16:45
                Tureckiego zarcia Ci sie zachciewa a premierek w szpitalu cierpi?! zaloba
                narodowa jest a ta tylko o rozrywkach! wstydz sie!
    • szampon4jajeczny Re: Nikogo?? 05.12.03, 18:25
      pusto jakos ?
      • vika411 Re: Nikogo?? 05.12.03, 18:28
        Ja jestem i juz przestala mnie glowa bolec.Zygalam i dopiero pigula mi
        pomogla.Odzylam trochesmile
        • szampon4jajeczny Re: Nikogo?? 05.12.03, 18:33
          co wy w tym osterrichu jecie ?
          • vika411 Re: Nikogo?? 05.12.03, 20:16
            a nic takiego...goloneczka z grilla, salatki w liczbie trzech gatunkow,kurczak
            w galarecie z majonezem, jajeczka z grzybkami, sledzik w occie, tort, wodeczki
            slodkie i mocne a na koniec piwo. Podopno chlelismy wczoraj tez winko ale juz
            nie pamietamsad
            • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 21:52
              No tak, takiej to dobrze...
              A czlowiek niemalze glodem przymiera...
              Oj, ja Cie jednak odwiedze... dla samej goloneczki i tego tortu...
    • frunze Re: Nikogo?? 05.12.03, 18:39
      Jestem. Probuję znaleźć na stronach pasjonatów win jakieś rady, co robić, bo
      moje wino wydaje się kaput sad Jakby nie wyszlo to mam do rozdania 15 litrów
      octu...
    • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 19:07
      ja jezzzzzzzdem...
    • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 19:43
      o 18 ruch jakiego dawno tu nie było i nagle o 19.18 jak nożem odcięto...
      ktos jest,tylko może czyta,zamiast pisać?
      jest kto?
      smile
      • malidar Re: Nikogo?? 05.12.03, 19:47
        Jestem, pewnie wszyscy poszli na kolację
      • malidar Re: Nikogo?? 05.12.03, 19:52
        A może sie rozgrzewają? Jakoś lodowato dziś i wiatr wściekły wieje ...
        • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 20:04
          ja-po popoludniowym spacerze po miescie mym-wygrzewam sie w domu i herbaty
          ciagle mi malo...mgla,ktora caly dzien wisiala nad miastem-zniknela..oj idzie
          zima..idzie...
          Kolacja?moze..ja wlasnie staram sie patrzec na "Awanture o kase"..Boszzzzzz...w
          piatek powinno sie wychodzic,a nie siedziec w dsomu..coz poczac...co
          porabiasz?jak nastrój?
          • malidar Re: Nikogo?? 05.12.03, 20:08
            Snuję się jak wyrzut sumienia po sieci, zaglądam, podglądam. Moja lepsza
            połowa poszła na wódkę, nie mam do kogo dzioba otworzyć. Psicy się nie chce
            gadać, drzemie pod nogami, od czasu do czasu wystawiając brzuszek do
            pogłaskania....
            • vika411 Isc albo nie isc... 05.12.03, 20:18
              ...na piwo...? Oto jest pytanie!
              • malidar Re: Isc albo nie isc... 05.12.03, 20:20
                Iść! Szczególnie na grzane! Przy tej pogodzie do rewelacja
                • vika411 eeeee, Malidarku! 05.12.03, 20:23
                  Nie chodzi o to. Przeczytaj sobie co ja wczoraj zrobilam powyzej, to bedziesz
                  wiedziec o co chodzi...Uj, nie jest dobrze...
                  Zobacz jak odpisalam Szamponkowi na jego niepokoj co tez my w Östereichu
                  jadamy...
                  • malidar Re: eeeee, Malidarku! 05.12.03, 20:26
                    Co Ty jadłaś i co Ty piłaś to ja przeczytałam bardzo uważnie, ale jakoś mi się
                    żołądek nie wywrócił z wrażenia na lewą stronę. A piwo jako lekarstwo też się
                    nadaje chociaż niektórzy preferują ostrzejsze kliny. Są też tacy delikatni co
                    piją kefirki ...
                    • vika411 Re: eeeee, Malidarku! 05.12.03, 20:31
                      Ze mna bylo dzisiaj tak zle, ze az doktora do mnie wezwali, recept u pigularza
                      wykupili,piguly wetkneli w wyzygany dziob i kazali lezec.teraz mi przeszlo to
                      nakarmili mnie zupa i pifffkiem malym a teraz dali delikatnego winka w ilosci
                      ostroznej...A juz pisalam testament...
                      • malidar Re: eeeee, Malidarku! 05.12.03, 20:36
                        Podpisałaś go chociaż? Bo może się jutro z rana okazać znowu potrzebny ...
                        A tak z innej beczki to ja mam straszne podejrzenia co do majonezu ... ja tego
                        świństwa od kilkunastu lat z założenia nie jadam bo strasznie się nim strulam
                        i nie była to trywialna salmonella tylko jakieś przepotężne zatrucie ... Trzy
                        dni zdychałam jak neptek, od tamtej pory MAJONEZ TO MÓJ WRÓG!
                        • vika411 Re: eeeee, Malidarku! 05.12.03, 20:42
                          malidar napisał:

> Podpisałaś go chociaż? Bo może się jutro z rana okazać znowu potrzebny ...
                          > A tak z innej beczki to ja mam straszne podejrzenia co do majonezu ... ja
                          tego
                          > świństwa od kilkunastu lat z założenia nie jadam bo strasznie się nim strulam
                          > i nie była to trywialna salmonella tylko jakieś przepotężne zatrucie ... Trzy
                          > dni zdychałam jak neptek, od tamtej pory MAJONEZ TO MÓJ WRÓG!
                          "Czym sie strules tym sie lecz" jak mawia pierwsza zasada ziololecznictwa.
                          majonez zrob sama i sprobuj.A robi sie tak:
                          Bierze sie zoltko na twardo i po kropelce dodaje oliwy z oliwek i bardzo wolno
                          uciera palka drewniana w miseczce. taksie dolewa tej oliwy po kropelce okolo
                          cwierc litra. jak sie robi za gesty to sie dolewa lyzeczke wody zimnej.potem
                          dowala sie lyche musztardy lub chrzanu tartego.najlepiej jak sie zetrze
                          szypciutko korzonek chrzanu na tartce i taki niedoprawiony doda.potem sie soli
                          i pieprzy do smaku i juz.Mozna dodoawac do salatek, i innych dobrych rzeczy.
                          Sprobujsmile
            • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 20:33
              to Ty podobnie jak ja domu pilnujeszwink
              własnie włączyłem sobie playliste mp3-kową (chociaż może nie powinienem tego
              pisac,bo jeszcze z@rzucą na mnie sieć...)-nic do pogłaskania nie mam poza
              paprotką..cóż...może...

na zewnątrz siąpi deszcz...a u Ciebie?
              • vika411 Geosiu! Widziales jaka dzisiaj jezdem horaaaaaa!!! 05.12.03, 20:36
                To mnie lecza.tylko, ze ja z tego leczenia jutro bede tez pewnie chora a
                dzisiaj bede nawalona jak stodola po zniwach.-(
                No i co robic? Doradz cos bo sie schlewam na marudno...
                • malidar Re: Geosiu! Widziales jaka dzisiaj jezdem horaaaa 05.12.03, 20:43
                  To smutne ... Może zacznij Sobie dowcipy opowiadać albo piosenki śpiewać?
                  Głupio to będzie wyglądać ale może przestaniesz marudzić. A może zwyczajnie
                  kropnij sie spać? Jutro zaczniesz na nowo z innym humorkiem
                • geograf Re: Geosiu! Widziales jaka dzisiaj jezdem horaaaa 05.12.03, 20:49
                  czy próbowałaś już grznaego wina z miodem doń dodanym i wypopceniem z siebie
                  wszystkiego w pościel?
                  ewentualnie wczesniej można sobie zaaplikowac ciepłą kąpiel...
                  co Ty na to?
              • malidar Re: Nikogo?? 05.12.03, 20:40
                Mży jakoś tak niezdecydowanie ale za to wiatr hula ...
                Tyle, że ja jeszcze na tą cudną pogodę muszę wyjść, psica swoje prawa ma i
                zna, już mi tu się z wolna zaczyna kręcić. A z@rzucaną siecią to się tak
                bardzo nie trzeba przejmować. Kilka dni temu komendant stołecznej pałęcji
                zabronił policjantom patrolować koronę stadionu X. Pewnie sam chce coś kupić i
                nie życzy sobie spotkania z podwładnymi
                • vika411 Boszszszszeeeeeeeee....... 05.12.03, 20:46
                  Jednak chyba pojde do knajpy...na to piwo...albo i nie...Nie wiem.
                  Mezczyzna mojego zycia mowi, zebym szla a moj chlopina , ze nie lepiej...No to
                  nie wiem.
              • malidar Re: Nikogo?? 05.12.03, 20:45
                Idę na wieczorny spacer z psicą, pozdrawiam do jutra
                • vika411 Re: Nikogo?? 05.12.03, 20:49
                  No to fajnie masz.jakby moja psica zyla to byloby fajnie ale umarla prawie dwa
                  lata temu i nie moge po niej miec drugiego psa. Nie moge...sad
    • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 21:25
      teraz i ja jestem... udało mi sie męża od kompa odpędzić...
      • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 21:28
        sam poszedł,metodą traktatu, obietnicami,a może groźbą???smile))))))
        • owca Re: Eeeee tam nikogo ;-) 05.12.03, 21:32

są wszyscy tylko odpoczywają po pracowitym tygodniu wink

pozdrawiam
          owca

_,,,٢ة إ ة٦,,,_
        • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 21:47
          groźbą...smile) poszedł czytać, więc ja mogę posiedzieć...smile)
          • owca Re: Nikogo?? 05.12.03, 21:49

u mnie też tak było... wkońcu złożyliśmu drugiego kompa smile)))
            właśnie gramy razem w Herosów
            teraz jego kolejka więc mogę pisać smile

pozdrawiam
            owca

_,,,٢ة إ ة٦,,,_
            • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 21:51
              no mamy drugiego kompa, ale chodziło o sam fakt...smile)
              • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:07
                czy drugi komp tez do sieci jest podpięty?
                Owca...Boszzz...
                kiedyś Aanka pisała,że w rodzinie mają kilka kompów,ale akurat na jedzenie przez
                nie nie są członkowie rodziny wołani-bo zapachy same przywodzą.
                U Cierbie podobnie?wink
                Herosi..oj grało się kiedyś...teraz nie mam z kim...
                • owca Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:41

kiedy rok temu kupiliśmy mieszkanko moje bee zadbało aby je całe okablować smile
                  nawet w sypialni mamy sieć wink

pozdrawiam
                  owca

_,,,٢ة إ ة٦,,,_
          • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:06
            ja zaraz idę się moczyć za chwilę..też zwolnię komputer.
            miłego surfowania...
            • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:07
              geograf napisał:

> ja zaraz idę się moczyć za chwilę..też zwolnię komputer.
              > miłego surfowania...
              >
              miłego moczenia...smile)
              • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:09
                wymoczę się nieźle,bo mam gazetę do rpzeczytania (Wróżkęwink
                jednak jeszcze jestem..pilnuję godziny,bo dziś mam położyć się wczesnie spać...
                • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:11
                  Wcześnie?
                  TO juz dawno powinieneś spać..
                  A ty jak zwykle siedzisz i Salonu doglądasz..
                  Bohater z ciebie..
                  • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:15
                    cóż..zamiast balować-Salonuję...nigdzie nie wychodze,to co mi pozostaje?
                    wczesnie to będzie około 23...jednak widze,ze szczytne plany są zagrożone...

ktoś musi doglądac dobytku,nie?
                    • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:17
                      dla mnie wcześnie to przed 22, ale jak się wstaje zazwyczaj przed 6 rano, to 23
                      to środek nocy...smile)
                      • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:18
                        ja juz prawie przyzwyczaiłem organizm do snu ok. 24,pomimo wstawania o 6.50
                        zgubne rpzyzwyczajenie..w tym tygodniu miałem w związkuz tym odreagowanie-3
                        razy zaspałemuncertain
                        • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:20
                          ja dzis wzięłam wole i spałam do 9.30 - to było moje odreagowanie...smile)
                          • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:23
                            za to ja jutro śpię do oporusmile))))))
                            (co znaczy,że ok. 9 można mnie się na Salonie spodziewać,bo w takie dni nie mogę
                            długo spać...:/)
                        • owca Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:45

ja się zawsze kładę koło 24 wstaję o 6
                          już się przyzwyczaiłam

pozdrawiam
                          owca

_,,,٢ة إ ة٦,,,_
                      • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:20
                        Ja uwielbiam siedziec tak do 1, ale wstanie o 7 to dla mnie katorga.
                        Co dziwniejsze, kiedy ide do pracy, to chetnie lezalabym w lozku do 9, a kiedy
                        mam wolne, to wstaje o 7 i laze po domu i budze innych...
                        • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:34
                          mam tak samo..pewnie jutro będzie tego kolejnym potwierdzeniem..cóż taki już
                          nasz los,nie Altu?
                          • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:42
                            Pewnie tak.
                            Chociaż mam jeszcze jedną obserwację z ostatnich miesięcy.
                            Jak się obudzę o np. 5 rano i potem zaczynam funkcjonować, to jestem w lepszej
                            formie niż wstanę o 7 czy 7,30.
                            Ciekawe? od czego to zależy?
                            Bo jak już prześpię do 9 to pozniej jestem do ... niczego. caly dzien mi gdzieś
                            ucieka...
                            • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:46
                              chyba na Salonie ktos kiedys pisal o :cyklach"snu...ze powinno sie spac pelne
                              cykle,bo inaczej chodzi sie niedospanym..
                              ja mam jeszcze cos innego...budze sie tak jak Ty-np. o 6 rzeski i mlody,poloze
                              sie jeszcze na 20 minut spac..po tych 20 minutach jestem do sciagniecia
                              ciezarowka z wyra...
                              • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 23:08
                                Fakt, najgorsza jest ta "jeszcze chwilka" taka malutka, a tyle szkody
                                przynosi... wtedy czlowiek najchętniej zasypia do pracy...
                            • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:47
                              ja też nie lubię wstawać później niż o 9-tej, bo wtedy dzień jakiś taki
                              krótszy - dziś to był zdecydowanie wymóg niedospanego organizmu...smile)
    • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 21:59
      Ja juz jestem back...
      Co prawda bez okularow i ciezko mi idzie czytanie, bo pisanie to na pamiec...
      Okularow brak bo mam maziadlo we wloszech. takie koloryzujace. pozbywam sie
      siwych wlosow, ktore ze stresu i ciezkiej pracy sie pojawily...
      • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:06
        cześć Altu! dobrze, że o okularach napisałaś, bo sobie przypomniałam, że szkła
        musze wyciągnąć...smile)
        • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:08
          I co? Widzisz coś bez nich?
          U mnie w sumie tylko -2 d.
          Ale żeby czytać to od monitora ok.50, no 60 max cm musze być. Slepota...
          • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:13
            ja mam -2,5 więc bez szkieł lub okularów w zasadzie nic nie widzę...sad(
            załozyłam okulary...

na wakacje kupiłam sobie soczewki miesięczne, których się nie wyjmuje na noc...
            niesmowita wygoda, tyle, że dość kosztowna...sad( więc wróciłam do zwykłych...
            • geograf Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:16
              jaka jest różnica w cenie?
              • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:23
                znaczna.. te miesięczne 3 sztuki (!) kosztują koło 160 zł, a 3-miesieczne,
                które trzeba zdejmować na noc 2 pary -120 zł... różnicy w jakości w zasadzie
                nie ma, ale fajnie jest się budzić w nocy i widzieć, która godzina......
            • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:17
              Ja standardowo okulary.
              ALe poważnie się nad soczewkami zastanawiam.
              W sumie podobno do twarzy mi z okularami, i sama sie do nich po wielkich mękach
              i bólach przyzwyczailam... Dawniej wolalam nikogo nie widziec, ale mnie
              dyskretnie namowiono i zmuszono.
              Od kiedy samochodem jezdze na potege, to juz dla wlasnego i cudzego
              bezpieczenstwa obowiazkowo bez okularow nie wsiade... Nawet sloneczne mam
              korekcyjne...
              • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:27
                mi tez podobno do twarzy w okularach, ale chodzenie w okularach w pogodę taką
                jak dziś np. jest potworne, wiecznie zakapane lub zaparowane okulary...
                a w lecie... możesz sobie kupować jakiekolwiek okulary słoneczne, a nie robic
                korekcyjne....
                chodzę w szkłach od 12 lat, ale okulary zawsze mam na wszelki wypadek...
                • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:49
                  Ja nie cierpiałam okularów.
                  Ale mój ówczesny facet zmusił mnie niejako do ich używania... ponieważ ... nie
                  poznałam go na ulicy... żeby nie powiedzieć, że go nie zauważyłam...
      • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:39
        Znowu się pojawiłam.
        Tym razem mam okulary.
        Farba spłynęła... to znaczy ją spłukałam.
        Garnier... do chrzanu... testuję je po kolei, ale wg mnie Joanna jest
        najlepsza.. może to kwestia przyzwyczajenia?
        • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:42
          mi się od farbowanie strasznie włosy zniszczyły, więc teraz kolor zostawiam
          naturze...sad( na dodatek postanowiłam zapuścić i jestem w okresie
          przejściowym.... mój mąż mówi, że wyglądam jak Dyzio... a ja tak bym chciała
          sobie włosy w warkocza zapleść....
          • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:46
            Ja też w listopadzie miałam taki kryzys. Ale się zmusiłam i poszłam do
            fryzjera. Przy okazji piekę inną pieczeń (moze załatwi mi taniej
            mieszkanie...). Do długich chyba już nie wrócę (to prawie 7 lat jak mam takie
            krótkie). nie przebrnę przez ten własnie okres przejściowy. wykańcza mnie
            codzienne układanie włosów i budzenie się z irokezem...
            A farbować... hmmm. przy moich naturalnych ciemnych (unikam słowa czarnych)
            włosach, siwe widać rewelacyjnie, zwłaszcza pod światlo... No i niestety raz na
            jakiś czas albo pasemka w rudościach, albo farba na całości. Teraz jestem na
            etapie farba na calosci... kolor: błękitna czerń... ciekawe, co z tego
            wyjdzie... mam nadzieję, że nie włosy smile
            • balkan Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:50
              tyle, że Twoje włosy wyglądają na mocne, więc ubocznym skutkom farby na pewno
              się oprą...

moje za to przypomniały sobie, że kiedyś się kręciły i rano budzę się cała
              w "uroczych" loczkach... najgorsze jest to, że w związku z tym musze jeszcze
              wcześniej wstawać...sad(
              • altu Re: Nikogo?? 05.12.03, 23:03
                Faktycznie, wyglądają. Bo jednak farby robią swoje.
                Ja z kolei zawsze marzyłam, żeby mieć kręcone, chociaż tak troszkę... ale są
                sztywne jak druty i nie da rady. Modelowanie też trochę czasu zajmuje. A efekty
                nie zawsze się utrzymują.
    • iffko Re: Nikogo?? 05.12.03, 22:12
      ja na chwilke, bo zasypiam na stojaco czy siedzaco... dawno nie bylam tak
      zmeczona... zaraz dwoch zdan porzadnie nie sklece..... doooobranooooc wink
      • malidar Re: Nikogo?? 07.12.03, 19:27
        Jest ktoś w salonie? Hop hop hop ...
        • geograf Re: Nikogo?? 07.12.03, 19:39
          jam jest....
          słucham muzyki sączącej się z adaptera,popijam podwójne martini patrzac w
          strzelający ogień w kominku (nie,nie sikam w nocy)...i czekam..miło,że jesteś...
          • malidar Re: Nikogo?? 07.12.03, 19:41
            Czy masz pod reką paprotkę? Czy dziś jest ktoś kogo możesz pogłaskać?
            • geograf Re: Nikogo?? 07.12.03, 19:51
              paprotka zawsze dzielnie soti na swym miejscu i czeka...(najczesciej na podlanie)

hmmm...kogo o głaskaniu miałaś na myśli?
              gdzieś tu się po Salonach szwenda Salonowy kot...
              • malidar Re: Nikogo?? 07.12.03, 19:58
                Kota też można pogłaskać, nawet jak ktoś bardzo odważny, to pod włos. A
                paprotka to teraz bardziej potrzebuje serca niż wody. Moje roślinki poszły
                spać, pogłaszczę je po liściach, leciutko, podleję raz na tydzień i nie
                przeszkadzam im w śnie zimowym. Oczywiście oprócz grudników, czy jak to
                inaczej nazywają, kaktusów bożonarodzeniowych, te mają widno, ciepło i mnóstwo
                wody i mają kwitnąć!!
                • geograf Re: Nikogo?? 07.12.03, 20:10
                  paprotka znajduje się obok lampki i monitora,więc podlewac cześciej niż raz w
                  tygodniu ją trzeba...tak bywea...
                  te grudniki-toto takie coś jest co z zielonych,na czerwone liście
                  zmienia,tak?Gwiazda Betlejemska?
                  kota pod włos nie głaszczę..skończyły się czekoladki..skandal!
                  idę sobie herbaty zrobić i wyciągnąć kopyta do przodu w celu odpoczynkusmile
                  usiądź..czuj sie jak u siebie w Salonie...
                  • malidar Re: Nikogo?? 07.12.03, 20:22
                    Niooo taak, więcej wody dla paprotki! A Gwiazdy Betlejemskie to co innego niż
                    grudniki. Gwazdy faktycznie mają zielone listki i listki na samej górze mają
                    kolory białe lub czerwone (ostatnio w Oszołomie widziałam śliczne łososiowe).
                    Te grudniki to bardziej skomplikowana forma, to są zygokatkusy, które na zimę
                    odżywają, tzw.roślina krótkiego dnia, na końcach pojawiają sie pączki,
                    najpierw strasznie malutkie, biedniutkie ale jak im dać szansę to roślina
                    wygląda prześlicznie, mam cztery, biały, różowy, fioletowy i łososiowy. I mam
                    mixa samodzielnie wyprodukowanego z tych czterech. Szał, kwitnie w czterech
                    kolorach. Ale mnie ogólnie zielsko lubi. A co do tych czekoladek to SKANDAL!!
                    Mam świeżo otwarte pudło Merci, reflektujesz?
                    • geograf Re: Nikogo?? 07.12.03, 20:28
                      MERCI??????
                      oh..merci...chętnie się poczęstujęsmile
                      ja poprosze dwukolorowe kawowe...wink
                      masz szczescie do roślin..ja lubię żeby było sporo zielonego dookoła mnie...
                      nie wiem co to grudniki...w jakąś uczoną księgę musze zajrzeć..
                      herbaty?
                      • malidar Re: Nikogo?? 07.12.03, 20:32
                        Kieliszek białego wina, lekko schłodzonego, nie do tych przepisowych stopni bo
                        dziś na przepisowe stopnie nieco za zimno, bardzo poproszę.
                        Rozbestwiłam sie w salonie? Może trzeba mnie odstrzelić?
                        Wszystkie dwukolorowe kawowe dla Ciebie geo
                      • malidar Re: Nikogo?? 07.12.03, 20:40
                        I teraz już lecę na zimowy spacerek z moją psicą, pozdrawiam
                        • sloggi Re: Nikogo?? 07.12.03, 21:00
                          Takiej to dobrze smile)))
    • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:24
      Halo - znowu się gdzieś chowacie sad
      • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:29
        sloggi napisał:

> Halo - znowu się gdzieś chowacie sad

E tam. Ja czuwam. Przychodzę co chwilę wciskać F5 zamiast "ogarniać" dom.
        smile
        • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:33
          Tylko F5 - no to aż dziwne, że Cię nie zauważyłem.
          • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:44
            sloggi napisał:

> Tylko F5 - no to aż dziwne, że Cię nie zauważyłem.

Czasem też klikam w "odpowiedz cytując".
            A w ogóle to podziwiam nowootrzymany kalendarz z napisem "Zaufanie od 446
            lat!" wink
            • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:45
              Komu aż tyle lat ufasz???
              • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:53
                sloggi napisał:

> Komu aż tyle lat ufasz???

wink
                Heh. Ja ufam krócej. Zgdanij.
                • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:57
                  Napisz i nie bądź przekorny.
                  • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:01
                    sloggi napisał:

> Napisz i nie bądź przekorny.

Trąba.
                    (To jest jednocześnie podpowiedź)
                  • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:11
                    Stuk-puk, stuk-puk, stuk-puk.

Wykształcenie. Osiemnaście miesięcy pracy w resorcie i nie wie.
                    • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:17
                      To ten Prosper Provana już tyle lat nie żyje?
                      • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:23
                        sloggi napisał:

> To ten Prosper Provana już tyle lat nie żyje?

smile)
                        Umarł pewnie później. Chyba go w tej Wenecji od razu nie zatłukli
                        • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:26
                          On zmarł jakoś wkrótce po otrzymaniu przywileju królewskiego na prowadzenie
                          regularnej poczty.
                          • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:50
                            sloggi napisał:

> On zmarł jakoś wkrótce po otrzymaniu przywileju królewskiego
                            > na prowadzenie regularnej poczty.

Może tym pierwszym kursem wiózł list z wąglikiem.
                            • sloggi Re: Nikogo?? 23.12.03, 10:13
                              W tym coś musiało być.
        • geograf Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:47
          co robi klawisz F5?
          "odświeża"?
          • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:48
            Tylko odświeża???
            Może również jonizuje?
            • geograf Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:50
              yyy...??
              • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:54
                Dobrze, że dzięki F6 lub F coś tam się nie szczytuje.
                • geograf Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:56
                  zboczeniecsmile
                  dos zczytowania potrzebne są inne rzeczy,a nie przyciski klawiaturywink
                  Ty od razu chciałbyś aby to było tak rposte....tongue_out

(a do czego służy F6?)
                  • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:00
                    A swoją drogą jakbym tak w pracy niechcący nacisnął nie ten klawisz co
                    trzeba smile))))
                  • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:05
                    geograf napisał:

> (a do czego służy F6?)

Nie wiem. Jak go przyciskam to się zaznacza ten adres u góry smile
                    • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:08
                      wgfc napisał:

> geograf napisał:
                      >
                      > > (a do czego służy F6?)
                      >
                      > Nie wiem. Jak go przyciskam to się zaznacza ten adres u góry smile

Mój adres?
                      • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:15
                        sloggi napisał:

> Mój adres?

Nie. Adres strony.
                        • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:17
                          Czyli nasz adres - tak?
                          • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:19
                            sloggi napisał:

> Czyli nasz adres - tak?

Tak, nasz smile)
                            • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:21
                              No popatrz - naciskasz F coś tam i już jesteś w Salonie.
                              Chyba się podnieciłem tongue_out
                              • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:38
                                sloggi napisał:

> No popatrz - naciskasz F coś tam i już jesteś w Salonie.

smile))

> Chyba się podnieciłem tongue_out

Nie ładnie wink Na _tym_ forum się nie podniecamy (chyba) tongue_out
                                • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:47
                                  Zatem spadam tongue_out
                                  • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:58
                                    sloggi napisał:

> Zatem spadam tongue_out

Nie, nie smile
                                    (Chyba, że do tego forum w sąsiednim oknie)
                                    • sloggi Re: Nikogo?? 23.12.03, 10:15
                                      Do tamtego forum wczoraj nie dotarłem.
                                      • wgfc Re: Nikogo?? 23.12.03, 10:22
                                        sloggi napisał:

> Do tamtego forum wczoraj nie dotarłem.

Szkoda właśnie. Może dzisiaj? smile
                                        • sloggi Re: Nikogo?? 23.12.03, 12:59
                                          Może - któż to wie?
                                          • wgfc Re: Nikogo?? 23.12.03, 17:09
                                            Sloggi napisał:

> Może - któż to wie?

To wie tylko Sloggi.
                                            • sloggi Re: Nikogo?? 24.12.03, 08:54
                                              wgfc napisał:

> Sloggi napisał:
                                              >
                                              > > Może - któż to wie?
                                              >
                                              > To wie tylko Sloggi.

Czasami tylko udaje że wie, bo póki nie będzie miał stałki - trudno
                                              określić "bywalność" na innych forach niż Salony.
                                              • wgfc Re: Nikogo?? 25.12.03, 21:40
                                                Sloggi napisał:

> Czasami tylko udaje że wie, bo póki nie będzie miał stałki - trudno
                                                > określić "bywalność" na innych forach niż Salony.

Jak Sloggi płaci za telefon domowy więcej niż 85 zł, to niech Sloggi zmieni
                                                abonament na TP darmowe wieczory i weekendy i łączy się przez modem z jakimś
                                                lokalnym numerem dostępowym. Wtedy Sloggi nie będzie płacił za Internet od
                                                20:00 do 08:00 w dni robocze i przez całe weekendy (nie będzie też płacił za
                                                lokalne i międzystrefowe pogaduszki w tych porach).
              • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:56
                geograf napisał:

> yyy...??

Przyciąga. I przeszkadza w "ogarnianiu".
                • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 16:58
                  Znaczy sie jesteś niedoprzyokryty?
                  • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:04
                    sloggi napisał:

> Znaczy sie jesteś niedoprzyokryty?

;-P
                    • sloggi Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:09
                      Zupełnie?
                      • wgfc Re: Nikogo?? 22.12.03, 17:49
                        sloggi napisał:

> Zupełnie?

W domu jestem, to mi wolno wink
                        • sloggi Re: Nikogo?? 23.12.03, 12:58
                          Jakbyś nie był sam - też można tongue_out
                          • wgfc Re: Nikogo?? 23.12.03, 17:10
                            sloggi napisał:

> Jakbyś nie był sam - też można tongue_out

Nawet może być wtedy ciekawiej.
                            Zależy jeszcze kto jest smile
                            • sloggi Re: Nikogo?? 24.12.03, 08:55
                              A chiciałbyś aby to był ktoś konkretny?
                              • wgfc Re: Nikogo?? 25.12.03, 21:00
                                Sloggi napisał:

> A chiciałbyś aby to był ktoś konkretny?

Tak. Istnieje w mojej chorej wyobraźni konkretny zbiór osób z którymi mógłbym
                                się niedoprzykrywać tongue_out
      • creamy wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 16:32

• sloggi Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 16:33
          A może przeciwnie wprost?
          • creamy Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 16:42
            wprost na skos
            • sloggi Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 16:44
              I na przełaj zapewne też?
              • geograf Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 16:45
                i po grudzie...
                • sloggi Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 16:47
                  Czy zatem również wspak?
                  • creamy Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 16:51
                    rakiem wspak na wznak
                    • sloggi Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 16:55
                      Na wznak może być nie wygodnie.
                  • geograf Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 16:51
                    zapewne w poprzek, wspak, na opak, po grudzie, po prostu, po krzywu i w wielu
                    innych kierunkachsmile

a poza tym-jaka pogoda za oknem?
                    w TVN Meteo straszono dzisiaj śnieżycami, a ja znowu widziałem piękny zachód
                    słońca...:>
                    • sloggi Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 16:53
                      U nas chyba nie ma dużych chmur - dziś najdłuższa noc w roku smile
                      • creamy Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 16:55
                        wiatr hula strasznie
                        • sloggi Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 17:01
                          creamy napisał:

> wiatr hula strasznie

Prawie mamy "Wichrowe wzgórza".
                          • creamy Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 17:03
                            dobrze, ze nie zwichrzone wzgorki
                            • sloggi Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 17:07
                              creamy napisał:

> dobrze, ze nie zwichrzone wzgorki

Wzgórki powiadasz smile)))))))))))))))))))
                              • creamy Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 17:10
                                ta... zwichrzone wink
                                • sloggi Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 17:18
                                  Mówisz o obawach czy o uwielbieniach?
                                  • creamy Re: wrecz przeciwnie n/t 23.12.03, 09:35
                                    o obawach?? a niby dlaczego?
                                    zaczelismy od wiatru co hula, a w przypadku wzgorkow hulaszczosc ma swoj urok...
                                    uwielbienie? od razu uwielbienie... eh...
                      • geograf Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 16:55
                        wyjrzałem za okno-nad centrum rpzetacza się dłuuuuuuga biała chmura.nad Chojnami
                        widać gwiazdy...
                        najdłuższa noc już się zaczęła..teraz z górki-tendencja wzrostowa i niedługo
                        dnie bedą zauwazalnie dłuższesmile
                        nareszcie!
                        • sloggi Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 17:05
                          Minie Nowy Rok i przybywać dnia na barani skok.
                          • geograf Re: wrecz przeciwnie n/t 22.12.03, 21:45
                            dobrze.
                            zdecydowanie wolę gdy wychodze na dwór i świecxi jeszcze słońce...
                            oby jak najszyvbciej dnia przybywało.
    • altu Re: Nikogo?? 22.12.03, 20:46
      No, nikogo...
      Zajrzalam w przerwie kucharzenia swiatecznego, a tu przeciag...
      <jestem w trakcie robienia galaretki drobiowej...>
      • geograf Re: Nikogo?? 22.12.03, 21:46
        a teraz ktoś jest?
        haaaaaalo..
        ktoś poza mną?wink
        • lekia Re: Nikogo?? 22.12.03, 22:21
          i poza mną?
          • geograf Re: Nikogo?? 22.12.03, 23:14
            jesteś jeszcze?
            • lekia Re: Nikogo?? 22.12.03, 23:35
              geograf napisał:

> jesteś jeszcze?
              >
              jestem i zanosi sie że nie zasnę prędko,nabrałam sił i mogę rozprawić się z
              łazienką choćby dla zabicia czasu
              • geograf Re: Nikogo?? 22.12.03, 23:40
                aha..
                a ja niedługo musze się pożegnać,bo mój provider robi remont w nocy i ma nie być
                intenretu od 24 do 8...pewnie sygnał zniknie po 1, a wróci po 10 jak to u mnie
                bywa,ale zaraz i tak musiałbym grzecznie iść spac..odespać wszystko..i przyszłe
                Święta...
                co robisz w łazience?
                sprzątasz,czy końcówka remontu?
                • lekia Re: Nikogo?? 23.12.03, 00:00
                  to pierwsze,łazienka mala to i duzo się nie narobię,zatem grzecznie idź
                  spać,coby rodzicom się nie podpaśćsmile
                  ..i przyszłe
                  > Święta...

czyżbyś wybierał się na Pasterkę?
                  • geograf Re: Nikogo?? 23.12.03, 15:38
                    ogólnie Święta..jedzenie, jeżdzenie, ględzenie, długie siedzenie przed
                    komputerem,bo wolny czas w pełni dla mniesmile
                    Owszem,na Pasterkę również się wybieram...
                    a Ty??
                    jak tam łazienka??
                    • lekia Re: Nikogo?? 23.12.03, 18:20
                      geograf napisał:

> ogólnie Święta..jedzenie, jeżdzenie, ględzenie, długie siedzenie przed
                      > komputerem,bo wolny czas w pełni dla mniesmile
                      > Owszem,na Pasterkę również się wybieram...
                      > a Ty??
                      > jak tam łazienka??
                      >
                      Łazienka lśni,mozna się w niej przejrzećwink gorzej z lustrem,pożegnalam go
                      dzisiejszej nocy,obiecując ,ze zajme sie nim jeszcze tego samego dnia;
                      a na Pasterkę juz od kilku lat nie chodzę i gdybym miala wybierać to Wielkanoc
                      robi na mnie większe wrazenie,poza tym kościół jest zwykle wypełniony po
                      brzegi a ja zwyczajnie tego ścisku nie wytrzymuje;
                      Więc pewnie będę tu w Salonie pełnic straż.
    • creamy Re: Nikogo?? 23.12.03, 11:36
      ucichlo...
      na sjeste chyba jeszcze za wczesnie?
      • sloggi Re: Nikogo?? 23.12.03, 12:02
        Zupełnie jak w fabryce przy taśmie tongue_out
      • kolczatka Re: Nikogo?? 23.12.03, 12:02
        Może i tak, ale nie mam ochoty żeby mnie ktoś zmieszał z błotem, bo salon
        najwidoczniej schodzi na psy.
        • creamy ??? 23.12.03, 12:05
          ale przedswiateczna atmosfera milosci blizniego....
          • kolczatka Re: ??? 23.12.03, 12:08
            W ramach tej uroczej atmosfery wymyślamy sobie od starych krów, ciekawe na czym
            skończymy... Chyba nie chcę się dowiedzieć.
            • creamy Re: ??? 23.12.03, 12:31
              a moze glowna zainteresowana Dorot(kwink)a sie wypowie?
        • sloggi Re: Nikogo?? 23.12.03, 12:30
          A któż Ciebie zmieszał z błotem?
          • kolczatka Re: Nikogo?? 23.12.03, 13:00
            Zostawmy to. Jestem zmęcznona, mam dość problemów i nie mam ochoty prowadzić z
            Tobą tej gry, poza tym zapewnie dla postronnych jest nudna i niezrozumiała.
            Możemy oczywiście doprowadzić tę grę do końca, ale tylko w cztery oczy. Starczy
            Ci odwagi?
            • sloggi Re: Nikogo?? 23.12.03, 13:13
              Odwagi do wytłumaczenia czemu nazwałem Doti starą krową?
              A czy to trzeba mieć aż odwagę, aby wytłumaczyć tak prostą rzecz?
              Nie uważasz, ze trochę pojechałaś z koksem?
              • kolczatka Re: Nikogo?? 23.12.03, 13:16
                Aha, to my tylko o Doti rozmawialiśmy... Jeśli chcesz chować głowę w piasek, ne
                ma sprawy. Mówisz i masz.
                • sloggi Re: Nikogo?? 23.12.03, 13:20
                  kolczatka napisała:

> Aha, to my tylko o Doti rozmawialiśmy... Jeśli chcesz chować głowę w piasek,
                  ne
                  > ma sprawy. Mówisz i masz.

A o czym jeszcze????????????????????
    • geograf ktoś jest? 23.12.03, 18:38
      na Salonach cisza...
      to ja nadrobię zaległości w czytaniu rzeczy w intenrecie.czas nagli...
      • wgfc Re: ktoś jest? 23.12.03, 18:50
        geograf napisał:

> na Salonach cisza...

Za szybko pouciekali dziś z pracy.

• geograf Re: ktoś jest? 23.12.03, 19:03
          spieszyli sie sprzatac i przygotowywac sie do Świat zapewne...
          a ja zaczytałem się w blogu,ale już jestem..jestes jeszcze?

ech...pusto na Salonach..ciekawe czy w Święta tez tak wiatr będzie tu hulał?
          • wgfc Re: ktoś jest? 23.12.03, 19:18
            geograf napisał:

> jestes jeszcze?

Tak. Ale też wykonuję te trudne i niewdzięczne prace domowe, więc nie siedzę
            cały czas.

> ciekawe czy w Święta tez tak wiatr będzie tu hulał?

U mnie za oknem póki co spokój...
            • altu Re: ktoś jest? 23.12.03, 20:39
              Ja tez sie pojawilam, ale za pare chwil moze mnie nie byc...
              Jade umyc poduszkowca, bo wyglada jak nieboskie stworzenie... brud i syf.
              A na świeta ma byc wszedzie porzadek...
    • wgfc Re: Nikogo?? 25.12.03, 16:44
      sad
      • geograf Re: Nikogo?? 25.12.03, 17:29
        wszyscy rodzinnie spędzają Święta...
        ja wieczorem posalonuję,teraz tylko sprawdzam,co działo się za dniasmile
        • geograf Re: Nikogo?? 25.12.03, 19:08
          pomyśleć,że w te Święta miałem mieć abstynencję internetową..cóż...i tak mało
          jestem w internecie.
          Ktoś jest na Salonie?Zapraszam z ponad gorącego kubka z herbatą...
          • wgfc Re: Nikogo?? 25.12.03, 19:39
            geograf napisał:

> Ktoś jest na Salonie?

Już jestem. Byłem wieczorem w kościele. Ciekawe kazanie, pięknie przystrojone
            choinki i szopka. Pośpiewałem sobie - solo tego nie zwykłem czynić, ale w
            tłumie starych babek nie czuję się zakompleksiony z powodu mojego głosu smile
            • geograf Re: Nikogo?? 25.12.03, 20:30
              a ja pokornie czekałem aż z powolnego serwera ściągnie mi się nowy DirectX
              skutecznie spowalniający przeglądanie stron www...
              hmmmm...teżź byłem w kościele,kazania jakoś nie słuchałem..podobno w niedzielę
              ma być ciekawe kazania, a raczej list biskupi...trzeba będzie się wsłuchaćsmile
              śpiewanie babek..uwielbiam w Wielkanoc,a raczej w czasie Wielkiego Tygodnia gdy
              ta rzesza ludzi smętnie śpiewa smętne pieśni..uwielbiam chórysmile

chyba czas na herbatę...
              • wgfc Re: Nikogo?? 25.12.03, 21:11
                geograf napisał:

> a ja pokornie czekałem aż z powolnego serwera ściągnie mi się nowy DirectX
                > skutecznie spowalniający przeglądanie stron www...

To ma znamiona postu, a w niedziele i święta posty nie obowiązują, a nawet nie
                są zalecane. Nie należy się umartwiać smile

> hmmmm...teżź byłem w kościele,kazania jakoś nie słuchałem..

Słuchałem. Nie chciałem o tym wcześniej pisać, ale w kościele mimowolnie
                rozpraszały mnie własne myśli - niestety nieskromne sad

> podobno w niedzielę
                > ma być ciekawe kazania, a raczej list biskupi...trzeba będzie się wsłuchaćsmile

Jutro jest list rektora KUL i kolekta na KUL - tak jest zawsze w II dzień, list
                z reguły jest nudny i prawie co roku taki sam. Ciekawe na co teraz będzie
                chciał kasy - z tego co mi się przypomina, ostatnio chciał na budowę
                biblioteki smile I tak nie dam.

> śpiewanie babek..uwielbiam w Wielkanoc,a raczej w czasie Wielkiego Tygodnia
                > gdy ta rzesza ludzi smętnie śpiewa smętne pieśni..

Tak, podobnie smętnie śpiewają na pogrzebach. Ale lubię właściwie te pieśni.

> chyba czas na herbatę...

Pewnie już wypiłeś. To ja sobie zrobię spóźnioną.
                Zgadnij w jakim kubku (jak nie zgadniesz, będzie podpowiedź).
                • geograf Re: Nikogo?? 25.12.03, 21:22
                  wgfc napisał:

> To ma znamiona postu, a w niedziele i święta posty nie obowiązują, a nawet nie
                  > są zalecane. Nie należy się umartwiać smile
                  >

śmiem nierozumieć..ja po rpostu pisze..pisze...

> Słuchałem. Nie chciałem o tym wcześniej pisać, ale w kościele mimowolnie
                  > rozpraszały mnie własne myśli - niestety nieskromne sad
                  >

ja rzadko kiedy potrafię się skupić w kościele..jakoś dziwnym trafemw tedy mam
                  najwięcej myśli,najwięcej przemyśleń i-o dziwo-bardzo często podczas mszy
                  rozwiązuję jakieś dylematy,niedomówienia,problemy...

> Jutro jest list rektora KUL i kolekta na KUL - tak jest zawsze w II dzień, list
                  >
                  > z reguły jest nudny i prawie co roku taki sam. Ciekawe na co teraz będzie
                  > chciał kasy - z tego co mi się przypomina, ostatnio chciał na budowę
                  > biblioteki smile I tak nie dam.
                  >

fakt..to mogę się wyłączyć...ale w niedzielę ma być podobno coś o mniejszościach...

> Tak, podobnie smętnie śpiewają na pogrzebach. Ale lubię właściwie te pieśni.
                  >

na szczęście rzadko bywam na pogrzebach..zawsze płaczęuncertain

> Pewnie już wypiłeś. To ja sobie zrobię spóźnioną.
                  > Zgadnij w jakim kubku (jak nie zgadniesz, będzie podpowiedź).

własnie popijam,lekko chłodnawą,ale w sam raz do ciasta...
                  w jakim kubku?
                  hmmmmmm...Gazetowym?
                  w plamy?
                  ja mam żółty w zielono-niebieskie kwadratytongue_out
                  • wgfc Re: Nikogo?? 25.12.03, 22:09
                    geograf napisał:

> śmiem nierozumieć..

W święta nie pościć, nie odmawaić sobie przyjemności tylko się radować i
                    korzystać smile

> w niedzielę ma być podobno coś o mniejszościach...

O. Ciekawe czy wszędzie.

> w jakim kubku?
                    > hmmmmmm...Gazetowym?

Nie.

> w plamy?
                    > ja mam żółty w zielono-niebieskie kwadratytongue_out

Nie, nie smile

Pierwsza podpowiedź: jest czerwony.
                    • geograf Re: Nikogo?? 26.12.03, 19:44
                      wgfc napisał:

> W święta nie pościć, nie odmawaić sobie przyjemności tylko się radować i
                      > korzystać smile
                      >

a ja dziś pościłem...

> O. Ciekawe czy wszędzie.
                      >

owszem,wszedzie,to będzie to list biskupów...szczegóły:
                      www.innastrona.pl/news_pokaz.phtml?nID=1869#
                      pełnego tekstu niestety znaleźć nie mogęuncertain nie umiem szukać w serwisach KAI.

> Nie, nie smile
                      >
                      > Pierwsza podpowiedź: jest czerwony.

Pink Shop?
                      a może kubek reklamujący me miasto ukochane i rodzinne: Łódź??
                      • wgfc Re: Nikogo?? 27.12.03, 04:07
                        geograf napisał:

> pełnego tekstu niestety znaleźć nie mogęuncertain nie umiem szukać w serwisach KAI.

Znalazłem w innym miejscu, na stronie mojej diecezji:
                        tinyurl.com/3acx7
                        Kubkowej zagadki ciąg dalszy:

> Pink Shop?

Nie.

> a może kubek reklamujący me miasto ukochane i rodzinne: Łódź??

Też nie, ale ciepło.
                        • geograf Re: Nikogo?? 27.12.03, 23:04
                          i jak podoba sie "kazanie"??

hmmmmm..to moze kubek PL?
                          albo PRL?
                          a może Twojego rodzinnego miasta?
                          (no włąsnie..jaka jest Twa macierz..bo że Górny Ślunsk to wiem...)
                          • wgfc Re: Nikogo?? 28.12.03, 14:03
                            geograf napisał:

> i jak podoba sie "kazanie"??

Piękne. Ale niczego innego się nie należało spodziewać.

> hmmmmm..to moze kubek PL?
                            > albo PRL?

Nie. Kolejna podpowiedź: pochodzi z Łodzi (pisałem, że ciepło) i jest
                            przedmiotem pożądania dla wielu smile
                            Jak znów nie zgadniesz, to Cię jeszcze pomęczę.

> a może Twojego rodzinnego miasta?
                            > (no włąsnie..jaka jest Twa macierz..bo że Górny Ślunsk to wiem...)

Heh. Przecież było już na jakiej stacji wsiądę na wiosnę,
                            a to moja stacja macierzysta smile
                            • geograf Re: Nikogo?? 28.12.03, 16:20
                              wgfc napisał:

> Piękne. Ale niczego innego się nie należało spodziewać.
                              >

dzisiaj wysłuchałem..hmm..oni nie mogą już bardziej się wypowiadac,poza
                              oklepanymi schematami?nic nowego w sumie nie powiedzieli...

> Nie. Kolejna podpowiedź: pochodzi z Łodzi (pisałem, że ciepło) i jest
                              > przedmiotem pożądania dla wielu smile
                              > Jak znów nie zgadniesz, to Cię jeszcze pomęczę.

ARGH.
                              Kubek GW? pożadanie wielu...jakiegoś Radia? A może z księgarni NIKE?argh..nie wiemsad

> Heh. Przecież było już na jakiej stacji wsiądę na wiosnę,
                              > a to moja stacja macierzysta smile

to już wiemsmile
                              to,że wsiadasz na jakiejś stacji w GOPie, nie zonacza,że musi być to Twa macierzwink
                              • wgfc Re: Nikogo?? 28.12.03, 16:36
                                Geograf napisał:

> Kubek GW? pożadanie wielu...

Mam, ale w sumie nie jest ładny. Pisałem, że nie GW.

> jakiegoś Radia? A może z księgarni NIKE?argh..nie wiemsad

Myśl, myśl smile
                                Czerwony. Z Łodzi. Z charakterystycznym kwiatkiem będącym symbolem ludzi
                                nowoczesnych smile Taki kwiatek masz nawet przy sobie.

> to już wiemsmile

smile
                                • geograf Re: Nikogo?? 28.12.03, 16:41
                                  wgfc napisał:

> Myśl, myśl smile

ale to boli...

> Czerwony. Z Łodzi.

SLD? Klasy pracującej?

>Z charakterystycznym kwiatkiem będącym symbolem ludzi
                                  > nowoczesnych smile Taki kwiatek masz nawet przy sobie.
                                  >

matko święta...ja mam jakiś kwiatek rpzy sobie? Paprotka??tongue_out
                                  MAK??nie wiem...sad
                                  (w biorytmie wyszło mi -94 intelektualne dzisiaj...wybacz)
                                  • wgfc Re: Nikogo?? 28.12.03, 16:52
                                    geograf napisał:

> > Myśl, myśl smile
                                    > ale to boli...

Ból czasem może być przyjemny tongue_out

> > Czerwony. Z Łodzi.
                                    > SLD? Klasy pracującej?

E.

> matko święta...ja mam jakiś kwiatek rpzy sobie?

Powinien być w Twoim portfelu, obok delfina smile

> (w biorytmie wyszło mi -94 intelektualne dzisiaj...wybacz)

Wybaczam smile
                                    • geograf Re: Nikogo?? 28.12.03, 16:55
                                      czy wiesz,że mogę Cię zaskarżyć o znęcanie się psychiczne??tongue_out

> Ból czasem może być przyjemny tongue_out
                                      >

hm..no tak..czasami ból prowadzi do przyjemnościtongue_out
                                      (świntuch!)

> E.
                                      >

?

>Powinien być w Twoim portfelu, obok delfina smile
                                      >

a skąd Ty wiesz co ja mam w portfelu??jakiego delfina??!!

> Wybaczam smile

to podaj odpowiedź!!!!!smile))))
                                      • wgfc Re: Nikogo?? 28.12.03, 17:17
                                        geograf napisał:

> czy wiesz,że mogę Cię zaskarżyć o znęcanie się psychiczne??tongue_out

smile

> > Ból czasem może być przyjemny tongue_out
                                        > hm..no tak..czasami ból prowadzi do przyjemnościtongue_out
                                        > (świntuch!)

Z Ciebie też - mam tu dowody w sąsiednim oknie tongue_outPP

> a skąd Ty wiesz co ja mam w portfelu??

Domyślam się smile

> jakiego delfina??!!

Na karcie.

> to podaj odpowiedź!!!!!smile))))

Geografie, ja piję kawę z prawdziwego mKubka smile
                                        Pięknego, czerwonego, z mBankowym kwiatkiem smile)
                                        • geograf Re: Nikogo?? 28.12.03, 18:16
                                          wgfc napisał:

> smile
                                          >

a więc: bój się!

> Z Ciebie też - mam tu dowody w sąsiednim oknie tongue_outPP
                                          >

no wiesz! o co Ty mnie oskarżasz?! jam cnota!jam wzórtongue_out
                                          jakim sąsiednim oknie??wink

> Domyślam się smile
                                          >

ha! źle się domyśliłeś...:>

> Na karcie.
                                          >

hmmmmmm...karta jest,ale bez delfinka

> Geografie, ja piję kawę z prawdziwego mKubka smile
                                          > Pięknego, czerwonego, z mBankowym kwiatkiem smile)

heh..jakie to banalnetongue_out
                                          faktycznie...ale ja nie mam ani konta, ani karty z mBanku,mimo że jestem
                                          lokalnym patriotą..jeszcze się nie dorobiłem,ale wkrótce,wkrótce..kto wie?

uff...lżej na duszy z odpowiedzią.
                                          smacznej kawy i herbaty zawsze parzonej w tym kubkusmile
                                          • wgfc Re: Nikogo?? 28.12.03, 20:19
                                            geograf napisał:

> a więc: bój się!

Już drżę wink

> > mam tu dowody w sąsiednim oknie tongue_outPP
                                            > jam cnota!jam wzórtongue_out
                                            > jakim sąsiednim oknie??wink

Na forum o przyjemności, które założył szampon4jajeczny smile

> ha! źle się domyśliłeś...:>

Bo mnie zmyliłeś :-[

> hmmmmmm...karta jest,ale bez delfinka

Bez delfinka musi być brzydka tongue_out

> faktycznie...ale ja nie mam ani konta, ani karty z mBanku,mimo że jestem
                                            > lokalnym patriotą..jeszcze się nie dorobiłem

Tak? A ja pomyślałem, że jesteś szczęśliwym użytkownikiem mBanku,
                                            bo w wątku "Wasz bank" polecałeś mBank tongue_out
                                            Łodzianin bez konta w mBanku. Wstyd!

> uff...lżej na duszy z odpowiedzią.
                                            > smacznej kawy i herbaty zawsze parzonej w tym kubkusmile

No dziękuję smile
                                            To teraz będę wymyślał łatwiejsze zagadki tongue_out
                                            • gacus2 Re: Nikogo?? 29.12.03, 06:45
                                              wgfc napisał:

> geograf napisał:
                                              >
                                              > > a więc: bój się!
                                              >
                                              > Już drżę wink

Byle nie z podniecenia ;-P

>
                                              > Na forum o przyjemności, które założył szampon4jajeczny smile

No tak ładnie pwoiedziane- coż za eufemizm....

> > hmmmmmm...karta jest,ale bez delfinka
                                              >
                                              > > faktycznie...ale ja nie mam ani konta, ani karty z mBanku,mimo że jestem
                                              > > lokalnym patriotą..jeszcze się nie dorobiłem

Ojej- ja rodowisty warszawiak też mam konto w jedynie słusznym banku....
                                              • dorota.28 Re: Nikogo?? 29.12.03, 07:44
                                                cisza poświąteczna, czy ktoś zajrzy na Salony?
                                                • gacus2 Re: Nikogo?? 29.12.03, 08:00
                                                  jestem jestem. jak po Świętach Doti?
                                                  • dorota.28 Re: Nikogo?? 29.12.03, 08:04
                                                    święta jak to święta, jedzenie, jedzenie i tak bez końca
                                                    strasznie było...
                                                  • gacus2 Re: Nikogo?? 29.12.03, 08:11
                                                    ja ma +1 zgadnij czego....
                                                  • dorota.28 Re: Nikogo?? 29.12.03, 08:13
                                                    kilogram przybyło?
                                                  • gacus2 Re: Nikogo?? 29.12.03, 08:33
                                                    dorota.28 napisała:

> kilogram przybyło?

Niestety nei tam gdzie chciałem....
                                                  • dorota.28 Re: Nikogo?? 29.12.03, 09:45
                                                    to w takim razie gdzie?
                                                  • gacus2 Re: Nikogo?? 29.12.03, 10:48
                                                    Podpowiedź- niedługo chyba będe lustrzanką....
                                                  • dorota.28 Re: Nikogo?? 29.12.03, 14:51
                                                    gacus2 napisał:

> Podpowiedź- niedługo chyba będe lustrzanką....
                                                    >
                                                    odpowiedź: nie mam zielonego pojęcia wink
                                                  • gacus2 Re: Nikogo?? 29.12.03, 15:42
                                                    dorota.28 napisała:

> gacus2 napisał:
                                                    >
                                                    > > Podpowiedź- niedługo chyba będe lustrzanką....
                                                    > >
                                                    > odpowiedź: nie mam zielonego pojęcia wink
                                                    >
                                                    Brzuch mi urósł i pewna częśc ciała obejrzeć (chyba) niebawem li tylko w
                                                    lustrze.... a byłem taki szczupły.
                                                  • dorota.28 Re: Nikogo?? 29.12.03, 15:57
                                                    zaraz byłeś, jesteś nadal)))
                                                    1 kilogram wiosny nie czyni
                                                  • gacus2 Re: Nikogo?? 29.12.03, 15:59
                                                    Top jeden kg do kolekcji....
                                                  • dorota.28 Re: Nikogo?? 29.12.03, 16:00
                                                    moja kolekcja dość pokaźna jest)))
                                                    ale mam noworoczne postanowienie i się zaprę, a co!!!!
                                                • kolczatka Re: Nikogo?? 29.12.03, 08:24
                                                  Cicho, pusto, wiatr hula po kątach, nuuuuuuudaaaaaa...
                  • wgfc Re: Nikogo?? 28.12.03, 17:17
                    geograf napisał:

> w niedzielę ma być podobno coś o mniejszościach...

Idę właśnie posłuchać w realu smile
    • wgfc Znowu nie ma nikogo. 26.12.03, 13:18
      Szkoda
      :-[
      • geograf Re: Znowu nie ma nikogo. 26.12.03, 16:55
        wszyscy jeszcze jedzą, ale jak ja-spacerowali..
        trochę ludzi spacerowało po Piotrkowskiej, Zdrowiu...ludzie wyszli zrzucaćsmile
        • wgfc Re: Znowu nie ma nikogo. 27.12.03, 03:58
          geograf napisał:

> wszyscy jeszcze jedzą, ale jak ja-spacerowali..
          > trochę ludzi spacerowało po Piotrkowskiej, Zdrowiu...ludzie wyszli zrzucaćsmile

Ja się nudziłem w ciągu dnia.
          Wieczorem poszedłem do kościoła, potem w domu był gość.
          A o 22 poszedłem do przyjaciółki i wróciłem przed chwilą smile
    • geograf Braveheart?? 26.12.03, 20:42
      czy wszyscy oglądają bosssssskie pośladki pseudo-Szkotów i Williama Wolles'a
      (jak to się pisze??)
      • altu Re: Braveheart?? 26.12.03, 22:27
        Chyba tak...
        Ja, na codzien nie mam TV, a teraz w domu, w czasie Świąt starałam ograniczyć
        oglądanie telewizji do minimum... och, ta magia migających obrazków...
        Obejrzałam historię Liz T. (przypominaja mi sie moje slabe dni..) i Desperado
        (tylko dla tych trupow gesto sie scielacych...)
        Teraz zmierzam do krainy Morfeusza. ale jeszcze chwile na Salonie zabawięsmile

• sloggi Re: Nikogo?? 27.12.03, 20:52
      Sobotni, poświateczny wieczór - a ludziska szaleją gdzieś po świecie.
      • altu Re: Nikogo?? 27.12.03, 21:15
        a ja jestem.
        • sloggi Re: Nikogo?? 27.12.03, 21:21
          altu napisała:

> a ja jestem.

A czemu na milcząco?
          • altu Re: Nikogo?? 27.12.03, 21:53
            bo czytam...
            na razie nic nie mam do dodania...
            • sloggi Re: Nikogo?? 27.12.03, 22:08
              Co z Viką?
              • altu Re: Nikogo?? 27.12.03, 22:14
                W biurze telefon milczy.
                A na komorce Chlopiny uprzejma pani mowi, ze abonent (czyli Chłopina) jest
                chwilowo niedostepny i zebym zadzwonila pozniej.
                I tak od ponad tygodnia...
                • sloggi Re: Nikogo?? 27.12.03, 22:19
                  Martwie się, czy tam wszystko w porządku.
                  • jeremy27 Re: Nikogo?? 27.12.03, 22:21
                    no właśnie Viki niet, very famous niet - co się dzieje z tymi
                    kobietami?..Sloggi jako OZ powinienes się bardziej zatroszczyc co z tymi
                    paniami jest?wink...ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
                  • altu Re: Nikogo?? 27.12.03, 22:24
                    Ja też się martwię. Mam nadzieję, że to tylko Święta. I potem już będzie OK.
                    Tylko nie wiadomo, jak długo Ona będzie świetowała...
                    W poniedzialek spróbuję do biura. Moze coś się dowiem.
                    Tylko mój niemiecki jest nicht- gut...
      • wgfc Re: Nikogo?? 28.12.03, 13:53
        sloggi napisał:

> Sobotni, poświateczny wieczór - a ludziska szaleją gdzieś po świecie.

Tak. W nagły i niespodziewany sposób zniknąłem udać się z pewnym żonatym i
        dzieciatym kumplem do knajpy.
        Po drugim piwie padło pytanie: "A gdzie Ty dzisiaj śpisz?".
        I w ten sposób wróciłem przed momentem do domu.
        A tu teraz tyle do przeczytania smile
    • altu Re: Nikogo?? 28.12.03, 13:21
      Znowu to samo...
      Nikogo nie ma w Salonie?

Za godzine wyruszam do Warszawy.
      Jutro do pracki... dobrowolnie.
      Już nie moge w domu wytrzymać.
      Za dużo tego świętowania...
      • zz_beatka a ja to nikt? 28.12.03, 13:23
        sad((
        • altu Re: a ja to nikt? 28.12.03, 13:30
          Ciesze sie że jesteś smile
          Wczesniej Cię nie widziałam...

Jak minęły święta?
          • zz_beatka Re: a ja to nikt? 28.12.03, 13:37
            doskonale dzięki, teraz przygotowuję się do Sylwestra i egzaminu z ang.
            • altu Re: a ja to nikt? 28.12.03, 13:49
              Zaraz znikam.
              Zostawiam Cię samą na posterunku...
              Pakuję się i jadę do Warszawy...
              Planuję dziś odiwedzić Kościół Św. Floriana. podobno jest ładna szopka...
              • zz_beatka Re: a ja to nikt? 28.12.03, 13:51
                więc do zobaczenia może się spotkamy?
      • geograf Re: Nikogo?? 28.12.03, 16:23
        powinnas już dojechac do Wawy...
        gdzie jest ten kościół św. Floriana? 2 stycznia jestem wolny i może bym sie
        wybrał..u nas, w Łodzi-nie za ciekawe szopki..z resztą to nic nowegosad

jest ktoś?
        kto chce ciasto cappucino?
        • malen_a Re: Nikogo?? 28.12.03, 16:39
          geograf napisał:

> kto chce ciasto cappucino?

poprosze!
          • geograf Re: Nikogo?? 28.12.03, 16:43
            alez proszę..
            tylko nie wybrzydzać!
            (choć jest trochę za słodki...)
            mam jeszcze sernik na zimno...ech...przytyję:>
            co słychać?jak nastrój po Świętach?jutro do pracy,czy wolne?
            • malen_a Re: Nikogo?? 28.12.03, 16:46
              nie bede wybrzydzac, bo u mnie w domku pusta lodowka, pyszne jedzonko zostalo
              u rodzicow...
              po Swietach nastroj stanowczo kiepski, gdyz jutro wlasnie do pracy, do srody :
              ((( kto wymyslil zeby w Sylwestra pracowac? sad

a jak u Ciebie, posprzatane po swietach?
              • geograf Re: Nikogo?? 28.12.03, 16:50
                to dobrze,że nie będziesz wybrzydzać..w nagrode poczęstuję Cie skarbem
                rodzinnym- czekolade Kaffe Sahne..ech..pycha!

nastrój u mnie dobry..tak..posprzatane wszystko,poza lodówką..ach to kupowanie w
                nadmiarzesmile
                może w sylestra wypuszczą Was dużo wczesniej?
                a 2 stycznia?wolne,czy do rpacy?
                • malen_a Re: Nikogo?? 28.12.03, 16:53
                  ooo, nie znam tej czekolady wiec przyjme z tym wieksza ochota big_grin

mam nadzieje, ze w sr wypuszcza wczesniej, choc moj szef....nie bede marudzic
                  a co do 2 to mam wolne ale wtedy bede studiowac zawziecie, wiec w sumie do
                  biura nie pojde, ale uczyc sie bede sad

a Ty jak z dniami wolnymi i planami na Sylwestra stoisz?
                  • geograf Re: Nikogo?? 28.12.03, 16:58
                    malen_a napisała:

> ooo, nie znam tej czekolady wiec przyjme z tym wieksza ochota big_grin
                    >

pycha...ja kupuje u siebie na Bałuckim Rynkusmile
                    od góry jest część śmietankowa..a od dołu-część kawowa...2 w 1..ale jakie
                    pyszne..grzechu warte!

> a Ty jak z dniami wolnymi i planami na Sylwestra stoisz?

ja mam jeszcze trochę wolnego..na odpoczynek,odespanie...
                    Sylwester?
                    w Stolycy tym razem..heh...niestety Pewien Pan 2.01 idzie do rpacy i cały dzień
                    wolności na mieście...

a 5 stycznia...do kieratuuncertain
                    • malen_a Re: Nikogo?? 28.12.03, 17:01
                      a wiesz gdzie w w-wie ta czekoladke moge dostac? bo juz mi slinka
                      cieknie ...mniam

oo, w stolycy sylwester?? a gdzie, imprezka zamknieta, klub ?
                      • geograf Re: Nikogo?? 28.12.03, 17:07
                        malen_a napisała:

> a wiesz gdzie w w-wie ta czekoladke moge dostac? bo juz mi slinka
                        > cieknie ...mniam
                        >

yyyyyy...jam Łodzianinsmile
                        mogę-co najwyżej-pudełko przywieźć i zaprezentować...winkna pewno w jakimś
                        hipermarkecie. to pewnesmile

> oo, w stolycy sylwester?? a gdzie, imprezka zamknieta, klub ?

Plac Defilad jest pewnym punktem.reszta zależy od tego,który mnie będzie gościł...
                        • malen_a Re: Nikogo?? 28.12.03, 17:14
                          geograf napisał:

> yyyyyy...jam Łodzianinsmile
                          > mogę-co najwyżej-pudełko przywieźć i zaprezentować...winkna pewno w jakimś
                          > hipermarkecie. to pewnesmile

dziekuje za checi, najpierw poszukam w marketach a potem dam znac smile

wlasnie mi sie przpomnialo, ze spozniony Mikolaj przyniosl mi dzis bilety na 1
                          stycznia na POWROT KROLA! juz sie nie moge doczekac smile))
              • gacus2 Re: Nikogo?? 29.12.03, 06:37
                malen_a napisała:

> ((( kto wymyslil zeby w Sylwestra pracowac? sad

Też sie nad tym zastanawiam. Już nie mówiąc o tym, ze wstawac w poniedziąłek
                po swietach o 4:45 też jest przesadą. Ale coż słuzba nie druzba...
        • altu Re: Nikogo?? 29.12.03, 11:44

> powinnas już dojechac do Wawy...

Nio, już jestem. Przyjechalam kolo 17, ale rozrywek się nazbierało..

> gdzie jest ten kościół św. Floriana?

Na Pradze, na przeciwko ZOO. Bylam też na Placu Krasinskich, ładna szopka, żywe
          zwierzaki są... (to od Starego Miasta na Miodową trzeba iść)... Podobno u
          Kostki na Żoliborzu są nawet żywi ludzie (!) i zmieniają się co godzinę, oprocz
          tego są tez zwierzatka...

ɮ stycznia jestem wolny i może bym sie wybrał..

W GW opisywali co fajniejsze, i dlatego w ogole o nich wiem...
    • sloggi Re: Nikogo?? 29.12.03, 17:13
      Zupełnie pusto - normalka o tej porze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka