02.04.12, 10:44
Czyli tu sobie będziemy przeżywać smile.
Obserwuj wątek
    • galaxian1 Re: GoT 2 02.04.12, 10:49
      Ja już mam wypożyczone i myślę, że popołudniem już będą literówki gotowe smile
      • aniuta75 Re: GoT 2 02.04.12, 10:58
        Już są smile.
        • galaxian1 Re: GoT 2 02.04.12, 11:01
          Ale prawdziwe czy primaaprilisowe ? big_grin
          • aniuta75 Re: GoT 2 02.04.12, 11:07
            Prawdziwe, najprawdziwsze big_grin. Sprawdziłam big_grin.
            • olylejdi_1 Re: GoT 2 03.04.12, 14:07
              I kto to jest Misha Collins?
              • aniuta75 Re: GoT 2 03.04.12, 14:09
                Castiel z Supernaturala big_grin.
    • thorgalla Re: GoT 2 02.04.12, 11:53
      Na HBO zaczęłam oglądać ale dupa,nie chce się ładować.
      Tylko dupka Joffusia z Sansą obejrzałam
    • eo_wina Re: GoT 2 02.04.12, 12:02
      Tak w ogole, to wcale tu nie bede wchodzic i zajrze dopiero jutro smile
    • thorgalla Re: GoT 2 02.04.12, 12:22
      Dałam sobie spokój,czekam na osła.

Ale muszę napisać bo mi ciśnienie podniosło (to i niedrukująca drukarka)
      No nie mogę patrzeć na te ohydną,blond gębę bo mnie odrzuca.
      Władza mu się na dekiel rzuciła.
      I ta przekrzywiona korona.
      Weźcie mnie i trzymajcie.
      • eo_wina Re: GoT 2 02.04.12, 12:51
        ...ze o Dżofreju piszesz? wink
        • thorgalla Re: GoT 2 02.04.12, 12:57
          Ej,miałaś nie wchodzić do jutra wink

Oczywiście,że o nim! Sansy nie lubię ale szkoda mi się jej zrobiło.
          Dalej nie oglądałam.
          • pszczolaasia Re: GoT 2 02.04.12, 14:10
            mi nie jest jej szkoda. jest po rostu prozna i glupia. po czasie madrzeje..ale w sumie po tym co sie dowiedziala od cioci swojej o ze tak powiem poczatkach tej historii to ja bym litlefingera tez wypiepzyla przez dziure a ni stala jak bezwolna lalka.
            choc z drugiej strony... ona zostala tak wychowana. po prostu. tyle ze wychowana tak samo byla i aryja i inne...nie wiem co mam o niej sadzic. uwazam ja za glupia.
            • thorgalla Re: GoT 2 02.04.12, 14:38
              Nie,nie, chodziło mi o tę konkretną jedną sytuację.
              Właśnie straciła ojca,jest zdana na łaskę na idioty.I tu mi się jej szkoda zrobiło.
              Potem to już inna historia.
              • olylejdi_1 Re: GoT 2 02.04.12, 14:43
                Swoja drogą gdyby dorosły szczesliwie - to Sansa wyszłaby za jakiegoś rycerza i o ile ten by nie byl jakims psychopata - byłaby szczesliwa, a Arya z kolei meczyłaby się, bo by ją zmnusili do ślubu.
                • aniuta75 Re: GoT 2 02.04.12, 14:55
                  Sansa nie jest głupia tylko głupiutka. I naiwna straszliwie. I woli walki ciut jej brakuje. Ona właśnie na damę jest wychowana z tym że własnego rozumku jej brak. Wszyscy ją stawiali za wzór Aryi. Tylko kto lepiej się dostosował do trudnych sytuacji?
                  Chociaż Sansę podziwiam trochę, bo ja bym się już dawno z jakiegoś okna czy innego balkonu rzuciła po tym co przeżyła z durnym Dżofrejem i jego pieprzniętą mamuśką.
                  • pszczolaasia Re: GoT 2 03.04.12, 08:52
                    nie lubie takich ludzi jak ona. nie chce powiedziec ze gardze... ale nie lubie.
                    tyle ze wierze ze ona nie potrafi-nie chce-inaczej.
                    nie wiem kto na tym lepiej wyjdzie aryia czy ona. ona dalej biega w sukniach i farbuje wlosy a aryia..no kto czytal to wie co z niawink
                    a sansie sandor by pomogl tylko ze ona chciala najpierw dżoferja a potem rycerza kwiatow. zadnej realnej oceny sytuacji tylko marzenia.
                    • olylejdi_1 Re: GoT 2 03.04.12, 10:25
                      Ba - potem by sobie żyła spokojnie pod opieką Tyriona i pewnie nikt by jej nie ruszył.
                      No naiwna to jest, jak to nastolatka. Ale przypominam wam, że przeszlo jej przez mysl, zeby zepchnąć Joffa - Ogar ją powstrzymał. Zaczyna przejawiac instynkt samozachowawczy - nie wychyla sie. W koncu przez jej wychylenie scieli Starka (moze tak myslec, w koncu poszla go naklonic zeby przyznał sie do zdrady). Naiwne dziewcze, ktore uczyli tylko jak ma wygladac i jak sie zachowywac - ona nawet nei ma warunkow zeby uciec, nie ma żadnych umiejetnosci, ktore potrafiłyby jej przetrwac. Arya miała fuksa - bo nie wiem, czy by sie jej udało uciec tak łatwo z KL.
                      • aniuta75 Re: GoT 2 03.04.12, 10:28
                        olylejdi_1 napisała:

> Ba - potem by sobie żyła spokojnie pod opieką Tyriona i pewnie nikt by jej nie
                        > ruszył.

Tjaaa ale zobaczyła tyrionowego Olbrzyma suspiciousbig_grin i się bidulka przeraziła big_grinbig_grinbig_grinbig_grin.
                        • pszczolaasia Re: GoT 2 03.04.12, 13:44
                          aniuta75 napisała:

> olylejdi_1 napisała:
                          >
                          > > Ba - potem by sobie żyła spokojnie pod opieką Tyriona i pewnie nikt by je
                          > j nie
                          > > ruszył.
                          >
                          > Tjaaa ale zobaczyła tyrionowego Olbrzyma suspiciousbig_grin i się bidulka przeraziła big_grinbig_grin
                          > big_grinbig_grin.
                          >
                          >

wszetecznicabig_grinbig_grinbig_grin
                      • pszczolaasia Re: GoT 2 03.04.12, 13:44
                        . Ale przypominam wam, że przeszlo jej prze
                        > z mysl, zeby zepchnąć Joffa - Ogar ją powstrzymał.

i tu powinna juz otworzyc szeroko oczka i powinno jej cos kliknac w slodkiej glowce. no ale sandor nie byl elegancki i sliczny.

no wiec mowie ze ona jest tak przyuczona..uwarunkowana ze ma ladnie wygladac zgadzac sie z panem mezem. ale przeciez tak samo uczona byla - a przynajmniej starali sie nauczyc- aryja ...nie sadze ze inaczej ja chowali. tylko aryja ma charakter i tyle.
    • thorgalla Re: GoT 2 02.04.12, 15:56
      Gra o tron - obsada mogła wyglądać zupełnie inaczej!
      www.popcorner.pl/popcorner/56,108032,11449567,Gra_o_tron___obsada_mogla_wygladac_zupelnie_inaczej_.html
      Tamzin Merchant jako Dany - wydaje mi się ona za bardzo delikatna,
      Jennifer Ehle jako Cate - i dobrze się stało bo Jennifer lubię bardzo od czasów Elizabeth Bennett i musiałbym ją znienawidzieć jako Starkową.
      Reszta jest całkowicie mi obojętna.
      • eo_wina Re: GoT 2 02.04.12, 20:00
        Przyznam, ze nie wyobrazam sobie innej Dany. Innych aktorow w rolach glownych bohaterow tez (postacie drugoplanowe nie graja dla mnie az tak waznej roli). Zreszta ze mna bylo tak, ze najpierw obejrzalam I serie GoT, a dopiero potem siegnelam do ksiazek, wiec twarze bohaterow same narzucaly mi sie w glowie smile
    • aniuta75 1 02.04.12, 17:09

Ja już po big_grinbig_grin. Nie wytrzymałam do wieczora hihihihi.
      • thorgalla Re: 1 02.04.12, 20:53
        Ja też.
        Malutko Jona było sad
        • aniuta75 Re: 1 02.04.12, 20:56
          Mało wszystkiego było sad.
          Najlepiej by było zebrać cały sezon i zobaczyć wszystko na raz wink. Tylko kto by wytrzymał???
          • pszczolaasia Re: 1 03.04.12, 08:49
            no ja na pewno niesmile
            podobalo mi sie! lizneli wszystkiego po trochu. i rob byl fajny! nono...big_grin tyrion jak zwykle rzondzilbig_grinbig_grin
            • eo_wina Re: 1 03.04.12, 09:09
              O tak - wszystkiego bylo po trochu. Nawet krotko obcieta Arya z fajnym Gendrym na koncu. Ciekawa jestem, jak wyobraza tego pana od Valar Morghulis smile
              A ja zaczelam I czesc Tanca smile
              • pszczolaasia Re: 1 03.04.12, 09:24
                no ja wlasnie tez pod koniec jak ich zobaczylam az zastyglam z wrzenia ze juz moze go pokarza....no ale niesad
                no ciekawa jestem co powiesz jak dojdziesz do konca II tomu...ha! ja swoich slow tu nie zacytuje. sa tu gdzies na forum bo aniuta nie chciala usunac..ale cytata nie zapodalm bo meiso tam sie posypalo az milo. az mnie thorgala uspokajala..ale sie wnerwilam...
                • aniuta75 Re: 1 03.04.12, 09:51
                  Oj bo ja ciachać tu nie mogę przeca big_grin. Bezkrólewie aktualnie u nas big_grin.

Ciekawam czy do końca Tańca ze smokami dużo razy będę już qrwiła, bo wczoraj ciut się wkurzyłam suspicious.
                  • pszczolaasia Re: 1 03.04.12, 13:45
                    dzie ejstes?
                    • aniuta75 Re: 1 03.04.12, 13:55
                      Jak Dany pokazała się ta baba z maską na twarzy (coś ma imię na Q) i powiedziała kogo ma sie strzec. Kur*a wychodzi na to, że wszystkich. A przeciez Tyrion do niej zmierza wink.
                      • olylejdi_1 Re: 1 03.04.12, 14:07
                        He? bez spoilerów... siedzę na 50% Gry o Tron.

No zasadniczo się zgadzam - ale nie potrafię wskazać różnicy między Aryą a Sansą (w książce miały 10 i 12 lat). Może Arje nudziły te wszystkie zajęcia z Septą, wydawało jej się ze to co robi Bran jest ciekawsze. A Sansa była grzeczna i posłuszna i nawbijali jej do głowy, że pewnego razu ładny książe albo ser poprosi o jej rękę. No i bidulka pewnie zaczeła interesować się chłopcami, to i zaczeło jej się roić. A Arya jest za mała, żeby jej się roiło.
                        A terazx próbuje przetrwać, a najlepszym sposobem jaki zna jest uległość.
                        • aniuta75 Re: 1 03.04.12, 14:13
                          Tak właśnie jak już wysłałam to pomyślałam, że spoilera walnęłam sad. Sooooorrrrrry sad.
                          Trza się mocno pilnować wink.
            • thorgalla Re: 1 03.04.12, 13:26
              >>lizneli wszystkiego
              Dobra,przyznaję się.Jak to przeczytałam to mi się jednoznacznie skojarzyło.
              • pszczolaasia Re: 1 03.04.12, 13:47
                big_grin
    • aniuta75 Ejjj co jest grane?? 03.04.12, 10:10

Dziś drugi odcinek?

www.rlslog.net/game-of-thrones-s02e02-720p-webrip-x264-p2p/
      • aniuta75 Re: Ejjj co jest grane?? 03.04.12, 10:13
        A dobra juz wiem, wyciek mały smile.
        • galaxian1 Re: Ejjj co jest grane?? 03.04.12, 13:21
          Ja się tym nie martwię smile big_grin
    • thorgalla 2 03.04.12, 22:57
      Jest Duch.Śliczny i duży.
      I Stannis bzyknął rudą.
      Goździk wygląda jak królik.
      A na końcu Jonuś dostał z liścia.
      • pszczolaasia Re: 2 04.04.12, 08:15
        dla mnie , co powtorze, to nie Stannis. Stannis by tak never ever nie zrobil. never.
        poza tym pelna zgodabig_grin
        • eo_wina Re: 2 04.04.12, 09:40
          E no, dziewczeta mile, 2 odcinek juz jest???????
          Ja myslalam, ze co tydzien beda.
          • aniuta75 Re: 2 04.04.12, 10:00
            No wyciekł był sobie smile.
            Tylko wiesz... Jak teraz oglądniemy to za tydzień albo powtórzymy sobie odcinek albo będzie przerwa 2 tyg wink. Noooo chyba że znowu wyciek będzie suspicious.

Ja się jeszcze waham big_grin.
            • thorgalla Re: 2 04.04.12, 10:41
              Pomyślałam,że jak odcinki będą wyciekały w takim tempie to po świętach zaczynamy oglądać trzeci sezon,prawda winkwinkwink
              • aniuta75 Re: 2 04.04.12, 10:58
                big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Żem przeczytała na jematce, że chcesz rzucić w cholerę. No weeeeeźźźźź wink.
                • thorgalla Re: 2 04.04.12, 11:26
                  Oj bo się wkurzyłam.
                  Idę się wyżyć na kotach bo fruwają po kątach (kurzowych oczywiście)
                  • aniuta75 Re: 2 04.04.12, 11:57
                    big_grin
      • aniuta75 Re: 2 04.04.12, 22:33
        To ma być qwa Gendry??? A w życiu!

Dobra oglądam dalej big_grin.
        • aniuta75 Re: 2 04.04.12, 23:27
          Nie no tego Gendry'ego nie mogę przeżyć. Zawsze mi się z nieumarłym z The Fades będzie kojarzył i już uncertain.
          No i Yara nie taka absolutnie tongue_out.
          • eo_wina Re: 2 05.04.12, 07:23
            Ej no. Mnie sie podoba smile
          • pszczolaasia Re: 2 05.04.12, 08:36
            no weic wlasnie w pierwszym byl inny gendry co nie? zreszta martelowne bedzdzie grac tez laska z the fadeswink the fades rulezbig_grin
            • pszczolaasia Re: 2 05.04.12, 08:43
              ja pierdziele ...tyrelownetongue_out gamoin jestemtongue_out
            • aniuta75 Re: 2 05.04.12, 09:24
              No musiał być, bo tą wredną gębę co jest teraz to ja bym wszędzie rozpoznała tongue_outbig_grin. No na Genndry'ego wcale nie wygląda sad.
              Taaaa a Tyrellówne, co to 16 czy ileś lat miała zagra baba w moim wieku uncertain. A poza tym też nie cierpię tej baby tongue_out.
    • aniuta75 Psioooołaaaaaaaaaa :> 04.04.12, 19:40

Poślińmy sie razem coooooo? suspicioussuspiciousbig_grinbig_grinbig_grin

https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/04/c0e6a19f1fa842fb697707756102fe0a.gif?1333559164
      • pszczolaasia Re: Psioooołaaaaaaaaaa :> 04.04.12, 20:36
        zalalam klawiature....
      • thorgalla Re: Psioooołaaaaaaaaaa :> 05.04.12, 09:08
        UUUU
        Z Jonusiem to inny rodzaj fascynacji.Bo się poprzytulać można i pogadać i pobzykać.
        Z Drogo to tylko ostra jazda,bez trzymanki.Na takie spojrzenie to same majtki opadają,prawda?
        • aniuta75 Re: Psioooołaaaaaaaaaa :> 05.04.12, 09:24
          Ano opadają. Mokre całe suspiciousbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin.
    • aniuta75 :) 07.04.12, 17:02
      https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/04/2c3c31cbcf499665b9467d59380c8a60.jpg?1333751509
    • aniuta75 W sumie nie ma co się dziwić... 10.04.12, 20:10

Będzie 3ci sezon big_grin.
      • sil.wen A mnie denerwuje... 10.04.12, 21:47
        ... że nie mogę nigdzie trafić na kompletną mapkę świata, a ja lubię żeby wszystko było ładnie zmapowane. W książce mam tylko główną część Westeros, a w necie znalazłam takie tyko z kawałkiem północy i z kawałkiem Essos. Normalnie do bani. Jakby kto znalazł gdzieś takie kompletne, to dajcie znać.
        Na razie taka mi się podoba, z politycznymi granicami, polecam mapofilom: gameofthrones.net/resources/50-maps-of-westeros/399-map-of-the-political-boundaries.html#
    • aniuta75 3 16.04.12, 14:19

Nooo podobało mi się. Brienne może być, przynajmniej ze wzrostem trafili wink.
      Renly i Loras w łóżku - no nieeeeee tongue_out. I ta cała gadaka Renly'ego z Margery... Ale widać tak ma być, w końcu Martin bierze udział w pracach, więc musiał wydac zgodę wink.
      Tylko nie kumam kompletnie dlaczego Asha nazywa się Yaro uncertain.
      • aniuta75 Re: 3 16.04.12, 14:20
        > Tylko nie kumam kompletnie dlaczego Asha nazywa się Yaro uncertain.

Yara ofkoz wink
      • thorgalla Re: 3 16.04.12, 15:35
        Jako,że jutro wyjeżdżam,jestem trochę zakręcona i gdyby nie dzisiejszy mail,ze napisy gotowe to bym zapomniała,że wczoraj GoT było.
        Zaraz nadrobię.

Nie mogę się doczekać kiedy rudą wywłokę pokażą sad
        • thorgalla Re: 3 16.04.12, 15:37
          To dlatego aby głupi amerykańscy widzowie nie pomylili ją z Oshą.
          Nie pytaj mnie jak można je pomylić,ja jestem tylko Polką big_grin
          • eo_wina Re: 3 16.04.12, 16:04
            O, a u mnie dzis jest na HBO trojeczka smile
            I aktulanie smierdzi mi w ksiazce Fetor-Theon smile
            • pszczolaasia Re: 3 17.04.12, 09:28
              i jak wrazenia w ksiazce?
              powiem wam szczerze ze normalnie patrzalam na niego wczoraj- theona- i kurde...naparwde mi zal tego goscia...
              • aniuta75 Re: 3 17.04.12, 09:54
                No żal, żal. Chłop chciał dobrze, chciał udowodnić, że jest super. A wyszło byle jak...
                Ale już nie gadajmy tu o ksiązce, bo się pomięszają wątki smile. No i ktoś mógłby krzyczeć, że jakieś spoilery tu walimy big_grin.
      • pszczolaasia Re: 3 17.04.12, 09:26
        ashe nazywaja yara zeby sie nie mylila z osha. kumasz? durni ci ameryaknie jacys skoro dwoch roznych imion nie potrafia rozroznicindifferent
        w zasadzie mi sie podobalo!big_grin mysle se ze scena seksu miedzy lorasem a renlym miala zrobic wprowadzenie dlaczego stalo sie potem to co wszyscy ktorzy czytali wiedza.
        scena nawet nawetsuspicious nieodzaluje coz oni za potfora wzieli do roli ashy...tfu yary. przeciez ona byla ladna! twarda baba z jajem ale ladna!
        • aniuta75 Re: 3 17.04.12, 09:55
          No Asha/Yara jest fuj tongue_out.
    • ilekobietamalat zacna inicjatywa;P 17.04.12, 11:04
      www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=3019967353309&set=a.1077831241120.10922.1686448165&type=1&theater
      • aniuta75 Re: zacna inicjatywa;P 17.04.12, 11:11
        big_grinbig_grinbig_grin
      • pszczolaasia Re: zacna inicjatywa;P 17.04.12, 13:07
        o tym wlasnie mowilam do Thorgali.!!! zaby u Krolowej angielskiej zainterweniowala... jak to zrobic zeby sie u mnie na fejsie tez wyswietlilo?? da sie? bo apel jak pisalas zacny!big_grin
        • aniuta75 Re: zacna inicjatywa;P 17.04.12, 13:24
          Musisz nacisnąć "udostępnij" i się u Ciebie pojawi smile.
          • pszczolaasia Re: zacna inicjatywa;P 17.04.12, 14:02
            nie ma czegos takioego jak udostepnij... jest lu bie to- co nacisnaelam, napisz komentarz jest , jest udostepnione dla:publiczne , jest pobierz i zglos to zdjecie..
            • pszczolaasia Re: zacna inicjatywa;P 17.04.12, 14:07
              dobra mam!!!!! juhu!!!
        • ilekobietamalat Re: zacna inicjatywa;P 17.04.12, 13:38
          https://verydemotivational.files.wordpress.com/2011/12/demotivational-posters-sean-bean.jpg

bardziej dobitne gdzies jeszcze widzialam,ale nie chce mi sie szukac;D

jak zabralismy sie z kuba do ogladania,to mimo ze nie czytalam, nie ogladalam spojlerow a ni nic(nawet zdjec nie ogladalm), pierwsze co zrobilam to stwierdzilam "hm ciekawe kiedy go zabija" ;D
          • eo_wina Re: zacna inicjatywa;P 20.04.12, 22:48
            O ja cie...cos w tym jest. A ja tak go wielbie...tego Szona smile
    • ilekobietamalat kwejk/9gag i GoT :) 20.04.12, 20:17
      tak jak i vd tak i tron sie doczekal calej masy roznych gifow, historyjek i innszych demoto memo niewiadomoczegobig_grin wiec bede wrzucac te co mnie bardziej ciesza;D

https://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/3922137_460s_v1.jpg
    • aniuta75 4 23.04.12, 21:40

To co? Ja pierwsza? suspicious
      • galaxian1 Re: 4 23.04.12, 22:26
        aniuta75 napisała:

>
        > To co? Ja pierwsza? suspicious

Ty ! Ja dopiero jutro obadam.
        Za dużo mam ostatnio do oglądania i jakoś nie wyrabiam czasowo big_grin
      • pszczolaasia Re: 4 23.04.12, 22:52
        no. wlasnie skoncxzylam na hbo ogladac i jestem wkurzona ze wtakim momencie skonczyli...podobalo mi sie bardzobardzobardzo. a cat mnie wkurzatongue_out
        • aniuta75 Re: 4 24.04.12, 09:28
          Ojjj Cat wkurza strasznie tongue_out.
          Bardzo podobała mi się scena jak Melisandre rodziła, fajnie to zrobili smile.
          • galaxian1 Re: 4 25.04.12, 00:21
            aniuta75 napisała:

> Bardzo podobała mi się scena jak Melisandre rodziła, fajnie to zrobili smile.

Tylko kogo/co ona urodziła? Jakiegoś diabła/demona/szatana ? wink suspicious
            • pszczolaasia Re: 4 25.04.12, 08:31
              zobaczysz Glx...zobaczysz...
              a przynajmniej jestem mocno ciekawa czy i jak to pokaza...
              moja chlopina az skoczyl! mowi ale jak asia..przeciez ona nie moze byc juz tak wysko w ciazy! przeciez oni w zeszlym tygodniu sie dopiero ryckali! ja pierdziele co ona rodzi!!!!!!
              mam dylemat zawsze czy mu opowiadac jak bedzie dalej... normalnie..az sie nie moge doczekac wsiech nastepnych czesci.
              no niedlugo poznamy ruda wywloke chyba co nie Aniutka? smile
              • aniuta75 Re: 4 25.04.12, 09:39
                Nic nikomu nie zdradzaj! ani mężu ani Galaxianu big_grin.
                No i ciekawam jak to będzie. Pod koniec to już siedziałam jak na szpilakch i byłam ciekawa w którym momencie przerwą. I kurde w dobrym momencie przerwali cholera big_grin.
                Myślisz, że wywłoka już teraz będzie? Kurcze w sumie to by tak wypadało ale jakoś tak za wcześnie mi się wydaje hehehe.
                • eo_wina Re: 4 25.04.12, 11:02
                  Dziatwo ma droga, oswieccie mnie, kto to byla ta sanitariuszka piekna, co to z Robem na polu bitwy gadala i obcinala panu noge? Za diaska nie moge sobie przypomniec takiej sceny z ksiazki????????
                  A rodzaca Melisandre - wspaniala. I widze, ze przesuneli troche ten porod, bo to "dziecie" z niej wychodzace ma chyba zalatwic Renly'ego?
                  • aniuta75 Re: 4 25.04.12, 11:37
                    No i zaspilerowałaś i wszyćkie będą wiedzieli. Ojjjj Ty niedobra wink.

A ta laska to chyba nikt znaczący. Chociaz przez chwilę mi mignęło, że może to być... no i kurde nie mogę, bo będzie, że spoileruję big_grin.
                    • eo_wina jakby co - to spojler 25.04.12, 12:10
                      Uj, a ja myslalam, ze juz wszystkie obejrzaly smile
                      Tak mi przez mysl przelecialo, ze to moze przyszla krolowa Roba S., przez ktora zadzialy sie Krwawe Gody, ale mowila, ze z Volantis jest...hm...
                      • aniuta75 Re: jakby co - to spojler 25.04.12, 13:17
                        No mnie to samo na myśl przyszło. ale oni przecież gdzie indziej i w innych okolicznościach raczej się poznali.
                        A może? Czy to nie za szybko?
                        • aniuta75 Re: jakby co - to spojler 25.04.12, 13:33
                          Chociaż z drugiej strony wcale przeciez nie musi być tak jak w książce, inne rzeczy też są dodane albo zmienione wink.
                        • eo_wina Re: jakby co - to spojler 25.04.12, 13:36
                          No wlasnie chyba nie wyjasnili w ksiazce zbytnio, JAK doszlo do poznania, wiec moze w serialu doszli do wniosku, ze to wlasnie tak? Chociaz nie chce mi sie wierzyc, ze .....
                          aaaaaaaaa.........no to se wyszukalam. I wszystko jasne!
                          "W odcinku mieliśmy okazję zapoznać się z kilkoma nowymi postaciami. Widzowie po raz pierwszy poznali Roose Boltona, jednego z chorążych Robba Starka oraz, trzymającą się w tym samym obozie, Talisę. Postać ta, grana przez Ooonę Chaplin (tak, córkę wnuczkę tego Chaplina), jest serialowym odpowiednikiem Jeyne Westerling, o której więcej w obawie przed spoilerami pisać nie będę. Co ciekawe, producenci do ostatniej chwili trzymali jej imię w tajemnicy, w oficjalnych zapowiedziach twierdzili, że Oona została zaangażowana do roli „Jeyne”, nie podając nigdy nazwy rodu z którego pochodziła. Jak widać imię nie jest jedyną dużą zmianą w stosunku do oryginału – przypuszczam, że większość z nas nie spodziewała się również, że serialowa „Jeyne/Talisa” będzie sanitariuszką w obozie Robba, w dodatku pochodzącą z Volantis."

Mialam nosa! smile
                          • aniuta75 Re: jakby co - to spojler 25.04.12, 13:49
                            No w książce Rob opowiadał Cat jak sie poznali. Był ranny czy cuś i się zatrzymali u jakiegoś lorda i ona go opatrywała i dbała o szybką rekonwalescencję if you know what I mean suspicious.

Czyli obie nosa miałysmy hehe big_grin.
                            • eo_wina Re: jakby co - to spojler 25.04.12, 14:13
                              A pacz, widzisz, zupelnie mi to umknelo smile Dzieki smile
                              • thorgalla Re: jakby co - to spojler 25.04.12, 17:59
                                Cześć dziewczyny.
                                Mam co nadrabiać w oglądaniu,GoT aż 2 odcinki.
                                Coś fajnego było?
                                • aniuta75 Re: jakby co - to spojler 25.04.12, 18:23
                                  No w końcu!!!
                                  Oglądaj, bo dużo fajnych rzeczy big_grin.
                                  • eo_wina Re: jakby co - to spojler 25.04.12, 19:24
                                    Czesc T. smile
                                    Nadrob i sie podziel wrazeniami smile
                                    • thorgalla Re: jakby co - to spojler 25.04.12, 20:31
                                      Jutro pościągam.
                                      Widzę,że Mela urodziła.
                                      Wywłoki jeszcze nie pokazali.
                                      • ilekobietamalat Re: jakby co - to spojler 26.04.12, 09:13
                                        no i mi naspojlerowalysad ech, musze sobie chyba zminic ustawienia, bo wyswietlanie wszystkich ostow na raz sprawia ze nie czytam tytuow;/
                                        • aniuta75 Re: jakby co - to spojler 26.04.12, 10:04
                                          Buuu przykro sad.
                                          I chyba faktycznie zmień sobie ustawienia smile.
                                          • ilekobietamalat Re: jakby co - to spojler 26.04.12, 10:17
                                            jak widac lenistwo nie poplaca;D (bo nigy nie chce misie klikac strzalekwink)
                                            pal szesc, i tak zamierzam zabrac sie za ksiazkibig_grin
                                            • eo_wina Re: jakby co - to spojler 26.04.12, 10:22
                                              > pal szesc, i tak zamierzam zabrac sie za ksiazkibig_grin

O! I to jest bardzo dobra decyzja! smile
                                              Sori za ten spojler bez ostrzezenia z mojej strony.
                                              Potem juz ostrzeglam! smile
    • thorgalla Re: GoT 2 28.04.12, 10:36
      Obejrzałam w koncu zaległe odcinki.
      Breinne taka jaka powinna być czyli brzydka i wielka.Ale dlaczego porusza się jak robocop?
      Tyrion wymiata.
      Natalie wygląda młodo i prawie niewinnie big_grin ona zawsze pozostanie Anną Boleyn.
      Joffrey to psychopata i zboczeniec,na szczęście długo nie będziemy "cieszyć" oczu jego gębą.
      Za mało Jona było.
      Fajny ten poród cienia.
      • ilekobietamalat Re: GoT 2 28.04.12, 17:06
        na szczęście długo nie będziemy "cieszyć" oc
        > zu jego gębą.

ekhm, no mimo wszysko, dziewczyny nie spojlerujcie noo sad
        • aniuta75 Re: GoT 2 28.04.12, 21:23
          Ehhh dokładnie. Trzeba pamiętać, że nie wszyscy książkę czytali. Dlatego nie lubiłam wątków na ten temat na ematce, bo tam spoiler goni spoiler i spokojnie nie da się przeczytać, bo zamiast pisać o serialu laski piszą głównie o książce...
          • eo_wina Re: GoT 2 28.04.12, 22:43
            No kurcze, no, tylko, ze czasem palce sa szybsze niz mysli wink
            Ja to szczerze mowiac pamietam, na czym skonczyl sie odcinek dopiero jak obejrze nastepny, a dlatego, ze do tej pory oba dwa (ksiazka i serial) szly dosc wiernie - to zacieralo mi sie to wszystko. No ale juz musieli przeciez pozmieniac! I nie za bardzo mi sie to podoba.
          • thorgalla Re: GoT 2 29.04.12, 17:44
            Ale może dobrym pomysłem jest nawet założyć osobny wątek aby sobie pogadać o tym będzie daleko przed serialem,przemyślenia,sugestie,pomysły na "co dalej".Bo jak będzie trzeba czekać aż wszyscy na forum przeczytają ksiązki to z 10 lat nam upłynie.
    • aniuta75 6 07.05.12, 21:52

Sorry ale jakiś cienki ten odcinek był sad.
      • ilekobietamalat Re: 6 07.05.12, 22:03
        no nie mow. jeszcze nie widzialam..

w ogole to ja mam cos dziwnego, bo strasznie ciezko mi sie zbiera do ogladania, zwykle z kuba ogldamy w srodywink bo zanim sie zbiore, zanim mam nastroj.. nie wiem skad mi sie to.. bo serial mi sie podoba, jak zobacze odcinek to chce nastepny i w ogole.. ale jak juz przychodzi ten nastepny,to znow nie moge sie przekonac i zebrac w sobie do ogladania;D
        • aniuta75 Re: 6 07.05.12, 22:14
          No nie wiem, może coś mi się tylko tak zdaje wink.
          W sumie było kilka fajnych scen ale za dużo było przegadane...
          • eo_wina Re: 6 08.05.12, 09:38
            Mnie zabila tylko jedna scena: strzalka w szyi ser Amory'ego Lorcha smile I jeszcze bardzo wyrazista scena z Sansa i oprawcami.
            Poza tym fajna Ygritte. Fajna Osha. Bran jakis taki starszy. I nie podoba mi sie ta lala z Volantis Robka Starka.
            A jak to bylo z ukradnieciem mokow? Bylo cos takiego w ksiazce?
            Zacmienie od "Zacmienia" mam smile
            • aniuta75 Re: 6 08.05.12, 09:48
              No scena z Amory'm była wręcz komiczna, bo się roześmiałam aż big_grin.
              Scena z Sansą bardziej drastyczna, w sensie bardziej ją przeżyłam niż czytając książkę.
              Osha fajnie zagrała przed Theonem i strażnikiem (chociaż nie pamiętam czy to tak było w książce...?).
              I to są właśnie te 3 sceny najlepsze z tego odcinka.
              Zidiociały młody król tak mnie tym darciem się wkurzał, że aż przyklasnęłam jak mu Tyrion na odlew przywalił big_grin.
              Laska z Volantis też mnie wkurza, ale mam nadzieję, że została ona wprowadzona li tylko po to, aby widzowi przypomnieć, że Rob dał słowo staremu Freyowi, że weźmie za żonę jedną z jego córek.

> A jak to bylo z ukradnieciem mokow? Bylo cos takiego w ksiazce?

Ukradnięciem czego?? suspicious
              • pszczolaasia Re: 6 09.05.12, 08:34
                smokow Gadzinko smokowtongue_out
                nie nie bylo... przynajmniej ja se nie przypominam...nie lubie jak zmeiniaja ksiazkesuspicious
                a muody krol wkurzajacy fakt...ale taki wlasnie byl. byl nawet gorszy.
                mi sie podobalo.
                tez nadrobilam dwa odcinki pdo rzad i musze powiedziec ze polrekiego tez sobie inaczej jednak wyobrazalam.
                ruda wywloka wydawalo mi sie ze ma krecone wlosy?
                czepiam sie szczegolow wiem.
                • aniuta75 Re: 6 10.05.12, 20:18
                  Do powspominania - pięęękny moment big_grin

https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/04/d1aed0f40fb7f7d85206a5f6b9127acd.gif?1334868559
                  • pszczolaasia Re: 6 11.05.12, 09:08
                    pieknebig_grin
                    • eo_wina Re: 6 11.05.12, 10:32
                      Ale Tyrionek ma silnego plaskacza! smile I to z obu stron!!! smile
    • aniuta75 7 14.05.12, 22:37

No i jak się podobało? Ciut przegadane np scena w klatce, co Jaimie gadał z tym swoim dalszym kuzynkiem. Niepotrzebnie zupełnie to było. Chociaż... może miało na celu pokazać jakim dupkiem Jaimie jest wink.
      Ale skończyli kurde w takim momencie, że już już za chwileczkę, za momencik... suspicious Ale ciiii coby nie spoilerować wink.
      Podobała mi się rozmowa Tyriona z Cersei - chyba pierwszy raz w życiu pokazała, że jest człowiekiem, kobietą a nie k*rwą tongue_out.
      I to nie spoiler tylko pytanko małe: mam wrażenie, że w książce Arya nie była tak blisko z Tywinem... Czy się mylę?
      Co tam jeszcze... Pewnie sobie przypomnę wink.
      • pszczolaasia Re: 7 14.05.12, 22:59
        nie byla. arya z tywinem tak blisko.
        poza tym..
        nic nie wiesz jonie snowwink
        mi sie jak zawsze podobalosmile
        • aniuta75 Re: 7 14.05.12, 23:31
          Ale jak go kusiła ruda lafirynda big_grin.
          Ciekawe, czy Thorgalli sie też te sceny podobały? suspicious
          • pszczolaasia Re: 7 15.05.12, 08:25
            pełna profeska. sama bym lepiej tego nie zroibilasmile
            zauwaz ze jest cicho. dzis rano wpadlam w panice sparwdzic ale kurde cicho jest babeczka. mam nadzieje ze ja jasny szlag nie trafił, albo ze nie rozwalila telewizora/lapka/kompa* ...
            szkoda by bylo laski bo fajna jest jak nie powiem co... thorgala a nie ruda lafiryndabig_grin

*niepotrzebne skreslic.
            • aniuta75 Re: 7 15.05.12, 10:23
              Pewnie musi ją nerwa opuścić wink.
              • pszczolaasia Re: 7 -troche spojlera. 15.05.12, 10:46
                niom.

nie czytac kto nie czytal ksiazki...
                ale Ci powiem , ze jak patrzalam na martwe spalone ciałka na końcu to rormalnie...theona troche mniej mi zal...w sumie. co za roznica kogo spalil byl...spalil dzieci.
                duzo prawdy jest to co mowil Jaimie do Cat. ona swoja nienawiscia do theona i jona spowodowala pare rzeczy. nie lubie suczy. naprawde.
                • pszczolaasia Re: 7 -troche spojlera. 15.05.12, 10:48
                  no i scena zbliżenia cersei i thyriona...fajna nosmile biorac pod uwage uczucia jakie zywia wobec siebie...fajna.
                  • aniuta75 Re: 7 -troche spojlera. 15.05.12, 10:53
                    Ależ Theon był zszokowany, jak te ciałka zobaczył. No i jak pisałam - jeszcze chwilka i byśmy pewnie poznali tę kanalię niewyżytą bękarta Boltona. Kurde powinnyśmy stąd iść do wątka spoilerowego uncertain.
                    • pszczolaasia Re: 7 -troche spojlera. 15.05.12, 11:19
                      to cho..wink
                      • eo_wina Re: 7 -troche spojlera. 15.05.12, 14:10
                        No wasnie - scena Aryi z Tywinem - w ksiazce tego nie bylo. I w tym momencie az "Srajacego zlotem" polubilam, a w ksiazce bardzo go nie znosilam smile
          • thorgalla Re: 7 15.05.12, 21:51
            > Ciekawe, czy Thorgalli sie też te sceny podobały? suspicious
            Przykre ale jeszcze Thorgalla odcinka tego nie widziała bo znowu ma do nadrabiania.
            Przez Londyn tym razem.
            .....czyli ruda wywłoka już się pojawiła,już jej nienawidzę.
            • olylejdi_1 Re: 7 15.05.12, 22:11
              Przesadzają z Dziadziem Tywinem - chociaż z drugiej strony pewnie on cos podejrzewa i probuje wysondować skąd ona jest.
              Co do Cat -to ja sie nie zgadzam, z tym co któraś napisała wcześniej. Theon był zakładnikiem (niby sie to tak nazywało -wychowanek). Musiał być traktowany bez poufałości, gdyby Balon znowu zaczął knuć - trzeba byłoby go zabić albo co. A Stark pewnie nie byłby w stanie zrobić nic dzieciakowi, którego polubił. Dlatego traktowali go sprawiedliwie, ale bez poufałosci.
              • eo_wina Re: 7 16.05.12, 00:25
                No dobra, dobra! Ale co jej byl winny Jon? A traktowala go jak smiecia. Paniusia wielka!
              • pszczolaasia Re: 7 16.05.12, 08:09
                tak. Cat sie do tego nadawala idealnie....traktowac bez poufalosci.
                wiesz co? nie potrafilabym. z punktu widzenia ludzkiego... tyle lat iz andych uczuc? z dziecmi neda z nedem sie zaprzyjaznil..tylko ta ostatnia sprawiedliwa Cat. przez ta ostatnia sprawiedliwosc wiele sie tam dzieje.
                • aniuta75 Re: 7 16.05.12, 09:10
                  I się założę, że teraz jako zombiak jakby spotkała na swej drodze Jona to kazałaby go zabić ludziom lorda Błyskawicy! O!
                  • eo_wina Re: 7 16.05.12, 09:16
                    Zastanawiam sie, jak to sie stalo, ze ona powstala z martwych? To jakis "dar" jak w przypadku zmiennoskorstwa mlodych Starkow, czy tez Dondarion poblogoslawil ja swoim darem?
                    • aniuta75 Re: 7 16.05.12, 09:34
                      No on ma tego czerwonego kapłana, co mu się były szaty sprały i są teraz brudnorózowe wink. To jest ta sama wiara co Melisnadre, co co chwila sa wzmianki w róznych zakątkach. Widać ten kapłan Dondariona (kurde nie pamiętam jak mu tam było) poszedł deczko dalej i umi ożywiać. Nie raz i nie dwa było, że Błyskawica został zabity przez tego czy owego a dalej żyje, jeno blizn mu przybywa. To samo Brienne - też ją ożywił, bo ją te oprychy prawie głowy pozbawiły czy cuś... Jeno "biedna" Cat gadać nie może, bo za długo z rybkami przebywała i trochę potrwało zanim ją ożywił i wiesz no neurony już nie ta żywotność miały wink.
                  • pszczolaasia Re: 7 16.05.12, 09:39
                    stawiam dolary przeciwko orzechom ze tak by bylo.
                    • aniuta75 kurde znowu nie w tym wątku piszemy co trzeba :/ 16.05.12, 09:44

I spoilerujemy uncertain
                      • olylejdi_1 Re: kurde znowu nie w tym wątku piszemy co trzeba 17.05.12, 20:06
                        Co do Cat to tam raczej chodziło o głębokie poderzniecie gardła niz o rybki.
                        • olylejdi_1 Re: kurde znowu nie w tym wątku piszemy co trzeba 17.05.12, 20:11
                          W sumie to chciałabym, żeby Cat spotkała Jona - jeżeli okazało by się, że ich faktycznie jest dwóch, albo ze R+L=JS (słynna teoria pochodzenia Jona) -ciekawe czy byłoby jej głupio, żetak się zachowywała.
                          Ale to raczej nierealne, bo już Dondarion mówił, że po ktorymś obudzeniu przez Thorosa - zaczyna zapominać kim był (mówi coś takiego, że czasami wydaje mu się, że jego życie zaczeło się od tego jak leży na trawie i widzi Thorosa). Myslę, że Cat po jakimś czasie też zacznie zapominać kim była.
                          • eo_wina Re: kurde znowu nie w tym wątku piszemy co trzeba 18.05.12, 01:23
                            Kurde balans, a kto to jest R+L?????
                            No i faktycznie znowu wlazlysmy ze spojlerami nie do tego watlu, co potrza uncertain
                            • thorgalla Re: kurde znowu nie w tym wątku piszemy co trzeba 18.05.12, 09:09
                              > Kurde balans, a kto to jest R+L?????
                              no weeeeeeeeeeeeeeeeeeź,jak można nie znać największej teorii świata
                              • eo_wina Re: kurde znowu nie w tym wątku piszemy co trzeba 18.05.12, 14:17
                                Widzialas ? Jakie zacmienia! Caly czas z tym "L" szukalam wsrod Lannisterow, a "R" wiazalam z Robertem B. No a to takie buty smile
                            • pszczolaasia Eowino droga;) 18.05.12, 09:28
                              eo_wina napisała:

> Kurde balans, a kto to jest R+L?????
                              > No i faktycznie znowu wlazlysmy ze spojlerami nie do tego watlu, co potrza uncertain
                              >

forum.gazeta.pl/forum/s,46427,135510529,135510529.html?rep=1
                              • pszczolaasia Re: Eowino droga;) ten link! 18.05.12, 09:29
                                forum.gazeta.pl/forum/w,46427,135510529,135967808,Eowino_droga_.html
                                • aniuta75 Re: Eowino droga;) ten link! 18.05.12, 09:54
                                  I w tym momencie by się przydał admin, coby te posty spoilerowe przenieść do odpowiedniego wątka...
                                • eo_wina Pszczółko kochana... 18.05.12, 14:18
                                  ...bardzo dziekuje smile
                        • aniuta75 Re: kurde znowu nie w tym wątku piszemy co trzeba 17.05.12, 21:33
                          Yyyy pływanie z rybkami to była przenośnia smile. Wszak w rzece pływała i z rzeki ją wyłowiono smile. A w rzekach ryby pływają smile. Jasne, że nie ma to nic wspólnego z tym, że teraz nie gada jeno charczy.
    • thorgalla Re: GoT 2 18.05.12, 22:20
      Do cholery jasnej,gdzie w książce ukradziono smoki?????!!!!!
      Popuścili wodze fantazji.
      Jak tak dalej pójdzie to kolejne sezony całkowicie odejdą od książki.
      I Martin się na to godzi??????
      • thorgalla Re: GoT 2 18.05.12, 22:26
        Muszę przyznać,że ruda wywłoka świetna jest.
        Sama bym na nią poleciała.
        Co oczywiście nie przeszkadza jej nienawidzić wink
    • aniuta75 8 21.05.12, 22:24

No nie wiem... nie wiem... Gdybym nie czytała książki to pewnie mi by się podobało. A tak to... Wszystko nie tak sad.
      Przypominam, że w tym wątku nie spoilerujemy wink.
      • aniuta75 Re: 8 21.05.12, 22:25
        Ach i jeszcze - zawiedziona jestem, że było tak mało Brienne i Jaimiego tongue_out.