Dodaj do ulubionych

Dzień szpilek

25.09.20, 22:07
Czy ktoś mi wytłumaczy, w jaki sposób, wstawienie zdjęcia szpilek na portalu społecznościowym pomaga chorym onkologicznie?
Obserwuj wątek
    • witrood Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:11
      Nie wiem, ale moja znajoma z Katowic (z jakimś Moliera 2 - nie wiem, o co cho wink ) wstawiła.
    • uny Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:14
      cholera wie, ale na pewno pomaga ktosiom, którzy zbierają dane -# już jest big_grin
    • kevinjohnmalcolm Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:17
      "Szpilki" to był tygodnik satyryczny tongue_out
      • szarlotka_ja Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:20
        W rzeczy samej wink
    • prawda_we_mgle Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:19
      nie wiem jaki jest mechanizm, ale wzięłam udział... Lubię takie akcje - nic nie kosztują, a przynoszą altruistyczną korzyść
      #DzienSzpilek
      #wspieramonkologiędziecięcą
      • szarlotka_ja Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:20
        Ja wolę przelać kasę na konto hospicjum bez żadnych pośredników.
        • prawda_we_mgle Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:37
          szarlotka_ja napisała:

> Ja wolę przelać kasę na konto hospicjum bez żadnych pośredników.

takie akcje też trochę integrują, czuje się wspólnotę... z humorem, bawimy się na fejsie tematem z koleżankami (oraz z niektórymi kolegami smile)
      • samysliciel Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:23
        czerwone szpilki, szatańskie znaki, mocne przesłanie
        • prawda_we_mgle Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:32
          samysliciel napisał:

> czerwone szpilki, szatańskie znaki, mocne przesłanie

zawsze trzeba być sobą wink
          • samysliciel Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:47
            oczywiście, w pełni popieram
      • mavika_88 Re: Dzień szpilek 26.09.20, 10:36
        A ja zamiast szpilek zalozylam wczoraj gumofilce big_grin dzien wczesniej kupilam. Wiedzac ze bedzie sie dzialo i sie sprawdza. Od wczoraj ciagle leje. Jak wracalam z pracy na rowerze to mialam na sibie zakupione dzien wczesniej ponczo. Gdyby nie ono to cale spodnie by przemokly a tak... Tylko od kolan w dol. Wczoraj do oracy nie zakladalam kaloszy. Dopiero sie rozpadalo gdy juz bylam w pracy. Mialam trampki ktore calkowicie przemokly a to bylo tylko 7 min na rowerze, plus jakies 3 min pieszo (nawet mniej). Zdjacia do podgladu smile
        • apersona Re: Dzień szpilek 26.09.20, 23:18
          mavika_88 napisała:

> A ja zamiast szpilek zalozylam wczoraj gumofilce big_grin dzien wczesniej kupilam. Wi
          > edzac ze bedzie sie dzialo i sie sprawdza. Od wczoraj ciagle leje. Jak wracalam
          > z pracy na rowerze to mialam na sibie zakupione dzien wczesniej ponczo.

Z czego to poncho, jak długie i gdzie nabyć bo też się troskam o rowerowanie w deszczu
          • stasi1 Re: Dzień szpilek 29.09.20, 10:52
            Kiedyś mój kolega poszedł do firmy sprzątającej i poprosił o ponczo rozmiar 240l
      • apersona Re: Dzień szpilek 26.09.20, 23:16
        prawda_we_mgle napisała:

> nie wiem jaki jest mechanizm, ale wzięłam udział... Lubię takie akcje - nic nie
        > kosztują, a przynoszą altruistyczną korzyść
        > #DzienSzpilek
        > #wspieramonkologiędziecięcą

A! takich szpilek.
    • samysliciel Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:21
      Ja nie wiem, od kiedy dowiedziałem się że istnieje 56 płci uświadomiłem sobie, że chyba nie nadążam za postępem i nowymi trendami.
      • szarlotka_ja Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:21
        56? Wymień kilka wink
        • samysliciel Re: Dzień szpilek 25.09.20, 22:25
          Zapodam źródło, rozpisywanie się o tym mnie przerasta.
    • searam Re: Dzień szpilek 25.09.20, 23:16
      To pomaga..! Zdjecia sztucznych szczek nabijaja kase...!!!
      O tym juz pisal Solzenicyn w "Oddziale chorych na raka".
    • marcepanka313 Re: Dzień szpilek 25.09.20, 23:16
      Może założyciel akcji jest fetyszystą.... wink
      Może pokazująca jest....
      Od kilkunastu lat (zanim w rodzinie wystąpiła taka potrzeba) wspierałam i wspieram tradycyjnie gotówką, oraz systematycznie zbieram nakrętki.... chociaż fakt, może mało spektakularne i reklamujące....
      • searam Re: Dzień szpilek 25.09.20, 23:22
        marcepanka313 napisała:

> Może założyciel akcji jest fetyszystą.... wink
        > Może pokazująca jest....
        > Od kilkunastu lat (zanim w rodzinie wystąpiła taka potrzeba) wspierałam i wspie
        > ram tradycyjnie gotówką, oraz systematycznie zbieram nakrętki.... chociaż fakt,
        > może mało spektakularne i reklamujące....
        Fetyszyzm odkryty i opanaowany jest fajny...
        • marcepanka313 Re: Dzień szpilek 25.09.20, 23:36
          searam napisał:

> Fetyszyzm odkryty i opanaowany jest fajny...

Nie neguję.... tylko rozgraniczam fetyszyzm od fetyszysty.... no sorry....

• searam Re: Dzień szpilek 25.09.20, 23:45
            marcepanka313 napisała:

> searam napisał:
            >
            >
            > > Fetyszyzm odkryty i opanaowany jest fajny...
            >
            > Nie neguję.... tylko rozgraniczam fetyszyzm od fetyszysty.... no sorry....
            > Skarbie, to sie samo rozgranicza...
            >
            >
            • marcepanka313 Re: Dzień szpilek 25.09.20, 23:52
              searam napisał:
              > .
              > > Skarbie, to sie samo rozgranicza...

Skarbie.... to się tylko wtedy rozgranicza jeśli fetyszysta jest tylko mój....a nie wogóle gdzieś jakiś jest....
              • searam Re: Dzień szpilek 26.09.20, 00:00
                marcepanka313 napisała:

> searam napisał:
                > > .
                > > > Skarbie, to sie samo rozgranicza...
                >
                > Skarbie.... to się tylko wtedy rozgranicza jeśli fetyszysta jest tylko mój....a
                > nie wogóle gdzieś jakiś jest....
                Rozmarzylem sie...Egoistko...
      • szarlotka_ja Re: Dzień szpilek 25.09.20, 23:23
        Nakrętki... wiedziałam, że o czymś dzisiaj zapomniałam sad.
        Zaś muszę czekać do następnego piątku...
        • marcepanka313 Re: Dzień szpilek 25.09.20, 23:29
          Mam tak zakodowany nawyk zbierania, oddawania.... wink
          • szarlotka_ja Re: Dzień szpilek 25.09.20, 23:34
            Ja mam całą siatę już w garażu do oddania przygotowaną. W każdy piątek w miejscowej szkole zbierają. Dziś jest piątek i zapomniałam odwieźć sad.
            • marcepanka313 Re: Dzień szpilek 25.09.20, 23:42
              U mnie jest w kilku sklepach miejsce na zbiórkę, nie ma na szczęście ograniczenia czasowego.
              I powiem Ci, że u nas sporo osób zbiera, ale rzeczywiście panie tam pracujące naprawdę mają powołanie .... niestety środki są ciągle potrzebne....
              • szarlotka_ja Re: Dzień szpilek 26.09.20, 22:14
                Jak się mieszka na wsi zabitej dechami to się nie ma wyboru wink
                • marcepanka313 Re: Dzień szpilek 27.09.20, 00:04
                  Może po prostu u mnie jest mocniej rozpropagowana idea.... tylko tyle.
                  Ważne, że na całoroczne potrzeby jest systematyczny odzew.... wink
    • e-zybi Re: Dzień szpilek 26.09.20, 04:22
      Pomagajmy...wink
      • marcepanka313 Re: Dzień szpilek 26.09.20, 08:44
        LGBT też pomaga.... wink
        • e-zybi Re: Dzień szpilek 30.09.20, 19:12
          Myślisz? 😉
    • flirting.shadow Re: Dzień szpilek 26.09.20, 12:05
      Może pomaga (jakas firma ma rzekomo przekazać fundacji 2 zł za każde wstawione zdjęcie), może nie, ale mam wrażenie, że głównie to łechce kobieca próżność smile
      • mavika_88 Re: Dzień szpilek 26.09.20, 12:14
        big_grin
        W koncu na legalu bez jakis podekstow mozna pokazac zdjecie swoich nog i szpilek. I nijt nie powie ze ta osoba sie wyglupia big_grin na fejsie zauwazylam ze niektore panie tak sie wkrecily ze porobily w roznych szpilkach. Rozne pozycje. A jedna to dodala sobie zdjecie w tle big_grin
        • mavika_88 Re: Dzień szpilek 26.09.20, 12:16
          Eee tam. W koncu byla okazja by wyciagnac szpile z szafy, zalozyc i bardziej poczuc w sobie kobiete. Moje sa nie zakladane od roku. I nie szukuje sie by wyszly z szafy tongue_out
          • stasi1 Re: Dzień szpilek 30.09.20, 10:19
            Straszne to! A takie piękne kobiety są w szpilkach! Kiedyś byłem w jednej firmie. Pod jednym z biurek stało sobie 6 par szpilek. Właścicielki nie było, pewnie była w 7 parze. Ile ona ich miała w domu?
      • prawda_we_mgle Re: Dzień szpilek 26.09.20, 13:12
        flirting.shadow napisał:

> Może pomaga (jakas firma ma rzekomo przekazać fundacji 2 zł za każde wstawione
        > zdjęcie), może nie, ale mam wrażenie, że głównie to łechce kobieca próżność smile

Pewnie że tak! moje "fejspukowe koleżanki" poszalały ze szpilkowymi sesyjkami... ale jak przy okazji można zrobić dobry uczynek, to bardzo fajna akcja... smile
        Ja moje znalazłam na dnie szafy, śmiałam się że wytarłam je z 10 cm kurzu, wyciągnęłam gniazdo myszy i znalazłam zagubioną 5 lat temu stówę... - tak często noszę wink
        Każdy ma swój bąbel - swoje postrzeganie świata. W moim bąblu życie powinno być lekkie, radosne, trzeba szukać okazji do drobnych szczęśliwych momentów, szukać prawdziwej siebie pod codziennymi maskami...
    • obrotowy szpilek to nie(z)nosze. 26.09.20, 23:21
      ale wbijac je - to chetnie.
    • witamina_b12 Re: Dzień szpilek 03.10.20, 12:06
      Szarlotto ja Ci wytłumaczę była to akcja marketingowa, która okazała się klęską urodzaju.

Jest ponad 600 tys zdjęć z hasztagiem co daje ok 1,2 mln zł do przelania przez sklep internetowy na fundację onkologiczna.

www.google.com/amp/s/bezprawnik.pl/dzien-szpilek-moliera2/amp/
      • prawda_we_mgle Re: Dzień szpilek 03.10.20, 13:02
        witamina_b12 napisał(a):

> Jest ponad 600 tys zdjęć z hasztagiem co daje ok 1,2 mln zł do przelania przez
        > sklep internetowy na fundację onkologiczna.

Tak, ale potem czytałam, że wcześniej "zabezpieczyli się" stawiając górną granicę przelewu na (chyba) 30 tys.
        Bo ludzie potem na tej firmie psy wieszali w necie, że to jest bardzo drogi sklep, gdzie szpilki kosztują 1 tys - 3 tys, więc przelanie 30 tysi na szczytny cel (czyli równowartość 10 par butów) to śmiech na sali... a reklamę sobie zrobili nieporównywalnie większą...
        no tak to bywa z tą dobroczynnością w biznesie wink smile
        • witamina_b12 Re: Dzień szpilek 03.10.20, 15:07
          30 tys to przelali w tamtym roku bo było 15tys udostepnien, w tym roku się nie zabezpieczyli - tylko wysokością szpilek że liczą się buty o obcasie od x cm
          • prawda_we_mgle Re: Dzień szpilek 03.10.20, 15:32
            witamina_b12 napisał(a):

> 30 tys to przelali w tamtym roku bo było 15tys udostepnien, w tym roku się nie
            > zabezpieczyli - tylko wysokością szpilek że liczą się buty o obcasie od x cm

aha, to może mi wpadło pod oko to z poprzedniego roku.
      • szarlotka_ja Re: Dzień szpilek 03.10.20, 21:49
        Tak czułam, że to się tak skończy, dlatego ja jestem zwolennikiem wpłacenia od razu na konto fundacji niż latanie po internetach w buciorach wink.
        • marcepanka313 Re: Dzień szpilek 04.10.20, 10:21
          Reklama dźwignią....wink
          Lepiej żeby wszyscy widzieli niż żeby nie wiedział nikt....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka