ktoj-akto Re: Ile masz lat? 15.07.08, 19:45 A g... Cie to obchodzi. Chcesz nawiązać kontakt, to zacznij od przedstawienia się! Odpowiedz Link
medy-2008 Re: Ile masz lat? 21.07.08, 14:36 ok, poczułam się jak by ktoś mi to z kibla krzyknął i przy tym bąka puścił moja na to odpowiedz jest taka, że przedstawiłam się wcześniej, a szczególnie w sposób prosty:założyłam wizytówkę. Natomiast wiele osób się ukrywa, jednocześnie marudząc o samotności, a niektórzy nawet mają tupet używania słów nieodpowiednich. Gdy któś nie chce na pytanie odpowiadać, poprostu tego nie robi. Byłam ciekawa, czy mam tutaj pisać z dziećmi, czy z dorosłymi i tyle. Nara Odpowiedz Link
rumcajs-76 Re: Ile masz lat? 21.07.08, 14:44 Ale bąka takiego głośnego? I jednocześnie przy tym krzykną? Nie zła sztuczka Odpowiedz Link
medy-2008 Re: Ile masz lat? 21.07.08, 15:17 P.S. Przedstawiłam się 24 marca 2008 r. w wątku "znajdzmy się, czyli skąd jesteśmy" Rozbawiłeś mnie, rumcajsie, chociaż mi już przeszły pierwsze emocje Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 21.07.08, 19:11 Pierwsze? Mam nadzieję, że ostatnie także! Trzeba biegać po wątkach, żeby uzyskać informacje o Tobie? To jest chore! Nie kumasz? Odpowiedz Link
dor-ti Re: Ile masz lat? 21.07.08, 19:21 ktoj-akto napisał: > Pierwsze? Mam nadzieję, że ostatnie także! Trzeba biegać po wątkach, > żeby uzyskać informacje o Tobie? To jest chore! Nie kumasz? ...kurcze...Ciebie można się wystraszyć... i poczuć się jak uczniak kobieta 40+ nr gg już podawałam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kruz7 Re: Ile masz lat? 21.07.08, 21:20 Zamiast biegać po wątkach wpisuje się nazwę nick-u w wyszukiwarkę i po sprawie. -- Forum widzę traci na swojej wartości. Odpowiedz Link
rumcajs-76 Re: Ile masz lat? 21.07.08, 22:50 Ja tam nie wiem w czym rzecz. Przecież jeśli komuś zależy żeby kogoś tu spotkać lub nawiązać jakikolwiek kontakt robi takie totalne minimum. Mianowicie zakłada sobie wizytówkę. Klikam sobie na "medy" i wiem co i jak, klikam sobie na "kruz" i mam krótki rys osoby. Jeśli klikniecie sobie na mnie też czegoś tam się dowiecie. Jeśli ktoś nie potrafi zdobyć się takie minimum znaczy że... po co? Ale jeśli ktoj czy coj zwraca komuś u tak wulgarny sposób uwagę... ale poco takim ktojem w ogóle zaprzątać sobie głowę? Odpowiedz Link
ktoj-akto Ale kawał... rumcajsa 22.07.08, 14:10 Ty masz głowę? No, no! Nie przechwalasz się? A jednak próbujesz 'zaprzątać". Choć - przyznaję - że prócz końcowego chamstwa napisałeś dorzecznie. Mnie też o to chodziło - bez łopatologii w twoim stylu. Liczyłem na myślących odbiorców... Nie podoba się? To bujaj się do swojej pieczary, nie musisz mnie czytać. Odpowiedz Link
rumcajs-76 Re: Ale kawał... rumcajsa 22.07.08, 14:56 W obrażaniu ludzi masz jakiś cel ? Odpowiedz Link
wiona11 Re: Ile masz lat? 21.07.08, 22:39 medy-2008 napisała: > Natomiast wiele osób się ukrywa, jednocześnie marudząc o samotności, Masz rację. Ja pytanie o wiek zadawałam kilkakrotnie. Bez odpowiedzi, jakby ludzie głusi byli. A to jest różnica, czy po drugiej stronie jest dwudziesto, czy pięćdziesięciolatek. Cóż, cały czas mnie dziwi, że nawet pozostając tak anonimowymi, nie możemy ujawnić o sobie tej jednej prawdy. Jednocześnie bez skrupułów piszemy o swoich najskrytszych uczuciach, myślach, emocjach. Ja mam czterdzieści. Bez kompleksów. Pozdrwaiam. Odpowiedz Link
anirat Re: Ile masz lat? 22.07.08, 08:40 Ja załozyłam wizytówke, więc kazdy zainteresowany wie... Odpowiedz Link
pola782 Re: Ile masz lat? 22.07.08, 13:34 Nie widzę żeby ktoś odpowiedział napytanie ale ja sie wyrwę do odpowiedzi. Mam 30 lat. Odpowiedz Link
medy-2008 Re: Ile masz lat? 22.07.08, 14:36 W każdym białym stadzie jedna czarna owca się trafi Mimo negatywnych wrażeń które ktoj mi tam wywołał, dziękuję bardzo pozostałym Ja w pażdzierniku będę miała 40 i w zasadzie nie mam kompleksów lecz poczucie wartości człowieka i stosowne zachowanie. Może dla niektórych nie ma znaczenia wieku, ale jednak wolała bym wiedzieć, czy po drugiej stronie nie jest ktoś w wieku moich synów bo wtedy na niektóre tematy głupio rozmawiać.Jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 22.07.08, 15:01 No, dobrze, zagrałem dość ostro. Choć na innych forach bywa znacznie ostrzej. Przepraszam. To wszystko nie upoważnia Cię, abyś próbowała mnie obrazić. Czarna owca, to pestka przy baranie, który nie respektuje zasad savoir-vivre'u. Będę się upierać jak kolejny baran, że zakładając wątek, stawiając w nim pytanie do czytających - należy się przedstawić. Ale niektórym łatwiej jest o kiblu, o bąkach... Odpowiedz Link
medy-2008 Re: Ile masz lat? 22.07.08, 15:28 bez komentarza czy nie jesteś z pod znaku Barana? Mój eks był zodiakalnym baranem, który bił głową w mury. Bez obrazy DDDDD Odpowiedz Link
dor-ti Re: Ile masz lat? 22.07.08, 19:58 ktoj-akto napisał: Będę s > ię upierać jak kolejny baran, > że zakładając wątek, stawiając w nim pytanie do czytających - należy > się przedstawić. ok tu się zgodzę z ktoj-akto i poprawkę nanoszę w miejsce "+" wpisuję "4". Mam 44 lata....skończone parę miesięcy temu ) Teraz czekam na swoje imieniny i na życzenia od wszystkich hi hi hi Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
szyszkasosny Re: Ile masz lat? 22.07.08, 23:01 Nie odzywałam się, ale nie zdzierżę jednak - nie ucz innych zasad dobrego wychowania Ktoj-akto, bo już niektórzy znają Twoje odzywki. Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 23.07.08, 01:37 Nie zdzierżyłaś? Rozumiem. Trudno powstrzymać się od... wyrafinowanych mądrości. Gratuluję. Piszesz jak prince charmant. Dbaj, żebym nie ujawnił Twoich odzywek! Odpowiedz Link
salsa13 Re: Ile masz lat? 23.07.08, 07:58 To jest forum dla samotnych i Wasze prywatne rozmowy zupełnie nas nie interesują, zarówno jak i chamskie odpowiedzi na czyjeś posty. Jeżeli coś komuś nie pasuje, zawsze można zmienić forum jest tu ich pod dostatkiem, dla każdego coś fajnego Jak to jest Miły Panie, że jestem na tym forum od 2005 roku i Jesteś pierwszą osobą, która tak traktuje piszące tu osoby. Sprawia Ci to przyjemność? Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 23.07.08, 11:08 Jeszcze jedna łobrończyni łuciśnionych. Z powodu jednej litery rozwija skrzydła magiel. Nie, nie sprawia mi to przyjemności. O co mi chodziło - wyjaśniłem łopatologicznie w następnych postach. Ale dobrze, zmienię słownictwo wzorując się na poetyckich wersach mędy: będę pisać o kiblach, bąkach, czarnych owcach i baranach. Może jeszcze coś podrzuci. Nie mam ochoty odbijać piłeczki z zarzutami chamstwa: kruk krukowi oka nie wykole! P.S. Tak jak ja mogę zmienić forum, tak każdy zdegustowany moimi postami może nie czytać. A nawet zabanować. Odpowiedz Link
salsa13 Re: Ile masz lat? 23.07.08, 11:32 Ale po co kogoś banować? Dziwi mnie tylko fakt, że na innych forach czytam Twoje wypowiedzi, które są ciekawe i jakże bliskie osobom samotnym a tutaj troszkę jadem wieje, dlaczego? Wszak wszyscy mamy ten sam problem, prawda??? Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 23.07.08, 12:10 Zaprzeczam: nie wszyscy mamy ten sam problem. Dziękuję za słowa uznania. Przypisywanie mi jadu nie jest uprawnione. To dalekie od sarkazmu. Choć mnie stać. Także. Chyba nigdy nie doświadczyłaś takiej formy wypowiedzi. Moim zdaniem - dopuszczalnej w określonych sytuacjach. Czasem nawet koniecznej. Nie cierpię bowiem głupoty i bezmyślnego lekceważenia rozmówców. Tak odebrałem wątek: "Ile masz lat. Tylko serio". Mógłbym zwiększyć wymagania stawiając za wzór Anglików (na poziomie), którzy zawierając znajomość rzucają często szereg podstawowych informacji o sobie. To zbyt wysokie progi dla osobistości piszącej: "Frutti de Mari", zamiast zwykłego: "owoce morza". Bo dostrzegam w tym tylko ośmieszającą autorkę, żałosną chęć epatowania - zupełnie zbędną. Ale cóż, trudno podskoczyć wyżej swojej dolnej partii pleców... Czasem o tym zapominam. Odpowiedz Link
salsa13 Re: Ile masz lat? 23.07.08, 12:30 Przecież dobrze wiesz, że nie piszę o sobie. Jednak to nasze forum jest fajne i nie podoba mi się, że Obrażasz niektóre osoby, po co to robisz, jaki masz cel? Sprawia Ci to przyjemność? Jeszcze coś, myślę, że każdego z nas stać na sarkazm. Ale skoro spotkaliśmy się wszyscy na forum: Samotni łączcie się - to o czymś to świadczy. Proponuję zapomnieć również o wzorach, nie ten etap w życiu... I darujmy sobie potyczki słowne w stylu, że ortografia i styl nie takie jak trzeba, przyznaję razi - ale wszyscy je popełniamy I całe szczęście, świat byłby cholernie nudny gdyby chodziły po nim same ideały. Odpowiedz Link
medy-2008 Re: Ile masz lat? 23.07.08, 13:05 Zameldowałam się na tym forum z marcu i czasami zaglądałam, coś tam pisałam. Nie wiedziałam,że muszę przedstawiać się za każdym razem, przepraszam. Również za błędy ortograficzne, które mogę popełniać, ponieważ nie jestem polką i nie kończyłam szkoły polskiej.Wypowiadam się tak, jak myślę i nigdy nikogo nie udaję, nawet jeżeli ktoś z tego będzie kpić.Co złego, to nie ja Pozdrawiam! Odpowiedz Link
salsa13 Re: Ile masz lat? 23.07.08, 13:18 medy nie zwracaj uwagi na niektóre wpisy Pisz i pamiętaj, że większość z nas czyta co piszesz i nie ocenia Cię po tym jak piszesz. A co do przedstawiania się, oczywiście, że raz wystarczy, nie przesadzajmy z tym za bardzo I nie przejmuj się atakami ktoj aktoja, widocznie On tak ma)) Fajnie, że Jesteś na forum. aaaa jeśli pytasz to ja mam 38 lat Odpowiedz Link
medy-2008 Re: Ile masz lat? 23.07.08, 13:30 Dziękuję, salsa! Po tym wszystkim mam niemiły osad. Życie jest i tak zbyt brutalne i denerwowanie się na forum, zamiast odnalezienia ukojenia - to za wiele. Wracam narazie na swoje forum 40-50 latków, życzę wam spokojnego pisania. Miłego dnia! Odpowiedz Link
ktoj-akto Salso, Dziewczynko z Ciepłym Serduszkiem 23.07.08, 13:33 Już odpowiadałem: nie sprawia przyjemności, bo zaczyna się od nieprzyjemności. Odrobinę sarkazmu włączam tylko wtedy, kiedy czuję się dotknięty. A sarkazm sarkazmowi nierówny. I neguję twierdzenie, że każdego nań stać. Wiele prób jest zwykłym bełkotem. Co do ortografii: jeśli ktoś nie ma pewności jak napisać "frutti di mare", niech się nie wymądrza i napisze po polsku. Trochę złoszczą mnie uchybienia ortografii, bowiem zauważyłem, że pod wpływem forów pojawił się U MNIE analfabetyzm wsteczny - nieraz muszę sięgać do słownika, choć uprzednio nie miałem takiej potrzeby. Walenie byków ZAWSZE będzie dla mnie lekceważeniem czytelników! Są takie przypadłości jak dysleksja, dysgrafia. Ale tu w sieci są programy korektorskie, z których POWINNI korzystać mający kłopoty. Znacznie bardziej niż ideały nudzą mnie półgłówki. I ich bełkot. Odpowiedz Link
salsa13 Ktoj-ato, Mężczyzno z sercem z lodu 23.07.08, 13:42 to spokojne forum i niech takie sobie pozostanie A co do ortografii - niestety komputer otępia nas wszystkich też zaglądam do słownika, wcześniej nie miałam z tym problemów, teraz gdzy word sam sobie wszystko poprawia, problemy są. Czyli Bądź pod wpływem for, lecz nie niszcz innych. Fora to odskocznia od problemów dnia codziennego Odpowiedz Link
kaskapp Re: Ile masz lat? 23.07.08, 13:29 Za miesiąc i 2 dni skończę 29 lat Nie rozumiem ludzi, którzy "wypowiadają się" na tematy, które ich denerwują, nie interesują etc. Przecież nikt nikogo nie zmusza do czytania i odpisywania. pozdrawiam Odpowiedz Link
medy-2008 Re: Ile masz lat? 23.07.08, 13:46 Dla krytykujących na koniec zwracam się z prośbą o krótkie wyobrażenie siebie, piszących w języku obcym. Nie wiem czy ktoś wtedy nie popełni gafy. frutti di mare czy owoce morza - i jedno, i drugie jest dla mnie słownictwem obcym, tak jak i... ja tutaj. Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 23.07.08, 14:09 Medy, przestań być naburmuszona. Lepiej Cię rozumiem po Twoim wyznaniu, że nie jesteś Polką. (Swoją drogą ciekawe kim?) Powiem więcej: jeśli piszesz bez żadnych "podpórek", to chapeau bas - kapelusz z głowy - czyli dowód uznania i podziwu. Nie jesteś mimo wszystko obca. A ja solennie obiecuję, że NIGDY WIĘCEJ złego słowa! Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 23.07.08, 14:13 Kaskapp! To klasyczny przykład paradoksu! Przecież Ciebie też nikt nie zmusza do niczego, a jednak brzęczysz. Odpowiedz Link
medy-2008 Re: Ile masz lat? 23.07.08, 14:37 Nie mam żadnych "podpórek" w pisaniu. Rozumiem też, że treść wątku była głupia, może po 36 godzinach pracy napisałam kiedyś, nie ważne w tej chwili.Mało to głupot w życiu robimy? Nie zmienia to faktu, że uciążliwa atmosfera pisania była i się skończyła (?)Proszę Cię na przyszłość nie nazywać półgłówkiem kogoś, kogo nie znasz A propo, mnie też razi, kiedy mówią niepoprawnie i w kiepskim stylu w moim języku Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 23.07.08, 14:59 A propos półgłówka: nie zwróciłem się tak do Ciebie. Wyluzuj jeszcze bardziej - zrobiłaś właściwy krok. To nie treść wątku była naganna, lecz jego inicjacja. Gdybyś na wstępie napisała 2-3 zdania o sobie i celu zakładanego wątku, uniknęlibyśmy wszyscy - mówiąc eufemistycznie - quid pro quo, czyli wzięcia jednej rzeczy za drugą! I całego tego zgiełku. Pozdrawiam i życzę owocnego pisania. Odpowiedz Link
dor-ti Re: Ile masz lat? 23.07.08, 18:58 Wątek "Ile masz lat" zmienił się w porywczą i dość ożywioną dyskusję ale....trochę odbiegającą od tematu.Po korektach i przeprosinach powróćmy do głównego wątku )) Miłego wieczoru. p.s. medy jest takie forum dla 40-50 latków? ja chciałam swego czasu do takiego się zapisać....ale mi odmówiono ( Odpowiedz Link
medy-2008 Re: Ile masz lat? 24.07.08, 00:09 jest nadal takie forum 40-50 latków i możesz zgłosić się znowu jeżeli chcesz.Jeżeli nie zaczniesz pisać, to wykasują.Osobiście czuję się tam jak w domu ktoś z tego forum też tam pisze (nie powiem kto) Odpowiedz Link
czulybezserca Re: Ile masz lat? 24.07.08, 11:29 rocznik 76 kawaler z Krakowa pozdrawiam Odpowiedz Link
gapuchna Re: Ile masz lat? 24.07.08, 11:35 Jak można być czułym i bez serca? ...trzymając się utartej terminologii oczywiście?! Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 24.07.08, 12:16 Pewnie wystarczy czułość ulokować w innym miejscu. A jak głupol może uchodzić za inteligenta? A jak 33-letni mężczyzna może być "dzieciakiem"? A jak pisanie można urwać wpół i zamilknąć? Odpowiedz Link
dor-ti Re: Ile masz lat? 24.07.08, 22:07 Kurcze ...ktoj-akto ależ Ty jesteś dosłowny facet he he he A nie możesz przymrużyć czasem oczko ? Ponoć facet zawsze gdzieś w głębi dzieckiem pozostaje i lubi swoje zabawki Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 25.07.08, 09:55 Tak jak wiele kobiet swoje lalki - w stosownym czasie zamieniane na dzidziusie. Jednak niektórym udaje się dojrzeć i zmądrzeć. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Ile masz lat? 25.07.08, 12:45 Ktojaku, mógłbyś się wreszcie uśmiechnąć? Ładnie to robisz! Odpowiedz Link
dor-ti Re: Ile masz lat? 25.07.08, 22:44 gapuchna napisała: > Ktojaku, mógłbyś się wreszcie uśmiechnąć? Ładnie to robisz! Właśnie Ktojaku ja przyłączam się do prośby...hmm... czy apelu Gapuchny uśmiechaj się częściej, każdemu z uśmiechem do twarzy Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 25.07.08, 12:59 O.K. Uśmiechnąłem się do wyobrażenia zbitych piersi... Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 25.07.08, 13:12 Chyba nie zamierzasz uprawiać autotłamszenia? Weź pomocnika. Twoje ręce będą mogły trzymać Dostojewskiego w charakterze stymulatora. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Ile masz lat? 25.07.08, 13:27 Mój Drogi - stymulator nie jest zupełnie potrzebny, tym bardziej Dostojewski! No, chyba ze chodzi o liczbę mnogą rodzeństwa, to faktycznie, jedno może czytać, drugie zaś nie... Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 25.07.08, 14:13 Jak to Tuwim się wyraził: "Jena w tę, druga w tę - pół na pół". To chyba o rodzeństwie? Warunek: unisono! Odpowiedz Link
gapuchna Re: Ile masz lat? 25.07.08, 14:38 Tuwim to w ogóle świetnie mówił: Dwaj mnisi w kościele grają, Grają przez całe życie, W czarny i biały habicie, A mnie miast stawki mają. Gdy czarny mało rzuci, Bije się z białym, kłóci, Biały się tylko smuci, Gdy widzi, że przegrywa... Ja stoję blady, drżący, To zimny, to gorący... Czy wygra mnie mnich Złości, Czy wygra mnich Miłości, Jestem na łasce kości... A mnisi grają, Grają... A mnie miast stawki mają, Grają przez całe życie, W czarnym i białym habicie... Grają... Żeby tak leciutko w tonacji Dostojewskiego się jednak utrzymać... Odpowiedz Link
ktoj-akto Re: Ile masz lat? 25.07.08, 15:08 Dzięki, że mi przypomniałaś. Piękny. Jak cały Tuwim. I jak Ty, kiedy chcesz być piękna, zdolna do konsumpcji. Rzecz jasna - intelektualną mam na myśli. A w tonacji? Też potrafisz utrzymać się w każdej. Odpowiedz Link