Gość: kubu IP: *.chello.pl 25.12.03, 20:25 batuszka kazala zalozyc watek to zakladam ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jolek Re: WORLD IDOL IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.03, 20:38 Od kilkunastu minut ogladam jednoczesnie transmisje w Polsacie i RTL. Niemcy rozpoczeli o 20.15. Kolosalna roznica w przygotowaniu i prowadzeniu programu. Po pierwszej piosence/Anglik/ tego idioty Wojewodzkiego nie pokazali. Moze pozostanie tak do konca. Ten blazen poziomem intelektualnym nie dorownujacy poslance Beger,osmiesza nam, po krawacie, kolejnemu wykonawcy proponuje wypicie wodki. No tak Polacy to tylko krasc potrafia i chlac wode. Zalosne, oburzajace, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micho Re: WORLD IDOL IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.12.03, 20:53 kurczę, czy naprawdę w Polsce nie było kogoś normalnego do wysłania na W.I.? W przekładach Wojewódzki brzmi jak idiota i tak nas postrzegają. Porąbany kraj ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Konieczna WORLD IDOL IP: *.dial.allstream.net 26.12.03, 04:32 Jestem dumna Polka, w tej chwili mieszkajaca w Kanadzie. Ogladajac World Idol, ucieszylam sie bardzo obserwujac nasza reprezentantke. Alicja byla urocza!!! Wykazala sie talentem i jurorzy byli pod jej wrazeniem. Ale tylko przez chwile pozostal mi usmiech na twarzy... WOJEWODZKI?! Czy nasz kraj nie mial naprawde kogo wyslac na konkurs tej rangi? Skompromitowal nas jako Polakow, w jedynym programie, do ktorego bylismy zaproszeni. Jak mam jutro wyjsc na ulice wiedzac, ze Polacy sa spostrzegani jako kretyni. Jak on sie zachowywal? Przyniosl krawaty, obelgi, chyba nawet nie sluchal wykonawcow, bo jedyne co mial na swojej KARTECZCE (moglby sie chociaz nauczyc j. angielskiego)to negatywne komentarze. WSTYD! WSTYD I HANBA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip Re: WORLD IDOL IP: *.2.Core.net.pl 26.12.03, 10:29 A ja z Kuby jestem dumny, bo on krzyczal "Krol jest nagi". Swiatowy idol jest nagi, to sa idole dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
koper80 Re: WORLD IDOL 26.12.03, 11:35 Kuba dobrze zaprezentował nasz kraj.Poziom konkursu był żenująco słaby a jedynym jurorem,który wyłamał sie z cukierkowego towarzystwa wzajemnej adoracji był właśnie Kuba(widocznie nie wszyscy dostrzegają jego inteligencję).Na forum obrażają go ci,którym zależy na nowej gwieździe muzyki pop ale gwieżdzie boysbendowej lub wypromowaniu jak powiedział Kuba n-tej Britney.Jeżeli już miałbym wskazać kogoś za kogo należałoby się wstydzić to byłby to juror reprezentujący kraje arabskie.Jego wypowiedz o tym że Anglicy dali wolność całemu światu pozostawie do skomentowania komuś innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: WORLD IDOL IP: 80.55.170.* 26.12.03, 12:44 koper 80: człowieku, nie widzisz róznicy pomiedzy odrobina dobrego wychowania, umiejętnością dyplomacji. Mi tez cała ta masa popowska się nie pobobała, a jednym z nielicznych, którzy wg mnie super zaśpiewali to facet z Belgii (chyba) co zaspiewał Nirvane. To co kto śpiewa to jest kwestia gustu, czym innym natomiast jest ocenienie obiektywnie prezentacji każdego z uczestników konkursu. Wojewódzki zrobił z siebie kretyna, bałwana i zidiociałego capa z Polski. Niestety tym samym my bedziemy tak utożsamiani przez innych. Nie dziwie się więc, że Polacy mieszkający za granicą po tym co pokazał ten imbecyl będą się wstydzić. Głupota wojewódzkiego przeszła wszelkie granice. Jestem w szoku po jego przedsatwieniu. O ile dotąd glądałem jego program, teraz widzę, że nie ma co zarywać prawie nocki w niedziele, by oglądac jego popisy. W World Idol obnażył całkowicie swoją głupotę. Szkoda, że z nią od wczoraj będą widziani też Polacy. A poza tym, szczytem wszystkiego było przy ocenie dziewczyny reprezentującej kraje arabskie wspominanie o tym, że jej ziomkowie moga wojewódzkiego wysadzić w powietrze czy coś w tym stylu. Wstyd, wstyd, jeszcze raz wstyd!!!!!!!!!!! Żenada totalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michael Re: WORLD IDOL IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.01.04, 23:36 Ale pieprzysz!! Dlaczego Polacy mają za granicą mają się wstydzić? Czy Amerykanie wstydzą się za Michaela Jacksona?! I czy wszyscy Jankesi to pedofile? Jest 38,5 miliona Polaków, wśród nich są ludzie normalni, nienormalni, zboczeńcy, debile, psychopaci, mordercy. Jak w każdym kraju.. Więc jak wizerunek jednego człowieka może się przekładać na to w jaki sposób odbierany jest dany kraj w świecie?? Wojewódzki reprezentował nie Polskę , tylko siebie, mówił to co myślał i chwała mu za to.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawidk Re: WORLD IDOL IP: *.dialup.emory.edu 04.01.04, 00:07 Nie, bo wojewódzkiego myśmy SAMI tam wysłali, by kretyn reprezentował polską pop-kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: WORLD IDOL IP: *.espol.com.pl 02.01.04, 11:04 Jesteś oburzona, bo jestes mało inteligentna i nie odczytałaś właściwie przesłania Wojewódzkiego. On krzyczał, że poziom konkursu jest żenujący.I taki był rzeczywiście. Nie wiem, czy ogladałaś wstawki do wczorajszego koncertu (finałowego), gdy pokazywali urywki z wypowiedzi jurorów USA. Jedna z nich powiedziała do uczestnika, zeby "pocałował ja w jej czarna dupę". Było mnóstwo wypowiedzi krytycznych, lecz wyłącznie chamskich. Kuba wszystko potrafi podac na inteligentnej tacy. Niestety nie wszyscy za nim nadążają...A jeśli tak wstdzicie sie Sznowni Rodacy z Kanady, to tylko z powodu nieuzasadnionych własnych kompleksów. Tak bardzo staracie się podlizać rdzennym mieszkańcom krajów, które Was przyjęły, że zapominacie o własnej tozsamości i zwykłym poczuciu...humoru. To przykre. Kuba był super, Kurt Nielsen również. Cieszę sie, że wygrał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosa Re: WORLD IDOL IP: *.chodziez.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 20:30 po pierwsze - 'wielka czarna dupa' to wypowiedz jednej z uczestniczek, a nie jurorow!!! przeciez to nawet dziecko moglo pojac! dziwie sie, ze tego nie zrozumialas, nieciekawie to swiadczy o Twojej wlasnej inteligencji, wiec lepiej nie wypominaj jej braku innym. Po drugie - nie wiem, jak mozna przypisywac Wojewodzkiemu jakiekolwiek przeslanie. Na poczatku mial opinie inteligentnego, a teraz gimnastykuje sie jak moze, zeby nadal go za takiego uwazac. Niestety, jak ktos juz tu wczesniej powiedzial, World Idol obnazyl jego glupote. Co z tego, ze poubieral ja w jakies zwroty, ktorych zrozumienie wymaga odrobiny wysilku umyslowego (niewiele wprawdzie, ale jednak). Po trzecie - Polska niewiele znaczy na swiecie i w Kanadzie malo o niej wiedza i nie maja jej z czym utozsamiac. Nic dziwnego, ze ocenia ja po tym, co zobaczyli w TV. Pieknie by bylo, gdyby ludzie nie generalizowali... Po czwarte - skoro tak sie szczycisz poczuciem humoru, to podejdz z nim do poziomu konkursu. Wszyscy wiedza, ze jest zenujacy i niewiele sie da na to poradzic. Nie wiem, czego oczekujesz po tego typu programie... Lekka rozrywka i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip chrzanisz IP: *.2.Core.net.pl 26.12.03, 00:26 Wojewodzki to blazen - prawda,ale to MADRY blazen,a to zasadnicza roznica. Myslalem,ze bedzie to spiewanie na najwyzszym poziomie,a tu byla ZENADA. Rozumiem,ze to tylko pop,ale nawet pop moze byc ciekawy. Na poczatek byl Niemiec i bylem zdumiony,bo nie wiedzialem,ze mozna tak falszowac piosenke. Pozniej grupa niczym nie wyrozniajacych sie boys od boy bandow. Najgorsze wykonanie to light my fire - aranzacja zmieniona(ok),ale koles spiewal zalosnie i slusznie nalezy mu sie przydomek Jasia Fasoli. Pajac,ktory za ta opinie nazwal Kube kretynem tylko sie osmieszyl i to juz nawet nie bylo zalosne, to bylo dno. Niech wroci do domu i pusci sobie the doors a potem powtorke programu. Ciekawy koles z RPA ,z USA typowa Celina i jak Kuba slusznie zauwazyl takich na peczki. Przyzwoicie zaspiewana Nirvana. Ogolne wrazenie jest takie,ze tv dzisiaj z kazdego srednio spiewajacego na srednim poziomie moze zrobic "idola". Poziom mierny,szkoda bylo mojego czasu. p.s. najgorszy byl juror o siwych wlosach ,ktory kazdemu mowil ,ze swietnie zaspiewane p.s.myslalem,ze Alex jest przecietna,ale przy tamtych blyszczala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip popraweczka IP: *.2.Core.net.pl 26.12.03, 10:51 Napisalem,ze ciekawy byl koles z RPA,ale mialem na mysli tego z wlosami we wszystkie strony(Australia). Chcialbym go uslyszec w jakims utworze jeszcze. Ten z RPA to byl lalka-robot(Ken ?),dobry glos,ale zero uczuc,sztuczny jakis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: chrzanisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 11:19 Zgadzam sie w zupelnosci co do Wojewodzkiego!! Ja bylam z niego dumna - wiekszosc wystepow to byla po prostu tandeta i ciesze sie, ze Kuba nie przylozyl reki do zachwalania takiego "nic". Bardzo zaluje, ze nie uslyszalam jego komentarza dotyczacego Anglika... ale ten chlopiec spiewal, jakby mial biegunke i az musialam przelaczyc, a potem za pozno wrocilam... czy ktos moglby przypomniec te slowa Kuby? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shq Re: chrzanisz IP: *.gorzow.mm.pl 26.12.03, 11:42 Wiecie co mi sie skojarzyło gdy oglądałem wystep Niemca(jeśli ktoś widział jego inne piosenki na kanałach muzycznych to wie jakie gówno reprezentuje)? W ostatniej części American Pie była taka scena w barze dla homoseksualistów.Ten cały Alexander tańczył jak jeden z bohaterów filmu(ogólnie film to dno,ale ta scena była nawet niezła)-Stiffler.I to własnie przy tym utworze:>>> To było moje pierwsze skojarzenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisTIN Re: chrzanisz IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 02.01.04, 13:58 POPIERAM. KUBA JAK CIĘ NIE LUBIŁAM TAK CIĘ UWIELBIAM PO TYM PROGRAMIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicia Re: chrzanisz IP: *.bb.online.no 02.01.04, 17:42 Czesc. Zapomniales o Kurcie. Czy tez byl zalosny? Mysle, ze Jego glos uratowal caly program i ze dla Niego warto bylo poswiecic troche czasu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: WORLD IDOL IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.12.03, 04:20 poczytajcie sobie jak to odebrali za granica... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszk8 Re: WORLD IDOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 11:41 Ale Ci za granicą są zakompleksieni :))) To, co powiedział Amerykanin jest dla nich wyznacznikiem wszystkiego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hayde Re: WORLD IDOL IP: *.chello.pl 02.01.04, 13:01 Ja nie wątpię, że K. Wojewódzki jest inteligentnym i wyedukowanym facetem. Ale na Idolu zachowywal się jak burak... po prostu tego inaczej określić nie można... :/ Rzucał na prawo i lewo żartami które rozumieli tylko Polacy, a które i tak niue były najwyższych lotów... PORAŻKA!!!! Wstyd mi za niego...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: WORLD IDOL IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 20:40 dzięki Kubu:) ostrzegam, ze pewnie opinie moje beda zbyt ostre, bo na świeżo... Aleksander - z całym szacunkiem dla naszych zachodnich sąsiadów- do bani był!!! Te bojsbandowe ruchy, ten bojsbandowy głosik, oj Kuba moim zdaniem był zbyt łągodny. Już ten Daniel od 99 balonów prezentował się ciekawiej, może głosu i nie miał (kwestia wielkiego głosu u Alexandra też może być dyskusyjna) a przynajmniej pośmiać by się było z kogo. Zdrowo pośmiać, bo z Aleksandra też sie śmiałąm, ale chyba raczej z żenady... Szczytem był tekst, że wybrał piosenke szybko - gówno wybrał, przecież producent narzucał!! Guy - niby coś w nim jest, choć jego głosik też na mnie nie działa. Natomiast o jego interpretacji "what a wonderfall world" musiałabym sięgnąć do słownika Maleńczuka - zszargał świętość oraz słownika Leszcza - nie bujało się. Prysł czar tej piosenki i tyle... Diana - no cóż, w porównaniu z poprzednikami to nawet łądnie. Szkoda, że nic nie zrozumiałam. Głos ma świetny, ale czy ocenia się tu rzeczywiście TYLKO głos?? Wg mnie nie. ALe jakoś tak przyjemnie mi się jej słuchało. Jamai - kolejny głos w stylu bakstrit bojs, może jakby śpiewał ostrzejszą piosenkę, to coś lepszego by pokazał, bo chwilami nawet coś fajengo tam brzmiało... Ale rzeczywiście - trochę za mało uczucia w to włożył... CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: WORLD IDOL IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 20:50 Heinz - podobało mi się. Poza tym nieźle się zaprezentował na castingu. Może nie to, czego chciałabym słuchać i nie to, co skłoniłoby mnie do zagłosowania na niego. Ale jakiś taki na poziomie, któego się spodziewałam po takiej imprezie. Piorunującego wrażenia nie robi, ale nie odrzuca, jak inni..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nipped_blossom Re: WORLD IDOL IP: *.joint.eu.org 25.12.03, 20:55 no ale jeśli powiatowy się nie opamięta, to ja się zrzekam polskiego obywatelstwa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: WORLD IDOL IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 22:09 CD: Alex (:D) - w finale to zdecydowanie lepiej zaśpiewała, teraz trochę zagwiazdowala. A jej zachowanie - no cóż, odnosze wrażenie, jakby ogromne napięcie chciała przyryć sztucznym luzem Kanadyjczyk - wybaczcie, nawet nie wiem, jak ma na imię, no cóż, przychyliłabym się do opinii Kuby W., choć może nie wyraziłąbym tego w tak drastyczny sposób. No śpiewający kelner i już... Kelly - jakiś poziom reprezentuje, owszem. Coś czego można się było spodziewać po WI. Szkoda tylko, ze nie znoszę takiej stylistyki, sama nie wiem, czy mi bardziej przypomina Withney, Celine czy Maraję.... A z Polek jakoś bardzo mi Hanie Stach przypomina, tylko, że za Hanią też nie za bardzo przepadałam. Ktoś powiedział, że ma najwspanialszy głos, jaki słyszał od lat. To niech przyjedzie do Polski i posłucha Brodek, Goś Stępień czy Ol Łysiak... Peter - trochę więcej się po nim spodziewałam... Nirvane w jego wykonaniu postawiłabym oczywiscie ponad wykonaniem Gęsikowsiego ale chyba poniżej wykonania Kęsego. Zabrakło czegoś, może dystansu... Jak dla mnie to porwał się z motyką na słońce, ale fajnie, że pozostał rockowy no i przynajmniej emocje wzbudził... Owca w wilczej skórze?? Amerykana potrzepało czy to tłumacz taki kompetentny?? Już wiemy, co ten król popu (to on wylansował spice girls???) powie o Zalewskim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: WORLD IDOL IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 22:31 no o "gwiezdzie" willu nie zamierzam sie dłużej wypowiadać. Starczy tyle, że poziomm nie odbiega od najsłabszych, kolejny bojsbendowy głos i bojsbendowa osobowosc. Angielski rynek muzyczny schodzi na psy, czy jak?? Kurt - śmiem powiedzieć, ze to imię ma jakies magnetyczne znaczenie;) Rzeczywiście najlepszy głos, najlepiej przekazał emocje. Wkurzają mnie opinie dotyczące wyglądu - przynajmiej chłopak wygląda prawdziwie, a nie jak sztuczny Ken. Jak dla mnie numer 1. Ale nie wygra z tymi papierkowymi i lukrowanymi postaciami... Pana Simona powinni skazać na gilotyne za to, jaki rynek muzyczny zbudował i jaki stara się ciagle budować. PS: to niby Polacy mają zły gust muzyczny??Jesli sie kiedy kolwiek tak wypowiedziałąm, to to oficjalnie odszczekuję, bo taki Aleksander czy Will z Krzyskiem Zalewskim szans by u nas nie mieli!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: WORLD IDOL IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.12.03, 00:56 Juror reprezentujacy USA to Anglik. Poza tym ma angielski akcent a nie amerykanski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: WORLD IDOL IP: *.cable.ubr05.croy.blueyonder.co.uk 26.12.03, 12:15 Tak, masz racje Amerykanski juror to Anglik. Byl jurorem w pierwszej edycji Brytyjskiego idola i zaslynal z ostrych komentarzy (mysle, ze Wojewodzki sie na nim troche wzorowal), tak bardzo zaslynal ze zaproszono go do Amerykanskiej edycji. A jesli chodzi o gusty muzyczne to mysle, ze to w duzej mierze sprawa kultur. Zgadzam sie z przedmowcami, ze Brytyjczycy i Amerykanie obracaja sie prakycznie w popie i w ogole maja blade pojecie o innych rodzajach muzyki. Ale dwaj jurorzy Cowell i Waterman (obaj Brytyjczycy-pierwszy juror USA, drugi UK) to na pewno ludzie na wlasciwym miejscu-oni wypromowali najwieksze gwiazdy popu, czy nam sie to podoba czy nie. Poza tym uwazam, ze powstalo bardzo duze nieporozumienie, jako ze tytul programu w Anglii, gdzie go wymyslono to POP IDOL, u nas jakby w ogole tego nikt mie zauwazyl. To chyba tlumaczy te wszystkie popowe kawalki. PS: Angielski Kuby jest fatalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabro Re: WORLD IDOL IP: *.tkk.net.pl / *.tkk.net.pl 05.01.04, 02:32 brawo Marto,czy musialem przeczytac tyle postow,zeby wreszcie ktos cos madrego napisal.Gusty muzyczne to sprawa kultury i moze dla nas Will Young to ostatnia ciota,ale jego Light my fire w Anglii zrobilo wielka furore i w radio puszczane bylo na okraglo.A co do pana Cowella,zaluje ze ogladalem tylko 2 edycje Idola w UK,bo komentarze moze i ostre ale takze madre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeah Re: WORLD IDOL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.03, 20:51 Australijczyk best! Guy Sebastian... Wlasnie RTL go pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sydneyczyk Re: WORLD IDOL IP: *.a.001.syd.iprimus.net.au 26.12.03, 07:15 Wyglada na to ze Nasz Guy Sebastian jest rzeczywiscie super. Gosc zablysnal od poczatku serii Australian Idol. Coekawy jestem jego wystepu, dzisiaj u nas pokazuja transmisje. Pozdrawiam z Sydney Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejti Re: WORLD IDOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 20:57 właśnie oglądam ten program ale zastanawiam się po co, bo poziom jaki reprezentują wykonawcy delikatnie mówiąc jest beznadziejny, po tytule można by spodziewać się czegoś więcej !! Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: WORLD IDOL 25.12.03, 20:53 Po tym co do tej pory widzialem mam nieodparte wrazenie, ze w innych krajach wygrali ludzie, ktorzy u nas (by) odpadli na etapie castingu, teatru co najwyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: WORLD IDOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 20:56 Dokładnie. Coz tego, że ten ostatni koleś i Guy mają fajne głosy...NIC WIĘCEJ :/ I co, Kubu, przesadzałam?;] :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagusia Re: WORLD IDOL IP: *.one.pl 25.12.03, 20:56 przy tej papce ktora zaprezentowali wszyscy w 1 czesci (no moze pomijajac ta dziewczyne) to jajecznica ali janosz mi sie podoba slyszalam ze fajny jest gosciu z niemiec a byl chyba najgorszy troche sie zawiodlam poziom naszego polskiego idola jest o niebo wyzszy juz sobie wyobrazam komentarze malenczuka i leszcze na takie badziewie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: small Re: WORLD IDOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 20:57 myslalam ze powiatowy sie lepiej zaprezentuje, ale moze po przerwie bedzie lepiej.wstawki z Rockiem beznadziejne, psuje mi caly odbior.ciekawa jestem czy tlumacza biedakom co powiatowy do nich gada. a narazie podobal mi sie Guy i nawet Heinz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeah Re: WORLD IDOL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.03, 20:58 Ala Janosz w RTL! Hmm.. Wiem ze nie powinienem, przeciez Polsat pokaze pozniej dopiero.. Ale widac. Slychac. Zreszta, kto ma niech wlacza... Niby ciekawie, jednak chyba ma pecha w doborze piosneczek. Nie brzmi, malo pary, Alex potrafi wiecej... Wiec kicha. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: WORLD IDOL IP: *.chello.pl 25.12.03, 20:59 jak na razie podobala mi sie tylko Diana, ale moze to dlatego, ze mi bardzo odpowiadaja orientalne klimaty w kazdym razie tylko u niej cos sie bujalo (i to nie tylko doslownie) ;) reszta to "troche" kicha: * Alexander - ojojojoj. ale z tego co pamietam, to i w DSDS zawsze byl na granicy niezamierzonego kiczu, chociaz oczywiscie daleko mu do Daniela K. ;) * Guy - ten koles kazda piosenke spiewa za bardzo :/ nie wiem czy umie zaspiewac jakas melodie bez dodania tysiaca ozdobnikow. i mam uzasadnione obawy, ze chyba nie * Jamai - sceniczny banał. * no moze Heinz jeszcze jakos sie broni, ale raczej nie na zasadzie, ze ladnie spiewa, a raczej ze ladny i w dodatku spiewa, z naciskiem na ladny :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: WORLD IDOL 25.12.03, 21:02 A teraz widzialem Alex na RTL - coz, wypadlo duzo gorzej niz w polskim Idolu :-(. Ale slodzili jej z tego co zrozumialem chociaz moj niemiecki jest tak dobry jak arabski ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: WORLD IDOL 25.12.03, 21:23 A teraz byla Kelly Clarkson. Wycieli Wojewodzkiego. Uczciwie trzeba przyznac, ze Kalina Kasprzak lepsza, mimo ze za nia nie przepadam ;-). Ale to wszystko i tak takie Celinowate... ble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orion Re: Wojewódzki IP: *.devs.ac-net.pl 25.12.03, 23:23 Wojewódzki zachował się jak zwykły pozer!. Może i chciał ośmieszyć całą tą załosną imprezę, ale nad używał swoich tekstów. Więcej tutaj było "Wojewódzki Show" niż "Idola". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Wojewódzki - polski idol IP: *.sympatico.ca 26.12.03, 16:19 Wojewodzki pewnie strasznie chcial sie wyroznic, byc oryginaly i poprzez probe osmieszenia tego konkursu chyba chcial cos udowodnic - moze wyzszosc wyrafinowanych gustow muzycznych Polakow generalnie. Jedyne jednak co mu sie udalo to zapasc w pamiec wiekszosci odbiorcow jako pajac bez klasy. Przygotowal sobie KARTECZKI!!! z "ostrymi" tekstami ktore nerwowo dukal w swojej beznadziejnej angielszczyznie sprawiajac wrazenie ze w ogole nie sluchal wykonawcy, byl zbyt zdenerwowany i niekompetentny by cokolwiek sensownego powiedziec. Probujac osmieszyc wykonawcow czy ten konkurs osmieszyl tylko siebie i tych co go tam wyslali. Kto go tam wyslal??? Pewnie takie same pretensjonale zera jak on sam. Mozna byc pajacem z klasa i osobowoscia - ten petak jest tylko pajacem...zalosnym, zenujacym, nudnym....ale jak sie wydaje ma w kraju fanow, to daje do myslenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wortek Wojewódzki zaimponował mi! IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 25.12.03, 21:03 O to chodzi! Jedzie równo z tymi beztalenciami. Myślałem, ze Janoszjest beznadziejna ale po obejrzeniu tych kilku osób z "zachodu" dochodzę do wniosku, że nie jest z nią tak aż źle. koleś z Holandi czy Haintz z RPA....ludzie!! co tojest?? Wcale sie nie dziwię Wojewódzkiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolek Re: Wojewódzki zaimponował mi! IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.03, 21:06 jestes taki sam jak on , zajebiscie zenujacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wortek Re: Wojewódzki zaimponował mi! IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 25.12.03, 21:22 żenujacy? Widzę że traktujesz to bardzo serio. Ej, prosze weź na wstrzymanie. Wyciągasz daleko idące wnioski, że niby po obejrzeniu w "WI" Wojewódzkiego obcokrajowcy utrwalą swój sterotyp "Polak=Złodziej+Pijak". Wiesz co? To raczej tacy ludzie sa żałośni i żenujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Wojewódzki zaimponował mi! IP: *.dial.allstream.net 26.12.03, 04:40 Jezeli komukolwiek ta karykatura Polaka moze zaimponowac, mowi to wiele o charakterze opinidawcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszk8 Re: Wojewódzki zaimponował mi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 11:57 a ja tym od stereotypów mówię, że kij Wam w pupę :P Trzeba być ograniczonym żeby się przejmowac stereotypami. Ale cóż Wojewódzki od zawsze mówił, że Polakom brak dystansu wobec siebie samych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jane Re: Wojewódzki zaimponował mi! IP: *.crowley.pl 25.12.03, 23:06 Mi też! równo pojechał z tą popową papką! co to w ogóle było? dlaczego Doorsi pozwalaja na istnienie Willa Younga i dalszą profanację? morrison zapodałby mu złoty strzał!dobrze, że Wojewódzki jest normalny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garos Re: Wojewódzki zaimponował mi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 08:00 Uwazam, ze Wojewodzki byl spoko pokazal tym czubkom w jury ze pop to nie wszystko kiedy wyszedl ten gos niepamietam jak sie nazywa i zaspiewal Nirvane a Wojewodzki na to cos w rodzaju to bylo ekstra wbardzo mi sie podobalo a koszulka od Wojewodzkiego tez byla spoko. Uwazam ze Swiatowy Idol byl beznadziejny nieliczac wykonujacego NIRVANE czy U2. Sama Ala Janosz byla calkiem calkiem ale powinna byla zaspiewac cos zywszego cos troszke w rocka pokazalaby co potrafi a tak powyla i finish. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wojewódzki zaimponował mi! IP: *.ula5.1000lecie.pl 26.12.03, 14:18 Wojewódzki zrobił show. Dla mnie był bardzo dobry, ale nie wszyscy rozumieją to poczucie humoru i sposób ekspresji. Na tym właśnie polega jego wartość. Facet ma polot. A to że więkoszść ludzie go nie ma... to zwyczajna kolej rzeczy. Trzeba mieć duży dystans i dużo tolerancji w stosunku do mniejszości intelektualnych, a jeszcze większy dytans i więcej tolerancji w stosunku do większości... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: WORLD IDOL IP: *.net 25.12.03, 21:08 Ciekawe czemu nie pokazali w RTL komentarza Wojewodzkiego po wystepie gościa z RPA,bo na Polsacie pokazali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: WORLD IDOL IP: *.chello.pl 25.12.03, 21:11 dla kazdego panstwa inaczej montowali program :/ przeciez to krecili w zeszlym tygodniu i mieli na to kupe czasu powiedzcie mi tylko, czy na RTL Wojewodzki mowi po polsku czy po angielsku bo moze dla swojego kraju jurorzy mowili w swoim jezyku? a potem nagrywali dla reszty swiata tekst angielski Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: WORLD IDOL 25.12.03, 21:12 Po angielsku z nalozonym niemieckim lektorem. W ogole w RTL wyglada to o niebo profesjonalniej zrobione niz w Polsacie. Ale za to nasz Alex lepszy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: WORLD IDOL IP: *.chello.pl 25.12.03, 21:16 heh kiedys sie na tym forum z kims klocilem, ze Niemcy sprawniej realizuja swoj program :) zaluje, ze nie mam w kablowce zadnej zachodniej stacji, ktora by to transmitowala nie mam porownania Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: WORLD IDOL 25.12.03, 21:19 Zalezy co porownujesz, bo jesli zwyklego polskiego Idola ze zwyklym niemieckim to mi sie nasz bardziej podobal od strony technicznej (poza dzwiekowcem w trzeciej edycji) :-), ale dzis Polsat daje dupy po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: WORLD IDOL IP: *.chello.pl 25.12.03, 21:23 chodzi mi o cala technologie, jakosc dziweku i obrazu, studio, jego rozmiary ok, nasz idol jest robiony z jajem, zwlaszcza w trzeciej edycji operatorzy i montazyci odwalaja kapitalna robote (nie wiem co z tym czasie robi akustyk) no ale nie zmienia to faktu, ze calosc wyglada jakby to bylo realizowane w jakims gminnym ośrodku kultury :/// Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: WORLD IDOL 25.12.03, 21:26 Gość portalu: kubu napisał(a): > chodzi mi o cala technologie Mi tez i z cala powaga powtorze - nasz Idol (zwykly) jest o klase lepszy niz ten niemiecki czy brytyjski (tez zwykly). A to co dzis serwuje Polsat to brytyjska studyjna wersja Idola (niezaciekawa) + to co Polsat ma najgorsze (lektor, montaz, przerywniki), stad taki efekt koncowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: WORLD IDOL IP: *.chello.pl 25.12.03, 21:28 no to moze ja sie z Toba klocilem (nie pamietam) w kazdym razie z cala powaga powtorze: od strony technicznej naszemu IDOLOWI blizej do rosyjskiego ZA STIEKLOM, niz do zachodnich wersji programu IDOL :/ i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: WORLD IDOL 25.12.03, 21:33 Kubu ;-) zachod jest na mapie na lewo od Polski, nie na prawo. Moze Ty ogladales wersje Pan-Arabska? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: WORLD IDOL IP: *.chello.pl 25.12.03, 21:35 nie wiem czy Ty mnie zrozumiales , ale ja nie rozumiem Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: WORLD IDOL IP: *.net 25.12.03, 21:16 Polska wersja to bieda przy niemieckiej,wyglada jakby to byly jakies powiatowe eliminacje,no ale to widac tak juz musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: WORLD IDOL IP: *.net 25.12.03, 21:23 Nie ma co sie dziwic,do niedawna "priorytetoym i sztandarowym" programem muzycznym Polsatu byl disco -relax,szkoda ze praw do Idola nie ma TVN,bo co jak co,ale technicznie to ta stacja jest na najwyzszym,swiatowym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip Re: WORLD IDOL IP: *.2.Core.net.pl 26.12.03, 11:01 Ten twoj Niemiec sie nie popisal, tacy ludzie w polskiej wersji odpoadali prawie od razu. Chyba,ze w Niemczech macie karaoke Idol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeah Re: WORLD IDOL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.03, 21:23 Po pierwsze Wojewodzkiego w RTL pokazano dopiero raz (1!) i to przy Janosz. Po drugie - mowil po angielsku (!) Po trzecie - jak wspomnialem w oddzielnym watku - odpowiedz Wojewodzkiego dla janosz wygladala blizniaczo podobnie do odpowiedzi Wojewodzkiego dla Angilka (motym z dwiema butelkami wodki). Wiec cala zabawa w ocenianie przez jurorow to chyba miedzy bajki winna byc wcisnieta... Az poczekam na Janosz w Polsacie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: WORLD IDOL 25.12.03, 21:21 Zbędny trud Twój... Rozczarowana WI Aga :( Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: WORLD IDOL 25.12.03, 21:53 ja naprawde nie rozumiem dlaczego przynajmniej przy "Alex'nie pokazali wszystkich opinii jurorów.. A te ktory puscili..nie byly zbyt pozytywne (mowie-o Angliku zwłaszcza, lol, ) w ogole to naprawde zenujace jakies:( Zalujze ze naszej EWelinki tam nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pic na wode Re: WORLD IDOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 21:58 Pic na wode ten World Idol; Zupełnie inne oceny dla Janosz od Wojewodzkiego. Z jednej strony cos o zestrzeleniu przez rodzicow (po pol), z drugiej (RTL- po ang)ze fajnie i super. NIe pokazuja jak sie kluca z jurorami. Jakby na kazdy kraj inny idol :/ :/ :/ :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeah Re: WORLD IDOL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.03, 21:49 No i mamy scieme. Co innego na rynek zachodni (niemiecki), co innego na polski. Zaprzestaje obgladania. Bez sensu. Skrojone na miare. Szkoda oczu. O uszach nie wspominajac... Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: WORLD IDOL 25.12.03, 22:11 Dokladnie, Niemcy zrobili scieme... A caly ten show pokazuje jakich w innych krajach poszukiwali 'Idoli'. Boysbandowcow albo klonow Celiny. Jedyny gosc, ktory cos soba reprezentowal jak do tej pory (Belg) zostal doceniony jedynie przez Wojewodzkiego. No, moze jeszcze Australijczyk (nie liczac naszej) nie byl taki najgorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: WORLD IDOL IP: 195.205.219.* 25.12.03, 22:09 Obojetnie czy RTL czy Polsat czy jeszcze jakis inny kraj - calosc wieje tandeta i wtornoscia ze az zeby bola....brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: WORLD IDOL IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.03, 22:13 oglądacie ten program? spodziewałem się rewelacyjnego koncertu, a tu kompletne dno, większość u nas by nie przeszła przez półfinał, i jak zjechali naszą Alę Janosz, chyba tylko dlatego, że jest z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: WORLD IDOL 25.12.03, 22:17 a teraz zenada w wykonaniu wila janga sadzicie, ze ktokoleiwk zapamietalby ta piosenke, jesli jim wykonywalby ja w ten sposob? profanacja nie jestem homofobem, ale uzyje tu jako zwyklego przymiotnika pejoratywnego: pedalski!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: WORLD IDOL 25.12.03, 22:18 czy jakakolwiek kobieta po takim wykonaniu chcialaby rozpalic jego ogien? haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrea Re: WORLD IDOL IP: *.joint.eu.org 25.12.03, 22:36 "czy jakakolwiek kobieta po takim wykonaniu chcialaby rozpalic jego ogien? haha" ja tak...on wyraznie tego potrzebuje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: WORLD IDOL IP: *.chello.pl 25.12.03, 22:55 a kto to powiedzial, ze on to spiewa do kobiety? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ma.la.wi Re: WORLD IDOL 25.12.03, 22:24 A widzieliscie, ze na RTL ala dostala inny komentarz od kuby w.? na RTL po piosence ali kuba wyjal dwie buteleczki wodki (te same co na polsacie po drugim wykonawcy chyba?). i na RTL nie bylo "i hate you", tylko ala wzniosla dlon w triumfalnym gescie. hmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: WORLD IDOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 22:32 JESTEM ZA BELGIEM I tym ostatnim kolesiem;) Kelly była ok, ale ja i tak juz każdy zna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carla Re: WORLD IDOL IP: 212.244.246.* 26.12.03, 16:23 poziom W.I to faktycznie Eurowizja z najlepszych lat ;) podobał mi się Belg i Norweg... i to wszystko ! Ala Janosz zupełnie przeciętnie, a Wojewódzki, no cóż znowu chciał na siebie zwrócić uwagę jego wypowiedzi miały mało wspólnego z fachową oceną uczestników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyIdol [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.03, 22:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c-n Re: WORLD IDOL IP: 80.48.185.* 25.12.03, 22:36 Zdecydowanie najlepszy był ten ostatni, Norweg bodajże. A Will normalnie dupy dał, co za kicz.... Ble... Gorsze to było, niż wszystkie ciasteczka razem wzięte, które dziś pożarłam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Moj ranking 25.12.03, 22:38 Moj ranking po tym czego niestety bylem swiadkiem: 1. Belgia 2. Norwegia 3. Polska - w tym calym towarzystwie gdyby zaspiewala jak w polskim Idolu to by bylo w ogole swietnie 4. Australia 5. Kanada 6. USA 7. RPA 8. Kraje Arabskie 9. Holandia 10. Niemcy 666. Wielka Brytania - za to wykonanie dalbym mu dozywotni zakaz wstepu na scene. Bardzo slabe widowisko. Przy okazji widac jak na dloni co sie liczy w swiecie - nie poziom artystyczny, a ilosc sprzedanych plyt. Wojewodzki byl jedynym trzezwym gosciem w calym tym towarzystwie wzajemnej adoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolllli Re: Moj ranking IP: *.one.pl 25.12.03, 22:52 a moj taki 1 norweg 2 belg 3 ala !! 4 kraje arabskie 5 australia 6 usa reszta panow moze utworzyc wspolnie boysband zeby bylo ciekawiej moga jeszcze wziasc panne z usa i 13 latki amerykanskie i angielskie oszaleja dziwi mnie to ze ze polski idol promowal bardziej rockowy styl a tu wyraznie stawiamy na popowa papke sadze ze bardziej bysmy sie dopasowali gdyby zamiast ali wystartowal zwycazca czy tam zwyciezczyni drogi do gwiazd no ale przynajmniej wojewiodzki powiedzial wyraznie swiatu ze takiej muzyce mowimy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: Moj ranking IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 22:54 > 666. Wielka Brytania - za to wykonanie dalbym mu dozywotni zakaz wstepu na > scene. tylko tyle? łaskawca z Ciebie;) ja bym go go natychmiast powiesiła za miejsce, w ktorym może kiedyś miał klejnoty, teraz ich nie ma, sądząc po kaczkowatym głosie i ogólnym imidżu..... słowa - rozpal mój ogień - brzmiały nieco groteskowo, ja tam nie wierzę, by w nim drzemał jakikolwiek ogień... Odpowiedz Link Zgłoś
mea_mea Re: WORLD IDOL 25.12.03, 22:46 Z tych idoli najbardziej podobala mi się Alex, Belg, ktory spiewal Nirvane i chłopak z Norwegii. Wojewódzki byl niezly ze swoimi tekstami,ostry ale nie chamski i nie krytykowal wszystkich tak jak Amerykanin, ktoremu podobal sie tylko wystep dziewczyny z USA. Ten zarozumialy Amerykanin po prostu mnie wkurzyl. Mysli ze jak jest ze Stanow to wszytko muj wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: WORLD IDOL IP: *.lnet.pl 25.12.03, 22:51 Właśnie. Trochę kultury jeszcze nikomu nie zaszkodziło. A jakim prawem członek komisji mówi : "Ten kretyn z Polski", albo "Jeśli twoim jedynym fanem jest facet z Polski to wszystko jasne"... Dlaczego Polacy wchodzą w dupę Amerykanom, a oni nawet przy tak błahej okazji mieszają nas z błotem? W ogóle nie chce się tego oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: WORLD IDOL IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.12.03, 01:20 tu nie chodzi o Ameryke. Simon, sedzia reprezentujacy USA jest Anglikiem i przedstawial swoja opinie a przy tym mial o wiele wiecej klasy niz Wojewodzki. Takie bzdury na temat wchodzenia komus w d... sa nie potrzebne i swiadcza tylko o klapkach na oczach i prosze nie wypowiadaj sie na temat wszystkich Polakow bo ja nie naleze do ograniczonej grupy ktora ty reprezentujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rastaman Re: WORLD IDOL IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 08:49 Nazwanie innego jurora kretynem, to rzeczywiście świadectwo klasy i opanowania. Zresztą podobnie zachował się w stosunku do Kanadyjczyka ("kimże jesteś żebyś miał ją oceniać - Kelly C.). A kim jest k...a Kelly, kim jest Cowell? Są gówno warci, tak jak cała miedzynarodowa otoczka tego programu i te plastiki które przyjechały tam,żeby zdobyć angaż do N'Sync w miejsce Justina T. Kuba na szćzęście reporezentował nas godnie, ja się za niego bynajmniej nie wstydzę, niech wstydzi się wielka brytania, że w 80-milionowym kraju IDOLem został koleś, który fałszuje, wygląda jak pedał i jest scenicznym zerem... Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Brawo KUBA ! 25.12.03, 22:55 super kuba jest zajebisty , ma charakter , jego wypowiedzi maja sens , skladnie , sa z jajem , uzywa zdan zlozonych wspolrzednie i podrzednie w pzreciwienstwie do innych tak zwanych jurorow vel żurów , mowi prawde i pewnie to tych bucow tak boli , na pewno chcieli by miec jego osobowosc i charyzme , a te ich teksty o kretynie z pOlski , to swiadczy tylko o debilizmie i chorobie wscieklych krow Angolow i Hamerykancow , nachalnie lansujacych swoje gowna , vel Young , hcciaz Amerykanka byla Ok , jeszcze raz kuba ich swietnie objechal , to durnowata szopke , fajni tam byli tylko Amerykanka i Belg , rezsta kicha , nawet Alicja , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadziu Re: WORLD IDOL IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.12.03, 23:04 No to niezlesmy sie zaprezentowali... ...na eliminacjach jeden z uczestnikow polskiej edycji wygladal na tak pijanego, ze upadl zanim zaspiewal... ..Wojewodzki czyta z kartki jakies pierdoly ptrzygotowane wczesniej z mocnym polskim akcentem... ...jako jedyni Janosz i Wojewodzki pozwolili sobie na wymiane zdan we wlasnym jezyku...zakonczona zreszta klotnia i wykrzykiwaniem I HATE YOU ! ...Janosz, mala lolitka o zazmarszczkowanej twarzy, spiewala o tym ilu to mezczyzn miala i jak... A ludzie na calym swiecie siedza w swieta, w milej atmosferce, jedza cos ogladaja to i mysla - Polska - dzieki Bogu, ze nie mieszkal wlasnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: WORLD IDOL 25.12.03, 23:12 as ja nie widze w tym co napisala s nic niestosownego , co z tego ze wymienili zdanie po polsku ,niech chamy tlumacza , co z tego ze pokiazali takiego niby reprezentatywbnnego Polaka we wstepie , zeby nas osmieszyc , tak jakby w Usa takich lajz nie bylo i nie przyszlo , bylo ok , jedyni z jajami jestesmy w europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszk8 Re: WORLD IDOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 12:20 Sadziu to typowy koleś z polskim kompleksem. Uświadomię Cię buraczq... Z polskich eliminacji chodziło o motyw ludzi, którym się chyba programy pomyliły, a ten pan, który upadł... po prostu grał jak w teatrze (byłeś kiedyś?)... Było to bardzo zabawne i KAŻDY mający choć ociupinkę oleju w głowie, zczaił o co chodzi... K.W - jest Polakiem, więc ma polski akcent! A skąd Ty wiesz na jaką wymianę zdań pozwolili sobie inni uczestnicy? Jakbyś jeszcze nie skumał to, co wczoraj oglądałeś, to papka przeznaczona no polski rynek, tak by Polakom się przyjemniej oglądało. W innych krajach programy także się różniły, lecz tylko Polak potrafi mieć z tego powodu kompleksy... Kompleksy nt. Ali to zwyczajne chamstwo z Twojej strony. Nie mówię, że była rewelacyjna, ale na tle boysbandowych chłopczyków naprawdę pokazała klasę! Ludzie na całym świecie mają ciekawsze zajęcia niż komentarze na nasz temat, a Ci, którzy nie mają cóż... To ich problem i ewentualnie Twój. Zdrowia buraku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I99 Re: WORLD IDOL IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.12.03, 01:16 strasznie generalizujesz, tymczasem sedzia Amerykanski nie jest z USA tylko z Anglii i w swoich wypowiedzial mial o wiele wiecej klasy niz Wojewodzki ktory zblaznil Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Irlandii Re: WORLD IDOL IP: *.dsl.netsource.ie 26.12.03, 01:59 podpisuje sie pod slowami 199 i Sedziu nie wiem jak w Polsce ale montaz tego co pokazali w UK i Irlandii to tylko zenada dla POlski,totalna zenada, pokazywali tylko krytyki Wojewodzkiego i to czytanie z kartki, czy czasami taki juror nie ma za zadanie oceniania innych??? a jak debil Wojewodzki ma niby to zrobic jak angielskiego nie zna JAK SAM TO NA POCZATKU POWIEDZIAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! taka kompromitacja!!!!!!!jezu!!!!!!!!!! taki brak kultury i klasy!!!! i ta krytyka w polaczeniu z widocznym brakiem znajmosci jezyka TO KARYKATURA,nie mowiac o tym co mowil!!! moze tlumaczenie w POlsce bylo inne,ale bez tlumaczenia,UWIERZCIE MI POLACY,MACIE SIE CZEGO WSTYDZIC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: WORLD IDOL IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 26.12.03, 11:22 > czy czasami taki juror nie ma za zadanie oceniania innych??? > a jak debil Wojewodzki ma niby to zrobic jak angielskiego nie zna wybacz, ale co ma jedno do drugiego?? ocenianie to ocenianie, a znajomość języka nie ejst do tego niezbędna. Wojewódzki głupi nie jest, język zna, a tak ostentacyjnie czytajac z kartki pokazał, że w dupie ma mode na jezyk angielski i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: WORLD IDOL 26.12.03, 12:48 a tak > ostentacyjnie czytajac z kartki pokazał, że w dupie ma mode na jezyk angielski > i tyle... Tylko zeby dojrzec intencje KW trzeba miec ciutke inteligencji. Jak widac niektórzy do zachodu i angielskiego podchodzą na kleczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
mea_mea Re: WORLD IDOL 26.12.03, 18:37 Gość portalu: batuszka napisał(a): > > czy czasami taki juror nie ma za zadanie oceniania innych??? > > a jak debil Wojewodzki ma niby to zrobic jak angielskiego nie zna > > wybacz, ale co ma jedno do drugiego?? ocenianie to ocenianie, a znajomość > języka nie ejst do tego niezbędna. Wojewódzki głupi nie jest, język zna, a tak > ostentacyjnie czytajac z kartki pokazał, że w dupie ma mode na jezyk angielski > i tyle... To bylo swietne i bardzo mi sie podobalo, bo irytuje mnie slepie uwielbienie tego co amertykanskie i angielskie przez niektorych . Odpowiedz Link Zgłoś
mea_mea Re: WORLD IDOL 26.12.03, 18:30 Gość portalu: I99 napisał(a): > strasznie generalizujesz, tymczasem sedzia Amerykanski nie jest z USA tylko z > Anglii i w swoich wypowiedzial mial o wiele wiecej klasy niz Wojewodzki ktory > zblaznil Polakow To,że zblaznil Polaków to bzdura. Moze uważaja tak Polacy, ktorych dume narodową zbyt latwo urazić, ale ja sie do nich nie zalicam. Wg mnie Kuba byl po prostu szczery i mówil prawde bez ogródek, co bardzo cenię. Owej klasy amerykanskiego sędziego z Anglii jakoś mimo usilnych starań nie zuwazylam. Klasą chyba nie jest nazywanie innych kretynami i pozostale odzywki ktorych nie bede wymieniac, bo zostaly opisane w iinnych postach. Mea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rastaman WORLD IDOL - World Village IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.03, 22:52 Po dzisiejszym programie po raz pierwszy pomyslałem z sympatią o Wojewódzkim (nigdy nie sądziłem że tak powiem;)) Okazał się jedynym chyba kompetentnym jurorem , choć mógł sobie darować te lokalne wstawki narodowego humoru. Ale, co mi się podobało, jak było dobrze, to mówił, że jest dobrze, a jak było chu.jo.wo, to mówił, że jest do du.py. Proste, ale dla kolesi z USA czy WB chyba za trudne... Moje typy są następujące: 1. Belg, najlepsza piosenka, najlepsze wykonanie 2. Norweg - równie dobra piosenka, fajnie zaśpiewana ... (czyli: długo nic) 3. Amerykanka (Klarkson??) - za dużo ozdobników, ot co;) ... ... (czyli: baaaardzo długo nic) 4-10. pop kulturowa mieszanka w kiepskim guście, poziom co najwyżej drugiej sześćdziesiątki w polskim IDOLu, czyli kraje: (wybaczcie skróty): AUS,CAN,RSA,POL,GER,ARA, z których wykonań nic nie zapamiętałem (a pamięć mam przecież niezłą;) 11. Will - nie lubie Doorsów, ale Morrisona się nie masakruje, bo nie wypada... Will go home;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: WORLD IDOL - World Village IP: *.lnet.pl 25.12.03, 22:58 Morrisona nie wolno masakrować za żadne skarby świata!!! To kultowa piosenka i po prostu takie wykonanie pościelowe to kompromitacja. A co do Norwega, to czy to był konkurs piękności? Dlaczego wszyscy czepiają się jego wyglądu? Tylko zainwestowanie w dobrego stylistę, a z każdego da się coś wycisnąć. Wojewódzki? Nie jestem fanką, ale cenię cięty język i szczerość, a tego trochę brakowało. No i bez chamstwa!!! Myślałam, że komentarze okażą się na poziomie, a ci ludzie chyba urwali się z choinki. W końcu są święta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotta Re: Wygląd Norwega IP: *.tele2.pl 25.12.03, 23:14 Norweg jest ok. (w\g mnie najlepszy muzycznie , świetny głos, świetnie się go słucha)A to, że nie "wygląda"? To właśnie super. Dosyć gogusiów i lalek barbi! On jest naturalny, autentyczny, ma dyskretny urok człowieka utalentowanego, a nie nachalną urodę "amoroso". Po prostu swój chłop. Normalny, zdrowy hydraulik, a nie kolejna ciota. Te wystylizowane typy się powoli "przejadają" na rynku muz. Podsumowując - sądzę, że Jego wyglad - do bólu naturalny i prawdziwy może być również atutem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artus Re: WORLD IDOL - World Village IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.12.03, 23:09 Mój typ: 1. Norwegia 2. Australia ex. Polska - wiem, ze jest lepsza:) reszta do bandow na wesela Kuba - gdyby nie te wycieczki narodowego humoru a wiecej konkretu (nawet krytycznego) wyszedlby najlepiej (z tego co mozna bylo zobaczyc na polsacie - szkoda, ze obcinali pozostale wypowiedzi:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: WORLD IDOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 23:09 Generalnie zgadzam się z poprzednikiem (Rastamanem - to na wypadek gdyby pojawiły się nowe wpisy), choć ja bym jednak wyróżnił Alicję (czy też Alex) choć jej aktualny wizerunek sceniczny mi nie odpowiada. W jej wykonaniu nie było popu, raczej świadomie wybrała ambitny utwór i zaśpiewała dość dojrzale. Zresztą niezależnie od tego kto reprezentowałby Polskę jurorzy z krajów anglosaskich i tak by go zjechali - wiadomo dlaczego. Poza tym podobał mi się wykonawca z Australii. Kuba W. był sobą i trudno mieć o to do niego pretensje. Inni jurorzy najwyraźniej mieli jakieś układy między sobą (ty poprzesz "mojego", ja puszczę "twojego") a zachowanie arabskiego jurora po występie Younga było żenujące - widać było, że mu się występ nie spodobał, ale chyba przestraszył się reakcji publiczności i stąd jakieś lizusowskie teksty. I tak wiadomo, że największe szanse mają ci, którzy sprzedali najwięcej płyt i są znani. Jest tylko szansa, że nie będzie to ten Young - fakt, że ktoś taki reprezentuje ojczyznę Beatlesów i Rolling Stonesów poraża. A-ha i nie podobały mi się aluzje do wyglądu uczestnika z Norwegii - O.K., nie ma urody amanta, ale to nie konkurs piękności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: WORLD IDOL IP: *.chello.pl 25.12.03, 23:27 ALicja, tak jak inni uczestnicy, nie wybierala piosenki utwory przydzielal producent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: WORLD IDOL IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 23:30 >W jej wykonaniu nie > było popu, raczej świadomie wybrała ambitny utwór i zaśpiewała dość dojrzale. tu Cię muszę zmartwić - otóż oni sami nie dobierali repertuaru, ale robił to za nich ten przemiły ;P pan reprezentujacy USA - a Ala na wieść o tym, że przypadła jej ta właśnie piosenka rzekłą ponoć (jej własne słowa):::: I don't know, how to kill him.... Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: WORLD IDOL 25.12.03, 23:35 Gość portalu: batuszka napisał(a): > a Ala na wieść o tym, że > przypadła jej ta właśnie piosenka rzekłą ponoć (jej własne słowa):::: > I don't know, how to kill him.... I slusznie. Znacznie lepiej by wypadla w czyms dynamicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: WORLD IDOL IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 23:52 > I slusznie. > > Znacznie lepiej by wypadla w czyms dynamicznym. no własnie, z tym, że oni dobrze o tym wiedzieli i nie chcieli ryzykować jeszcze jeden problem poruszę - poniżej pasa było to, ze willowi przydzielili akurat doorsów, co potem przeciez nagrał jako singiel i na nim tyle zarobił.... a my tu sie czepiamy Zalewskiego, ze cover wypuścił, a mogło być jeszcze mniej ambitnie - mógł wypuscić hot stuff.... a Alka też by więcej kasy zbiła, jakby singlem było np. sweet dreams... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: WORLD IDOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 00:16 > > tu Cię muszę zmartwić - otóż oni sami nie dobierali repertuaru, ale robił to za > > nich ten przemiły ;P pan reprezentujacy USA - a Ala na wieść o tym, że > przypadła jej ta właśnie piosenka rzekłą ponoć (jej własne słowa):::: I don't > know, how to kill him.... W takim razie jest to co najmniej podejrzane, że jeden z jurorów dobierał repertuar i oczywiście przypadkowo Will Young dostał "Light My Fire" . To tylko pogarsza moją opinię o tym widowisku. Natomiast w dalszym ciągu uważam, że A.J. wyszła obronną ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramelov Kilka uwag ogólnych IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 25.12.03, 23:05 Po obejrzeniu Światowego Idola widać dokładnie czym ten program jest. To tak naprawdę telewizyjny casting na boysbandowców i gwiazdki pop sterowane przez wytórnie i śpiewające nieswoje kompozycje. W Polsce doszło do paradoskalnej sytuacji, kiedy w formułę takiego programu (wymyślonego w końcu przez menadzera Spice Girls) wstawiono jurorów promujących rockowych wykonawców a stale tępiono kandydatów na gwiazdy pop. Ciekawe było to co powiedział Simon Cowell do rockmana z Belgii, że Cobain był nonkonformistą tymczasem on wystepuje w takim programie. Zwróćcie uwagę również na fragment kiedy jeden z jurorów, nie pamiętma już, w którym krajów, powiedział: to było dobre, ale to wyglądało jak rock a nie pop czy coś takiego. Tak naprawdę taka jest formuła tego programu. Poszukiwanie nowych gwiazd pop. Nie wiem czy my w Polsce nie poszliśmy w złym kierunku łudząc się, że ten program wyłoni nowych, niepokornych charyzmatycznych rockmanów i rockmanki. Można się zastanowić, czy nie ma racji Simon Cowell mówiąc, że rock jest nonkonformistyczny. Czy udział w Idolu da się z tym pogodzić? Co do wystepu Alex to zaśpiewała swój kawałek bez skupienia, z jakim uczyniła to w polskim Idolu. Pamiętam jak chwalił ją za to Cygan i Zapendowska. Tutaj tego zabrakło. Rzeczywiście próbowała "gwiazdowaniem" i szaleństwami na scenie ukryć swój stres. Co do innych wykonawców to najbardziej podobał mi się Norweg. Tak jak Kuba uważam, że wykonanie było bardzo energetyczne, z pasją. Facet sympatycznie wygląda. Poza rozstępami między zębami nie jest taki brzydki jak to mówili jurorzy :-) Kelly Clarkson też mogła być. Kobieta przykuwa uwagę śpiewając i świetnie wygląda. Oto chodzi w tym biznesie. Will Young tym swoim wykonaniem raczej nie rozpaliłby żadnej kobiety (czy raczej faceta znając jego preferencje). Co do Kuby to w wielu wypadkach miał rację, ale jego zachowanie było przesadzone. Jeżeli w jakiejś telewizji pokażą te jego wypowiedzi to może popsuć nieco wizerunek naszego kraju :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Kilka uwag ogólnych IP: *.lnet.pl 25.12.03, 23:10 Szkoda, że tylko wizerunek naszego kraju tak łatwo jest popsuć. Nie sądzę, by ktoś czepiał się pana z USA za jego komentarze na temat Polski. Ludzie, przecież my nie musimy się ciągle kontrolować i uważać, by przypadkiem kogoś nie urazić. Kto liczy się z Polakami? Niestety niemal nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramelov Re: Kilka uwag ogólnych IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 25.12.03, 23:14 Pan z USA nie wyciągał butelek wódki i nie wręczał ich uczestnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wortek Re: Kilka uwag ogólnych IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 25.12.03, 23:37 A co? Ty potraktowałeś to poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramelov Re: Kilka uwag ogólnych IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 25.12.03, 23:46 To nie ma nic do rzeczy. Po prostu facet w swoich żartach odgrzewał różne negatywne stereotypy o Polsce. Juz samo ciągłe nawiązywanie do polskości w żartach wyróżniało go i przypominało o narodowej obsesji Polaków, co wyraża się często w określeniu "słoń a sprawa polska". Zauważ, że inni jurorzy nie mówili tekstów w stylu "u nas w Norwegii, Niemczech itd. to coś tam i robimy coś tam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramelov Re: Kilka uwag ogólnych IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 25.12.03, 23:37 Przy czym "pan z USA" - Simon Cowell - jest tak naprawdę Angolem. Facet był jurorem w brytyjskim Idolu, gdzie słynął z "ostrości". Potem go "importowali"do amerykańskiej wersji. Warto to podkreślać na wypadek gdyby jego zachowanie miało pogorszyć stosunki polsko-amerykańskie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ludzie-spokoju IP: *.dip.t-dialin.net 26.12.03, 13:57 czy wy jestescie powazni? z tego co tu czytam to nie byl to jakis konkurs spiewania..tylko waszym zdaniem ataki MIEDZYNARODOWE!?&** nie przesadzacie? mysliacie ze jak kto cos to juz przeciwko POLSCE?? boze ludzie..sztuknijcie sobie przed ogladaniem tv baranka w sciane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagga Re: Kilka uwag ogólnych IP: *.Astral.Lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 26.12.03, 23:19 Dla mnie żenada na maxa. Mam tylko nadzieje, że wszystko było umówione, ustalone i nikt sie z nikim nie pokłócił naprawdę.Totalna amatorszczyzna w wielu wypadkach, Amerykanka nowa Alicia Keys, a takich wiele, Alex wybrała piosenke, która w ogóle nie wpada w ucho i ośmieszyła sie niektorymi wypowiedziami.Wedlug mnie to byl show jury, gł. bitwa Wojewódzkiego i Cowella, tylko jak Amerykanin coś robi, to cool, bo oni mają z czym wyjśc do ludzi, ale Polak?Nikt nie wiedział o co chodzi w jego politycznych żartach o wew. sytacji kraju, ubrany tandetnie, no żal mi faceta, bo sie wypalił, a chce jeszcze zabłysnąć i trudno mu się pogodzić, ze sie starzeje po prostu.Do tego ośmieszył nas. Zgodze sie z wykonawca RPA, że chcieli sędziowie powiedziec coś złośliwego, żaden sie nie znał na muzyce, i jak można człowiekoi powiedzieć, żę jest brzydalem?Koleś był kapitalny, a Jackson, Prince czy SImply Red tez nie mają wyjściowej twarzy! Anglik..no comment. Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: Kilka uwag ogólnych 01.01.04, 04:46 KUBA czy to TY? Dech mi zaparło na samą myśl, że ... się nie mylę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagusia WORLD IDOL - porazka IP: *.one.pl 25.12.03, 23:07 caly poziom tego programu przeraza u nas kolesie spiewajacy jak np anglik nie przeszliby przez casting a tataj tacy ranili moje uczucica estetyczne kilkakrotnie a co najciekawsze z pelnym poparciem tych bucow (pomijam wojewodzkiego z ktorego dzis jestem dumna) juz sobiem wyobrazam word idol 2 ciekawe co powie szacowne jury jak im zalewski zaspiewa np jeremiego mmmm ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: WORLD IDOL - porazka IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 23:19 oj Jeremiego nie zaśpiewa, bo nie wolno tego utworu, którym sie wygrało.... a już "szacowny" simon wybierze mu coś, co będzie apsowało do lukrowanej konwencji - może hot stuff albo everyday.... na szczęscie Zalewski wykombinowałby coś ciekawego... Tak prawdę mówiąc, mimo marnego poziomu tego całego widowiska, chciałabym zobaczyć WI2, szczególnie zmagania Krzyśka. No i porównać, czy w innych krajach ciągle stawaiją na takie badziewie, jak w 1 edycjach.... Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: WORLD IDOL 25.12.03, 23:07 Co mnie zastanowiło,kiedy oglądałam ten"koncert",to to,że w innych krajach strasznie kręcili nosem na ludzi,którzy choć trochę "wystawali" poza popową konwencję...U nas na takich przecież stawiali(no,moze nie Ela ani Cygan,ale też potrafili ich docenić).A tam?Pożal się Boże... Ranking?A po co?Albo Belg,albo Norweg,jakoś nie umiem się zdecydować. A propos Kuby-podobało mi się,zaistniał w programie bez chamstwa(czego nie da się powiedzieć o tych bucach made in USA&GB). Alex-najpierw byłam baaardzo sceptyczna,ale nawet w jej wykonaniu pop ma zalążek duszy(nie mówię w tym momencie o TYM występie,tylko w ogóle).Ala,nie było tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś