Dodaj do ulubionych

PIZZERIA - U Sławki

23.02.11, 15:25
Co sądzicie o pizzeri U Slawki??

To co tam jest to jest kompletną porażką.. Kebab w styropianie, kubeczki i "kufle" plastikowe a do tego jeszcze jakieś plastikowe pojemniczki na sosy! Moim zdaniem brakuje tam tylko jeszcze plastikowych sztućcy! :D:P

A co sądzicie o jedzeniu?
Ostatnio w kebabie dawali stare, czarne mięso! Myśleli, że dobrze przyprawią i będzie ok.. To się pomylili.. Pizze też nie są najlepsze. Wszystkie są robione na "jedno kopyto". Po za tym są tak spieczone że nie można wyróżnić podstawowych składników a ponadto są niedopieczone! Wkładają je do na maxa rozgrzanego piekarnika na kilka minut i co z tego wychodzi? Nie wiem czy można to nazwać pizzą.. To są chyba jakieś placki, nie wiem, może dla psa.

Po trzecie jak panie tam pracujące robią kebaby? W ogóle
nie ma tam żadnej higieny! Często trafiają się włosy w jedeniu, niestety.

Wypowiedzcie się na ten temat.
Obserwuj wątek
    • mateo21121989 Re: PIZZERIA - U Sławki 24.02.11, 00:22
      Potwierdzam a w Hallo tez nie lepiej.
      Ceny poszły w górę a resztki mięsne jak były tam są.
      Jak to możliwe że kebab od kebaba się różni?Mięsem , smakiem - tylko przyprawy te same.
    • mateo21121989 Re: PIZZERIA - U Sławki 24.02.11, 00:24
      Ale i tak nie mamy najgorzej :D
      Nie wiem czy ktoś miał okazję spróbować kebaba z " małej gastronomii" w Przedborzu.
      Z tym że chyba teraz już zlikwidowane jest ;p
    • wloszczowa_rulz Re: PIZZERIA - U Sławki 24.02.11, 14:24
      obecnie moim zdaniem we Wloszczowie ciezko o dobra pizze/kebab. jeszcze pare lat temu mozna bylo zjesc naprawde smaczna pizze. ludzie nawet z dalekich okolic do nas przyjezdzali. obecnie szkoda mi wydac te 18 zl na "duza" pizze czy 8,5 na kebaba, ktory mi nie smakuje delikatnie mowiac.

niebawem otwieraja pizzerie u faji na ak. moze okaze sie konkurencyjna.
      • zuzanna3211 Re: PIZZERIA - U Sławki 25.02.11, 14:15
        Popieram iż we Włoszczowie nie ma dobrej pizzy.
        W dodatku te ceny.. kebab zestaw obiadowy kosztuje teraz 14 zł. Rok temu kosztował 11 zł ;/ ;/ ;/

• zuzanna3211 Re: PIZZERIA - U Sławki 25.02.11, 14:20
          Dodam że taka kolacja dla dwóch osób w pizzeri to niemały koszt. Policzmy: 2x zestaw obiadowy + 2x piwo tj. 14*2 + 4,5*2 = 37 ZŁ

Niezła sumka za byle jakie jedzenie i w byle jakim lokalu..
        • hipohondryk1 Re: PIZZERIA - U Sławki 25.02.11, 14:44
          Rok temu litr autogazu kosztował 1,85. Dziś 2,55. Wszystko poszło w górę, to nie dziwne że i kebaby. Nie to że bronię, ale sami widzicie co się z cenami dzieje...
          • pandor1236 Re: PIZZERIA - U Sławki 27.02.11, 18:55
            Nie zgadzam się wcale z tym że pizza u nas jest niedobra.

Nie kupilem nic u sławki od około 6 lat bo wiem ze szamanie jest do d....y i nie bede nic u nich kupowac, po jakiego diabła kupiłes tam pizze czy kebab skoro kupowales wczesniej i Ci nie smakował?

Pizza u batki jest wg mnie dobra i ją lubie, ale też droga.
    • wloszczowa_rulz Re: PIZZERIA - U Sławki 28.02.11, 07:40
      jutro podobno u Faji otwieraja. pizzeria bedzie sie zwac "rafaello"... a ostatnia pizza szefa bedzie sprzedawana pod nazwa "fajowa" :D
      • pawl-o75 Re: PIZZERIA - U Sławki 28.02.11, 11:34
        Jak zwykle kwestia gustu, jedni mówia że niedobra, świństwo u Slawki dają a i tak ma Sławka klientów, bo gdyby ich nie miała dawno by splajtowała. Dobrze ze otwiera się konkurencja przynajmniej będzie wybór, tylko mam nadzieję, ze będzie smacznie i ładnie podane przynajmniej tak jak w 105'tce w Rynku. Moim zdaniem każda pizzeria ma swoich stałych klientów, jeden woli taniej ale byle co drugi woli ciut drożej ale za to nie szuka składników na pizzy, jest po prostu bogata i ser się ciągnie.
        Ceny? też kwestia dyskusyjna. Tak jak poprzednik zauważył wszystko podrożało.
        Sądząc po ulotce tej nowej pizzeri na Ak wcale nie będzie taniej, zwróćcie uwagę na wilekosć pizzzy MAŁA - 24 cm, wiec nazwałbym ją mini! najwieksza u nich 45 cm, czyli tak jak srednia w 105'tce. ni

• zuzanna3211 Re: PIZZERIA - U Sławki 02.03.11, 18:49
          Chciałam zuważyć, iż u Sławki "ser się nie ciągnie" tylko 'chrupie' xD
          Sławka ma wielu klientów tylko na weekendach.. A w halo? Tam zawsze mają, bo wszystko jest o niebo smaczniejsze ;) Wiedzą czego oczekują klienci.
          • marcinelllo Re: PIZZERIA - U Sławki 03.03.11, 09:40
            Jako ,,turysta'' często wędrujący przez Włoszczowe, smakowałem specjałów z waszego rynku gastronomicznego :)
            I powiem tak, takiej pizzy jak u Was w Halo(?) nie jadłem nigdzie. Szczerze żałuję że w moim mieście brakuje tego typu pizzerii. A dyskoteki we Włoszczowie są najlepsze ! pozdrawiam.
            Ostrowczanin.
            • zuzanna3211 Re: PIZZERIA - U Sławki 03.03.11, 15:39
              Tak, pizza w Halo jest bardzo smaczna ;)
              • zuzanna3211 Re: PIZZERIA - U Sławki 03.03.11, 15:41
                U faji jest już otwarte, ponieważ wywiesili szyld na płocie :P

I jak oceniacie tamtejszą pizze i kebaby? Warto tam iść? ;) Napiszcie co sądzicie.
                • pawl-o75 Re: PIZZERIA - U Sławki 03.03.11, 22:59
                  Dzisiej się skusiłem i zamówiłem, jest niezła ale bardzo mała i nie tania. Tylko ser się nic nie ciągnął. Kebaba nie jadłem wiec sie nie wypowiadam, ale sa drogie.
    • rofitek Re: PIZZERIA - U Sławki 11.03.11, 19:15
      Czesc Wam wszystkim ;) co sadzicie o nowej picceri Rafaeloo???? Mi sie tam bardzo podoba strój i wogole ale jest tam jedna taka pani w okularach co wogole usmiechu na twarzy nie ma jak by u okraglickiego pracowala!!!!!!!!!! tym sie ciesze z kolegami ze sqa 2 laski taka czarna i bladyna niczego sobie .... polecam tam chodzic .... picca jest lepsza niz te wszystkie we włoszczowie ... pozdrawiam ;)
      • julia-1985 Re: PIZZERIA - U Sławki 11.03.11, 21:31
        Oj chłopie, Ty chyba nigdy nie jadłeś dobrej pizzy skoro dla Ciebie z Rafaella jest super. Wystrój super ??? plastikowe krzesełka i jedna loża. Naprawdę ta nasza Włoszczowa jest zaściankowa, przykre :-(
        • asot100 Re: PIZZERIA - U Sławki 13.03.11, 17:00
          A no właśnie nie ma to jak po najeżdżać na kogoś, że kiepsko piecze, gotuje, i w ogóle ma kiepski lokal. Moja propozycja julia-1985 weź się do roboty i sama otwórz super lokal z super żarciem. zobaczymy jak Ci to wyjdzie.
          Za to moja opinia jest taka. Ceny takie same jak w halo czy u Sławki rozmiary pizzy też a może nawet większe, nie rozumiem jak ktoś pisze że małe i drogo. O co chodzi????Owszem duża wygląda jak średnia w 105 no ale wymiarowo ceny tych pizz są podobne. Ludzie zrozumcie wreszcie że każdy ma swój gust i jeśli ktoś lubi białe to nie wmówi mu się że czarne jest lepsze, osobiście uważam że w każdej pizzerii znajdzie się pizza która będzie mi smakowała, wczoraj byłem w rafaello i według mnie jest ok nawet bardzo ok ale to jest moje zdanie i rozumiem ze np. ktoś w ogóle z tym nie zgodzi.
          • pro83fus Re: PIZZERIA - U Sławki 13.03.11, 19:56
            Mi też smakuje. Dużo dodatków i ceny wcale nie sa wielkie jak ktoś pisał wczesniej. A wystrój? Może nie jest najlepszy ale to wkońcu nie jest restauracja 4 gwiazdkowa.
            • znanyilubiany Re: PIZZERIA - U Sławki 17.03.11, 12:33
              obecnie u slawki KEBAB jest najlepszy,obiadowki sa olbrzymie a i sos tzatzyki maja bardziej smakowy,a w halo chyba oszczedzaja bo miesa i frytek jak na lekarstwo:) ceny podobne ale zbytnio wygorowane jak na Włoszczowe!i dalej ida w gore!:( lokal fajniejszy w halo niby,ale nie idzie to w parze z jedzeniem,tak czy siak ani w halo ani u slawki nie dorownaja temu co bylo kiedys w greckiej u greka! to byl pierwszy gyros w miescie i najlepszy jak do tej pory! pizzy nie jadam wiec sie nie wypowiadam,kiedys zamowilem z halo i od slawki to mi nie smakowaly wogole,wole juz bardziej ta z biedronki z salami za 6,7 zeta z pieca weglowego:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka