milord2005 Re: Koalicja przeciw JFG 18.06.05, 15:02 Znam min 100 osób ,które deklarują udział w referendum odwołującym tego pana.Ni demonizujmy mocy twardego elektoratu JFG ponieważ aby przyjąć do pracy kogoś musiał najpierw wywalić.Pozycja tego pana niewątpliwie słabnie ,ostatnio nie wszedł do rady nadzorczej spółdzielni mieszkaniowej(dał nogę z zebrania gdy wyczuł przegraną).Zastanawia mnie cisza pośród nauczycieli ,czy boją się tak bardzo ,że nie puszczą pary ust?W oświacie dzieje się żle jak nigdy dotąd .Kwalifikacje jednych (a właściwie ich brak) kontra osoby z niewłaściwym nazwiskiem ,wygrywają ci pierwsi.Czy w naszej wsi znajdziemy kilkunastu sprawiedliwych i odważnych na tyle by wreszcie zastopować wszechogarniający nepotyzm,arogancję władzy i odesłać na polityczny śmietnik panoszących się kolesi z nieboszczki PZPR.Drogi adminie ,w koalicji jest nas już dwóch ! Odpowiedz Link
przewodniczacy Re: Koalicja przeciw JFG 18.06.05, 16:31 Moim zdaniem koalicja jest bardzo liczna i z dnia na dzień liczba przeciwników takiego stylu rządzenia rośnie. Załatwianie pracy zwalniając ludzi kompetentnych, co miało miejsce ostatnio w PGKiM, nie podoba się również znacznej częsci mieszkańców co można zaobserwować na odbywających się zebraniach. Zwolennicy, którzy coś zawdzięczają zaczynają być w mniejszości. Część osób jest jeszcze zastraszonych, ale ich liczba z dnia na dzień maleje. Koalicja przeciw sposobowi rządzenia przez JFG, jest koalicją przywracającą normalność w naszym mieście. Nie może garstka skorumpowanych działaczy zastraszyć całego miasta! Jestem za taką koalicją wraz z dużą grupą moich przyjaciół. Odpowiedz Link
luke100 +++ A P E L +++ 18.06.05, 16:49 Miło to czytać. Proponuję aby wszyscy, którzy są za Koalicją wpisali w tym wątku proste słowo - ++ZA++. Apeluję przede wszystkim do osób, które nie zabierają zbyt często głosu na forum (lub wcale) ale ich poglądy są zbliżone do naszych. Zobaczmy ilu NAS jest. A kiedy się przekonamy, że jest NAS wiele - uwierzmy, że tą prostą kartką do głosowania możemy dużo zrobić dla miejsca naszego zamieszkania. Pzdr Wasz jedyny i niepowtarzalny Admin Odpowiedz Link
lucyfer-666 Re: Koalicja przeciw JFG 19.06.05, 16:29 Jestem za - po stokroć, a nawet po tysiąckroć, ale czy to wystarczy? Pamiętajmy, że trzeba zebrać 1609 podpisów, następnie do urn wyborczych musi pójść i zagłosować 4828, z czego 2415 osób musi być za odwołaniem. Oczywiście taki wynik jest do osiągnięcia, liczą się chęci i zaangażowanie. Trzeba jednak pamiętać, że praktyka lubi być zawodna: www.pkw.gov.pl/index.jsp?place=Lead4&news_cat_id=636&news_id=4704&layout=1&page=text Odpowiedz Link
wicekwacek Re: Koalicja przeciw JFG 21.06.05, 11:05 Popatrzcie co sie dzieje na osiedlach. Pierwszy objaw buntu mieszkancow przeciwko polityce JFG. Wreszcie. zaczynam optymistyczniej patrzec na sprawę wyborów. Może już sie nie pomylą. Mam nadzieję że z liczeniem glosów juz też nie będzie żadnych jaj. tak trzeba trzymać. Odpowiedz Link
council Re: Koalicja przeciw JFG 23.06.05, 18:44 No no , chyba red.Banaszek włączył się niechcący do koalicji.Wczorajszy artykuł w Echu bardzo bardzo ale zdjęcie JFG to HIT!!!Za sam wygląd 10 lat. Odpowiedz Link
lucyfer-666 Re: Koalicja przeciw JFG 24.06.05, 00:33 www.echo-dnia.com.pl/index.php?watek=szukaj_one&idx=21268&mutacja=4&dzial=3 nic dodać nic ująć, po prostu brak na to wszystko słów. Odpowiedz Link
kukulka87 banaszak 28.06.05, 17:14 sadze ze pan Banaszak to ogolnie mowiac -kiepski dziennikarz!!! Odpowiedz Link
wicekwacek Re: Koalicja przeciw JFG 29.06.05, 08:32 Faktycznie ten Pan Banaszak to chyba kiepski dziennikarz. Nic ciekawego nie potrafi sie dowiedzieć oprocz tego co nasza kochana wladza chce mu powiedzieć. Tak jak z tym Burdzińskim ostatnio i jego praca w Domu samopomocy. Popatrzcie jak dlugo sie decydował na przejscie. Jakos 2 miesiące. Teraz też powinien się Pan Banaszak zainteresować np co robi dyrygent przyjęty przez JFG do DK. Juz kilka miesięcy kasę bierze a nic nie robi. Pieniądze na trąby są? To jazda do roboty. Ale to tez pewnie kuzyn naszego "wielkiego oborowego" to tez pewnie uczulony na robotę. Ja też tak chcę Odpowiedz Link