29.09.05, 21:20
A może trzeba było zgłosić jednego kandydata na posła? Dlaczego u nas WAZNI
nigdy nie mogą się dogadać, przecież podejmowano próby i co? Pójdźmy wreszcie
po rozum do głowy i dogadajmy się... może w następnych wyborach
parlamentarnych?
A samorządowe już za pasem, może pokusimy się o wskazanie mądrych i
odpowiedzialnych ludzi, którzy popracują z głową i oddaniem dla gminy. Może
kandydatury, zapraszam...
Obserwuj wątek
    • kinga_007 Re: WYBORY 29.09.05, 21:24
      Masz rację.
      Jeden kandydat na posła to logiczne rozwiazanie...ale czy możliwe ???
      • apolitical Re: WYBORY 29.09.05, 22:03
        nie chciałbym być złym prorokiem, ale wydaje mi sie, że to nie jest możliwe,
        nie w Polsce, nie we Włoszczowie.
        poparzcie jak wyglądają wybory prezydenckie w USA - tam jeden stan jest wiekszy
        od naszej ojczyzny - ilu jest kandydatow??? tak dobrze sobie przypominacie
        dwoch!!! a co dzieje sie w Polsce??? 16 kandydatow... mozna by powiedziec ze
        kazde wojewodztwo ma swojego kandydata. szkoda ze wiecej egzotycznych
        kandydatow nie mamy.
        ale powracajac do watku... kto mialby byc ponad podzialowym kandydatem??? kto
        robilby cos dla gminy niezwazajac na wlasne profity??? zastanowcie sie nad
        tym... ja bynajmniej w to nie wierze...
    • asketil no no 30.09.05, 19:52
      Idea słuszna. Ale po co??? Cóż ten jeden poseł zrobi??? Drogi nam zrobi?? Nie ma u nas krajowych, są tylko wojewódzkie. Póki mieliśmy radnych w sejmiku woj. swk coś się jeszcze działo. Teraz aby cokolwiek zrobili trzeba się dołożyć około 30-40%.
      Mamy 460 sztuk posłów (z czego 13-tu od nas). Ilu z nich robi cokolwiek oprócz brania kasy???? może 50-60 sztuk. Reszta to zwykłe maszynki do głosowania. Odruch warunkowy - podniesiesz łapę w odpowiednim momencie => dostaniesz cukierka.
      TYLKO I WYŁĄCZNIE jednomandatowe okręgi wyborcze do sejmu, senatu, sejmiku wojewódzkiego, rad powiatu i gminy. Poseł ma reprezentować ziemię i ludzi, którzy na tej ziemi mieszkają, a nie 'kółka zainteresowań' np. rolników, przedsiębiorców itd. Raz wybrany poseł, radny itd. który dał d..py nie ma szans w następnych wyborach, bo ludzie go znają i wiedzą co był/jest wart.

Dzisiaj w barze
      Do zobaczenia
      • panniesamochodzik Re: no no 01.10.05, 11:09
        Chyba piszesz o jakichs zamierzchlych czasach z tymi radnymi w sejmiku. Bo z
        tego co pamiętam to do kazdej drogi wojewodzkiej (tzn do jej remontu, chodnika
        czy czegokolwiek ) Gmina doklada się za kazdym razem ok. 50 %. Tak ze ni
        opowoadaj bajek i nie chwal radnych sejmiku ktorzy i tak nic nie zrobili dla
        nas.
        • przewodniczacy Re: no no 01.10.05, 16:42
          To prawda. Rozmawiłem o aktywności naszych radnych w sejmiku, a jak wiecie był
          nim obecny burmistrz io jego zastępca, z radnym z sąsiedniego powiatu.
          Stwierdził on, ze nie zna głosu naszych radnych, a to chyba o czymś świadczy.
          Jeżeli chodzi o kandydatury na burmistrza to szykują się prawdopodobnie:
          1 obecny burmistrz
          2. Sienkiewicz Jacek
          3. Solecki Krzysztof
          • council Re: no no 01.10.05, 16:54
            Ale wybór!!! Podzrzućcie jeszcze jakieś kandydatury bo te wymienione raczej
            odpadaja w przedbiegach.
          • kinga_007 Re: no no 01.10.05, 22:10
            Lista kandydatów na burmistrza bez Chrabąszcza......?????
            .
          • plusek1 Re: no no 02.10.05, 15:24

Chociaż to nie moja opcja, myślę, że p. Solecki jest tu bardzo na miejscu. A p.
            Sienkiewicza boję się tak jak Leppera. Obecny pewnie nie ma wielkich szans, bo
            kiedy czytam te opinie, to sama zaczynam wątpić, czy dobrze głosowałam. Mam
            nadzieję jednak, że p. Grabalski będzie miał na tym forum swoich fanów. Jeśli
            tu jesteście, to odezwijcie się.
      • council Re: no no 02.10.05, 21:09
        celem sprostowania: w naszym okregu wyborczym (całe świętokrzyskie)wybieramy 16
        posłów nie 13. Tak tylko na marginesie
    • plusek1 Re: WYBORY 02.10.05, 15:38
      Nie od dzis wiadomo, że kobiety są dobrymi gospodarzami, jeśli tylko mają
      okazję nimi być. A co byście powiedzieli, gdyby kandydatem na burmistrza
      została jakaś kobietka? Macie takie na oku? Proszę o propozycje...
      • macduff1 Re: WYBORY 02.10.05, 19:36
        HMM czemu nie. 90/60/90.Seksowna blondynka czy tajemnicza brunetka, nie wiem
        którą opcje wybrać.Juz sobie wyobrazam jak stuka obcasikami po gminnych
        korytarzach przyodziana w seksowny kostiumik.No,no moze byc interesująco.
        • plusek1 Re: WYBORY 02.10.05, 20:01
          Ale konkretnie...
          • kinga_007 Re: WYBORY 02.10.05, 20:18
            Nie wiem czy wiecie ale jest jeszcze jeden kandydat a mianowicie dyr. ZSP nr 2
            pan Nowak S. ...
            • council Re: WYBORY 02.10.05, 21:04
              S.Nowak burmistrzem ???
      • mistrzu36 Re: WYBORY 02.10.05, 20:24
        Hmmm... mysle ze kolejnej Beger to Włoszczowa nie przejedzie ...
      • przewodniczacy Re: WYBORY 02.10.05, 21:41
        Najlepszy wynik wyborczy w wyborach do SEJMU osiągnęła Pani E. NOWAK ponad 2000
        głosów w woj. Biorąc pod uwagę jej kampanię to uważam że wynik jest wyśmienity.
        Co sądzicie o jej kandydaturze na burmistrza?
        • duffy48 Re: WYBORY 02.10.05, 23:35
          Burmistrz powinien być: wykształcony /a nie student jak FJG przez większość kadencji/, elokwentny i znać języki obce. Prócz tego musi być uczciwy, prawdomówny, rzetelny, nieprzekupny. Nie bez znaczenia jest też wygląd zewnętrzny. Powinien być przystojny i schludny. Powinien też godnie reprezentować gminę. Jak sprostać takim wymaganiom?
          Wybrać człowieka nie uwikłanego w układy i z olejem w głowie - komuchy odpadają, desantów też nie chcemy!!!! Swoją drogą Krzysiek z Kurzelowa dał by sobie spokój i dalej bujał się miejskimi w Kielcach.
        • wicekwacek Re: WYBORY 03.10.05, 09:38
          Nieeeeeeeeeeeeeeeeee! Ratunkuuuuuuuuuuuuuuuu! Przecie.z to byla nagonka na PiS
          to ludzie skreślali PiS a jesli już skres;ac to lepiej kogoś stad. Dlatego tyle
          dostala ale samorządowe są całkiem inne. A tak w ogóle jest beznadziejna.
          Przypomina sobie o ludziach tylko wtedy gdy ma interes. Nie chce takiej.
          • apolitical Re: WYBORY 03.10.05, 22:16
            zaproponujesz kogos???
        • wicekwacek Re: WYBORY 04.10.05, 11:32
          A skąd takie wiadomosci ze 2000? Nie wierze. Mysle ze moze 1/3 z tego.
          Beznadziejna jest
          • macduff1 Re: WYBORY 04.10.05, 15:28
            Sprawdż na stronie PKW.
          • wloszczowiak Re: WYBORY 04.10.05, 21:12
            > Beznadziejna jest
            A może wicekwacek. Niech napisze coś o sobie. To moze ten jedyny kandydat.
            • wicekwacek Re: WYBORY 05.10.05, 07:34
              Może. Nie wiem dlaczego przezywacie te Pania. Może i dostała te 2000 glosow
              (nawet nieco więcej) ale w całym powiecie wloszczowskim tylko 600. Poza tym
              bedac radna jakos nie interesowala sie za bardzo mieszkancami nawet tymi ktorzy
              razem z nia mieszkaja (sasiadami) to ja nie chce takiego burmistrza.
    • plusek1 Re: WYBORY 04.10.05, 00:11
      Przed chwilą skończyłam oglądać spotkanie dwójki z kandydatami na prezydenta.
      Ten Borowski to nie jest głupi facet. Czy we Włoszczowie działa SDPl? Może ktoś
      wie coś na ten temat, proszę o informację? Jak wypadła SDPl u nas w wyborach
      parlamentarnych?
      • duffy48 Re: WYBORY 05.10.05, 21:26
        NIE NO TO JUŻ PRZESADA ...JAKIE SDPL???? NAWET KOMUNIŚCI NIE CHCĄ ICH ZNAĆ, PRZECIERZ "BORÓWKA" TO ZDRAJCA SLD /ciekaw jestem jak to będzie u nas, ilu teraz liże pazura u nogi FJG, a później będzie na niego pluło/, co do Sdpl, to działa. Ma nawet dwóch "członków" Czerwińskiego i Krotlę - oni już byli, oni muszą odejść, tylko gdzie? i kto by ich chciał? Czerwony -z układu, nic nigdy nie pokazał, bo nic nie ma do zaoferowania, Wiciu - z megaukładu, za jego kadencji starostwo sięgnęło dna /a za obecnej to już nie wiem czego, skoro Krzychu walczy z wiatrakami przypominającymi kuranty i bawi się w ploty/.
        • wicekwacek Re: WYBORY 06.10.05, 08:35
          Widocznie to jakas taka teraz moda u wladzy bo JFG od poczatku się niczym innym
          nie zajmuje tylko plotami.
    • kinga_007 Re: WYBORY 07.10.05, 22:43
      WłAŚNIE CHODZI O TO BY BURNISTRZEM NIE BYŁ IDIOTA.........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka