24.01.06, 22:56
Dostałem dziś piękny liścik z banku informujący, że od 1 marca bank pobierać
będzie prowizję w wys. 2,5 zł za każdą operację kartą do wys 500 zł. Cudownie!
Nie dość, że zarabia na moich pieniądzach, to jeszcze prowizja za ich
wypłacenie! Nie należę do trwoniących pieniążki i zwykle wypłacam 20 lub 50 zł
(wy pewnie też). Ech...chyba pora zmienić bank. A właśnie: jak jest w
Zachodnim, czy BGŻ-cie? Ma ktoś z Was tam rachunek?
Obserwuj wątek
    • jezyk_p Re: PKO BP 25.01.06, 07:50
      bo to jest prowizja od wyplaty w okienku, nie bankomacie. ma to na celu
      "zmuszenie" ludzikow do korzystania z kart celem wyplaty 20zl wlasnie, a nie
      stania w okienku i zajmowania pan z nich robota :)
    • misio_pw Re: PKO BP 25.01.06, 15:16
      z tego co mi wiadomo, ani w banku Zachodnim ani w BGŻ-cie czy też w
      Spółdzielczym oplat za wyplaty z kont czy to w okienku czy bankomacie nie
      pobierają.jestem klientem jednego z tych bankow i nie spodkałem się jeszczy by
      pobierano prowizje od wyplaty w swoim banku.
      • behamot26 Re: PKO BP 26.01.06, 07:51
        i tu sie bardzo mylisz. W kazdym banku od wyplat dokonywanych w okienku
        pobieraja prowizje.a czmuz to nie mozesz pobierac karta z bankomatu? To jest
        bardzo wygodne
    • lukrecja_j PKO BP - sprostowanie 26.01.06, 11:06
      Małe sprostowanie - po telefonicznej rozmowie z bankiem okazało się, że prowizja
      dotyczyć będzie tylko wypłat w okienku a nie z bankomatu. Pani przyznała, że w
      piśmie jest to niejasno określone.
      • jezyk_p Re: PKO BP - sprostowanie 26.01.06, 11:10
        a jak mowilem, to jak zwykle nie sluchalas, lusiu. i kto jest debesciak? i czyja
        mafia jest debesciak, he?
        • lukrecja_j Re: PKO BP - sprostowanie 26.01.06, 11:14
          Pan jezyk_p jest zawsze najlepszy i najmądrzejszy! I w ogóle Chuck Norris do
          pięt mu nie dorasta!
          • gbur77 Re: PKO BP - sprostowanie 26.01.06, 11:39
            Popieram w całej rozciągłości lukrecję, a może język zostałby burmistrzem albo
            nawet starostą - on wszystko wie najlepiej, nie przejmuj się lukrecja on jest
            taki tylko na forum kiedy jest anonimowy, a tak naprawdę to tchórzliwy szczur
            co się własnego cienia boi.
            • jezyk_p Re: PKO BP - sprostowanie 26.01.06, 12:10
              ooo, kolega gbur nauczyl sie poprawnie pisac po polsku - jednak nie jest
              skonczonym kretynem - to sie chwali. a mozesz mi wierzyc na slowo, nie jestem
              anonimowy. i akurat lukrecje znam osobiscie, a bac sie nie mam czego. juz dawno
              wyroslem z wieku rozwiazywania problemow za pomoca piesci czy rysowania
              samochodu, czy tez podpalania drzwi mieszkania. ciania sie nie boje, bo to tylko
              cien. na burmistrza czy staroste tez nie aspiruje, bo sie jeszcze nie urodzil,
              co by wszystkim dogodzil. poza tym mam swoje problemy, nie potrzeba mi nowych. i
              postaraj sie, gburze, zaprzeczyc swojej ksywie i zacznij w koncu dyskusje na
              jakim poziomie, bo poki co prezentujesz sie na poziomie gimnazjalisty. i pisz w
              watkach na temat, a jelsi chcesz komus, w tym mi, wytykac, to zaloz sobie nowy
              watek i tam wylewaj pomyje. moze ktos to bedzie czytal
              • gbur77 Re: PKO BP - sprostowanie 26.01.06, 12:31
                ja sie nauczylem pisac, a ty sam nasmiewasz z literowek innych a sam je robisz,
                a tak w ogole skad wiesz czy nie chodze do gimnazjum, reprezentuje młodziez, a
                co masz przeciwko czy osobę, ktora ma 15 lat uwazasz za idiotę, a sposoby
                rozwiązywania problemow o ktorych piszesz sa bardzo skuteczne, uwierz mi, a
                piszesz ze z nich wyrosłeś bo sie boisz i masz gacie pełne gówna, i tylko tacy
                co się boją tak piszą..................
                • jezyk_p Re: PKO BP - sprostowanie 26.01.06, 12:42
                  widzisz, subtelna roznica jest taka, ze jestem od ciebie jakies 12-13 lat
                  starszy i troszke wiecej wiem o zyciu, jak i problemach z nim zwiazanym. nie
                  uwazam cie za idiote, byc moze nawet nim nie jestes, ale naprawde -poziom
                  wypowiedzi swiadczy o czyms innym. wiem ze metody sa skuteczne. nie slyszalem
                  tylko, zeby ktos je w naszym miescie stosowal, wiec tez taki kozak nie jestes.
                  zreszta jakbys komus spalil drzwi i by sie wydalo, nie dosc ze ojciec by cie
                  zabil, to jeszcze mialbys problemy z wyplacalnoscia i prawem w szerokim tego
                  slowa znaczeniu. tak sie teraz rozwiazuje problemy, a nie silowo. ale jakbym
                  dorwal gnoja ktory mi rysuje auto, najnormalniej w swiecie ucialbym mu lape. bo
                  akurat auto jest najmniej winne, a jakie by nie bylo kosztowalo. poza tym w
                  pewnym wieku przestaje sie byc fanem sily, bo zawsze ktos cie zauwazy jak cos
                  psujesz, wiec dorwac cie potem to nie problem. wywiezc do lasu i wreczyc lopate
                  tez nie. a czepial sie bede, bo mnie zalewa jak ktos prosi o pomoc, a taki jak
                  ty pisze nie na temat i w dodatku kogos obraza. jesli zaczniesz pisac na temat,
                  z jakas kultura osobista, to pierwszy zwrocie ci honor. masz moje slowo.
                  • plusek1 Re: PKO BP - sprostowanie 26.01.06, 23:48
                    Język, popieram cię tym razem, masz rację, a to, że wypowiadasz sie często i na
                    różne tematy - co ci się zarzuca- świadczy tylko o tym, że masz coś do
                    powiedzenia w różnych dziedzinach. I to dobrze. A gbur tak naprawdę nie chce
                    być gburem, tylko tak mu właśnie teraz wypada. Przejdzie mu.
            • lukrecja_j Re: PKO BP - sprostowanie 26.01.06, 12:31
              Ej! Nie za ostro? Celem tego wątku nie było rzucanie w siebie mięsem lub innymi
              epitetami. Obowiązuje netykieta i zchowujmy się kulturalnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka